PottR Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Konkrét érveléseket is találsz valamivel visszább. Nekem Metabond van, az itteniek közül még sokaknak. Másoknak más, de GM-el kevesen járnak. Rossz a minősége. Köszi szépen. Azt hiszem kipróbálom én is a Metabondot. És az olajszűrővel mi a helyzet? Minden olajcserénél ajánlott a csere? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 És az olajszűrővel mi a helyzet? Minden olajcserénél ajánlott a csere? Igen. De azon a 7-800 (vagy akár 1000) forinton minek spórolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Sz@r az olaj ... Mondom Castrol Rs most cseréltem 10W60 as... azt mondja erre akor meg tegyek bele 5W et mert a 10 es vastag azér kerepel... De érdekes picit felmelegszik a motor, már semmi hangja mintha elemes lenne ... nemhinném hogy vastag lenne a 10W-s olaj! Ahhoz a szerelőhöz nem biztos hogy kéne többet vinni :D Beletöltöd a drága 5W-s olajat, és még jobban fog kerepelni reggelente :D Van egy '97es f astrám 1.6 ecotec és csipegeti az olajat.Szelepszárszimerig volt cserélve.Van vmi jó adalék amit esetleg meg lehetne próbálnom? Azért 5w40estraktam bele mert opel szervizes ismerős azt mondta h az kell bele,én meg gondoltam ért hozzá. Mindenképpen 10W40! Ajánlom a metabond speed típust. Mindenféle tömítő-csodaszer adalékot nem érdemes beletenni, mert igaz hogy csendesebb lesz tőle a motor, de a csapágyak nem fognak megfelelő kenést kapni utána, közel lesz az a generál... :P Metabondnak van sok súrlódáscsökkentő adaléka, de azok nem a szanaszét kopott motorokhoz valók, hanem megelőzésre. :) Előbb próbálj egy jó 10W40 olajat, és utána meglátod ;) Ezek szerint mégsem ért hozzá... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Ezt olvasta valaki? Ez az írás lényegében akkor arról szól, hogy az új motorok kenése sem kielégítő :) Ennyi hülyét, mint ez... :D Esedékessé vált az olajcsere. Szerintetek a GM Opelba való motorolaja jó minőségű? A 10W40-es kannás csak annyira jó, mint a tesco gazdaságos olaj. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Ahhoz a szerelőhöz nem biztos hogy kéne többet vinni :D Beletöltöd a drága 5W-s olajat, és még jobban fog kerepelni reggelente :D Mindenképpen 10W40! Ajánlom a metabond speed típust. Mindenféle tömítő-csodaszer adalékot nem érdemes beletenni, mert igaz hogy csendesebb lesz tőle a motor, de a csapágyak nem fognak megfelelő kenést kapni utána, közel lesz az a generál... :D Metabondnak van sok súrlódáscsökkentő adaléka, de azok nem a szanaszét kopott motorokhoz valók, hanem megelőzésre. :) Előbb próbálj egy jó 10W40 olajat, és utána meglátod ;) Ezek szerint mégsem ért hozzá... :P Hát az a faószer tuti nemfog hozzányúlni, Demó már beválalta a babusgatást ha gondomlessz csak ő nyúl hozzá itt Pakson egy kóklert sem engedek ;) Amúgy szerintem is égbekiáltó baromságot mondott én vártam volna tőle egy iylet: Hmm lehet hogy a hidrótőkék cseréje megoldaná! De e hejett látod minnyá az olajra fogta :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 110 ezer km van benne! Nekem azért annál jóval kevesebbet eszik: kb 2-3 ezer km-enként fél liter. Az 5W-s motorolajok sokkal jobbak, mint a 10W-s, miért raknék bele azt? Ez teljesen szintetikus és többen is ezt ajánlották. Mindig ezzel futott nálam az autó. pont lehet azért eszi az olajat, mert 5w-s olajat töltesz bele. 10w40-el is ki kéne próbálni, és lehet meglepetést okozna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 így van, ha eszi az 5W-st, az aszt jelenti, hogy vagy a szelepszárszimmering szar, vagy a gyűrűsor, vagy csak simán kopik a motorod, és lazábbak már az illesztések. Pont emiatt kell a 10W40, mert az "vastagabb" olaj, lazább illesztéseknél az már jobban ken, mint az 5W!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Zsolte szerintem 2-3 ezer km-en a fél liter sok! :) nekem 15000 eszik egy kicsivel többet! :D Jah 10W-s az olaj :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Megvettem a Metabond Speed 10W40-es olajat. Egy kisebb ajándék lesz az ótókának. De amikor ott jártam, azt mondta a srác, ha van törzsvásárlóim, akkor -20% engedmény. Nincs itt valakinek? Vagy elgondolkodtató, ha lenne egy embernek és mindenki arra vásárolna... persze ha lehet ilyet. Vagy megoldani, hogy a kártya járjon kézről kézre, amikor valaki olajat akar venni. (Vagy valami aloe verás sz@rt... :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 nekem van egy egyezményes tagkártyám egy budapesti kereskedőnél (szponzorációs alapon), amivel adhatok a nála vásárolt olajokból 10%-ot, a másik 10% pedig pontok formájában gyűlik a virtuális számlámon. Azt pedig levásárolhatom nála :) Lényegében így ingyen van az olaj a versenyautóba, sőt, még az utcai autómba is (köszönet a lelkes olajhasználó kartársaknak :D ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 nekem van egy egyezményes tagkártyám egy budapesti kereskedőnél (szponzorációs alapon), amivel adhatok a nála vásárolt olajokból 10%-ot, a másik 10% pedig pontok formájában gyűlik a virtuális számlámon. Azt pedig levásárolhatom nála :) Lényegében így ingyen van az olaj a versenyautóba, sőt, még az utcai autómba is (köszönet a lelkes olajhasználó kartársaknak :D ). Metabond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Metabond? yes, csakis :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Ezt olvasta valaki? S ezt? Na akkor most töltsek 0W30-at az autómba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 S ezt? Na akkor most töltsek 0W30-at az autómba? Ne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 S ezt? Na akkor most töltsek 0W30-at az autómba? A cikk írója nincs tisztában alapvető fizikai fogalmakkal, mint pl a sűrűség és viszkozítás (valamint ezek összefonódása). Végig arra a saját következtetésére alapoz, hogy üzemmelegen minden olaj ugyanolyan "vastag". Ezért az egész cikk fals, sajnálom hogy ilyen cikkek "közkinccsé" verbuválódnak... :) Kedvenc mondatom: "Szeretnénk az olaj dobozának jelöléseitől most elvonatkoztatni, mivel azok csak összezavarnak bennünket." :D Tehát abszolút nem mindegy, hogy 10W40 vagy 0W30 megy abba a motorba, aminek egyébként az illesztései 10W40-es viszkozítási osztályú olajra lettek tervezve. Erről az illesztési témáról egy büdös szó sincs a cikkben, ami számomra arra enged következtetni, hogy a cikk írója a gyakorlatban 0 tapasztalattal és értékelhető tudással bír a motorolajok fizikájáról és a motorok tervezési szempontjairól. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Ne. Ez velős volt :) nem cserélem le, csak itt mást ir!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 OFF mint egy átlag marketinges :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabó20 Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 Sziasztok! Köszi a tanácsokat még van 4000km az olajcseréig de nem várom meg mert addi még úgyis megeszik egy lityit.Amúgy az a szerelő nem nyúlt még az autóhoz de nem is fog,csak én és a szerelő mesterem csinálta(autószerelő szakmát tanulok). Link to comment Megosztás: More sharing options...
ekotek Elküldve Február29, 2008 Megoszt Elküldve Február29, 2008 S ezt? Na akkor most töltsek 0W30-at az autómba? Mi az Ajudi motorokba 0W-30-as Agipot rakunk de aki használta a saját gépében, az nem dícsérte, állítólag túl vékony a szimmeringeknek és átengedik. Én eztet is hallottam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március1, 2008 Megoszt Elküldve Március1, 2008 már megint ez a dolog... melegen ugyan oylan ....ha ez igy lenne miért lenn ennyiféle olaj????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Felhívom a Metabond-forgalmazóktól messze lakók, illetve a beszerzési nehézségekkel küzdők figyelmét, hogy már az olajshop.hu internetes áruházból is lehet vásárolni Metabond-termékeket. Ha a felső menüsoron az egyéb szóra kattintotok, akkor elérhető a teljes választék, néhány termék akciós áron. Ha jól tudom, 16 ezer forint feletti vásárlás felett ingyenes a kiszállítás az ország egész területén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 terjeszekdés van :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Felhívom a Metabond-forgalmazóktól messze lakók, illetve a beszerzési nehézségekkel küzdők figyelmét, hogy már az olajshop.hu internetes áruházból is lehet vásárolni Metabond-termékeket. Ha a felső menüsoron az egyéb szóra kattintotok, akkor elérhető a teljes választék, néhány termék akciós áron. Ha jól tudom, 16 ezer forint feletti vásárlás felett ingyenes a kiszállítás az ország egész területén. Na akkor meglesem úgy is kell szervóba olajat vennem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Na akkor meglesem úgy is kell szervóba olajat vennem :D Abba gyári dexron II-t vegyél :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Na az már elismerés lehet a metabond minőségének, hogy már az olajshopon is kapható :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts