Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Konkrét érveléseket is találsz valamivel visszább. Nekem Metabond van, az itteniek közül még sokaknak. Másoknak más, de GM-el kevesen járnak. Rossz a minősége.

Köszi szépen. Azt hiszem kipróbálom én is a Metabondot.

És az olajszűrővel mi a helyzet? Minden olajcserénél ajánlott a csere?

Elküldve
Sz@r az olaj ... Mondom Castrol Rs most cseréltem 10W60 as... azt mondja erre akor meg tegyek bele 5W et mert a 10 es vastag azér kerepel... De érdekes picit felmelegszik a motor, már semmi hangja mintha elemes lenne ... nemhinném hogy vastag lenne a 10W-s olaj!

Ahhoz a szerelőhöz nem biztos hogy kéne többet vinni :D

Beletöltöd a drága 5W-s olajat, és még jobban fog kerepelni reggelente :D

Van egy '97es f astrám 1.6 ecotec és csipegeti az olajat.Szelepszárszimerig volt cserélve.Van vmi jó adalék amit esetleg meg lehetne próbálnom?

Azért 5w40estraktam bele mert opel szervizes ismerős azt mondta h az kell bele,én meg gondoltam ért hozzá.

Mindenképpen 10W40! Ajánlom a metabond speed típust. Mindenféle tömítő-csodaszer adalékot nem érdemes beletenni,

mert igaz hogy csendesebb lesz tőle a motor, de a csapágyak nem fognak megfelelő kenést kapni utána, közel lesz az a generál... :P

Metabondnak van sok súrlódáscsökkentő adaléka, de azok nem a szanaszét kopott motorokhoz valók, hanem megelőzésre. :)

Előbb próbálj egy jó 10W40 olajat, és utána meglátod ;)

Ezek szerint mégsem ért hozzá... :D

Elküldve

Ez az írás lényegében akkor arról szól, hogy az új motorok kenése sem kielégítő :)

Ennyi hülyét, mint ez... :D

Esedékessé vált az olajcsere. Szerintetek a GM Opelba való motorolaja jó minőségű?

A 10W40-es kannás csak annyira jó, mint a tesco gazdaságos olaj. :D

Elküldve
Ahhoz a szerelőhöz nem biztos hogy kéne többet vinni :D

Beletöltöd a drága 5W-s olajat, és még jobban fog kerepelni reggelente :D

Mindenképpen 10W40! Ajánlom a metabond speed típust. Mindenféle tömítő-csodaszer adalékot nem érdemes beletenni,

mert igaz hogy csendesebb lesz tőle a motor, de a csapágyak nem fognak megfelelő kenést kapni utána, közel lesz az a generál... :D

Metabondnak van sok súrlódáscsökkentő adaléka, de azok nem a szanaszét kopott motorokhoz valók, hanem megelőzésre. :)

Előbb próbálj egy jó 10W40 olajat, és utána meglátod ;)

Ezek szerint mégsem ért hozzá... :P

Hát az a faószer tuti nemfog hozzányúlni, Demó már beválalta a babusgatást ha gondomlessz csak ő nyúl hozzá itt Pakson egy kóklert sem engedek ;)

Amúgy szerintem is égbekiáltó baromságot mondott én vártam volna tőle egy iylet: Hmm lehet hogy a hidrótőkék cseréje megoldaná!

De e hejett látod minnyá az olajra fogta :D

Elküldve
110 ezer km van benne!

Nekem azért annál jóval kevesebbet eszik: kb 2-3 ezer km-enként fél liter.

Az 5W-s motorolajok sokkal jobbak, mint a 10W-s, miért raknék bele azt? Ez teljesen szintetikus és többen is ezt ajánlották.

Mindig ezzel futott nálam az autó.

pont lehet azért eszi az olajat, mert 5w-s olajat töltesz bele.

10w40-el is ki kéne próbálni, és lehet meglepetést okozna.

Elküldve

így van, ha eszi az 5W-st, az aszt jelenti, hogy vagy a szelepszárszimmering szar, vagy a gyűrűsor,

vagy csak simán kopik a motorod, és lazábbak már az illesztések. Pont emiatt kell a 10W40, mert

az "vastagabb" olaj, lazább illesztéseknél az már jobban ken, mint az 5W!!!

Elküldve

Megvettem a Metabond Speed 10W40-es olajat.

Egy kisebb ajándék lesz az ótókának.

De amikor ott jártam, azt mondta a srác, ha van törzsvásárlóim, akkor -20% engedmény.

Nincs itt valakinek?

Vagy elgondolkodtató, ha lenne egy embernek és mindenki arra vásárolna...

persze ha lehet ilyet.

Vagy megoldani, hogy a kártya járjon kézről kézre, amikor valaki olajat akar venni.

(Vagy valami aloe verás sz@rt... :) )

Elküldve

nekem van egy egyezményes tagkártyám egy budapesti kereskedőnél (szponzorációs alapon),

amivel adhatok a nála vásárolt olajokból 10%-ot, a másik 10% pedig pontok formájában gyűlik

a virtuális számlámon. Azt pedig levásárolhatom nála :) Lényegében így ingyen van az olaj

a versenyautóba, sőt, még az utcai autómba is (köszönet a lelkes olajhasználó kartársaknak :D ).

Elküldve
nekem van egy egyezményes tagkártyám egy budapesti kereskedőnél (szponzorációs alapon),

amivel adhatok a nála vásárolt olajokból 10%-ot, a másik 10% pedig pontok formájában gyűlik

a virtuális számlámon. Azt pedig levásárolhatom nála :) Lényegében így ingyen van az olaj

a versenyautóba, sőt, még az utcai autómba is (köszönet a lelkes olajhasználó kartársaknak :D ).

Metabond?

Elküldve
S ezt? Na akkor most töltsek 0W30-at az autómba?

A cikk írója nincs tisztában alapvető fizikai fogalmakkal, mint pl a sűrűség és viszkozítás (valamint ezek összefonódása).

Végig arra a saját következtetésére alapoz, hogy üzemmelegen minden olaj ugyanolyan "vastag".

Ezért az egész cikk fals, sajnálom hogy ilyen cikkek "közkinccsé" verbuválódnak... :)

Kedvenc mondatom:

"Szeretnénk az olaj dobozának jelöléseitől most elvonatkoztatni, mivel azok csak összezavarnak bennünket." :D

Tehát abszolút nem mindegy, hogy 10W40 vagy 0W30 megy abba a motorba, aminek egyébként az illesztései

10W40-es viszkozítási osztályú olajra lettek tervezve. Erről az illesztési témáról egy büdös szó sincs a cikkben,

ami számomra arra enged következtetni, hogy a cikk írója a gyakorlatban 0 tapasztalattal és értékelhető tudással

bír a motorolajok fizikájáról és a motorok tervezési szempontjairól. :D

Elküldve

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat még van 4000km az olajcseréig de nem várom meg mert addi még úgyis megeszik egy lityit.Amúgy az a szerelő nem nyúlt még az autóhoz de nem is fog,csak én és a szerelő mesterem csinálta(autószerelő szakmát tanulok).

Elküldve
S ezt? Na akkor most töltsek 0W30-at az autómba?

Mi az Ajudi motorokba 0W-30-as Agipot rakunk de aki használta a saját gépében, az nem dícsérte, állítólag túl vékony a szimmeringeknek és átengedik. Én eztet is hallottam :)

• 2 weeks later...
Elküldve

Felhívom a Metabond-forgalmazóktól messze lakók, illetve a beszerzési nehézségekkel küzdők figyelmét, hogy már az olajshop.hu internetes áruházból is lehet vásárolni Metabond-termékeket. Ha a felső menüsoron az egyéb szóra kattintotok, akkor elérhető a teljes választék, néhány termék akciós áron. Ha jól tudom, 16 ezer forint feletti vásárlás felett ingyenes a kiszállítás az ország egész területén.

Elküldve
Felhívom a Metabond-forgalmazóktól messze lakók, illetve a beszerzési nehézségekkel küzdők figyelmét, hogy már az olajshop.hu internetes áruházból is lehet vásárolni Metabond-termékeket. Ha a felső menüsoron az egyéb szóra kattintotok, akkor elérhető a teljes választék, néhány termék akciós áron. Ha jól tudom, 16 ezer forint feletti vásárlás felett ingyenes a kiszállítás az ország egész területén.

Na akkor meglesem úgy is kell szervóba olajat vennem :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.