ihbastra Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Sziasztok! Egy kérdés miatt csatlakoztam, de Zsoltee hozzászólását olvasva kettő lesz belőle :lol: 1. Ti melyik olajat ajánlanátok inkább: Castrol Magnatec 10W-40 vagy GM olaj? 2. Kedves Zsoltee! Te milyen adalékot használtál? Én erre gondoltam, de most még elbizonytalaníthatsz:) erről lenne szó: Wynn's szelepemelőtisztító Köszönöm és Üdv ismét Mindenkinek! Én egyik olajat se ajánlom, 1-2e Ft-al drágább csak de jobb olajak is vannak! De ha választani kéne Castrol mondanám én! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Sziasztok! Egy kérdés miatt csatlakoztam, de Zsoltee hozzászólását olvasva kettő lesz belőle :lol: 1. Ti melyik olajat ajánlanátok inkább: Castrol Magnatec 10W-40 vagy GM olaj? 2. Kedves Zsoltee! Te milyen adalékot használtál? Én erre gondoltam, de most még elbizonytalaníthatsz:) erről lenne szó: Wynn's szelepemelőtisztító Köszönöm és Üdv ismét Mindenkinek! Mindkét olajjal az a baj, hogy hamisítják, úgyhogy inkább mást javasolnék (Metabond, Q8, Mobil, Elf, Valvolin). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Sziasztok! Egy kérdés miatt csatlakoztam, de Zsoltee hozzászólását olvasva kettő lesz belőle :lol: 1. Ti melyik olajat ajánlanátok inkább: Castrol Magnatec 10W-40 vagy GM olaj? 2. Kedves Zsoltee! Te milyen adalékot használtál? Én erre gondoltam, de most még elbizonytalaníthatsz:) erről lenne szó: Wynn's szelepemelőtisztító Köszönöm és Üdv ismét Mindenkinek! Szia Az első kérdésedre Én is csak azt tudom mondani hogy más olajat válassz. Metabond Speed 10W40 az mondjuk egy elég ######a olaj, szóval szerintem ha lehet azt vedd. :D A második kérdésedre pedig itt a válasz :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Sziasztok x17dtl kb 30e km (generál miatt) milyen olajat vegyek neki? Bocsi hogy nem olvasok vissza,csak telórol vagyok és elég nehézkes ígyis. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Sziasztok x17dtl kb 30e km (generál miatt) milyen olajat vegyek neki? Bocsi hogy nem olvasok vissza,csak telórol vagyok és elég nehézkes ígyis. Köszönöm Valami jobb fajta 10W40-et, (Q8, Metabond, Elf, Valvolin; Castrolt és GM-et nem ajánlom). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Sziasztok! Egy kérdés miatt csatlakoztam, de Zsoltee hozzászólását olvasva kettő lesz belőle :lol: 1. Ti melyik olajat ajánlanátok inkább: Castrol Magnatec 10W-40 vagy GM olaj? 2. Kedves Zsoltee! Te milyen adalékot használtál? Én erre gondoltam, de most még elbizonytalaníthatsz:) erről lenne szó: Wynn's szelepemelőtisztító Köszönöm és Üdv ismét Mindenkinek! Szia! Én próbáltam mindkettőt, a Castroltól halk lett a motor és finoman járt, de nagyon sokat evett belőle és csattogott a hidrotőke tőle nagyon.. A GM nálam semleges, viszont mióta Q8-at használok (5000km) egész jól kezd visszajönni a motor ereje! Lehet kipucolt valamit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Valami jobb fajta 10W40-et, (Q8, Metabond, Elf, Valvolin; Castrolt és GM-et nem ajánlom). rendben köszönöm! Az a baj,h holnap nálunk már csak tesco lesz nyitva,szóval valvoline lesz belöle,ha jol emléxek a többi fajtát ott nem lehet kapni,egyébként a castrollal mi a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 rendben köszönöm! Az a baj,h holnap nálunk már csak tesco lesz nyitva,szóval valvoline lesz belöle,ha jol emléxek a többi fajtát ott nem lehet kapni,egyébként a castrollal mi a baj? 50x írta le eddig 30 ember, hogy csattoknak tőle a tőkék, mint a qrvaélet, de a tiéd előtt lévő hozzászólásban is éppen ezt írják le 51-edszer is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 50x írta le eddig 30 ember, hogy csattoknak tőle a tőkék, mint a qrvaélet, de a tiéd előtt lévő hozzászólásban is éppen ezt írják le 51-edszer is. :lol: Az meg a másik, hogy Én tuti nem vennék Tescoban olajat. Akkor inkább megvárnám a két ünnep közét és autósboltban vennék normálisat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Erőssen fontolgatom, hogy zárom ezt a topikot és a végére rakok egy táblázatot melyik motorhoz milyen olajat és kész.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Erőssen fontolgatom, hogy zárom ezt a topikot és a végére rakok egy táblázatot melyik motorhoz milyen olajat és kész.... :lol: Akkor zárd le. Bar inkább GYIK-ba raknám azt a táblázatot, ide meg csak egy linket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Erőssen fontolgatom, hogy zárom ezt a topikot és a végére rakok egy táblázatot melyik motorhoz milyen olajat és kész.... :lol: Akkor zárd le. Bar inkább GYIK-ba raknám azt a táblázatot, ide meg csak egy linket... Attól hogy a topik le lesz zárva, még úgyis lesz ezer veréb, aki sz.rik olvasni, és meg fogja kérdezni hogy "ugye azért mert már 100.001 km-t ment az autó már 20w40 kell -e bele" meg hogy milyen márkát öntsön bele, csak ha az olaj topik nem lesz meg, akkor egyéb topikokat fognak teleszemetelni. Szerintem jó ez így. (illetve nem, de lehetne rosszabb :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Boccs,hogy megkérdeztem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Boccs,hogy megkérdeztem.... Tényleg ne értsd félre, de 1 oldalt kellett volna visszalapozni... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Attól hogy a topik le lesz zárva, még úgyis lesz ezer veréb, aki sz.rik olvasni, és meg fogja kérdezni hogy "ugye azért mert már 100.001 km-t ment az autó már 20w40 kell -e bele" meg hogy milyen márkát öntsön bele, csak ha az olaj topik nem lesz meg, akkor egyéb topikokat fognak teleszemetelni. Szerintem jó ez így. (illetve nem, de lehetne rosszabb :lol: ) Ne válaszoljunk és akkor visszaolvas :devlish: Majd ha lesz elütni való időm, csinálok egy táblázatot. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Shell Helix HX7 olajat próbálta már valaki? 5w40, vagy 10w40be. Következő olajcserénél erre az olajra gondoltam, csak előtte szeretnék róla egy véleményt hogy próbálta-e már valaki! Köszi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
frici12650 Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Shell Helix HX7 olajat próbálta már valaki? 5w40, vagy 10w40be. Következő olajcserénél erre az olajra gondoltam, csak előtte szeretnék róla egy véleményt hogy próbálta-e már valaki! Köszi :lol: Szia! X20XEV: A GM (Opel) 1994-2001 között szerelte a motort Astra G, Vextra B, Omega és Calibra karosszériákba. Feltöltési mennyiség: 4-5 liter. Olajcsere periódus: 15 ekm / 1 év. GM érvényes gyártóművi olajelőírása: GM Dexos2 Ezt teljesítő motorolajok: Genuine GM Motor Oil 5W-30 dexos2, Mobil Super 3000 Formula G 5W-30, Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30, Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30, Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Agip Formula Prestige 5W-30, Valvoline Synpower MST 5W-30, Castrol SLX Professional B4 5W-30. Egyébként a sógorom használ Shell Helix HX7 olajat,igaz X14-es motorba.Jó olaj,semmi gondja vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 Erőssen fontolgatom, hogy zárom ezt a topikot és a végére rakok egy táblázatot melyik motorhoz milyen olajat és kész.... :lol: Ha van rá mód (informatikailag), akkor "szavazást" is lehetne csinálni szerintem. Mindenki bejelöli, milyen olajat próbált és melyik jött be neki például. Hamar meglenne a táblázat és elég hiteles is lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 Ha van rá mód (informatikailag), akkor "szavazást" is lehetne csinálni szerintem. Mindenki bejelöli, milyen olajat próbált és melyik jött be neki például. Hamar meglenne a táblázat és elég hiteles is lenne. Ez nem is rossz ötlet!Mert így legalább mindenki a saját tapasztalatai alapján jelölgetne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 Ha van rá mód (informatikailag), akkor "szavazást" is lehetne csinálni szerintem. Mindenki bejelöli, milyen olajat próbált és melyik jött be neki például. Hamar meglenne a táblázat és elég hiteles is lenne. Csatlakozom! Ez tényleg jó ötlet! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 Tényleg ne értsd félre, de 1 oldalt kellett volna visszalapozni... :lol: jó bocsi, de írtam, hogy telóról voltam fent, és úgy örültem, hogy eltudtam küldeni a kérdést! egyébként most került bele a valvoline 10W40 Tujbo dízel + olajszűrő + gázolajszűrő:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 Szia! X20XEV: A GM (Opel) 1994-2001 között szerelte a motort Astra G, Vextra B, Omega és Calibra karosszériákba. Feltöltési mennyiség: 4-5 liter. Olajcsere periódus: 15 ekm / 1 év. GM érvényes gyártóművi olajelőírása: GM Dexos2 Ezt teljesítő motorolajok: Genuine GM Motor Oil 5W-30 dexos2, Mobil Super 3000 Formula G 5W-30, Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30, Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30, Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Agip Formula Prestige 5W-30, Valvoline Synpower MST 5W-30, Castrol SLX Professional B4 5W-30. Egyébként a sógorom használ Shell Helix HX7 olajat,igaz X14-es motorba.Jó olaj,semmi gondja vele. C20xe-hez nincs ilyen leírásod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
frici12650 Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 C20xe-hez nincs ilyen leírásod? Szia!Lényegében ugyanaz a gyártói előírás mint az X20XEV,esetében,annyi a külömbség,hogy a Te motorod egy környezetvédelmi osztállyal lejjebb van mint az X20XEV. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 Szia!Lényegében ugyanaz a gyártói előírás mint az X20XEV,esetében,annyi a külömbség,hogy a Te motorod egy környezetvédelmi osztállyal lejjebb van mint az X20XEV. Köszönöm a választ!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve December24, 2011 Megoszt Elküldve December24, 2011 Köszönöm a választ!! Azért annak külön örülök, hogy ezt az OPEL boltban nem mondták el. Eleve 10w40-van benne, ami ezek szerint a GYÁRI leírásnak meg sem felel? Hát backuphatják!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts