Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

"a kerámiák nem épp a jó hővezetésükről híresek." :lol:

Kerámia féktárcsákról már biztosan hallottál.....

Az egyik legnagyobb előnyük pont az, hogy kevésbé melegszenek, mint hagyományos társaik, éppen a jó hővezető képességük miatt. Emellett persze még melegen is jobban teljesítenek, de az már más tészta....

Szerintem nem. :) Lehet hogy vannak viszonylag jó hővezető képességűek, de a kerámia fékeknek a súlyuk és a kopásállóságuk a legfőbb előnyük.

Szivesen veszek táblázatokat. :) De mondhattok olyan alkalmazásokat, ahol a szigetelés nem szempont és kerámiát alkalmaznak fém helyett.

Ja és megint rossz topikban lett felhozva a téma. :huh:

Megosztás:

Szerintem nem. :) Lehet hogy vannak viszonylag jó hővezető képességűek, de a kerámia fékeknek a súlyuk és a kopásállóságuk a legfőbb előnyük.

Szivesen veszek táblázatokat. :lol: De mondhattok olyan alkalmazásokat, ahol a szigetelés nem szempont és kerámiát alkalmaznak fém helyett.

Ja és megint rossz topikban lett felhozva a téma. :huh:

A nagy súly éppen hátrány lenne...... növelné a rugózatlan tömeget, ráadásul a teljesítményből is elvenne. De ez nem igaz a kerámia féktárcsákra.

De akkor mondok jó kerámia hővezetésre másik példát. Kerámialapos főzőtűzhely :)

Szintén jól vezeti a hőt, ráadásul mint opel 16V is mondja, szigetel is. :D

Megint témánál vagyunk. ;)

Megosztás:

A nagy súly éppen hátrány lenne...... növelné a rugózatlan tömeget, ráadásul a teljesítményből is elvenne. De ez nem igaz a kerámia féktárcsákra.

De akkor mondok jó kerámia hővezetésre másik példát. Kerámialapos főzőtűzhely :huh:

Szintén jól vezeti a hőt, ráadásul mint opel 16V is mondja, szigetel is. :lol:

Megint témánál vagyunk. :)

A nagy súly az lenne, de ezek könnyűek. :)

Szigetelés más téma. Ott az az elsődleges szempont. Az hogy jó hővezető legyen csak hab a tortán.

Utánanézek én ezeknek a kerámiáknak majd.

Megosztás:

A nagy súly az lenne, de ezek könnyűek. :lol:

Szigetelés más téma. Ott az az elsődleges szempont. Az hogy jó hővezető legyen csak hab a tortán.

Utánanézek én ezeknek a kerámiáknak majd.

A fűtőbetéteknél pont hogy elsődleges szempont a szigetelőképesség mellett a hővezetés. :)

de most már olajos téma... :huh:

Megosztás:

:) :) :D ;) :D

Úgy érzem, Tsz-t nem sikerült meggyőznünk.

;)

Tsz, a Porsche egyes típusainál 1,5 millió Ft felárral rendelhetőek kerámia féktárcsák. Nem azért ilyen drága mert csak, hanem mert jobb :D

Én még nem érzem. :huh: Mint mondtam utánanézek majd. ;)

Nem szeretek azért elhinni valamit, mert más meg van győződve arról hogy úgy van. És nem igazán linkeltetek semmi autentikus forrást.

A kerámia féktárcsákkal meg úgy hallottam azért még mindig vannak gondok még Porsche-nél is. Úgyhogy ne feledjük el a marketing "csodálatos" oldalát se. Mindezen felül nem mondtam, hogy nem jobb vagy hogy rosszabb lenne, de azt végképp nem értem hogy a jóságát miért hozod egyenes arányba a hővezetési képességével. Szinte bárhol láttam eddig róla anyagot elsőként mindig a tömege/súlya van kihangsúlyozva.

Megint elnézést az off-ért, de ha engem megszólítanak én válaszolok. Nálam ez erősebb mint az ontopik téma. Egyébként meg szerintem pakoljátok át az egészet a megfelelő topikba és nincs gond. :lol:

Megosztás:

Én még nem érzem. :huh: Mint mondtam utánanézek majd. :)

Nem szeretek azért elhinni valamit, mert más meg van győződve arról hogy úgy van. És nem igazán linkeltetek semmi autentikus forrást.

A kerámia féktárcsákkal meg úgy hallottam azért még mindig vannak gondok még Porsche-nél is. Úgyhogy ne feledjük el a marketing "csodálatos" oldalát se. Mindezen felül nem mondtam, hogy nem jobb vagy hogy rosszabb lenne, de azt végképp nem értem hogy a jóságát miért hozod egyenes arányba a hővezetési képességével. Szinte bárhol láttam eddig róla anyagot elsőként mindig a tömege/súlya van kihangsúlyozva.

Megint elnézést az off-ért, de ha engem megszólítanak én válaszolok. Nálam ez erősebb mint az ontopik téma. Egyébként meg szerintem pakoljátok át az egészet a megfelelő topikba és nincs gond. :lol:

Nyissunk egy repülő-harckocsi motor, centripetális és centrifugális, kerámiaféktárcsa topicot! :)

Megosztás:

S milyen Metabond olajat javasolsz egy Isuzu motoros Astrába?

Holnap valószínű megyek Pestre!A központban vegyek,vagy tőled? :lol:

Speed 10W40.

Van egy bolt a budafoki útnál a lágymányosi hídnál (kaposvár u. 8), onnan is vihetsz, meg a központból is az angyal utcából. :)

Vagy ha Budaörsön jársz, beugorhatsz hozzám is érte :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.