Xray Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Olaj adalékot érdemes önteni hozzá? (Metabond gold vagy ilyesmi) 10W kell? 5W miért nem jó? Eddig mindkettőt ajánlották már. Azt mondták, hogy 10W akkor kell ha kopottabb a moci, több a Km benne. Az enyémben még 100e Km van "csak". Nem 160 meg ilyenek. Akkor tegyél bele amit jónak látsz! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Az enyémben még 100e Km van "csak". Nem 160 meg ilyenek. Hali. Ez tuti biztos hogy 100 ekm-er van benne? Mert csak akkor lehetsz ebben biztos, ha ismered az autó elöéletét, megbizható személytöl, ismeröstöl vetted. Mert ugye a jó magyar autókereskedök.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Ismerőstöl vettem, tuti, hogy 100e van benne! Akkor az igaz, hogy 5W-s kell bele? És majd akkor kell a 10W ha jóval 100e felett leszek? Amúgy hol van ez leírva pontosan, hogy milyen olaj kell bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Ismerőstöl vettem, tuti, hogy 100e van benne! Akkor az igaz, hogy 5W-s kell bele? És majd akkor kell a 10W ha jóval 100e felett leszek? Amúgy hol van ez leírva pontosan, hogy milyen olaj kell bele? Hali. Az hogy milyen olaj kell bele, az abban a könyvben van benne, amit a kocsihoz kapsz, amikor kohozod a szalonból. Az a könyv, egyébként a gyári olajat ajánlja bele, GM olajokat. Ha nem zabálja be tulságosan a 5w40-et, akkor sz.tem belerakhatod. De lehet hogy rosszul tudom, és ezeknek a motoroknak a gyári specifikációja, a 10w40-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 10W40 szerintem. Adalék saját döntés, drága, de szerintem megéri B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Az 5W-t ha nem eszi, akkor az ismehet? A könyvben le van írva, hogy milyen olajokat rakhatok bele, abban van 5 és 10W-s is és 15 is. Motor szerint nem találtam benne leírást. Prolong vagy Metabond esetleg más adalékot javasoltok? Opel16v! A Metabond olajok tényleg nam olyan drágák. A Speed jó árban van és a Top is. Lehet kipróbálom a Top-ot. Amúgy azt hogy döntitek el, hogy a 10W jobb e? Én ugy gondolom laikusként, hogy a kisebb viszkozitás jobb, ha nem eszi az olajat a kocsi. Vagy nem ezen múlik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Nem csinálsz vele problémát ha 5W-s olajat raksz bele, de stabilabb olajnyomás lenne, ha 10W-s olajjal használnád. Én azt ajánlom bele, ráadásul sokkal olcsóbb B) Minőségre nem jobb az 5W-s, mint a 10W, ha erre gondolsz :D Adalékból inkább a metabond B) Neked a gold típus kéne belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 OK! Köszi szépen. Kipróbálom! Az nem baj, hogy a Speed, csak fél szintetikus? Vagy 10W-sből nincs is teljes szintetikus? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 OK! Köszi szépen. Kipróbálom! Az nem baj, hogy a Speed, csak fél szintetikus? Vagy 10W-sből nincs is teljes szintetikus? Neked pont az a jó B) Még egyszer kihangsúlyozom, ez nem az olaj minőségét jellemzi B) Egy szintetikus olaj lehet szarabb, mint egy félszintetikus. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Ismerőstöl vettem, tuti, hogy 100e van benne! Akkor az igaz, hogy 5W-s kell bele? És majd akkor kell a 10W ha jóval 100e felett leszek? Amúgy hol van ez leírva pontosan, hogy milyen olaj kell bele? És az ismerősöd az első tulaj? B) Látogass el ide http://www.opel-magazin.hu/, találhatsz jó dolgokat... Esetleg ezt. http://www.opel-magazin.hu/let-lt-sek/keze...&order=name Link to comment Megosztás: More sharing options...
amavisca Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Milyen olajat javasoltok c16nz motorba 270e km-nél?Én szívem szerint 15W40est raknék bele mivel ennyi km-rel már elég kopott lehet a motor de sokan javasolják a 10W40est a hidrotőkék miatt... Az autó relative sokat megy havi 2-3e km-t sok indítózással. MOL MSE 15W-40 mehet bele?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Milyen olajat javasoltok c16nz motorba 270e km-nél?Én szívem szerint 15W40est raknék bele mivel ennyi km-rel már elég kopott lehet a motor de sokan javasolják a 10W40est a hidrotőkék miatt... Az autó relative sokat megy havi 2-3e km-t sok indítózással. MOL MSE 15W-40 mehet bele?? NE! 10W40-es kell bele, de valami minőségibb: Metabond, Mobil1, Castrol Magnatec, ilyesmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 amíg nem zabálja nagyon a 10W-t, addig ne rakj bele 15-öst mondjuk akkor meg majd lehet, hogy felújítani kéne inkább Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Ajánljatok már nekem légyszi pár jó olaj márkát! Nekem valószínüleg 10W-40 lesz benne. Ebből fél szintetetikusat fogok venni. Ezen az oldalon van pár ajánlás, de szoktam olvasni a Totalcar-on az Olajdoki ajánlásait és ő leginkább más márkákat ajánl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Ajánljatok már nekem légyszi pár jó olaj márkát! Nekem valószínüleg 10W-40 lesz benne. Ebből fél szintetetikusat fogok venni. Ezen az oldalon van pár ajánlás, de szoktam olvasni a Totalcar-on az Olajdoki ajánlásait és ő leginkább más márkákat ajánl. 10W-40-et használtam mindig, abból én a Liqui Molyt ajánlanám, amelyikben Mos2 adalék van( szürke flakon,a sárga az sima) Most már talán elérhető áron van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 10W-40-et használtam mindig, abból én a Liqui Molyt ajánlanám, amelyikben Mos2 adalék van( szürke flakon,a sárga az sima) Most már talán elérhető áron van. Ez? http://www.olajshop.hu/termekek/liqui_moly...625_/4l/details Szerk. Úgy látom nem az az. Hanem ez: http://olajshop.hu/termekek/liqui_moly/bla...627_/4l/details Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 ez: http://olajshop.hu/termekek/liqui_moly/bla...627_/4l/details Aham ez az. Ezt nyugodt szívvel ajánlom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Szimpatikus! Nem is olyan drága. Csak találjak itt debrecenben ilyet valahol. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Szimpatikus! Nem is olyan drága. Csak találjak itt debrecenben ilyet valahol. :D hamarabb találsz mint váltót az biztos :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 :D Attól félek én is! Fuchs ajánlója 5W-t meg 0W-t ajánl. http://olyslager-lubricants.nl/fuchstest/FUCHS/Select.asp (TITAN Supersyn LONGLIFE 5W-30) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Ez? http://www.olajshop.hu/termekek/liqui_moly...625_/4l/details Szerk. Úgy látom nem az az. Hanem ez: http://olajshop.hu/termekek/liqui_moly/bla...627_/4l/details LIQUI MOLY MoS2-Super Leichtlauf Motorolaj SAE 10W-40 Az egész évben használható, Liqui Moly MoS2 LEICHTLAUF SUPER MOTOROIL a legmodernebb összetételű, válogatott ásványi és szintetikus alapanyagokból gyártott olaj. Nagymennyíségű adalékokat tartalmaz, többek között szilárd állapotú molibdén diszulfidot ( MoS2 ) amely biztosítja az optimális kenési tulajdonságokat, még extrém üzemelési körülményekközött is. Az olajcserék közti idôintervallum használatával megnövelhetô.Megfelel és teljesíti a következôminôsítési és specifikációs elôírásokat:API SH/CF/EC SJ CFACEA A3 96 B3 96 ( alapanyagként felhasznált olaj ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 Szimpatikus! Nem is olyan drága. Csak találjak itt debrecenben ilyet valahol. :D Ha van Unix bolt debrecenben,akkor lennie kell! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június10, 2008 Megoszt Elküldve Június10, 2008 VAAN!! :D Lesz ott kedvezményem is! Szóval már tudom akkor, hol veszem. Már csak egy F18CR váltó kell. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Ajánljatok már nekem légyszi pár jó olaj márkát! Nekem valószínüleg 10W-40 lesz benne. Ebből fél szintetetikusat fogok venni. Ezen az oldalon van pár ajánlás, de szoktam olvasni a Totalcar-on az Olajdoki ajánlásait és ő leginkább más márkákat ajánl. :D Én is a Liqui-Moly -t ajánlottam volna! Esetleg még Fuchs vagy Addinol jöhet szóba nálam. A MOS2 Leichtlauf színétől ne ijedj majd meg..... szürke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 MOL MSE 15W-40 mehet bele?? Ne :D Lenti ajánlásom vonatkozik rád is :P Ajánljatok már nekem légyszi pár jó olaj márkát! Metabond Speed 10W40. ;) Macisajt kartárs tud is ott neked helyben ócsóé :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts