Joee Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Olajcseres a jargany lassan. Mit tudtok ajanlani astra f 1.7 TD-be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Január31, 2005 Megoszt Elküldve Január31, 2005 Sziasztok! Elgondolkoztam azon, hogy lassan olajat kellene cserélnem, és milyet is vegyek, hogy jó is legyen, meg olcsó is. 1.6i-be kellene. Amiket én néztem, azok 10w40-esek voltak, a márkák: ESSO, Opel, Elf. Tudtok nekem tanácsot adni, hogy melyiket használjam, illetve egyéb javaslat is érdekel. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január31, 2005 Megoszt Elküldve Január31, 2005 Zoli! Ha visszaolvasol kicsit ebben a topicban, akkor megtudhatod mindenkinek a véleményét. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelka Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Szasztok. Én Q8-excell olajat használok 5w-40 asszem vagy 50 , de nekem nagyon bejön! kb 6000huf a 4 liter és full szinti. Amit egszer még az 1.6-os motorom hoz sikerült kipróbálnom az a Motul Racing olaja.... na ahhoz nem lehet hasonlítani semmit! Olyan illata volt a kipufogó gáznak , hogy ááááá:) Csak 7000/liter áron kapható :D jah s majd elfelejtettem... kb 5 verseny után sem színeződött el egy kicsit sem! Mintha akkor töltöttem volna a mociba! A q8 is nagyon jó de három verseny után már meg ég . Ezt utcán asszem nem vennétek észre. Üdv és örültem , hogy meghallgattatok:) :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Olajcserével kapcsolatban: igaz az, hogy akkor jó a leeresztett olaj, ha láthatóan elsötétül, tehát, ha lebegésben tartja a koszt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Olajcserével kapcsolatban: igaz az, hogy akkor jó a leeresztett olaj, ha láthatóan elsötétül, tehát, ha lebegésben tartja a koszt? Igen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Igen! Köszi :) Csak hogy tudjam, hogy mire számítsak cserénél :D Hallottam már mindenfélét, van, aki azt mondta, hogy akkor jó, ha nem koszos, stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Köszi :) Csak hogy tudjam, hogy mire számítsak cserénél :D Hallottam már mindenfélét, van, aki azt mondta, hogy akkor jó, ha nem koszos, stb... lényegében oldásban tartja a szennyeződéseket és nem engedi leüllepedni/kicsapódni sem az olajból! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Igy van, a motorolaj olyan mint a víz a mosógépben, az a jó ha koszos, mert akkor "kimosta" a motort. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
at Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Sziasztok! Miért van az, hogy az Opel újságban mindíg a Mobil 1 -et reklámozzák, a magyar Opel márkaszervizekben viszont fel sem kínálják, és itt a fórumban sem sokan emlegetik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Nem néztem utánna, de szerintem relatíve drágább olaj. Hasonló minőségű olajat lehet venni szerintem sokkal olcsóbban.. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Miért van az, hogy az Opel újságban mindíg a Mobil 1 -et reklámozzák, a magyar Opel márkaszervizekben viszont fel sem kínálják, és itt a fórumban sem sokan emlegetik? Szimplán marketing kérdés. Megkeresik egymás a felek, hogy mi most reklámozzuk együtt a termékeinket. Olyan dolog, minthogy pl. a discmanedbe is rakhatsz 100 féle elemet, kisebb különbségek lehetnek, (pl. tartósság) de a lényeg ugyanaz. Egy időben az Opelekhez a Castrol-t nyomatták... Én speciel 6 éve Castrolt töltök az Astrába. (... és nem a reklám miatt... :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Szimplán marketing kérdés Úgy ahogy mondani teccik..... Részemről Valvoline, a többit majd 10e. múlva elmesélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Nekem Mobil 1 szolgál már kb. 60e kilométere a megelégedésemre. Szerintem egy bizonyos szint felett minden olaj jó, csak a szarokat illik elkerülni. De azokat aztán messze ám! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
at Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 Én is Mobil 1 -et használtam az előző Astrámba, az új 1.6 Eco. jelenleg 3500km-el. Ebbe is ezt tervezem beletenni, úgy 5000 körül. Remélem nem csalódok benne (mármint az olajban). Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Február6, 2005 Megoszt Elküldve Február6, 2005 Metabond Speed SAE10W-40 motorolajról van valami tapasztalat? Tudniillik más kenőanyagokban (gépzsírok) ott vannak a toppon! Az ára elég vonzó: 1.300 Huf/ liter, 6.175 Huf/ 5 liter. Infó:http://akciosbolt.hu/category.php?bid=401 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február6, 2005 Megoszt Elküldve Február6, 2005 Asszem érdemes lenne kipróbálni. Az A3/B3 kategória vonzóan hangzik. Ki vállalja a próbát? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február7, 2005 Megoszt Elküldve Február7, 2005 Nem rossz az a Topgard, az Opel olajánál nagyságrendekkel jobb... :) Az ára sem rossz, 7000Ft/5L. egész jó ez a cucc... tegnap este kib@szott hideg volt Pécsett amikor indultunk haza és tök csendes volt a moci indításkor, úgyhogy eddig bejött :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
at Elküldve Február8, 2005 Megoszt Elküldve Február8, 2005 Nekem Mobil 1 szolgál már kb. 60e kilométere a megelégedésemre. Szerintem egy bizonyos szint felett minden olaj jó, csak a szarokat illik elkerülni. De azokat aztán messze ám! Tom! Van feléd néhány kérdésem: Mobil1 -ből melyik változat? Hány ezrenként cseréled? Mennyit eszik belőle a géped? Előre is kösz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február8, 2005 Megoszt Elküldve Február8, 2005 Tom! Van feléd néhány kérdésem: Mobil1 -ből melyik változat? Hány ezrenként cseréled? Mennyit eszik belőle a géped? Előre is kösz! Mobil 1 Synt S 5W-40 10-12 ezrenkét cserélem (10e-nél elkezdek gyűjteni rá :) ) Hát hogy mennyit eszik belőle az egy érdekes kérdés, volt már olyan hogy 6000km alatt megevett 1 litert, de akkor más gond is volt és főleg 4000 1/min felett ment, de normál használat mellet, olyan 1liter/15000. Szóval szerintem nem vészes. De a nálam nagyobb tudásúak 10W-40et javasolnak bele, főleg ha idősebb a géped, és 8V-s. Szerintem fontold meg! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
at Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Mobil 1 Synt S 5W-40 Tom! Kösz az infót, nekem 1.6 16 szelepes Eco-Tec motoros az autóm 3.700km-el, és 5.000-nél (márciusban) akarom az első olajcseréjét megejteni. Úgy gondolom, hogy megkockáztatok egy Mobil 1 Protection 0W-40 -et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Este olajcsere. kb: 5-6000 km után az opel 10w-40 megadta magát. Fogyni nem fogyott látványosan, de habosodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 na ezt hogy vetted észre??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Belenézett a motorba! :) :D Amúgy meg elég, ha letekered az olajbetöltő sapeszt, vagy kíhúzod a nívót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 hmm ilyet még nem láttam.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts