Dáwid Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Manapság a lőtéri kutyát nem érdekli mi lesz egy autóval 250.000km után. Már alig várom milyen házi megoldások lesznek mondjuk az új OOOO intelligens,rezgéscsillapítós (pont olyan frekvenciával rezeg a bak,hogy kioltsák a rezgések egymást) motorfelfüggesztésére ha az felmondja a szolgálatot. ;) 3310-es nokia rezgő-motorokkal telepakoljuk, és a fordulatszámmérőhöz gyógyítva lehet majd vezérelni az anti-rezgést ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Higgyétek el minden meg lesz oldva. A magyar ember feltalálja magát. ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Mindig tanul valamit az ember... Miért sárgás színű a henger fala belülről? Mert mikor cseréltük a hengerfej tömítést, nekem sárgás színű volt és még látszottak a gyári "minták" az oldalán... A krómos felületnek van olyan sárgás színe, nem? Úgy gondolom, hogy valami barnás szín tükröződött benne vissza, amit sárgának láttál. Pl. a dugattyúról visszaverődő szín. A keménykróm "króm" színű, azaz mint a tükör. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 76-ban, emlékszem pont akkor tanultam járni..... ;) Meg kavargattam a pisikását. Milyen motor volt? ;) MZ TS 150. Kapott egy 50 mikronos keménykrómot, és 15 évi használat után is megtartotta a kompressziót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Valami azért van benne, de nem ennyire gömbölyű a dolog. A hengerfurat felületi edzése csupán néhány század mm vastag. Ez idővel elkopik, és közel sem O keresztmetszetben, egy kicsit ovális lesz a henger. Ezt csak felfúrással és nagyobb dugattyúval tudják orvosolni. De ilyenkor már nem fogják az új furatot edzeni, tehát garantált a következő P. Mobil. Ja nem, a Generál!!! ;) Erősen használatfüggő az ideje, ez lehet néhány ezer km is, de ez is extrém gyilkolós gazdánál. A henger anyaga jelen esetben gömbgrafitos öntöttvas, ( saccperkábe GGG 50-es minőség) ami nem edzhető. Csak az acél edzhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Október28, 2011 Megoszt Elküldve Október28, 2011 A henger anyaga jelen esetben gömbgrafitos öntöttvas, ( saccperkábe GGG 50-es minőség) ami nem edzhető. Csak az acél edzhető. Lehet igazad van, valami felületi (kéreg?) edzés rémlett a megmunkálás során... de nem kenyerem, és hiszek neked! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Szevasztok! Tud abban valaki segíteni,hogy Budapesten hol lehet Metabond 10W40-es olajat venni?Mert szerintem hamarosan le kell cserélnem!Mert eszegeti a Metát!Mert most is az van benne!És eddig 5000Km-t mentem vele és majdnem minimumon volt a pálcám! Üdv.:zozo Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Szevasztok! Tud abban valaki segíteni,hogy Budapesten hol lehet Metabond 10W40-es olajat venni?Mert szerintem hamarosan le kell cserélnem!Mert eszegeti a Metát!Mert most is az van benne!És eddig 5000Km-t mentem vele és majdnem minimumon volt a pálcám! Üdv.:zozo Szerintem bármelyik autó alkatrészes bolt megrendeli neked. Én is úgy vettem, hogy ahova járok alkatrészért oda bementem, kérdeztem hogy van-e, azt mondták, hogy nincs, de ha kell akkor megrendelik nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Szerintem bármelyik autó alkatrészes bolt megrendeli neked. Én is úgy vettem, hogy ahova járok alkatrészért oda bementem, kérdeztem hogy van-e, azt mondták, hogy nincs, de ha kell akkor megrendelik nekem. És mennyiért adták? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 És mennyiért adták? Már fogalmam sincs, hogy menni volt. Mert kb. 3 éve volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Szevasztok! Tud abban valaki segíteni,hogy Budapesten hol lehet Metabond 10W40-es olajat venni?Mert szerintem hamarosan le kell cserélnem!Mert eszegeti a Metát!Mert most is az van benne!És eddig 5000Km-t mentem vele és majdnem minimumon volt a pálcám! Üdv.:zozo Sztem írj egy üzit Opel16V Gábornak, ő tud esetleg kedvezményesebb áron is, egyébként ha jól tudom, Ő valahol a Lágymányosi-híd környékén szerzi be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 És mennyiért adták? Kérdezd meg Opel16v -t ! Régebben vettem tőle párszor. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Kérdezd meg Opel16v -t ! Régebben vettem tőle párszor. ;) Köszi szépen segítséget!Irtam neki! Vagy esetleg tudtok valami olyan olajat amit nem eszik meg annyira a verda? Mert ebből a metabondból is eszeget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T zozo astra1.6 16v! Szerelőn nem gondolkodtál még? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Köszi szépen segítséget!Irtam neki! Vagy esetleg tudtok valami olyan olajat amit nem eszik meg annyira a verda? Mert ebből a metabondból is eszeget! Az enyém is eszegeti már (kb. 1L./10000 km),de nem foglalkozok vele. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T zozo astra1.6 16v! Szerelőn nem gondolkodtál még? Szerelőn nem gondolkodtam e??? Ezt most hogy érted?Lécci részletezd! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Az enyém is eszegeti már (kb. 1L./10000 km),de nem foglalkozok vele. ;) Annyit szerintem nekem is tuti!És te is metával jársz?Akkor gondolom te is töltögeted! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Szerelőn nem gondolkodtam e??? Ezt most hogy érted?Lécci részletezd! ;) X16xel mindent meg fog enni. Szerelő sem tud rajta segíteni. Másik fórumon volt egy bigexpert aki megfúrkálta a dugattyút az olajlehúzó felett és állítólag jó lett.(amíg szét nem reped ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 X16xel mindent meg fog enni. Szerelő sem tud rajta segíteni. Másik fórumon volt egy bigexpert aki megfúrkálta a dugattyút az olajlehúzó felett és állítólag jó lett.(amíg szét nem reped ;) ) Maradok a metabondnál!Meg azért hidro hangot is hallok!Csak azt nem értem,hogy mért nem töltödik fel? Hát gratulálok a furkálásához! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T zozo astra1.6 16v! Szerelőn nem gondolkodtál még? Azt a tömítést, szelepszár szimeringet, olajlehúzó gyűrűt kicseréltesd, amely az olajfogyasztást okozza? Mert a gyártóművi előírástól eltérő viszkozitású motorolajjal, csak a tünetet kezeled, az okot nem szünteted meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Köszi szépen segítséget!Irtam neki! Vagy esetleg tudtok valami olyan olajat amit nem eszik meg annyira a verda? Mert ebből a metabondból is eszeget! Mennyit eszik meg 10000 alatt? Nekem 7000.km ment le csere óta, és 1.6 litert töltöttem rá eddig. ;) Ezek ilyen motorok. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Mennyit eszik meg 10000 alatt? Nekem 7000.km ment le csere óta, és 1.6 litert töltöttem rá eddig. ;) Ezek ilyen motorok. ;) Ezek ilyen motorok? Akkor én összeteszem a kezeim, összekókányolt autót vettem meg, elég sokat költöttem rá(fékrendszer, első futómű, egykét elektromos drágaság) DEEE viszont mivel opel márkakereskedésben dolgozott szerelőként gondolom lopta a gyári 10w40-es olajat és ezzel jót tett a motornak. Buherált órával vettem 145ezer km-et írt akkor kitudja mennyi volt a tényleges. Olajcserét megcsináltam egyből és maxon hagytam az olaj szintet gondolván csipegetni fogja ,most kb 10ezer megtett km után ugyanott van a szint. Legalább erre nem kell költenem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Ezek ilyen motorok? Akkor én összeteszem a kezeim, összekókányolt autót vettem meg, elég sokat költöttem rá(fékrendszer, első futómű, egykét elektromos drágaság) DEEE viszont mivel opel márkakereskedésben dolgozott szerelőként gondolom lopta a gyári 10w40-es olajat és ezzel jót tett a motornak. Buherált órával vettem 145ezer km-et írt akkor kitudja mennyi volt a tényleges. Olajcserét megcsináltam egyből és maxon hagytam az olaj szintet gondolván csipegetni fogja ,most kb 10ezer megtett km után ugyanott van a szint. Legalább erre nem kell költenem... Városban használod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Városban használod? Vegyes.. mondjuk 35% város, és 65% lakott területen kívül Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Ezek ilyen motorok? Akkor én összeteszem a kezeim, összekókányolt autót vettem meg, elég sokat költöttem rá(fékrendszer, első futómű, egykét elektromos drágaság) DEEE viszont mivel opel márkakereskedésben dolgozott szerelőként gondolom lopta a gyári 10w40-es olajat és ezzel jót tett a motornak. Buherált órával vettem 145ezer km-et írt akkor kitudja mennyi volt a tényleges. Olajcserét megcsináltam egyből és maxon hagytam az olaj szintet gondolván csipegetni fogja ,most kb 10ezer megtett km után ugyanott van a szint. Legalább erre nem kell költenem... Ha x16xel-röl beszélsz, akkor télleg összeteheted a kezed ;) Ha összekókányolt az autód, akkor lehet hogy a motorjához is nyulhattak valamikor... Irtak itt már fiatallabb autókról,(x16xel) amik még az én autómnál is több olajat ettek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts