Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Visszaolvastam, miket írtatok.

Őrület.

Ha kell van 3liter használt olajam, (benne áll a japán kocsi csomagterében)- csak jó lesz valakinek a kerti kisgépébe ;) :lol: :D :lol: :D

amiért sírtam, (a szint fönt van max felett) lehet megoldódik, jót tett neki egy kis száguldás...kis színe is van, 3000 km után.

Aki 15W40es -ásványi -olajat ajánl, rak egy még 300.000 km-t nem futott amúgy 10W40 -félszintetikust- igényő kocsiba, hát ....(kivéve már nagyon kopott motorba),

Megosztás:

ha jol látom, neked az astra sima szívó dizel, abba 15ös is mehet, ha jól tudom.

Gyárilag szívódizel...X17DTL es mocikóddal, ám utólag az első tulaj, /gondolom/ utólag ráépített egy turbót...

Akkor most mi a szitu? Miben változik a dolog?

Megosztás:

Gyárilag szívódizel...X17DTL es mocikóddal, ám utólag az első tulaj, /gondolom/ utólag ráépített egy turbót...

Akkor most mi a szitu? Miben változik a dolog?

Az X17DTL az a német turbódízel. :lol: Szal ezzel a motorkóddal nem utólagos a turbó.

Megosztás:

ejdevicces vki :lol:

Tréfarépát ebédelt. :D

ha egészséges életmódot él, akkor vacsizott ;)

Jó a kedvem, ez tény! ;)

Nem régen ébredtem fel az éjjeles műszak után :lol: és most ettem és volt benne répa is :D , de ezt nem tudom hova sorolni...ebéd vagy vacsi? :D

Megosztás:

Így van, és ez esetben a 10W40 kell bele.

Akkor ennyit a szervizesek és az alkatrészesek szakmai hozzáértéséről, ugyanis a motorkód alapján ők mondták, hogy szívó...és a forgalmiba is csak úgy van, hogy...opel astra GL 1.7D

:lol: :D

Na akkor menek is oszt kijavítom :lol:

Megosztás:

Lassan cserélni kell sz olajat, vagy ahogy a borbarátok mondanák fejteni kellene. :lol:

Total Quartz 7000 10w40 -ről tapasztalat vagy vélemény, jó-e vagy rossz-e? :lol:

Köszi

Vagy inkább nyúljak kicsit zsebbe és Castrol Magnatec 10w40? Vagy egyáltalán mit javasoltok? :D

Megosztás:

Lassan cserélni kell sz olajat, vagy ahogy a borbarátok mondanák fejteni kellene. :lol:

Total Quartz 7000 10w40 -ről tapasztalat vagy vélemény, jó-e vagy rossz-e? :lol:

Köszi

Vagy inkább nyúljak kicsit zsebbe és Castrol Magnatec 10w40? Vagy egyáltalán mit javasoltok? :D

hm asszem meg se említem mit használo(un)k

:D

Megosztás:

Akkor ennyit a szervizesek és az alkatrészesek szakmai hozzáértéséről, ugyanis a motorkód alapján ők mondták, hogy szívó...és a forgalmiba is csak úgy van, hogy...opel astra GL 1.7D

:lol: :D

Na akkor menek is oszt kijavítom ;)

Az enyémbe rendesen írja: Opel Astra 1.7 TD :D

Szerintem az okmányirodában írták el a tied forgalmiját. :lol:

Itt a Forgalmi:

ASTRA_TD_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Itt a törzskönyv:

ASTRA_TD_t_rzsk_nyv_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Megosztás:

Az enyémbe rendesen írja: Opel Astra 1.7 TD :lol:

Szerintem az okmányirodában írták el a tied forgalmiját. :D

...

Ezen nem kell csodálkozni. Udinak is 1.7D-s 1.4i-je volt (mostmár stimmelnek az adatok, mert elintézte).

Meg láttam már Swing GSi Corsát is, meg GSi 16V A-Corsát, pedig 8 szelepes volt :lol:

Megosztás:

Az én Opelom ami egy F-es 16V 1.6-os rettentően eszi az olajat mi a teendő ilyenkor, vagy ez csak egy típushiba ennél a fajtánál???

A rettentően eszi eléggé tág fogalom. Valami pontosabbat mondj. A 16 szelepesek viszonylag sok olajat fogyasztanak. Emellett pedig kopósabb fajták is, ezért hamarabb mehet generálra az autó.

Megosztás:

Az enyémbe rendesen írja: Opel Astra 1.7 TD :lol:

Szerintem az okmányirodában írták el a tied forgalmiját. :D

...

Érdekes amúgy. Az enyém is 06 kék színű a forgalmiban és királykék van írva a törzskönyvben. A tiéd az tényleg királykék, de az enyém sötétkék. :lol:

Megosztás:

A rettentően eszi eléggé tág fogalom. Valami pontosabbat mondj. A 16 szelepesek viszonylag sok olajat fogyasztanak. Emellett pedig kopósabb fajták is, ezért hamarabb mehet generálra az autó.

2009.03 hónapban volt olajcsere 3500 km után az olajszint a béka feneke alatt van , ha generálra kell vinnem az mennyibe fájna nekem ????

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.