warwolf Elküldve Március15, 2005 Megoszt Elküldve Március15, 2005 Joe nem ajánlott semmit sem? Asztat modotta, hogy apósát majd meginzultálja, hogy esetleg neki van-e otthon ilyesmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március15, 2005 Megoszt Elküldve Március15, 2005 Asztat modotta, hogy apósát majd meginzultálja, hogy esetleg neki van-e otthon ilyesmi. Nincs gáz ha szintetikus, hidd el. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 ESSO olajat ismeritek, jobb mint az opel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 ESSO olajat ismeritek, jobb mint az opel? Azt nem tom, hogy jobb e, de méregdrága, az tuti. Szerintem egyébként elég jó olaj az esso. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Nincs gáz ha szintetikus, hidd el. :wink: Szóval ma bementem 3 motorboltba, ebből egy azt mondta, hogy bele lehet tenni, de nem ajánlott, mert gatya, a 2., hogy nyugodtan tegyem bele, a harmadik meg azt, hogy ha azt szeretném, hogy hamar főtengelyes legyen a gépem, akkor tegyem bele, de nem fog sokáig tartani.Na szóval ott vettem bele normális olajat 2100ft-ért, az 1L-t. De most legalább biztos, hogy sokáig elég, de talán ha 2dl maradt a flakon alján. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Szóval ma bementem 3 motorboltba, ebből egy azt mondta, hogy bele lehet tenni, de nem ajánlott, mert gatya, a 2., hogy nyugodtan tegyem bele, a harmadik meg azt, hogy ha azt szeretném, hogy hamar főtengelyes legyen a gépem, akkor tegyem bele, de nem fog sokáig tartani.Na szóval ott vettem bele normális olajat 2100ft-ért, az 1L-t. De most legalább biztos, hogy sokáig elég, de talán ha 2dl maradt a flakon alján. :) Helyesen döntöttél :occasion5: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Mörfi, a te hozzászólásod indította el a dolgot, azzal a szétszedett főtengelyes mocorgóval.Thx a helpet! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Mörfi, a te hozzászólásod indította el a dolgot, azzal a szétszedett főtengelyes mocorgóval.Thx a helpet! :wink: Nincs mit :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Sziasztok! Az ha egy 1.4-es 16 szelepes verda 5000km alatt eszik vagy 1 liter 5 W50-es olajat az nagy gáz? Még jóval a tűrésen belül van, de akkor is. Rövid távokat mentem vele túlnyomó többségben!Max 10 km!!! Amúgy Mobil 1 az olaj. Tudtok valamit a delphi olajokról? papír szerint tudják ACEA A3-at, az 5 W 40 -es olajból 4 liter 6000 Ft a CORA-ban!!! A nascart a cég támogatja, de mi van, ha csak a hulladékot csomagolják ide Magyarországra!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Mennyi km van a mociban? Az 5w40-et nekem is kajálta, de a 10w40 alig fogy. Most Valvoline durablend/topgard van benne itteni ajánlás szerint :D és az ára szintén 6-7000 körül van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Mino! 10W40-et rakj bele! Engem a Metabond cég "támogat", úgyhogy ennyiből azzal is számolhatsz. Abban a csomagolásban biztos az van, amit Én is a versenygépbe teszek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Nekem egyenlőre polcra került a metabond, mert Patyi szerint nincs semmi baja az olajamnak, és csak 6e van benne, várok még 3e-et és akkor megy bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Nem romlik meg. :D De Neked mennyi az a 3e km? Megéri kétszer szerelőhöz vinni ezért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Nem romlik meg. :P De Neked mennyi az a 3e km? Megéri kétszer szerelőhöz vinni ezért? Tenyleg nem döglik be az olaj, ha a polcon áll? Úgy értem, olajcsere is olyan, hogy pl 10ekm, VAGY 1 év. Amúgy olajcseréhez minek kellene szerelőhöz vinni a verdát? :D Hogy lenyúlja a jó olajam, amit viszek, és beletegyen vmi szutykot? Sajna, ennyire bízom az emberekben, bocs, ha ez sértő feltételezés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Ha szerelővel cserélteted az olajad és nem ismered a szerelőt tényleg jobb ha ottvagy a csere idején :? Én is hallottam és láttam elszomorító dolgokat.De sajnos az ilyen gerinctelen emberek miatt nincs hitelük a jó szerelőknek sem. Amit opel16v írt az arra vonatkozik, hogy most hoztam el a gépet szerelőtől és arra célzottt, inkább cseréljek olajat, nehogy nagyobb baja legyen a kocsinak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Igen, az olajból egy idő után kicsapódnak az adalékanyagok, ezért nem érdemes az unokáknak eltenni pár literrel. :D De Korinak nem hinném hogy sokáig tart az a 3e km. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Tenyleg nem döglik be az olaj, ha a polcon áll? Úgy értem, olajcsere is olyan, hogy pl 10ekm, VAGY 1 év. Amúgy olajcseréhez minek kellene szerelőhöz vinni a verdát? :D Hogy lenyúlja a jó olajam, amit viszek, és beletegyen vmi szutykot? Sajna, ennyire bízom az emberekben, bocs, ha ez sértő feltételezés... Helló! Sok helyen az autód mellett állhatsz, míg javítják és figyelheted az olajodat. Azért kell szerelőhöz - vinni többek között - , mert észrevehet olyan hibát is amin Te véletlenül átsiklanál. És ami a legfontosabb: a fáradtolajat nem az árokparton locsolja szét.( gondolom Te sem ) Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 "arra célzottt, inkább cseréljek olajat, nehogy nagyobb baja legyen a kocsinak." Nem, arra céloztam, hogy Én egyben elintéztem volna az olajcserét is, hogy ne kelljen 3-4 hét múlva ismét szerelőhöz menni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 :oops: Amúgy otthon szoktam olajat cserélni, de nem öntöm az árokpartra :wink: , hanem összegyűjtöm, és télen rásegít begyújtáskor a kazánban. :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 :oops: Amúgy otthon szoktam olajat cserélni, de nem öntöm az árokpartra :wink: , hanem összegyűjtöm, és télen rásegít begyújtáskor a kazánban. :shock: Bocs a megjegyzésért. Nem akartalak megbántani. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Nem bántottál meg :!: Teljesen egyetértek veled, de addig amíg megy a paraszt az autóval és a szemetet meg szórja az autóból, addig az ember a házi olajcsere hallatán egyből arra gondol amit te is írtál, pedig elvileg a benzinkutakon át kellene venniük a fáradtolajat, csak az emberek nagyrésze lusta elvinni, inkább kiönti vagy kidobja :evil: Üdv 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Például, nálunk a városban nincs hova vinni a fáradtolajat, a MOL-kútnál sem tudják hova lehetne vinni... Nem cégesen, magánemberként viszont a helyi képviselőn keresztül, talán az egyik kutas tud majd valami depófélét kiharcolni/tatni a városnak. Cégesen a válasz:"Nem foglalkozunk ilyennel, nem tudjuk melyik másik MOL-kútnál lehetne elhelyezni a fáradtolajat." Szomorú voltam mikor hallottam... úgyhogy itthon gyüjtöm, kiszolgált desztvizes palackban, míg nem találok egy depót ahova vihetném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Hali! Km óra szerint 86000 van benne, de nekem gyanús, mert 3 évesen volt benne 60e, a szervízkönyv szerint.Amúgy most 6 éves, és olaszból lett behozva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Hali! Km óra szerint 86000 van benne, de nekem gyanús, mert 3 évesen volt benne 60e, a szervízkönyv szerint.Amúgy most 6 éves, és olaszból lett behozva. 6x3 =18 nos akkor kb160-170 van benne, na jó 140 :roll: hát ha dígó akkor még kormolták is valszeg. Persze most nem akarok általánosítani de olaszra sajna jellemző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minoalovag Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Persze könnyen lehet! A hangjáról csak annyit lehet mondani, hogy lényegesen szebb, mint a garantált 100e-ret futott. De egy kérdés! Ha időnként hegyi körülmények között, (ami 2-2.5 km első fokozatban történő autökázást jelent magas fordulatszámon) elegendő a 10W 40 es olaj? mert akkor a motorhőfok is meglehetősen magas. opel16v! Neked, mint aki nyomja neki rendesen, mi a véleményed? Még így is durva neki az 5W50? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts