Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Olajcsere előtt állok és még azon vacillálok,hogy 5W-30 vagy 10W-40 legyen a viszkozitás

Az előző csere óta(tavaly szept.) 8 ezer km-t mentem kb.3dl fogyott

Ennek nagyobb része hosszútáv kisebb város és ez így lesz ezután is

A motor X16SZR és ennek még ugye nem volt követelmény a Dexos-2 olaj

Most Castrol Magnatec 10W-40 van benne,evvel annyi van,hogy hidegindítás után 2-3 mp-ig csattog de aztán többet nem meg télen a beöntő sapkán "capuccino"van.Most másik márkát tennék bele Ti melyiket javasolnátok?

Ja és a szűrő Mann Filter van benne,gyári esetleg?

5W30 semmiképp, ha a kettő közül kell választani, akkor 10W40. De inkább 5W40. Ez utóbbival előbb elhallgathatnak a hidrotőkék. Szűrőből a MANN megfelel, ha tudsz szerezni, akkor GM-et, akkor azt.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Olajcsere előtt állok és még azon vacillálok,hogy 5W-30 vagy 10W-40 legyen a viszkozitás

Az előző csere óta(tavaly szept.) 8 ezer km-t mentem kb.3dl fogyott

Ennek nagyobb része hosszútáv kisebb város és ez így lesz ezután is

A motor X16SZR és ennek még ugye nem volt követelmény a Dexos-2 olaj

Most Castrol Magnatec 10W-40 van benne,evvel annyi van,hogy hidegindítás után 2-3 mp-ig csattog de aztán többet nem meg télen a beöntő sapkán "capuccino"van.Most másik márkát tennék bele Ti melyiket javasolnátok?

Ja és a szűrő Mann Filter van benne,gyári esetleg?

Shell Helix-et használ valaki a gépében?Melyik viszkozitással?Úgy néz ki ez lesz már csak az a kérdés,hogy 5W-40 vagy 10W-40 legyen
Megosztás:

Shell Helix-et használ valaki a gépében?Melyik viszkozitással?Úgy néz ki ez lesz már csak az a kérdés,hogy 5W-40 vagy 10W-40 legyen

Csak azt nem értem én, hogy minek neked az 5W-40? Az északi sarkkörön túlra készülsz?

Nézz már bele a kocsi kezelési könyvébe!

Megosztás:

Csak azt nem értem én, hogy minek neked az 5W-40? Az északi sarkkörön túlra készülsz?

Nézz már bele a kocsi kezelési könyvébe!

nem nekem a motornak :D Amúgy belenéztem a szervízkönyvébe!És tudod milyen olajat töltöttek bele Ausztriában az 1.cserekor?

5W-40!Miért baj az szerinted ha jobb minőségű olajat tennék a motorba?mert az 5W és a 10W között nem csak a viszkozitásban van különbség.

Visszaolvastam ebben a fórumban és többeknek is jó véleményük volt az 5W-s olaj használatáról ezért gondolkodom rajta

Amúgy,hogy egy motorba milyen olaj kell nem elsősorban az éghajlati körűlmények határozzák meg

De mantec kolléga úgyis megmondja...

Megosztás:

nem nekem a motornak :D Amúgy belenéztem a szervízkönyvébe!És tudod milyen olajat töltöttek bele Ausztriában az 1.cserekor?

5W-40!Miért baj az szerinted ha jobb minőségű olajat tennék a motorba?mert az 5W és a 10W között nem csak a viszkozitásban van különbség.

Visszaolvastam ebben a fórumban és többeknek is jó véleményük volt az 5W-s olaj használatáról ezért gondolkodom rajta

Amúgy,hogy egy motorba milyen olaj kell nem elsősorban az éghajlati körűlmények határozzák meg

Igazából ez egy partalan vita, a nagykönyben 10W40-et írnak bele tehát tőlem az enyém azt kap és GM-et ééés pont. :icon1:

Megosztás:

Igazából ez egy partalan vita, a nagykönyben 10W40-et írnak bele tehát tőlem az enyém azt kap és GM-et ééés pont. :icon1:

Igen, az tökéletesen megfelel. Ezekbe a motorokba a legjobb olaj, az ÚJ olaj. Nem igazán szánit más. Rendszeresen cserélni, ennyi.

Megosztás:

Nem azt írtam, hogy a szervízkönyvébe, hanem azt, hogy a kezelési könyvébe!

Miért mérvadó az, hogy egy labanc szervízben éppen milyen hordós olajuk van raktáron?

Megosztás:

Nem azt írtam, hogy a szervízkönyvébe, hanem azt, hogy a kezelési könyvébe!

Miért mérvadó az, hogy egy labanc szervízben éppen milyen hordós olajuk van raktáron?

Tudom mit írtál,tudok olvasni. :smartass:

Zárjuk le az eszmecserét azzal,hogy mindenki döntsön saját belátása szerint...

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni!Vagyis inkább tanácsot!Milyen márkájú olajat ajánlotok?Én az ELF-en gondolkodok.

De várom az ötleteket!Metabond 1-szer már volt benne!Mindenképp 10W40-es kerül bele.

Előre is köszönöm.

Üdv.:zozo

És volt gáz vele? Nem tudom, miért kell váltani, ha nincs vele gond :D

Megosztás:

Őszintén megmondom neked nem tudom. Nem szoktam megvárni a 10.000Km-t.Sok rövidtávot megyek lehet azért is.Meg azért csipegeti is az olajat.Egyszer kéne egy jó fajta olajat találnom.A következőnél kipróbálok valami mást.

Te gondolom 10.000Km-enként cseréled.

Elméletileg igen de most szerintem már a 15 ezer is benne van. Meg is kell rendelnem.

Megosztás:

Elméletileg igen de most szerintem már a 15 ezer is benne van. Meg is kell rendelnem.

Nálam is előfordult már, hogy 12 ezret nyomtam a Metába.... Igaz, hogy van benne Metabond Gold is.

Szent ég! :omg:

Most látom, hogy csak 100 km hiányzik a 10 ezerhez most!

Szerdán hívom is a boltot, megrendelem. Péntekre itt lesz.

Megosztás:

megtörtént az olajcsere,Castrol Magnatec 10W-40 után most Shell Helix HX7 10W-40 került bele

Az 1.észrevétel: hidegindítás után egyből felépül az olajnyomás,nincs az a csattogás 2mp-ig ami a Castrollal volt

Még arra leszek kiváncsi,hogy a beöntősapkánál télen jelentkező "capuccinó"szerű trutyi lesz-e? :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.