Davee Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Most üssetek agyon, de nem hagyott nyugodni ez a motor olaj dolog, hogy most 10W40 vagy 15W40 érdekes hogy alapból 15W40 mond, csak alternatívnak mond 10W40 félszintetikusat nézzetek bele van benne pár (más) hasznos is: http://taylor.hu/astra/TELJES_ADATLISTA.pdf Ha azt szeretnéd hogy csattogjanak a hidrotőkéid akkor mehet bele a 15w egyébként csakis 10w. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 jójó nem akarok mást tenni bele csak érdekes Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Nálam a szintetikus Total Quartz 9000 5W-40 jött be eddig a legjobban. Nemcsörög, nemcsattog, nem eszi és egészjó árban is van! Előtte volt Castrol Magnatec, meg GM-is (10W-40) de nemigazán váltak be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Nálam a szintetikus Total Quartz 9000 5W-40 jött be eddig a legjobban. Nemcsörög, nemcsattog, nem eszi és egészjó árban is van! Előtte volt Castrol Magnatec, meg GM-is (10W-40) de nemigazán váltak be. és nem állföl nehezzen az olajnyomásod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Már miértne épülne fel jobban? A hidegoldali viszkozitása egy nagyságrenddel jobb, mint a 10W-s olajnak, ezáltal hidegen is könnyebben folyik, gyorsabban keringteti a szivattyú, hamarabb jut el a kenést igénylő helyekre. A melegoldali viszkozitása meg ugyanolyan, annyi különbséggel, hogy valamivel hamarabb éri el azt.Tévhit az, hogy minél nagyobb az olajnyomás annál jobb (kivéve persze ha rendetlenkedik az olajszivattyú). Példaképp képzeld el, hogy van egy nyomós kutad, ahhoz van egy 10 méteres, de vékony slag. A pumpa után közvetlenül van egy nyomásmérő óra. Melyik esetben lesz nagyobb a nyomás a slag elején? Ha mézet, vagy ha vizet akarsz pumpálni vele? Melyik esetben jelenik meg előbb a slag másik végén az anyag, illetve melyik esetben könnyebb nyomni a pumpát? :)A korosabb, kopottabb motorok számára akkor jön el a végzet, amikor beleöntik a 15W-s vagy netán mégrosszabb olajat. Melegen ugyanannyit fog kenni és enni belőle mint a jobb olajból, cserébe hidegindításkor hatványozottan jobban kopik. és nem állföl nehezzen az olajnyomásod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Hali, ki milyen olajat tesz a kocsijába? Leginkább a régi 8 szelepes érdekel pl (X16SZR) . Most Castrol Magnatech-et raktam bele de hidegen hidrotőke hangja van, melegen ez elhallgat de akkor is elég hangos maga a motor. 4000km-et mentem vele de inkább lecserélném ha mondtok valami jót! :-D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Hali, ki milyen olajat tesz a kocsijába? Leginkább a régi 8 szelepes érdekel pl (X16SZR) . Most Castrol Magnatech-et raktam bele de hidegen hidrotőke hangja van, melegen ez elhallgat de akkor is elég hangos maga a motor. 4000km-et mentem vele de inkább lecserélném ha mondtok valami jót! :-D GM 10W40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Hali, ki milyen olajat tesz a kocsijába? Leginkább a régi 8 szelepes érdekel pl (X16SZR) . Most Castrol Magnatech-et raktam bele de hidegen hidrotőke hangja van, melegen ez elhallgat de akkor is elég hangos maga a motor. 4000km-et mentem vele de inkább lecserélném ha mondtok valami jót! :-D ELF 10W40. Árban olyan mint a GM, de még színre is jobb mint a GM... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Hali, ki milyen olajat tesz a kocsijába? Leginkább a régi 8 szelepes érdekel pl (X16SZR) . Most Castrol Magnatech-et raktam bele de hidegen hidrotőke hangja van, melegen ez elhallgat de akkor is elég hangos maga a motor. 4000km-et mentem vele de inkább lecserélném ha mondtok valami jót! :-D Motul 6100 Synergie+ 10W40... Castrol Magnatec-et is próbáltam, de ez elsőre jobbnak néz ki. Nekem is tőke hangja van, de nálam már nem oldja meg az olajcsere sajna... :( Szerintem a GM eléggé a legalja... Nem sok jót hallottam róla, és nekem jobban is ette... Esetleg a többiek mit ajánlanak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Hali, ki milyen olajat tesz a kocsijába? Leginkább a régi 8 szelepes érdekel pl (X16SZR) . Most Castrol Magnatech-et raktam bele de hidegen hidrotőke hangja van, melegen ez elhallgat de akkor is elég hangos maga a motor. 4000km-et mentem vele de inkább lecserélném ha mondtok valami jót! :-D GM 10W40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Metabond Speed 10W40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 Shell helix Hx7 10W-40 most,előtte Castrol Magnatec 10W-40 volt,hideginditás után 2mp csattogás aztán csönd :icon1: mindkettővel... olajfogyi 8000km/2dl :icon1: mindkettővel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október14, 2013 Megoszt Elküldve Október14, 2013 143ekm, nem csattog Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október15, 2013 Megoszt Elküldve Október15, 2013 Mobil s2000 10w40 traktoredisön Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október15, 2013 Megoszt Elküldve Október15, 2013 Hali, ki milyen olajat tesz a kocsijába? Leginkább a régi 8 szelepes érdekel pl (X16SZR) . Most Castrol Magnatech-et raktam bele de hidegen hidrotőke hangja van, melegen ez elhallgat de akkor is elég hangos maga a motor. 4000km-et mentem vele de inkább lecserélném ha mondtok valami jót! :-D Szintén x16szr, mobil1 0w-40 raktam bele 1000km-rel ezelőtt. Eddig ez a legjobb,észrevehetően csendesebb a mobil 10w-40+metabond adalékhoz képest is. Ugyanúgy nem eszi ezt sem,mint a 10w-40et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október16, 2013 Megoszt Elküldve Október16, 2013 143ekm, nem csattog Túl a 290.000-en nem csattog. :icon1: Metabond 10W40 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kovesz Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 Szevasztok! Adott egy 1.6 16v-s ( X16XEL) Astra. Előtte Castrol Magnatec volt benne, de most cserekor Valvoline Durablendet raktam bele. Mindkét olaj 10W40 es Kérdés a követzező: Mennyiben befolyásolja h a félszinti castrol helyett szintetikust raktam bele? Lehet ebből valamiféle bajom? A motor kicsit hangosabb lett, de lehet ez nem az olaj hibája. Majd a szerelőm meglesi. Köszi a válaszokat előre is Üdv: Kovesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 Szevasztok! Adott egy 1.6 16v-s ( X16XEL) Astra. Előtte Castrol Magnatec volt benne, de most cserekor Valvoline Durablendet raktam bele. Mindkét olaj 10W40 es Kérdés a követzező: Mennyiben befolyásolja h a félszinti castrol helyett szintetikust raktam bele? Lehet ebből valamiféle bajom? A motor kicsit hangosabb lett, de lehet ez nem az olaj hibája. Majd a szerelőm meglesi. Köszi a válaszokat előre is Üdv: Kovesz Nem lehet semmi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 Szevasztok! Adott egy 1.6 16v-s ( X16XEL) Astra. Előtte Castrol Magnatec volt benne, de most cserekor Valvoline Durablendet raktam bele. Mindkét olaj 10W40 es Kérdés a követzező: Mennyiben befolyásolja h a félszinti castrol helyett szintetikust raktam bele? Lehet ebből valamiféle bajom? A motor kicsit hangosabb lett, de lehet ez nem az olaj hibája. Majd a szerelőm meglesi. Köszi a válaszokat előre is Üdv: Kovesz Nem,mivel a Valvoline Durablend 10W-40 is félszintetikus :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 Szevasztok! Adott egy 1.6 16v-s ( X16XEL) Astra. Előtte Castrol Magnatec volt benne, de most cserekor Valvoline Durablendet raktam bele. Mindkét olaj 10W40 es Kérdés a követzező: Mennyiben befolyásolja h a félszinti castrol helyett szintetikust raktam bele? Lehet ebből valamiféle bajom? A motor kicsit hangosabb lett, de lehet ez nem az olaj hibája. Majd a szerelőm meglesi. Köszi a válaszokat előre is Üdv: Kovesz Nem,mivel a Valvoline Durablend 10W-40 is félszintetikus :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 ...és a 10w40 Durablend is rész szintetikus. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 A 10w40 durablend nem rész szintetikus? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 ...és a 10w40 Durablend is rész szintetikus. ;) A 10w40 durablend nem rész szintetikus? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve November5, 2013 Megoszt Elküldve November5, 2013 Én most A.Z. Meisterteile 10W-40, félszintetikus olajat próbáltam ki. Valaki próbálta már ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Én most A.Z. Meisterteile 10W-40, félszintetikus olajat próbáltam ki. Valaki próbálta már ? És mi a próba eredménye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts