Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

bazki szakközepes fizika :lol: (5 ös voltram belőe :huh: és nem is ugrott be csak a legutólsó hozzászólásra )

centirpetális erő és centrifugális

bár nekem a centripetális az inkább gyorsulással függ össze, asszem, így gyakrabban használtuk.

igy külön sose láttam még egyszerre leírva :D

szemetek vagytok :D

Megosztás:

Én nem tudtam, hogy a konyhasó ilyen jól vezeti a hőt. :huh:

Majd töltök bele én is. :lol:

:D :D :D

Igen, tulajdonképpen konyhasó, persze ipari használatra, és szennyeződés mentes.....

Nem tudtad, hogy jól vezeti a hőt? Biztos hallottál már olyanról, hogy ha valakinek fülgyulladása van, meleg sóval teli csomagot tesznek a fülére. Na hát ez is valami olyasmi........ :P

Megosztás:

:D :D :D

Igen, tulajdonképpen konyhasó, persze ipari használatra, és szennyeződés mentes.....

Nem tudtad, hogy jól vezeti a hőt? Biztos hallottál már olyanról, hogy ha valakinek fülgyulladása van, meleg sóval teli csomagot tesznek a fülére. Na hát ez is valami olyasmi........ :P

És ott a fülnek kell elvezetni a hőt? :lol:

De a szelepbe azért csak folyékony nátriumot tettek, ugye? :huh:

Megosztás:

Kérdezd meg a fizika tanárodat és megtudod, hogy peta az a fuga! :)

A centripetális erő a kör középpontja felé, a centrifugális pedig sugárirányban kifelé mutató erő. Az olajat az utóbbi nyomja a tartály falához vagy amihez akarja. :lol:

Ja és én is találtam utalást NaCl töltésű szelepre, de csak említés szinten. Számomra azért is meglepő, mert eddig úgy tudtam a kerámiák nem épp a jó hővezetésükről híresek. :huh:

Megosztás:

"egyenletesen változó körmozgás" fejezet alatt lehet betekintést nyerni a centripetális erő és gyorsulás

definícióiba és összefüggéseibe. Tsz-nek abban igaza van, amit mond, de itt mindkét erőt figyelembe kell

venni a mozgás modellezésnél :lol:

De szerintem ennyi elég is a témához, mert lassan mindenről beszélünk itt, csak az olajokról nem :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.