hening Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Sziasztok! A napokban cseréltem olajat a gépbe (1.4 - 8v). A 4 l-es motorolajból belement 3 liter és azóta is az olajszint a normál értéket mutat, ezért túlönteni nem akarom. Szerintetek ez normális? Szűrőt cseréltél?? A normális töltési mennyiség 3,5 l, szűrő nélkül 3 l. Link to comment Megosztás: More sharing options...
foka Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Igen cseréltem azt is. Lehet belement 3,1 L, de több biztos nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Igen cseréltem azt is. Lehet belement 3,1 L, de több biztos nem. Állj vízszintes helyre, leállítás után várj 15-20 percet és utánna nézd meg a szintet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
foka Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Néztem már úgy is, de akkor is a normál értéket mutatta. Néztem hidegen, melegen és pihentetés után is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Sziasztok! A napokban cseréltem olajat a gépbe (1.4 - 8v). A 4 l-es motorolajból belement 3 liter és azóta is az olajszint a normál értéket mutat, ezért túlönteni nem akarom. Szerintetek ez normális? A szűrőt is cserélted? Ha igen, akkor lehet nem állt vízszintesen a gép az olaj leeresztésekor. Azért 1L nem szokott bennemaradni... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
foka Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 A szűrőt is cserélted? Ha igen, akkor lehet nem állt vízszintesen a gép az olaj leeresztésekor. Azért 1L nem szokott bennemaradni... ;) Vízszintesen állt (akna felett) a gép és ki is csöpögött a régi olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Néztem már úgy is, de akkor is a normál értéket mutatta. Néztem hidegen, melegen és pihentetés után is. Vízszintesen állt (akna felett) a gép és ki is csöpögött a régi olaj. Hol volt a nívó a pálcán? Melyik jelnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
foka Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 A 'min' és a 'max' között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 A 'min' és a 'max' között. min és max között vagy egy liter. ha a legfelső jel tetejéig öntöd, akkor van meg a 3,5 liter Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 A 'min' és a 'max' között. Félúton? Akkor nincs baj. A min és max között 1 l a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
foka Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Akkor öntsem fel max-ig? Az jó a motornak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Akkor öntsem fel max-ig? Az jó a motornak? Nem kell, jó az úgy. Csak figyeld rendszeresen, hogy fogy-e. Ha igen, akkor tölts utána. Link to comment Megosztás: More sharing options...
foka Elküldve Március30, 2009 Megoszt Elküldve Március30, 2009 Okés, én is így terveztem. Köszönom szépen a válaszokat! ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
eddi Elküldve Április1, 2009 Megoszt Elküldve Április1, 2009 Sziasztok. Tudja valaki, hogy Astra F-es 2000 évjáratú, X16XEL motorkódú autómba milyen olajszűrő kell és milyen levegőszűrő, meg pollenszűrő??? Itt nem a márkára gondolok, hanem a termék cikkszámára vagy az azonosítójára?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április1, 2009 Megoszt Elküldve Április1, 2009 Sziasztok. Tudja valaki, hogy Astra F-es 2000 évjáratú, X16XEL motorkódú autómba milyen olajszűrő kell és milyen levegőszűrő, meg pollenszűrő??? Itt nem a márkára gondolok, hanem a termék cikkszámára vagy az azonosítójára?? Sztem bármelyik autósboltban tudnak adni hozzá ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
eddi Elküldve Április1, 2009 Megoszt Elküldve Április1, 2009 Azért kérdezem, mert lehet hogy a netről rendelnék!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április1, 2009 Megoszt Elküldve Április1, 2009 Azért kérdezem, mert lehet hogy a netről rendelnék!! A gyári olajszűrő cikkszáma: 06 50 401, alkatrészszáma: 93156300. A gyári pollenszűrő cikkszáma: 68 08 610, alkatrészszáma: 93182435 A gyári légszűrőbetét cikkszáma: 08 35 605, alkatrészszáma: 25062467 Utóbbiban nem vagyok 100%-ig biztos, csak ha mindegyikben ugyanaz a betét van motortól függetlenül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
eddi Elküldve Április1, 2009 Megoszt Elküldve Április1, 2009 [Köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április1, 2009 Megoszt Elküldve Április1, 2009 neten is pontosan megadják mi mihez való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Sziasztok! A napokban cseréltem olajat a gépbe (1.4 - 8v). A 4 l-es motorolajból belement 3 liter és azóta is az olajszint a normál értéket mutat, ezért túlönteni nem akarom. Szerintetek ez normális? Témához vág, hogy voltam ezt azt javíttatni, szerelő ugye olajból 3,5 lityit beletöltötte (nem álltam ott mellette)- este kihülés után néztem, rendesen a max felett van a szint kb. 5 miliméterrel- melegen pont jó, de hát ezt lehülés után kell nézni. Ma próbálok visszamenni, hogy igenis szívjon le belőle 2-4 decit. Előtte már mentem vele kb 60-100 kilómétert, mekkora a veszélye, hogy a szimeringek szétmennek- illetve csak akkor gáz, ha valaki nagyon nyomja neki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 lehülés után kevesebbnek kell lennie ;) viszont leállítás után meg kell várni, míg lefolyik a hengerfejből az olaj a karterba. olajszintet melegen kell ellenőrizni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
eddi Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Sziasztok.Előrébb lévő oldalakon olvastam, hogy leszednétek az olajteknőt és brigéciollal kimosnátok. Olyan kérdésem volna,hogy nehéz-e leszedni( egy amatőr is le tudja szedni??)és ha ki van mosva az olajteknő, ki kell-e öblíteni vagy mehet is a fel a helyére egyenesen?, Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Témához vág, hogy voltam ezt azt javíttatni, szerelő ugye olajból 3,5 lityit beletöltötte (nem álltam ott mellette)- este kihülés után néztem, rendesen a max felett van a szint kb. 5 miliméterrel- melegen pont jó, de hát ezt lehülés után kell nézni. Ma próbálok visszamenni, hogy igenis szívjon le belőle 2-4 decit. Előtte már mentem vele kb 60-100 kilómétert, mekkora a veszélye, hogy a szimeringek szétmennek- illetve csak akkor gáz, ha valaki nagyon nyomja neki? Ennyire azért nem kell megijedni tőle. A legtöbb szerelő túltölti a szintet, ahová én szoktam járni, az is, pedig érti a dolgát egyébként. Én is rákérdeztem, és azt mondta, azért tölt bele kicsit többet, mert vannak olyan emberek, akik csak akkor viszik szerelőhöz az autójukat, ha már nem is megy, nemhogy olajszintet ellenőrizni... ezzel legalább pár hónappal hosszabb az élettartama az ilyen autóknak. Egyébként még egyszer se cserélt szimmeringet ilyen okokból kifolyólag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Sziasztok.Előrébb lévő oldalakon olvastam, hogy leszednétek az olajteknőt és brigéciollal kimosnátok. Olyan kérdésem volna,hogy nehéz-e leszedni( egy amatőr is le tudja szedni??)és ha ki van mosva az olajteknő, ki kell-e öblíteni vagy mehet is a fel a helyére egyenesen?, Új kartertömítés kell, és nem árt némi hozzáértés a felszerelésnél ;) Ennyire azért nem kell megijedni tőle. A legtöbb szerelő túltölti a szintet, ahová én szoktam járni, az is, pedig érti a dolgát egyébként. Én is rákérdeztem, és azt mondta, azért tölt bele kicsit többet, mert vannak olyan emberek, akik csak akkor viszik szerelőhöz az autójukat, ha már nem is megy, nemhogy olajszintet ellenőrizni... ezzel legalább pár hónappal hosszabb az élettartama az ilyen autóknak. Egyébként még egyszer se cserélt szimmeringet ilyen okokból kifolyólag. Nem használ a túltöltés... a hajtókarok nagyon felhabosítják ilyenkor a karterban levő olajat, a kartergázban sok lesz az olajpára, valamint a szimmeringeken is fokozott terhelés lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Sziasztok.Előrébb lévő oldalakon olvastam, hogy leszednétek az olajteknőt és brigéciollal kimosnátok. Olyan kérdésem volna,hogy nehéz-e leszedni( egy amatőr is le tudja szedni??)és ha ki van mosva az olajteknő, ki kell-e öblíteni vagy mehet is a fel a helyére egyenesen?, leszedni annyiban bonyolult, hogy spec szem kell hozzá, illetve a kipufogót is le kell kötni, és az ott lévő tömítés is lehet cserés. felrakásnál, az új tömítésen kívül kell paszta, és érzéssel kell meghúzni, hogy ne húzzd tul. tömítésből is van kétfajta. egyikben van alumínium karika, azt jobban lehet érezni, mikor van jól meghúzva. öblítsd ki rendesen mosás után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts