Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Szia Novy!

Amit anno day-nek vittem olajat 10w40 castrol magnatec 6500 volt, ugyan azt most vettem 6900-ért. Akkor az 5e nem is olcsó? :D

általánosságban megállapítható, hogy a metabond az egy jó olaj igaz?

nos abból 5 liter 6700Ft asszem, de nincs 7 ezer.

nos akkor szerintem 5 ezerért 4 liter az már nem olcsó kategória.

Megosztás:

általánosságban megállapítható, hogy a metabond az egy jó olaj igaz?

nos abból 5 liter 6700Ft asszem, de nincs 7 ezer.

nos akkor szerintem 5 ezerért 4 liter az már nem olcsó kategória.

Most vettem Metabondot a lányom kocsijába, 8100 volt az 5 literes.

Megosztás:

Megmértem olajcsere óta a motorom olajfogyasztását, 3,5 liter a feltöltési mennyiség ha jóltudom.

A maradék 1.5 litert, folyamatosan töltöttem utánna, és még van 2.5dl, kicsivel több mint 6000 megtett km után.

A használt motorolaj GM 10w40 :D

az azt jelenti, hogy 1,2 liter már elfogyott, féltávon

végre lesz 3 liter is...

ezt azért nem nevezném jónak...

Megosztás:

Van valakinek 1.6 16v, ecotec motoros F astrája?

Mondjuk 1.6 16v? :D

Milyen olajat ajánlanátok bele? Olvastam, hogy az ecotec sok olajat eszik, ez mit jelent liter/km.-ben nagyjából?

ha előbbi kettő olvason

kollégának3 literes olajfogyija lesz kb 10ezerre számolva.

az már sok, ha azt veszed, hogy a feltöltés 3,5 liter

de visszakell olvasnikezétcsókolom, és kiderülnek a favorizált olajak!

casrol magnatec, valvoline

mobil1 metabond ilyesmik.

az opel az az GM 10W40eset lehetőleg kerülni, a tecós társaival együtt

3-4 ezer ftos olajok feltűnően olcsóak 10W40esben már!!

Megosztás:

ha előbbi kettő olvason

Jól van!!! Rákerestem a témánál az ecotecre, mert gondoltam az esetleg másfajta olajat szeret mint a többi, de nem sok mindent találtam róla! :)

Kekecke! :D :D

Megosztás:

az azt jelenti, hogy 1,2 liter már elfogyott, féltávon

végre lesz 3 liter is...

ezt azért nem nevezném jónak...

Egy 1.6 16V-től ez nagyon nagyon jó érték!!

Gyári érték ha jól tudom max 0.7l/1000km nem nem írtam el egyezer kilométerenként.

Az enyém városban 0,5l/1000km-t megeszi. országúton töredékét. Ezt már én sem tartom jónak, de ha azt nézem, hogy már kb 70ekm-t hajtottam bele így és semmi baj sincs csak a gyertyákat kell sűrűbben (60helyett20ekm-enként) cserélnem akkor örülök, hogy nem adtam ki korábban százezreket egy motorgenerálra.

Megosztás:

Van valakinek 1.6 16v, ecotec motoros F astrája?

Mondjuk 1.6 16v? :D

Milyen olajat ajánlanátok bele? Olvastam, hogy az ecotec sok olajat eszik, ez mit jelent liter/km.-ben nagyjából?

Dita!

Ajánlom a metabond olajat. opel16V azaz Gábor ajánlotta nekem (ő versenyeken is használta) és azóta maximálisan meg vagyok vele elégedve.

De jó még a valvoline is. Vannak még jók de azok árai szerintem már magasabb kategoriában vannak.

Megosztás:

Egy 1.6 16V-től ez nagyon nagyon jó érték!!

Gyári érték ha jól tudom max 0.7l/1000km nem nem írtam el egyezer kilométerenként.

Az enyém városban 0,5l/1000km-t megeszi. országúton töredékét. Ezt már én sem tartom jónak, de ha azt nézem, hogy már kb 70ekm-t hajtottam bele így és semmi baj sincs csak a gyertyákat kell sűrűbben (60helyett20ekm-enként) cserélnem akkor örülök, hogy nem adtam ki korábban százezreket egy motorgenerálra.

ezt már annyiszor de annyiszor kitárgyaluk, hogy ez a gyári max fogyasztás akkora mese hogy ihaj. szrintem 3 liter sok, és ha neked az nem sok, hogy 60 ezer helyet 20 ezrenként kell cserélned a gyertyát... hát te tudod :D

persze 7 liter olaj 10ezer kmenként még mindig olcsóbban kijön, mint egy 2-3 százezres nagygenerál, ez tény, de attól még a 3 liter az sok.

Dita!

Ajánlom a metabond olajat. opel16V azaz Gábor ajánlotta nekem (ő versenyeken is használta) és azóta maximálisan meg vagyok vele elégedve.

De jó még a valvoline is. Vannak még jók de azok árai szerintem már magasabb kategoriában vannak.

így így dita :) mégpedig 10W40es Speed

Megosztás:

Dita!

így így dita :) mégpedig 10W40es Speed

Köszönöm! :D

Megosztás:

ezt már annyiszor de annyiszor kitárgyaluk, hogy ez a gyári max fogyasztás akkora mese hogy ihaj. szrintem 3 liter sok, és ha neked az nem sok, hogy 60 ezer helyet 20 ezrenként kell cserélned a gyertyát... hát te tudod :D

persze 7 liter olaj 10ezer kmenként még mindig olcsóbban kijön, mint egy 2-3 százezres nagygenerál, ez tény, de attól még a 3 liter az sok.

sok, sok persze hogy sok de sajna ezek a motorok ilyenek főleg az első szériások 95-96 körülről és én ebbe beleestem.

Na és sajnos sokan csinálnak nagygenerált aztán 1-2 ezer km után ismét ugyanúgy eszi az olajat. Ha jol tudom Gábor is sokat szenvedett a versenyautón az olajzbálással.

Ha tudnám, hogy egy generál vagy csak egy szelpszárszimering csere jópár 10ekm-re megoldaná az olajfogyasztást akkor azonnal belevágnék, de kétes végeredménybe több százezret beleölni... hát köszönöm azt nem. Majd ha már amúgy is a kopások miatt megérik a generálra akkor elgondolkodom, de lehet akkor is inkább egy jó állapotú bontott motor (persze az is elég zsákbamacska, de legalább kevesebb bukta ha nem jön be. Na és legalább marad egy plusz motorom kapkodás nélkül alaposan felújítani :) )

Mit szólnátok egy összehasonlításhoz?

Kíváncsi lennék itt a forumon, csak 1.6 16V (x16XE, x16XEL) motorúak ha beírnák a saját olajfogyasztásukat.

Megosztás:

sok, sok persze hogy sok de sajna ezek a motorok ilyenek főleg az első szériások 95-96 körülről és én ebbe beleestem.

Na és sajnos sokan csinálnak nagygenerált aztán 1-2 ezer km után ismét ugyanúgy eszi az olajat. Ha jol tudom Gábor is sokat szenvedett a versenyautón az olajzbálással.

Ha tudnám, hogy egy generál vagy csak egy szelpszárszimering csere jópár 10ekm-re megoldaná az olajfogyasztást akkor azonnal belevágnék, de kétes végeredménybe több százezret beleölni... hát köszönöm azt nem. Majd ha már amúgy is a kopások miatt megérik a generálra akkor elgondolkodom, de lehet akkor is inkább egy jó állapotú bontott motor (persze az is elég zsákbamacska, de legalább kevesebb bukta ha nem jön be. Na és legalább marad egy plusz motorom kapkodás nélkül alaposan felújítani :D )

Mit szólnátok egy összehasonlításhoz?

Kíváncsi lennék itt a forumon, csak 1.6 16V (x16XE, x16XEL) motorúak ha beírnák a saját olajfogyasztásukat.

a bontottmotor csak működő kocsiból, de jó ötlet, és addig a sajátját szép apránként esetleg meggenerálozni.

ha komplett generált kap, akkor nem szadab ennie.

Gabinak valami a gyűrűkkel volt

sajnos az 1.4 1.6 osok ilyenek.. :)

érdekes, hogy az 1.8 és 2.0 16v-kkel már nincs ilyen gond.

Megosztás:

ha előbbi kettő olvason

A Castrol Magnatec az jó olaj....? :D

Csak mert olvasgattam itt, aztán leszólták elég rendesen...

Mondjuk nekem az van benne, de nem eszik belőle semmit 10000 km-en. max egy fél deci ha elfogy. De nem számottevő.

Igaz nekem 1.6 8v motor van...

Megosztás:

A Castrol Magnatec az jó olaj....? :D

Csak mert olvasgattam itt, aztán leszólták elég rendesen...

Mondjuk nekem az van benne, de nem eszik belőle semmit 10000 km-en. max egy fél deci ha elfogy. De nem számottevő.

Igaz nekem 1.6 8v motor van...

nemhiszem, hogy itt olvasad a leszólását.

Megosztás:

Pedig van egy kettő hogy ha olcsó akkor az hamis... na meg hogy a metabond, meg a mobil tuti jobbak nála....

Na mindegy.

hát ha olcsó, akkor elképzelhető, de hogy olyat nem olvasál itt, hogy a metabond tuti jobb nála, na az az tényleg TUTI.

ha megfigyelted, én se elsőként a metabondot említettem.

mivel Gabi mellett többen is forgalmazzuk, így a saját cuccunkat még csak véletlenül se dicsőítjük az egekig :D

olyat olvashattál,hogy a magnatec drágább minta meta, pedig a meta se rosszabb.

Megosztás:

Pedig van egy kettő hogy ha olcsó akkor az hamis... na meg hogy a metabond, meg a mobil tuti jobbak nála....

Na mindegy.

Ne törődj értelmetlen, vagy "üzleti alapú" hsz-okkal. :D

Sok jó (Opel motorba elegendő minőségű) olaj van a piacon. Sokan presztizs kérdést csinálnak a motorolajból, feleslegesen túlzásokba esnek.

Válassz bármilyen márkát, de figyelj a gyári előírásokra (viszkozitás, teljesítményszint). A Magna valóban jó olaj, de ez csak egy a sok közül, amik jók.

Gagyit, vagy gyanúsan olcsót tényleg kerülni kell.

Megosztás:

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy az 1.4-es NZ esetében a nívópálca egy beosztása az hány dl olajat jelent? Úgy számolom, hogy kb. 8000km-alatt nagyjából fél liter olajat evett a motor, amiben csak 65.000km van. Jó ez az érték?

A min és max jelek köztött 1 liter az eltérés.

Megosztás:

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy az 1.4-es NZ esetében a nívópálca egy beosztása az hány dl olajat jelent? Úgy számolom, hogy kb. 8000km-alatt nagyjából fél liter olajat evett a motor, amiben csak 65.000km van. Jó ez az érték?

Tökéletes az a fogyasztás.

Megosztás:

Akkor jó, bár eddig volt hogy csak 6000-7000-et mentem egy évben azért nem tűnt fel az olajfogyasztás... Mondjuk igaz, ami igaz, most Edge Sport 10W-60 van benne, szoktam pörgetni, de nem kitaposni a lelkét. Csak lendületből:) Nem tudom, h ez valós, vagy csak érzéki dolog, de nekem úgy tűnt, hogy ezzel az olajjal jobban szeret pörögni a motor, nem olyan meggyötört, mint általában az NZ-k. Azáltal, hogy szintetikus, reményeim szerint nem lesz soha lerakódásom, és jobban is ken, kevésbbé párolog, és ellenállóbb a viszontagságok ellen. Mivel mostanság rövid távon megy (ilyenkor nem pörgetem, csak ha hosszabb távra autózom), kb. 9000 körül legkésőbb új feltöltést kap.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.