opel16v Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Fuga az a peta. :lol: Lényegében mindkettő :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Lényegében mindkettő :huh: Gabi miről beszéltek?? Nem értem egyáltalán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Gabi miről beszéltek?? Nem értem egyáltalán. Arról hogy a repülők mennyit mozognak a gravitáció ellenében :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Gabi miről beszéltek?? Nem értem egyáltalán. Hát a centripetáról, meg a centrifugáról :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 bazki szakközepes fizika :lol: (5 ös voltram belőe :huh: és nem is ugrott be csak a legutólsó hozzászólásra ) centirpetális erő és centrifugális bár nekem a centripetális az inkább gyorsulással függ össze, asszem, így gyakrabban használtuk. igy külön sose láttam még egyszerre leírva :D szemetek vagytok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Lényegében mindkettő :lol: Mindig csak a kötözködés. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Mindig csak a kötözködés. :huh: Semmi rossz szándék :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Én nem tudtam, hogy a konyhasó ilyen jól vezeti a hőt. :huh: Majd töltök bele én is. :lol: :D :D :D Igen, tulajdonképpen konyhasó, persze ipari használatra, és szennyeződés mentes..... Nem tudtad, hogy jól vezeti a hőt? Biztos hallottál már olyanról, hogy ha valakinek fülgyulladása van, meleg sóval teli csomagot tesznek a fülére. Na hát ez is valami olyasmi........ :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 :D :D :D Igen, tulajdonképpen konyhasó, persze ipari használatra, és szennyeződés mentes..... Nem tudtad, hogy jól vezeti a hőt? Biztos hallottál már olyanról, hogy ha valakinek fülgyulladása van, meleg sóval teli csomagot tesznek a fülére. Na hát ez is valami olyasmi........ :P És ott a fülnek kell elvezetni a hőt? :lol: De a szelepbe azért csak folyékony nátriumot tettek, ugye? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 És ott a fülnek kell elvezetni a hőt? :lol: De a szelepbe azért csak folyékony nátriumot tettek, ugye? :huh: nem tom hogy milyet de van nacl töltésű szelep, persze ez csak a drága mocikban van, mai napig is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 nem tom hogy milyet de van nacl töltésű szelep, persze ez csak a drága mocikban van, mai napig is. Mutassatok már valami tudományosabb cikket erről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Fuga az a peta. :lol: Kérdezd meg a fizika tanárodat és megtudod, hogy peta az a fuga! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 nem tom hogy milyet de van nacl töltésű szelep, persze ez csak a drága mocikban van, mai napig is. NÁTRIUM töltésű szelep van. 50 évvel ezelőtt főleg az angol versenymotorokban használták. Pédul Norton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 goggléba beirod, akkor is dob párat, igaz nem tudományos... suliba tanultuk mi is, nátrium vagy nacl van arra má nem emlékszek, elképzelhető hogy natriumvan csak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Őőőő rossz helyen járok? Ez nem az olajos topic? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Kérdezd meg a fizika tanárodat és megtudod, hogy peta az a fuga! :) A centripetális erő a kör középpontja felé, a centrifugális pedig sugárirányban kifelé mutató erő. Az olajat az utóbbi nyomja a tartály falához vagy amihez akarja. :lol: Ja és én is találtam utalást NaCl töltésű szelepre, de csak említés szinten. Számomra azért is meglepő, mert eddig úgy tudtam a kerámiák nem épp a jó hővezetésükről híresek. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 "egyenletesen változó körmozgás" fejezet alatt lehet betekintést nyerni a centripetális erő és gyorsulás definícióiba és összefüggéseibe. Tsz-nek abban igaza van, amit mond, de itt mindkét erőt figyelembe kell venni a mozgás modellezésnél :lol: De szerintem ennyi elég is a témához, mert lassan mindenről beszélünk itt, csak az olajokról nem :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Kérném kanyarodjatok vissza! Milyen olajat töltsek a vectrába? Metabon 10w40 jó lesz? :lol: vagy vegyek teszkósat? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Milyen olajat töltsek a vectrába? Metabon 10w40 jó lesz? :) vagy vegyek teszkósat? :huh: Metabond a király! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Kérném kanyarodjatok vissza! Milyen olajat töltsek a vectrába? Metabon 10w40 jó lesz? :lol: vagy vegyek teszkósat? :huh: Komoly dilemma mi? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Kérném kanyarodjatok vissza! Milyen olajat töltsek a vectrába? Metabon 10w40 jó lesz? :lol: vagy vegyek teszkósat? :huh: Attól függ, mik a terveid vele.... :) A Tesco-s is tökéletes megoldás lehet, ha vastelepen akarod leadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Köszönöm a kimerítő válaszokat! :huh: Asszem maradok a jól bevált metabolondomnál. :lol: (csak azé írtam má, me egy szó sem esett az olajokról pár oldal óta...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Nézem a táblázatomat, és nálam is hamarosan esedékessé válik az olajcsere. Nekem ugye a 10W-40 speed ami a nyerő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Nézem a táblázatomat, és nálam is hamarosan esedékessé válik az olajcsere. Nekem ugye a 10W-40 speed ami a nyerő? jah :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Január15, 2008 Megoszt Elküldve Január15, 2008 jah :huh: Hú de nagy a pangás itt...... Láttátok tegnap a "Szeress Most" -ot? Beszélgessünk róla! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts