Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Xray, annyit felejtettem el megkérdezni, hogy nincs véletlenül ilyened Astra H -hoz is? Egy havernak kellene... Na oylat égen földön nemtaláltam még , de ha lessz szólni fogok! :lol: :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Piperkőc Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Sziasztok! Lehet, nem a legjobb topican kérdezem, előre is bocs. Az a gondom, hogy olajcsere előtt állok, és a csergőben a szűrő mellé kértem egy leeresztő csavart is alátéttel, gondoltam, kicserélem az egészet. Amennyire emlékeztem tavalyról, a csavar már nem volt a topon... Na láss csodát otthon vettem észre, hogy az új csavar nem lesz jó, mert a feje látványosan kisebb, a menet pedig (amennyire meglazítva, de nem teljesen kivéve meg tudtam mérni a bent lévőt) vagy 1 mm-el vastagabb a mostaniban. Azt mondja az eladó srác, hogy ez az egy fajta van, és nagyjából mindegyik astrába ez kell. Kiderült, hogy valószínűleg egyszer már beleszakíthatták a menetet, és vágtak egy új menetet a kartelba, majd betettek egy vastagabb csavart. A gond csak az, hogy jóval nagyobb a feje, le is lóg, és ez olyan kialakítású, hogy nincs alátét, csak a menet tőmít. Már legutóbb is teflonszalaggal raktam be, de egy picit így is nedvesedik. A kartelt levenni és cserélni se kedvem, se pénzem, se helyem. Van esetleg valami jó tippetek mit lehetne tenni, vagy rakjam össze szépen megint teflonszalaggal, aztán ha kicsit nedvesedik, ne érdekeljen? Azért szerencsére nincs jelentős olajfogyás. Egyáltalán lehet javítani ezt valahogy normálisan? Félek, bontóban csak hasonló kartelt találnék, egy új ára meg gondolom horror. Előre is köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 ne teflonnal, hanem a másik, géz jellegűvel az be fog dagadni, míg a teflon mellett ki tud folyni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Piperkőc Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 ne teflonnal, hanem a másik, géz jellegűvel az be fog dagadni, míg a teflon mellett ki tud folyni Köszi az ötletet! Van ennek a másiknak valami neve? Nem ismerem ugyan, de ha valami textilszerű, az nem nedvesedik át? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Köszi az ötletet! Van ennek a másiknak valami neve? Nem ismerem ugyan, de ha valami textilszerű, az nem nedvesedik át? megszívja magát, de pont emiatt dagad be és nem ereszt, ezzel szerelünk vizet ilyen kis henger alakú a doboza, szerelvényboltban lehet kapni talán az olajnál is beválik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 kender kóc vagy micsoda :sowwy: de akender az tuti am kösz Gab :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 ...de akender az tuti... Igen-igen, haverom szerint is az... :lol: :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Na oylat égen földön nemtaláltam még , de ha lessz szólni fogok! :lol: :lol: Okés! kösz... :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Szóval ha jólértem maradhatok a Castrolnál de "élvezhetem" a Meta álltal nyújtott + dolgokat?? :lol: Így van :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Így van :sowwy: húhúhú akkor azt feltétlen kikell próbálnom :lol: Meg is nézem meniybe kerül! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 húhúhú akkor azt feltétlen kikell próbálnom :sowwy: Meg is nézem meniybe kerül! :lol: Nemócsó. C kell neked, esetleg a Gold. Mindkettő 9250 -10%. Először teljes flakon, köv olajcseréknél csak a fele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Nemócsó. C kell neked, esetleg a Gold. Mindkettő 9250 -10%. Először teljes flakon, köv olajcseréknél csak a fele. Akkor várjam meg a teljes olajcserét? vagy eresszek le az olajból anyit amennyi az adalék mennyisége? 4000 km van most olajban 10-nél kidobom! Érdemes ehhez hozzáönteni? :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Nem, akkor inkább várd meg a köv cserét, és a friss olajhoz tedd hozzá :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Nemócsó. C kell neked, esetleg a Gold. Mindkettő 9250 -10%. Először teljes flakon, köv olajcseréknél csak a fele. Gabi, én csak egy fél flakonnal tettem bele első alkalomkor. Most lesz megint esedékes a csere, beleönthetem az egészet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 mi mindig beleöntjük az egészet, de nem is baj, mert nekünk elég sokáa jön össze a 10 ezer km most is több mint egy év :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Gabi, én csak egy fél flakonnal tettem bele első alkalomkor. Most lesz megint esedékes a csere, beleönthetem az egészet? Beleöntheted... :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 mi mindig beleöntjük az egészet, de nem is baj, mert nekünk elég sokáa jön össze a 10 ezer km most is több mint egy év :S Nekem 7 hónap alatt összejött most. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Beleöntheted... :sowwy: Kösz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Nekem 7 hónap alatt összejött most. :sowwy: Nekem 4 hónap 4000 :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Nekem 4 hónap 4000 :lol: A mutatkozó tendencia alapján neked se kell hozzá 1 év. :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 A mutatkozó tendencia alapján neked se kell hozzá 1 év. :sowwy: :lol: Hát nagyon úgyfest megmostmár csak azért is megyek , had gyüjjön az a Meta cuccos :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 hát ez van de lassan már nem is ülök inkább a kocsiba,... bár ez nem csak velem fordul elő, hogy elcsapok egy őzit stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 A kenderkócos dologhoz: Nem hülyeség a leeresztő csavar réz vagy alu tömítését néha cserélni, mert most nekem is meg van tekerve kóccal a csavar. Ugyanis legutóbbi olajcsere alkalmávan simán -immáron vagy negyedszer- visszacsavartam a régi alátéttel, feltöltöttem olajjal és sajna elkezdett csepegni. Aztán pár forintért beszereztem a tömítést és nekiálltam volna leereszetni az olajat. Egy üres, tiszta kannát kezdtem keresni a garázsban, nehogy piszok kerüljön a friss olajba, de aztán feladtam. Kértem ismerőstől egy kis kócot, meglazítottam a csavart és rátekertem a menetre. Most, olajcserénél pótlom a kimaradt munkafázist. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 csak nála a menet lett elszarva, az ellen más megoldás a dekli cseréjén kívül nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 csak nála a menet lett elszarva, az ellen más megoldás a dekli cseréjén kívül nincs Oda lehet hegeszteni egy anyát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts