Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Nna. Belekerült végre az autóba a Castrol Magnatec 10W40. 2 sörömbe került. :lol: Halkabb nem lett a motor, majd jövőhónapban. :D Viszont szinte azonnal elalszik az olajnyomás lámpa. ;)

Majd cserélni kell olajteknőt, mert az olajleeresztő csavar menete már nagyon odavan. Teflonszalaggal lett megoldva... ;)

Aztán meg a pittojodat is teheted bele mint a másik illető (én) és kerülgeted az öngyújtóval :D mert egyszer csak kivillan az a visszajelző és gázra sem fog elaludni aztán majd komplett tömítésgarnitúra, és hadd ne soroljam... :lol:

Megosztás:

Aztán meg a pittojodat is teheted bele mint a másik illető (én) és kerülgeted az öngyújtóval :lol: mert egyszer csak kivillan az a visszajelző és gázra sem fog elaludni aztán majd komplett tömítésgarnitúra, és hadd ne soroljam... :D

Köszi! Az ilyeneket úgy imádom. :lol: :D

Megosztás:

• 4 weeks later...
Mér ne lehetne? :)

talán mert a petpalackokat idővel megeszi az olaj, azért, én már tapasztaltam, hogy bizony hosszútávú tárolás után már kezdett meglágyulni a palack.

chris keresel egy benzinkutat, vagy egy műhelyt, és egész biztosan adnak neked egy üres 1 literes olajos flakont.

Megosztás:

talán mert a petpalackokat idővel megeszi az olaj, azért, én már tapasztaltam, hogy bizony hosszútávú tárolás után már kezdett meglágyulni a palack.

chris keresel egy benzinkutat, vagy egy műhelyt, és egész biztosan adnak neked egy üres 1 literes olajos flakont.

húú akkor én is megnézem mert legutóbb a fáradtolajat abba tettem és még ott figyel a garázsban (kb fél éve). Remélem még nics szétlágyulva.

Megosztás:

Nekem is fél literesben van a " vészhelyzeti olajtartalék" a kocsiban már egy éve gond nélkül. Igaz azóta már egyszer-kétszer ki lett cserélve a tartalma, mert kiürült. :)

Megosztás:

Az olajoknak van egy savas kémhatása, ami bezony idővel a pet palackot bántja... persze lehet hogy

ez évek kérdése, de azért nem kólásüvegben kéne tárolni, hátha a gyerek meghúzza, kólának nézi :)

A csomitartóban van a desztvíz meg az ablakmosó mellett. Az utóbbinak narancssárga a színe, szerintem inkább azt választaná. :(

Megosztás:

Én C-t használok. Pár száz km után sztem érezhetően halkulni fog a motor.

De a C újabb autókhoz van! Az M meg a vadiújakhoz. 2 éve "tenyésztem" :) a Metabondot de valahogy nem mertem az Opelbe belecsorgatni egészen a mai napig. Sôt, hogy jobb legyen még a Megasel üa. adalékot is bele fogom lôni, "hozzunk ki mindent a 68 lóból" alapon :( :P

Megosztás:

De a C újabb autókhoz van! Az M meg a vadiújakhoz. 2 éve "tenyésztem" :) a Metabondot de valahogy nem mertem az Opelbe belecsorgatni egészen a mai napig. Sôt, hogy jobb legyen még a Megasel üa. adalékot is bele fogom lôni, "hozzunk ki mindent a 68 lóból" alapon :( :hiya:

Én pro-tec üzemanyag adalékot öntöttem bele, érezni lehetett, ahogy feltámad a 75 ló. :P

Megosztás:

Neked hogyan mutatkozott meg a Meta hatása? (azonkivül, hogy erôsebb meg halkabb a gép) Jobban gyorsul vagy kisebb fordulaton tudja ugyanazt a tempót ugyanazon fokozatban mint elôtte?

Inkább az utóbbi, jobb gyorsuláshoz azért kéne még pár ló a ménesbe :)

Megosztás:

Fogyin mennyit hozott?

Nekem 20 ezer km óta van Metabond C benne, (Metabond olajban) de semmi látványosat nem tapasztaltam. Csupán reménykedek, hogy tovább fog a motorom tartani. Igaz, nem is volt lerohadva előtte se.... Most éppen olajcsere előtt állok, de megyek is megvenni a Meta C-t! :)

Az olajam meg ott vár a polcon már 2 hónapja....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.