Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Akkor elnézésedet kérem, én tudtam rosszul! :D

Semmi baj, én is "a 16 szelepesekről" meg "az ecotecről" szoktam ezt hallani, csak szerintem nem igaz. :D

Elküldve
Ha márkás az olaj, és minimum 10w40-es, akkor teljesen mindegy. Vannak itt, akik a GM-et nem ajánlják, és újabban ez a helyzet a Castrollal is - vannak, akik ezeket használják. Mindenki maga dönti el. Ettől nem fog kevésbé vagy jobban olajat fogyasztani. Sajnos ahhoz meg kell keresni a hiba okát, és ki kell javítani.

Viszont ebbe a motorba a 15w40... kihagyott a szívem egy ütemet azért.

Kicsit márkásat akarok bele!Tudom,hogy akármilyen olajat rakok bele enni fogja!De azért nem akarom a legrosszabbat sem!A Gm-et azt tuti nem!Igen én is hallottam a Castrolt!Azért próbáltam,hogy ki milyen márkát mond vagy mire esküszik! A 4-es hengernél megy el az olaj!Szelepszárszimeringeket kéne cserélnem szerintem!

Elküldve
De joban szereti enni!Te valvolinnal jársz?És csendes tőle a motor?

Már amennyire csendes lehet egy dízel... :D :D :) B)

Mindenesetre szebb a hangja, mint az Agip-el, ami benne volt (amikor megvettem)

Nekem a Max life jött be, ennyi felárat megér nekem az autó. :D Olajat alig fogyaszt így, 1 csere ideje alatt szinte alig kell utánatölteni :D )

Elküldve
Kicsit márkásat akarok bele!Tudom,hogy akármilyen olajat rakok bele enni fogja!De azért nem akarom a legrosszabbat sem!A Gm-et azt tuti nem!Igen én is hallottam a Castrolt!Azért próbáltam,hogy ki milyen márkát mond vagy mire esküszik! A 4-es hengernél megy el az olaj!Szelepszárszimeringeket kéne cserélnem szerintem!

Ez a topik 300 oldalon keresztül arról szól, hogy ki mire esküszik, de már az első húsz oldal végére kiderült, hogy tökmindegy. Azóta ugyanezek a kérdések jönnek csak újra meg újra. :D Cseréld azokat a szimeringeket akkor, aztán mehet bele a jó 10w40-es. :D

Elküldve
Kb. 10.000 Ft / 5L

Kicsit több, mint 10000 ezerért 6 liter Mobil 5W40-es olajat vettem, vateráról, szállítva.

Előzőleg picivel drágábbért Castrol Edge 5W40-et, azzal sem volt semmi gond.

Elküldve
A 16 szelepesek szeretik az olajat...

Az enyém is bever egy litert minimum 10ezrenként...ha nem többet... :D

Akkor megkövetlek titeket. :D Az enyémen csak az utolsó 1000 kilométeren megy le pár millimétert a szint...

Elküldve
Akkor megkövetlek titeket. :D Az enyémen csak az utolsó 1000 kilométeren megy le pár millimétert a szint...

Azt ugye tudod, hogy minden motor eszi az olajat, a szint valójában azért nem csökken, mert az olaj használat közben higul, pölö vizet köt meg, stb...

Elküldve
Mennyi kilométer van a verdádba?

Fogalmam sincs, kereskedésből van, 148000 volt az órában, de az semmit nem jelent. A mostani órában 227000 körül van. Nem tudom, mi az igazság.

Elküldve

Ha sokat járok városban, sok hideg motoros menetben, akkor becsipegi. Ha elmegyek vele Bp-re meg vissza, akkor semmit sem csökken...

Én is igy vagyok vele!Annyit az enyém is megeszik!Te mivel jársz?

Most jelenleg ELF 10w40-es van benne. De még most cseréltem ki nemrég.

Ez előtt Meta Speed volt benne, amiből 10000 alatt másfél litert evett meg kábé.

Elküldve
Már hogy lenne az!

Ha pl doktoré, vagy tanárnőé volt.... :D Sok ilyen van ám a kereskedésekben. :D :D :)

Haverom is középkorú orvos tulajjal hirdette a GT Lancert (2x TK-s volt nála). Mindenki beszólt az hirdetésre, pedig az autó, az anyja nevén volt B)

Elküldve
Kicsit több, mint 10000 ezerért 6 liter Mobil 5W40-es olajat vettem, vateráról, szállítva.

Előzőleg picivel drágábbért Castrol Edge 5W40-et, azzal sem volt semmi gond.

Végül úgy néz ki, 11.500-ért 5L Mobil1 New Life 0W-40-es lesz a kocsiban.

Elküldve

Én már többször is. De melyikre gondolsz pontosan? Én a Mos2 adalékosat vettem eddig (Titan CFE MC 10W40 Molibdén-diszulfidos), azzal nem volt semmi gond. 3x volt benne ilyen olaj. De szerintem a másik két fajta is nagyon jó olaj. Csak azért nem veszek most is tőlük, mert nincs 0-s olajuk ill. nagyon drága. Így marad a Mobil1.

Elküldve
Már hogy lenne az!

Ha pl doktoré, vagy tanárnőé volt.... :D Sok ilyen van ám a kereskedésekben. :D :) B)

Tudok olyan lassan 10 éves C Corsát, ami tényleg doktoré, és tényleg 50000 van benne.. :D :D Nagynénémé, igaz, (még) nem eladó. :D

Elküldve
Fuch 10W40-et próbálta már valaki?

Fuchs.

Igen. Syn MC-t, ill. a CFE MC-t használom.

Elküldve
Azt ugye tudod, hogy minden motor eszi az olajat, a szint valójában azért nem csökken, mert az olaj használat közben higul, pölö vizet köt meg, stb...

Jó, persze, én most az extrém mértékű olajfogyasztásra gondoltam. :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.