Novy Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 Akkor jó, bár eddig volt hogy csak 6000-7000-et mentem egy évben azért nem tűnt fel az olajfogyasztás... Mondjuk igaz, ami igaz, most Edge Sport 10W-60 van benne, szoktam pörgetni, de nem kitaposni a lelkét. Csak lendületből:) Nem tudom, h ez valós, vagy csak érzéki dolog, de nekem úgy tűnt, hogy ezzel az olajjal jobban szeret pörögni a motor, nem olyan meggyötört, mint általában az NZ-k. Azáltal, hogy szintetikus, reményeim szerint nem lesz soha lerakódásom, és jobban is ken, kevésbbé párolog, és ellenállóbb a viszontagságok ellen. Mivel mostanság rövid távon megy (ilyenkor nem pörgetem, csak ha hosszabb távra autózom), kb. 9000 körül legkésőbb új feltöltést kap. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 Ha tudnám, hogy egy generál vagy csak egy szelpszárszimering csere jópár 10ekm-re megoldaná az olajfogyasztást akkor azonnal belevágnék, Nekem megoldotta a versenygépsason. Generál óta nincs nagy olajfogyi, pedig azóta csak versenytempó volt ugye :D Mondjuk az is alap hogy mindig metabond olajat+adalékot kap azóta :) Pedig van egy kettő hogy ha olcsó akkor az hamis... igen, a magnatec-et is hamisítják, jól olvashattad :D ezért kell vigyázni, honnan és mennyiért veszed :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 Nekem megoldotta a versenygépsason. Generál óta nincs nagy olajfogyi, pedig azóta csak versenytempó volt ugye :D Mondjuk az is alap hogy mindig metabond olajat+adalékot kap azóta :) de elsőre az sem lett jó, valamit csak küzdöttetek és újra széthúztátok és gyűrűt cseréltetek ha jól emlékszem vagy az még generál előtt volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 de elsőre az sem lett jó, valamit csak küzdöttetek és újra széthúztátok és gyűrűt cseréltetek ha jól emlékszem vagy az még generál előtt volt? ahogy írtam gyűrűvel volt baja de nemazért, mert szar volt a generál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 de elsőre az sem lett jó, valamit csak küzdöttetek és újra széthúztátok és gyűrűt cseréltetek ha jól emlékszem vagy az még generál előtt volt? Valamiért szar volt az új gyűrű, ezért másik új lett belerakva, azzal már jó lett. A sejtés az volt, bár nem bizonyítottuk annó, hogy a túlméretes dobozban alapméretes gyűrű volt. Viszont ez egy két órás könnyed művelet volt már :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Október29, 2009 Megoszt Elküldve Október29, 2009 igen, a magnatec-et is hamisítják, jól olvashattad :) ezért kell vigyázni, honnan és mennyiért veszed :) És mi a tuti? Honnan tudom hogy nem hamis-e? Pl UNIX-ba eredetit adnak nem ...? Vagy honnan ismerem fel hogy mi a tuti igazi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 sziasztok egy 1.8-as 115 lovas astrába milyen olajat ajánlotok? autómataváltó olaj is érdekelne Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 sziasztok egy 1.8-as 115 lovas astrába milyen olajat ajánlotok? autómataváltó olaj is érdekelne C18XEL motor? futott km-ek? Sztem 10W40-esből valami jobb minőségű, Castrol Magnatec, Valvolin, Mobil1, Metabond. Automataváltót passzolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 sziasztok egy 1.8-as 115 lovas astrába milyen olajat ajánlotok? autómataváltó olaj is érdekelne C18XEL motor? futott km-ek? Sztem 10W40-esből valami jobb minőségű, Castrol Magnatec, Valvolin, Mobil1, Metabond. Automataváltót passzolom. Motorba amit Pepe írt. Váltóba dexronII-es hidraulika (ATF) olajat. GM márkájú tökéletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 És mi a tuti? Honnan tudom hogy nem hamis-e? Pl UNIX-ba eredetit adnak nem ...? Vagy honnan ismerem fel hogy mi a tuti igazi? Elég nehéz felismerni, de talán a unix nem fog hamisat árulni... talán. :) Az már gyanús lehet, ha literenként 1500 alatt van az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 sok, sok persze hogy sok de sajna ezek a motorok ilyenek főleg az első szériások 95-96 körülről és én ebbe beleestem. Na és sajnos sokan csinálnak nagygenerált aztán 1-2 ezer km után ismét ugyanúgy eszi az olajat. Ha jol tudom Gábor is sokat szenvedett a versenyautón az olajzbálással. Ha tudnám, hogy egy generál vagy csak egy szelpszárszimering csere jópár 10ekm-re megoldaná az olajfogyasztást akkor azonnal belevágnék, de kétes végeredménybe több százezret beleölni... hát köszönöm azt nem. Majd ha már amúgy is a kopások miatt megérik a generálra akkor elgondolkodom, de lehet akkor is inkább egy jó állapotú bontott motor (persze az is elég zsákbamacska, de legalább kevesebb bukta ha nem jön be. Na és legalább marad egy plusz motorom kapkodás nélkül alaposan felújítani :) ) Mit szólnátok egy összehasonlításhoz? Kíváncsi lennék itt a forumon, csak 1.6 16V (x16XE, x16XEL) motorúak ha beírnák a saját olajfogyasztásukat. Én 169e kmnél cseréltem olajat, most 175e km van benne, és az 5L-es kannában maradt még 1 L olaj. A feltöltési mennyiség 3,5 L tehát, 4L+0,5L=4,5L/6ekm= 0,75L/100km A 6e km-et 80% budapesten tettem meg mondhatni sok dugóval. Én azt szoktam mondani, hogy ez az autó tulajdonképp olajjal megy, de leglalább megy! :) Kérdésem ti milyen olajat vesztek utántöltögetni? Én valvoline-al töltöm után, dehát nem egy olcsó olaj, gondolkodtam rajta, hogy valami olcsóbb olajjal fogom utántöltögetni, hisz úgyis megeszi, hogy ba*szameg! Érdemes márkás olajjal utántöltögetni? Kezdek vele úgylenni, hogy most nem mindegy, hogy mit eszik meg?... András Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Én 169e kmnél cseréltem olajat, most 175e km van benne, és az 5L-es kannában maradt még 1 L olaj. A feltöltési mennyiség 3,5 L tehát, 4L+0,5L=4,5L/6ekm= 0,75L/100km A 6e km-et 80% budapesten tettem meg mondhatni sok dugóval. Én azt szoktam mondani, hogy ez az autó tulajdonképp olajjal megy, de leglalább megy! :) Kérdésem ti milyen olajat vesztek utántöltögetni? Én valvoline-al töltöm után, dehát nem egy olcsó olaj, gondolkodtam rajta, hogy valami olcsóbb olajjal fogom utántöltögetni, hisz úgyis megeszi, hogy ba*szameg! Érdemes márkás olajjal utántöltögetni? Kezdek vele úgylenni, hogy most nem mindegy, hogy mit eszik meg?... András Nos, ha úgyis megmarad a csere alkalmával, akkor azzal töltögess utána! Ha meg még kell egy fél liter a csereperiódusig, arra vehetsz valami olcsóbbat, szerintem. De annak, hogy beleteszel jó olajat aztán közben meg felöntögeted valami kevésbé jóval, annak nem látom semmi értelmét...akkor eleve feleslegesen költesz a jobb minőségűre..szerintem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Nos, ha úgyis megmarad a csere alkalmával, akkor azzal töltögess utána! Ha meg még kell egy fél liter a csereperiódusig, arra vehetsz valami olcsóbbat, szerintem. De annak, hogy beleteszel jó olajat aztán közben meg felöntögeted valami kevésbé jóval, annak nem látom semmi értelmét...akkor eleve feleslegesen költesz a jobb minőségűre..szerintem. :) Valóban, nem vehető ki a a hszből, de megéri egyáltalán drága olajat beletenni ha úgyis megzabálja? Gondolok arra, hogy valami általános 10W-40 olajat beletenni, azán mindig töltögetni, hogy legyen benne, azt ezzel elfelejteni az egészet. András Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Nos, ha úgyis megmarad a csere alkalmával, akkor azzal töltögess utána! Ha meg még kell egy fél liter a csereperiódusig, arra vehetsz valami olcsóbbat, szerintem. De annak, hogy beleteszel jó olajat aztán közben meg felöntögeted valami kevésbé jóval, annak nem látom semmi értelmét...akkor eleve feleslegesen költesz a jobb minőségűre..szerintem. :) szerintem meg ugyan olyat kellene végig használni, ne keveredjen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Valóban, nem vehető ki a a hszből, de megéri egyáltalán drága olajat beletenni ha úgyis megzabálja? Gondolok arra, hogy valami általános 10W-40 olajat beletenni, azán mindig töltögetni, hogy legyen benne, azt ezzel elfelejteni az egészet. András Határozott igen a válaszom! Hiszen ha eszi ha nem mégis csak ez keni a motort ezt tartja tisztán (ellentétben a jó kis olajsarat csináló gm olajjal), stb. Szóval én hülyeségnek és kimondottan rossz ötletnek tartom a silány olajjal utántöltést. Én metát veszek és azzal is töltöm utána. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Határozott igen a válaszom! Hiszen ha eszi ha nem mégis csak ez keni a motort ezt tartja tisztán (ellentétben a jó kis olajsarat csináló gm olajjal), stb. Szóval én hülyeségnek és kimondottan rossz ötletnek tartom a silány olajjal utántöltést. Én metát veszek és azzal is töltöm utána. :) 6 éves korában levettema teknőt, és 2mmes lerakódás se volt az alján :) szerintem ez jó :D de nem is Gm olajjal járt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Határozott igen a válaszom! Hiszen ha eszi ha nem mégis csak ez keni a motort ezt tartja tisztán (ellentétben a jó kis olajsarat csináló gm olajjal), stb. Szóval én hülyeségnek és kimondottan rossz ötletnek tartom a silány olajjal utántöltést. Én metát veszek és azzal is töltöm utána. Én is így csinálom, mindig jót tettem bele és azzal is töltöttem utána, de mostanság elgondolkodtam rajta mérgemben, hogy tulajdonképp nem mind1. De akkor ezekszerint nem. De akkor még annyi, kicsit sarkítva ami nem "márkás olaj' az mind szar? Nincs egy középút? A Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Én is így csinálom, mindig jót tettem bele és azzal is töltöttem utána, de mostanság elgondolkodtam rajta mérgemben, hogy tulajdonképp nem mind1. De akkor ezekszerint nem. De akkor még annyi, kicsit sarkítva ami nem "márkás olaj' az mind szar? Nincs egy középút? A hátpl ott a metabond... az nem annyira márka, hogy reklámozzák össze vissza, és olcsóbb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Én is így csinálom, mindig jót tettem bele és azzal is töltöttem utána, de mostanság elgondolkodtam rajta mérgemben, hogy tulajdonképp nem mind1. De akkor ezekszerint nem. De akkor még annyi, kicsit sarkítva ami nem "márkás olaj' az mind szar? Nincs egy középút? A De ott a metabond :) Jó minőség de mégesm kérnek el érte 15eFt-ot 5literért mint a nagy márkák. Amugy az üzemanyag költséghez viszonyítva elenyésző az olaj ára ha leosztod km-re. Szóval nem hiszem, hogy ezen kell sporolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 De ott a metabond :) Jó minőség de mégesm kérnek el érte 15eFt-ot 5literért mint a nagy márkák. Amugy az üzemanyag költséghez viszonyítva elenyésző az olaj ára ha leosztod km-re. Szóval nem hiszem, hogy ezen kell sporolni. Na jó, de tankolni minden autóba kell, olajat töltögetni más autókban meg csak olajcserekor. És ez már nem mind 1 hogy 5. hóban vettem egy olajat 10k ért, most 10. hó van és már megint alig lötyög már a kannában. Van ennek egyfajta lélektani hatása is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Én 169e kmnél cseréltem olajat, most 175e km van benne, és az 5L-es kannában maradt még 1 L olaj. A feltöltési mennyiség 3,5 L tehát, 4L+0,5L=4,5L/6ekm= 0,75L/100km ezt a számítást nem vágom... mit számoltál ezzel? 0,5L-t evett meg 6e km-n, ha jól számolom... ez elég jó érték még :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 ezt a számítást nem vágom... mit számoltál ezzel? 0,5L-t evett meg 6e km-n, ha jól számolom... ez elég jó érték még :) Így utánolvasva tényleg nem annyira egyértelmű, Olajcserekor 4L kanna, amiből marad 0,5L + vettem egy 5L-est, amiből maradt 1L tehát, eltünt 4,5L olaj 6e km-eren. Ezt nem nevezném túl jónak! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Így utánolvasva tényleg nem annyira egyértelmű, Olajcserekor 4L kanna, amiből marad 0,5L + vettem egy 5L-est, amiből maradt 1L tehát, eltünt 4,5L olaj 6e km-eren. Ezt nem nevezném túl jónak! :D :) ..végül is "papirforma"...persze, elég nem jó dolog ha ennyi az olajfogyi. Ez nekem sem tetszik még akkor sem ha a gyár is hasonló értéket ad meg... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 :) ..végül is "papirforma"...persze, elég nem jó dolog ha ennyi az olajfogyi. Ez nekem sem tetszik még akkor sem ha a gyár is hasonló értéket ad meg... :) És így leírva mégrosszabb.... Ha belegondolok hogy egy olajcsere periódus alatt, amit 10e km-nek veszünk, elvégzek "kétszeri olajcserét" a feltöltött olajmennyiséggel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 És így leírva mégrosszabb.... Ha belegondolok hogy egy olajcsere periódus alatt, amit 10e km-nek veszünk, elvégzek "kétszeri olajcserét" a feltöltött olajmennyiséggel. És, hogy még fokozzam a még rosszabbat, azt hiszem a gyár által megadott olajcsere periódus sem 10e km hanem több... Én sem értem, hogy ezt hogyan gondolták!? Lehet, hogy épp azért mert úgyis folyamatosan frissül az olaj!? :) :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts