Adam1 Elküldve Szeptember24, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2012 Olajcsere előtt állok és még azon vacillálok,hogy 5W-30 vagy 10W-40 legyen a viszkozitás Az előző csere óta(tavaly szept.) 8 ezer km-t mentem kb.3dl fogyott Ennek nagyobb része hosszútáv kisebb város és ez így lesz ezután is A motor X16SZR és ennek még ugye nem volt követelmény a Dexos-2 olaj Most Castrol Magnatec 10W-40 van benne,evvel annyi van,hogy hidegindítás után 2-3 mp-ig csattog de aztán többet nem meg télen a beöntő sapkán "capuccino"van.Most másik márkát tennék bele Ti melyiket javasolnátok? Ja és a szűrő Mann Filter van benne,gyári esetleg? 5W30 semmiképp, ha a kettő közül kell választani, akkor 10W40. De inkább 5W40. Ez utóbbival előbb elhallgathatnak a hidrotőkék. Szűrőből a MANN megfelel, ha tudsz szerezni, akkor GM-et, akkor azt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október6, 2012 Megoszt Elküldve Október6, 2012 Olajcsere előtt állok és még azon vacillálok,hogy 5W-30 vagy 10W-40 legyen a viszkozitás Az előző csere óta(tavaly szept.) 8 ezer km-t mentem kb.3dl fogyott Ennek nagyobb része hosszútáv kisebb város és ez így lesz ezután is A motor X16SZR és ennek még ugye nem volt követelmény a Dexos-2 olaj Most Castrol Magnatec 10W-40 van benne,evvel annyi van,hogy hidegindítás után 2-3 mp-ig csattog de aztán többet nem meg télen a beöntő sapkán "capuccino"van.Most másik márkát tennék bele Ti melyiket javasolnátok? Ja és a szűrő Mann Filter van benne,gyári esetleg? Shell Helix-et használ valaki a gépében?Melyik viszkozitással?Úgy néz ki ez lesz már csak az a kérdés,hogy 5W-40 vagy 10W-40 legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október6, 2012 Megoszt Elküldve Október6, 2012 Shell Helix-et használ valaki a gépében?Melyik viszkozitással?Úgy néz ki ez lesz már csak az a kérdés,hogy 5W-40 vagy 10W-40 legyen Csak azt nem értem én, hogy minek neked az 5W-40? Az északi sarkkörön túlra készülsz? Nézz már bele a kocsi kezelési könyvébe! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október6, 2012 Megoszt Elküldve Október6, 2012 Csak azt nem értem én, hogy minek neked az 5W-40? Az északi sarkkörön túlra készülsz? Nézz már bele a kocsi kezelési könyvébe! nem nekem a motornak :D Amúgy belenéztem a szervízkönyvébe!És tudod milyen olajat töltöttek bele Ausztriában az 1.cserekor? 5W-40!Miért baj az szerinted ha jobb minőségű olajat tennék a motorba?mert az 5W és a 10W között nem csak a viszkozitásban van különbség. Visszaolvastam ebben a fórumban és többeknek is jó véleményük volt az 5W-s olaj használatáról ezért gondolkodom rajta Amúgy,hogy egy motorba milyen olaj kell nem elsősorban az éghajlati körűlmények határozzák meg De mantec kolléga úgyis megmondja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2012 Megoszt Elküldve Október7, 2012 nem nekem a motornak :D Amúgy belenéztem a szervízkönyvébe!És tudod milyen olajat töltöttek bele Ausztriában az 1.cserekor? 5W-40!Miért baj az szerinted ha jobb minőségű olajat tennék a motorba?mert az 5W és a 10W között nem csak a viszkozitásban van különbség. Visszaolvastam ebben a fórumban és többeknek is jó véleményük volt az 5W-s olaj használatáról ezért gondolkodom rajta Amúgy,hogy egy motorba milyen olaj kell nem elsősorban az éghajlati körűlmények határozzák meg De mantec kolléga úgyis megmondja... Igazából ez egy partalan vita, a nagykönyben 10W40-et írnak bele tehát tőlem az enyém azt kap és GM-et ééés pont. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október7, 2012 Megoszt Elküldve Október7, 2012 Igazából ez egy partalan vita, a nagykönyben 10W40-et írnak bele tehát tőlem az enyém azt kap és GM-et ééés pont. :icon1: Igen, az tökéletesen megfelel. Ezekbe a motorokba a legjobb olaj, az ÚJ olaj. Nem igazán szánit más. Rendszeresen cserélni, ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október7, 2012 Megoszt Elküldve Október7, 2012 nem nekem a motornak :D Amúgy belenéztem a szervízkönyvébe!És tudod milyen olajat töltöttek bele Ausztriában az 1.cserekor? 5W-40!Miért baj az szerinted ha jobb minőségű olajat tennék a motorba?mert az 5W és a 10W között nem csak a viszkozitásban van különbség. Visszaolvastam ebben a fórumban és többeknek is jó véleményük volt az 5W-s olaj használatáról ezért gondolkodom rajta Amúgy,hogy egy motorba milyen olaj kell nem elsősorban az éghajlati körűlmények határozzák meg De mantec kolléga úgyis megmondja... Nem azt írtam, hogy a szervízkönyvébe, hanem azt, hogy a kezelési könyvébe! Miért mérvadó az, hogy egy labanc szervízben éppen milyen hordós olajuk van raktáron? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2012 Megoszt Elküldve Október8, 2012 Nem azt írtam, hogy a szervízkönyvébe, hanem azt, hogy a kezelési könyvébe! Miért mérvadó az, hogy egy labanc szervízben éppen milyen hordós olajuk van raktáron? labanc...ezen most felröhögtem , korán reggel 5 órakor.... :D :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október8, 2012 Megoszt Elküldve Október8, 2012 Nem azt írtam, hogy a szervízkönyvébe, hanem azt, hogy a kezelési könyvébe! Miért mérvadó az, hogy egy labanc szervízben éppen milyen hordós olajuk van raktáron? Tudom mit írtál,tudok olvasni. :smartass: Zárjuk le az eszmecserét azzal,hogy mindenki döntsön saját belátása szerint... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október13, 2012 Megoszt Elküldve Október13, 2012 Sziasztok! Segítséget szeretnék tőletek kérni!Vagyis inkább tanácsot!Milyen márkájú olajat ajánlotok?Én az ELF-en gondolkodok. De várom az ötleteket!Metabond 1-szer már volt benne!Mindenképp 10W40-es kerül bele. Előre is köszönöm. Üdv.:zozo Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október13, 2012 Megoszt Elküldve Október13, 2012 Sziasztok! Segítséget szeretnék tőletek kérni!Vagyis inkább tanácsot!Milyen márkájú olajat ajánlotok?Én az ELF-en gondolkodok. De várom az ötleteket!Metabond 1-szer már volt benne!Mindenképp 10W40-es kerül bele. Előre is köszönöm. Üdv.:zozo És volt gáz vele? Nem tudom, miért kell váltani, ha nincs vele gond :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október13, 2012 Megoszt Elküldve Október13, 2012 És volt gáz vele? Nem tudom, miért kell váltani, ha nincs vele gond :D Azt is csipegette az baj!Tudom minden olajat eszik,de akkor is!Mondjuk eddig nem próbáltam sokféle olajat!Te Metabonddal jársz nem?Hol és mennyiért szoktad venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október13, 2012 Megoszt Elküldve Október13, 2012 Azt is csipegette az baj!Tudom minden olajat eszik,de akkor is!Mondjuk eddig nem próbáltam sokféle olajat!Te Metabonddal jársz nem?Hol és mennyiért szoktad venni? semennyiért, nekem a Mobil S2000 jött be. Amíg nincs vele bajom addig nem váltogatok :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október21, 2012 Megoszt Elküldve Október21, 2012 Olajcsere,üzemanyagszürő csere megvolt!Friss olajjal indulva a télnek.Legalább ez is letudva következő 8000Km-ig. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2012 Megoszt Elküldve Október21, 2012 Olajcsere,üzemanyagszürő csere megvolt!Friss olajjal indulva a télnek.Legalább ez is letudva következő 8000Km-ig. :) 8000-nél cseréled, miért? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október21, 2012 Megoszt Elküldve Október21, 2012 8000-nél cseréled, miért? :icon1: Őszintén megmondom neked nem tudom. Nem szoktam megvárni a 10.000Km-t.Sok rövidtávot megyek lehet azért is.Meg azért csipegeti is az olajat.Egyszer kéne egy jó fajta olajat találnom.A következőnél kipróbálok valami mást. Te gondolom 10.000Km-enként cseréled. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2012 Megoszt Elküldve Október21, 2012 Őszintén megmondom neked nem tudom. Nem szoktam megvárni a 10.000Km-t.Sok rövidtávot megyek lehet azért is.Meg azért csipegeti is az olajat.Egyszer kéne egy jó fajta olajat találnom.A következőnél kipróbálok valami mást. Te gondolom 10.000Km-enként cseréled. Elméletileg igen de most szerintem már a 15 ezer is benne van. Meg is kell rendelnem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október21, 2012 Megoszt Elküldve Október21, 2012 8000-nél cseréled, miért? :icon1: Én is cserélem 8000km után,de nekem ez 1 év futásteljesítménye :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október21, 2012 Megoszt Elküldve Október21, 2012 Nekem most legutóbb sikerült túllépni a 10 ezret, majdnem a 15 ezret is és az egy évet is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Elméletileg igen de most szerintem már a 15 ezer is benne van. Meg is kell rendelnem. Milyen olajjal jársz?Milyet szoktál rendelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Nekem most legutóbb sikerült túllépni a 10 ezret, majdnem a 15 ezret is és az egy évet is. :D Az jó. Akkor így már tuti cserés az olaj. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Az jó. Akkor így már tuti cserés az olaj. :D Már ki van cserélve Valvoline-ra. :) Bele is ment azóta 1000km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Elméletileg igen de most szerintem már a 15 ezer is benne van. Meg is kell rendelnem. Nálam is előfordult már, hogy 12 ezret nyomtam a Metába.... Igaz, hogy van benne Metabond Gold is. Szent ég! :omg: Most látom, hogy csak 100 km hiányzik a 10 ezerhez most! Szerdán hívom is a boltot, megrendelem. Péntekre itt lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Milyen olajjal jársz?Milyet szoktál rendelni? GM 10W40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október26, 2012 Megoszt Elküldve Október26, 2012 megtörtént az olajcsere,Castrol Magnatec 10W-40 után most Shell Helix HX7 10W-40 került bele Az 1.észrevétel: hidegindítás után egyből felépül az olajnyomás,nincs az a csattogás 2mp-ig ami a Castrollal volt Még arra leszek kiváncsi,hogy a beöntősapkánál télen jelentkező "capuccinó"szerű trutyi lesz-e? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts