DuDu123 Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 "a kerámiák nem épp a jó hővezetésükről híresek." :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 Igen, a kerámiák néhány fajtája elég jól vezeti a hőt, gondolj pl arra, hogy a fűtőbetétek körül is ez az elektromos szigetelés. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 "a kerámiák nem épp a jó hővezetésükről híresek." :lol: Kerámia féktárcsákról már biztosan hallottál..... Az egyik legnagyobb előnyük pont az, hogy kevésbé melegszenek, mint hagyományos társaik, éppen a jó hővezető képességük miatt. Emellett persze még melegen is jobban teljesítenek, de az már más tészta.... Szerintem nem. :) Lehet hogy vannak viszonylag jó hővezető képességűek, de a kerámia fékeknek a súlyuk és a kopásállóságuk a legfőbb előnyük. Szivesen veszek táblázatokat. :) De mondhattok olyan alkalmazásokat, ahol a szigetelés nem szempont és kerámiát alkalmaznak fém helyett. Ja és megint rossz topikban lett felhozva a téma. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 Szerintem nem. :) Lehet hogy vannak viszonylag jó hővezető képességűek, de a kerámia fékeknek a súlyuk és a kopásállóságuk a legfőbb előnyük. Szivesen veszek táblázatokat. :lol: De mondhattok olyan alkalmazásokat, ahol a szigetelés nem szempont és kerámiát alkalmaznak fém helyett. Ja és megint rossz topikban lett felhozva a téma. :huh: A nagy súly éppen hátrány lenne...... növelné a rugózatlan tömeget, ráadásul a teljesítményből is elvenne. De ez nem igaz a kerámia féktárcsákra. De akkor mondok jó kerámia hővezetésre másik példát. Kerámialapos főzőtűzhely :) Szintén jól vezeti a hőt, ráadásul mint opel 16V is mondja, szigetel is. :D Megint témánál vagyunk. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 A nagy súly éppen hátrány lenne...... növelné a rugózatlan tömeget, ráadásul a teljesítményből is elvenne. De ez nem igaz a kerámia féktárcsákra. De akkor mondok jó kerámia hővezetésre másik példát. Kerámialapos főzőtűzhely :huh: Szintén jól vezeti a hőt, ráadásul mint opel 16V is mondja, szigetel is. :lol: Megint témánál vagyunk. :) A nagy súly az lenne, de ezek könnyűek. :) Szigetelés más téma. Ott az az elsődleges szempont. Az hogy jó hővezető legyen csak hab a tortán. Utánanézek én ezeknek a kerámiáknak majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 A nagy súly az lenne, de ezek könnyűek. :lol: Szigetelés más téma. Ott az az elsődleges szempont. Az hogy jó hővezető legyen csak hab a tortán. Utánanézek én ezeknek a kerámiáknak majd. A fűtőbetéteknél pont hogy elsődleges szempont a szigetelőképesség mellett a hővezetés. :) de most már olajos téma... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 :huh: :lol: :) :) :D Úgy érzem, Tsz-t nem sikerült meggyőznünk. ;) Tsz, a Porsche egyes típusainál 1,5 millió Ft felárral rendelhetőek kerámia féktárcsák. Nem azért ilyen drága mert csak, hanem mert jobb :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 Khmmm... szóval olaj!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 :) :) :D ;) :D Úgy érzem, Tsz-t nem sikerült meggyőznünk. ;) Tsz, a Porsche egyes típusainál 1,5 millió Ft felárral rendelhetőek kerámia féktárcsák. Nem azért ilyen drága mert csak, hanem mert jobb :D Én még nem érzem. :huh: Mint mondtam utánanézek majd. ;) Nem szeretek azért elhinni valamit, mert más meg van győződve arról hogy úgy van. És nem igazán linkeltetek semmi autentikus forrást. A kerámia féktárcsákkal meg úgy hallottam azért még mindig vannak gondok még Porsche-nél is. Úgyhogy ne feledjük el a marketing "csodálatos" oldalát se. Mindezen felül nem mondtam, hogy nem jobb vagy hogy rosszabb lenne, de azt végképp nem értem hogy a jóságát miért hozod egyenes arányba a hővezetési képességével. Szinte bárhol láttam eddig róla anyagot elsőként mindig a tömege/súlya van kihangsúlyozva. Megint elnézést az off-ért, de ha engem megszólítanak én válaszolok. Nálam ez erősebb mint az ontopik téma. Egyébként meg szerintem pakoljátok át az egészet a megfelelő topikba és nincs gond. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 Én még nem érzem. :huh: Mint mondtam utánanézek majd. :) Nem szeretek azért elhinni valamit, mert más meg van győződve arról hogy úgy van. És nem igazán linkeltetek semmi autentikus forrást. A kerámia féktárcsákkal meg úgy hallottam azért még mindig vannak gondok még Porsche-nél is. Úgyhogy ne feledjük el a marketing "csodálatos" oldalát se. Mindezen felül nem mondtam, hogy nem jobb vagy hogy rosszabb lenne, de azt végképp nem értem hogy a jóságát miért hozod egyenes arányba a hővezetési képességével. Szinte bárhol láttam eddig róla anyagot elsőként mindig a tömege/súlya van kihangsúlyozva. Megint elnézést az off-ért, de ha engem megszólítanak én válaszolok. Nálam ez erősebb mint az ontopik téma. Egyébként meg szerintem pakoljátok át az egészet a megfelelő topikba és nincs gond. :lol: Nyissunk egy repülő-harckocsi motor, centripetális és centrifugális, kerámiaféktárcsa topicot! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 Egyéb csevegésben folytattuk... innen meg tényleg át lehetne ollózni a nem idevalókat a csevegésbe :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Gábor, egy 2002-es 1.7CDTi G Astrába 130ekm körül futott, milyen olajat javasolsz? 5W vagy 10W? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Gábor, egy 2002-es 1.7CDTi G Astrába 130ekm körül futott, milyen olajat javasolsz? 5W vagy 10W? Sajna azzal a motorral még nem sok a tapasztalat, de ha nem eszi az 5W-t, akkor érdemes azt szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Sajna azzal a motorral még nem sok a tapasztalat, de ha nem eszi az 5W-t, akkor érdemes azt szerintem. Pontosan!! 5W-30 vagy 5W-40 a megfelelő választás, inkább még akkor is, ha kicsit csipegeti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Sajna azzal a motorral még nem sok a tapasztalat, de ha nem eszi az 5W-t, akkor érdemes azt szerintem. Szia! S milyen Metabond olajat javasolsz egy Isuzu motoros Astrába? Holnap valószínű megyek Pestre!A központban vegyek,vagy tőled? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Szia! S milyen Metabond olajat javasolsz egy Isuzu motoros Astrába? Holnap valószínű megyek Pestre!A központban vegyek,vagy tőled? :huh: A tiédbe 10w40,szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 A tiédbe 10w40,szerintem. Kösz! Te milyen márkát használsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Kösz! Te milyen márkát használsz? Nekem szívódízel van,abba 15w40-es olaj kell. Most "bugatti" Agip 15w40-es van benne,hordóból csencselt anyag,én nagyon megvagyok vele elégedve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Nekem szívódízel van,abba 15w40-es olaj kell. Most "bugatti" Agip 15w40-es van benne,hordóból csencselt anyag,én nagyon megvagyok vele elégedve. Szerinted pl.:Castrol,/ Valvoline,vagy inkább Metabond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Szerinted pl.:Castrol,/ Valvoline,vagy inkább Metabond? Szerintem a metabonddal nem lőhetsz mellé! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 S milyen Metabond olajat javasolsz egy Isuzu motoros Astrába? Holnap valószínű megyek Pestre!A központban vegyek,vagy tőled? :lol: Speed 10W40. Van egy bolt a budafoki útnál a lágymányosi hídnál (kaposvár u. 8), onnan is vihetsz, meg a központból is az angyal utcából. :) Vagy ha Budaörsön jársz, beugorhatsz hozzám is érte :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Speed 10W40. Van egy bolt a budafoki útnál a lágymányosi hídnál (kaposvár u. 8), onnan is vihetsz, meg a központból is az angyal utcából. :) Vagy ha Budaörsön jársz, beugorhatsz hozzám is érte :lol: Te!Mekkora mákod van! :) Holnap pont Budaörsre megyek délelőtt! :D :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Te!Mekkora mákod van! :lol: Holnap pont Budaörsre megyek délelőtt! :) :huh: Akkor ugorj be majd hozzám érte. Bekészítem a kocsiba. Mindjárt írom priviben a számom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Akkor ugorj be majd hozzám érte. Bekészítem a kocsiba. Mindjárt írom priviben a számom :lol: Ok,kösz! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szepi-Caravan Elküldve Január16, 2008 Megoszt Elküldve Január16, 2008 Ok,kösz! :huh: Amúgy mit vigyek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts