epk947 Elküldve Október26, 2012 Megoszt Elküldve Október26, 2012 megtörtént az olajcsere,Castrol Magnatec 10W-40 után most Shell Helix HX7 10W-40 került bele Az 1.észrevétel: hidegindítás után egyből felépül az olajnyomás,nincs az a csattogás 2mp-ig ami a Castrollal volt Még arra leszek kiváncsi,hogy a beöntősapkánál télen jelentkező "capuccinó"szerű trutyi lesz-e? :huh: Az nem az olajtól van, hanem a sok rövid távtól. Nálam 10 km a legrövidebb táv és soha nincs "kapucsínó". Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október26, 2012 Megoszt Elküldve Október26, 2012 Az nem az olajtól van, hanem a sok rövid távtól. Nálam 10 km a legrövidebb táv és soha nincs "kapucsínó". Inkább hosszabb távon járok pár éve,de előtte több rövid,városi út volt jellemző de ilyen trutyit nem tapasztaltam egy autómnál sem pedig volt bennük több féle olaj(Valvoline,GM,Mobil) Mondjuk Castrol nem volt egyikben sem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október27, 2012 Megoszt Elküldve Október27, 2012 Inkább hosszabb távon járok pár éve,de előtte több rövid,városi út volt jellemző de ilyen trutyit nem tapasztaltam egy autómnál sem pedig volt bennük több féle olaj(Valvoline,GM,Mobil) Mondjuk Castrol nem volt egyikben sem... Akkor passz.... Már csak azt nem értem, hogy ennyi autó és ennyi fajta olaj után még mindig miért nem tudod a tutit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október28, 2012 Megoszt Elküldve Október28, 2012 Tegnap megvolt az olajcsere, GM10W40, olajszűrő, levegőszűrü, utastérszűrő. Tudtam hogy megkéstem de amikor megnéztem a füzetet égett a pofám rendesen, 18ezret mentem vele a legutóbbi olajcsere óta..... :unsure: 8500Forintért hoztak házhoz mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október28, 2012 Megoszt Elküldve Október28, 2012 Trutymósodni akkor szokott ha fagyálló átszivárog az olajkörbe,vagy termosztát nem működik és állandóan nyitva van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október28, 2012 Megoszt Elküldve Október28, 2012 Trutymósodni akkor szokott ha fagyálló átszivárog az olajkörbe,vagy termosztát nem működik és állandóan nyitva van. ezek a hibák nincsenek nálam Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október28, 2012 Megoszt Elküldve Október28, 2012 Akkor passz.... Már csak azt nem értem, hogy ennyi autó és ennyi fajta olaj után még mindig miért nem tudod a tutit? Évekig a Valvolinét használtam (Durablend és Maxlife 10W-40)de tavaly mikor vettem az autót adtak hozzá 4l Castrol Magnatecet így került az bele Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve November2, 2012 Megoszt Elküldve November2, 2012 sziasztok, most vettem egy "új" motort a kocsiba 1.7td isuzu '95-ös évjárat óra szerint(illetve szervizkönyv szerint) 150.000km van benne.... ki milyen olajat ajánlana? eddig a német dieselbe valvoline 10W40-et fröcsköltem, de ez most más motor és félek hogy ennek más lenne a jobb! várom válaszaitokat, köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November2, 2012 Megoszt Elküldve November2, 2012 sziasztok, most vettem egy "új" motort a kocsiba 1.7td isuzu '95-ös évjárat óra szerint(illetve szervizkönyv szerint) 150.000km van benne.... ki milyen olajat ajánlana? eddig a német dieselbe valvoline 10W40-et fröcsköltem, de ez most más motor és félek hogy ennek más lenne a jobb! várom válaszaitokat, köszönöm! Sztem abba is nyugodtan mehet az az olaj, de ha gondolod, a télre való tekintettel megpróbálhatsz 5W40-et önteni bele, hátha nem fogyasztja túl gyorsan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve November3, 2012 Megoszt Elküldve November3, 2012 Sztem abba is nyugodtan mehet az az olaj, de ha gondolod, a télre való tekintettel megpróbálhatsz 5W40-et önteni bele, hátha nem fogyasztja túl gyorsan. És abbol melyik?mert láttam valami max life meg nemtommég... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November3, 2012 Megoszt Elküldve November3, 2012 És abbol melyik?mert láttam valami max life meg nemtommég... Ha eddig is valvoline-t használtál, akkor sztem az típus is jó lesz az isuzuba, amit eddig is öntöttél. Lényeg, hogy 10w40 és e fölé ne menj. 5W40 jobb télre, kevésbé dermed meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Ha eddig is valvoline-t használtál, akkor sztem az típus is jó lesz az isuzuba, amit eddig is öntöttél. Lényeg, hogy 10w40 és e fölé ne menj. 5W40 jobb télre, kevésbé dermed meg. rendben köszönöm! marad a valvoline 10w40.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve November5, 2012 Megoszt Elküldve November5, 2012 megtörtént az olajcsere,Castrol Magnatec 10W-40 után most Shell Helix HX7 10W-40 került bele Az 1.észrevétel: hidegindítás után egyből felépül az olajnyomás,nincs az a csattogás 2mp-ig ami a Castrollal volt Még arra leszek kiváncsi,hogy a beöntősapkánál télen jelentkező "capuccinó"szerű trutyi lesz-e? :huh: Capuccinó jelenség továbbra is fennáll... :smartass: de a csattogás indítás után nincs már :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
burjanzsolt@freemail.hu Elküldve November19, 2012 Megoszt Elküldve November19, 2012 X14NZ, és 9 éve 5W-40 olajjal járok (Adnoc Image), a motor gyönyörű tiszta belül, 4-5 éve hidegen 2mp-ig hidrotőke-csattogás, aztán szépen fut. Olaj sosem fogyott, csak ami elszivárog az elosztónál, meg minden más általános helyen. Az autó télen is mindennapi használatban van, legtöbbször hidegen megy, úgy, hogy el sem éri az üzemi hőfokot. Kompresszió tökéletes (250.000 km után is), fogyasztás is teljesen reális. Sajnos az eddig használt olajat már nem tudom beszerezni, és hamarosan olajcsere. Láttam, hogy itt már szinte mindegyik olaj kapott hideget-meleget a hozzászólóktól, de mégis valamelyik mellett döntenem kell, bár minél többet olvasom a fórumot, annál bizonytalanabb leszek, legyen szó akár Castrolról, vagy bármi másról. GM olaj kizárva, 5W-40 "fölé" nem megyek. 5W-30-on gondolkozom. Ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November20, 2012 Megoszt Elküldve November20, 2012 X14NZ, és 9 éve 5W-40 olajjal járok (Adnoc Image), a motor gyönyörű tiszta belül, 4-5 éve hidegen 2mp-ig hidrotőke-csattogás, aztán szépen fut. Olaj sosem fogyott, csak ami elszivárog az elosztónál, meg minden más általános helyen. Az autó télen is mindennapi használatban van, legtöbbször hidegen megy, úgy, hogy el sem éri az üzemi hőfokot. Kompresszió tökéletes (250.000 km után is), fogyasztás is teljesen reális. Sajnos az eddig használt olajat már nem tudom beszerezni, és hamarosan olajcsere. Láttam, hogy itt már szinte mindegyik olaj kapott hideget-meleget a hozzászólóktól, de mégis valamelyik mellett döntenem kell, bár minél többet olvasom a fórumot, annál bizonytalanabb leszek, legyen szó akár Castrolról, vagy bármi másról. GM olaj kizárva, 5W-40 "fölé" nem megyek. 5W-30-on gondolkozom. Ötlet? Nekem a GM-mel és a Castrollal van negatív tapasztalatom, én személy szerint Metabond Speedet használok, tökéletesen bevált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November20, 2012 Megoszt Elküldve November20, 2012 X14NZ, és 9 éve 5W-40 olajjal járok (Adnoc Image), a motor gyönyörű tiszta belül, 4-5 éve hidegen 2mp-ig hidrotőke-csattogás, aztán szépen fut. Olaj sosem fogyott, csak ami elszivárog az elosztónál, meg minden más általános helyen. Az autó télen is mindennapi használatban van, legtöbbször hidegen megy, úgy, hogy el sem éri az üzemi hőfokot. Kompresszió tökéletes (250.000 km után is), fogyasztás is teljesen reális. Sajnos az eddig használt olajat már nem tudom beszerezni, és hamarosan olajcsere. Láttam, hogy itt már szinte mindegyik olaj kapott hideget-meleget a hozzászólóktól, de mégis valamelyik mellett döntenem kell, bár minél többet olvasom a fórumot, annál bizonytalanabb leszek, legyen szó akár Castrolról, vagy bármi másról. GM olaj kizárva, 5W-40 "fölé" nem megyek. 5W-30-on gondolkozom. Ötlet? Csatlakozom az előttem szólóhoz :D :"én személy szerint Metabond Speedet (10W40) használok, tökéletesen bevált." már 6 éve és egyhuzamban 120 ezer kilométer óta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November21, 2012 Megoszt Elküldve November21, 2012 T olvasók! A hivatkozott dokumentum a nyugalom megzavarására alkalmas, az idegsejtekben tartós, vissza nem fordítható elváltozást okozhat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November23, 2012 Megoszt Elküldve November23, 2012 Láttam, hogy itt már szinte mindegyik olaj kapott hideget-meleget a hozzászólóktól, Ki mondott rosszat a Metabond olajról!!!???? Méghogy mindegyik hideget-meleget... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balboa011 Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy mennyi olaj kell a motorba? És ha nincs pénzem most szüröt is cserélni hanem csak rátöltenék akkor ugyanolyat kell mint ami benne van? Mert álitolag GM van benne de igazábol fogalmam sincs! Köszi! Astra F 1.4 benzin C14NZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy mennyi olaj kell a motorba? És ha nincs pénzem most szüröt is cserélni hanem csak rátöltenék akkor ugyanolyat kell mint ami benne van? Mert álitolag GM van benne de igazábol fogalmam sincs! Köszi! Astra F 1.4 benzin C14NZ Nagyjából 3.5 liter kell bele. Rátöltéskor ugyanaz kell, de nem teszed tönkre akkor sem ha más megy bele. Nagyon-nagyon-nagyon halkan mondom hogy annál hogy nem cserélsz olajat bármilyen olaj jobb...még a legolcsóbb is , lehetőleg 10W40 legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balboa011 Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Nagyjából 3.5 liter kell bele. Rátöltéskor ugyanaz kell, de nem teszed tönkre akkor sem ha más megy bele. Nagyon-nagyon-nagyon halkan mondom hogy annál hogy nem cserélsz olajat bármilyen olaj jobb...még a legolcsóbb is , lehetőleg 10W40 legyen. igazából mióta nálam van az autó nem ment még 1000km-t se csak nemtudom mikor volt cserélve mennyit mentek vele de viszont halad a minimum fele és gondoltam rátöltök! addig amig nem lesz pénzem szüröt is cserélni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 igazából mióta nálam van az autó nem ment még 1000km-t se csak nemtudom mikor volt cserélve mennyit mentek vele de viszont halad a minimum fele és gondoltam rátöltök! addig amig nem lesz pénzem szüröt is cserélni... Akkor veszel akármilyet és ráöntöd. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
balboa011 Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Akkor veszel akármilyet és ráöntöd. :icon1: okés! :icon1: köszi a segitséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 okés! :icon1: köszi a segitséget! Nincs mit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December27, 2012 Megoszt Elküldve December27, 2012 Ki mondott rosszat a Metabond olajról!!!???? Méghogy mindegyik hideget-meleget... :) 4 éve "szállítom" a Metabondot a vejemnek, de most utoljára nem kérte, hanem azt töltött a szerelője bele ami "vót a műhelybe". Karácsonykor, a látogatásukkor életemben először hallottam akkora hidrotőke csimbum cirkuszt, hogy azt hittem szétugrik a motorja! Kb. 10 másodpercig tartott a koncert, de még a negyedik szomszédban is lehetett hallani. Ennyit a Metabondról... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts