Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
A csipegetés nem számít nekem ha megvan az olajnyomás és jobb a kenés, pláne hideg (nem feltétlenül tél, csak nem üzem meleg motor) indításkor. Mondjuk remélem, nagyon nem enné a 30-ast sem. 10.000-ként ehet felőlem 2 litert is akár, az még nem sok szerintem. De azt gondolom nem lehet tudni sehonnan, hogy fogja e enni a 30-ast? Próba? Lehet nagyobb baj is az olaj fogyasztásnál?

Ha olajcsere után hidegindításkor csattogni kezdenek a tőkék, akkor igencsak baj van azzal az olajjal, de ha semmit nem veszel észre a motor működésén, akkor maradhat.

Elküldve
Olaj fogyasztásból mennyi számít már olyan soknak, hogy foglalkozni kell vele?

Erre mindenki mást mond. A szervizkönyv szerint 1000 kmenként 1 liter még megengedhető.

De ezt én túlzásnak tartom, 1000 km-en 2-3 decinél több az már nem normális olajfogyás.

Elküldve

Pont így gondolom én is.

Kipróbálom a 5W40-est következő cserekor. És ha minden ok, akkor Esetleg legközelebb 30-as próba.

Adalék? Mos2-ről mi a véleményetek? Mással nem nagyon akarok próbálkozni. A mostani olajomban gyárilag belekevert van, de az 5W-sbe én raknék (ua. a márka Fuchs) adalékot.

Elküldve
Olaj fogyasztásból mennyi számít már olyan soknak, hogy foglalkozni kell vele?
Ha 10 ezer km alatt eszik meg 1 litert, akkor az még elfogadható, szerintem. De ezrenként 3 dl az már kicsit sok... Akkor már valamit cserélni kell, de nem olajat, mert azt 10 ezer alatt ki is cseréled 2-3 decinként.
Elküldve

Nekem a régi autóm volt olyan, hogy mire kiértünk bécsbe és ott megálltunk, bele töltöttem egy litert. Mikor haza értünk, megint bele ment 1L . De aztán mindent felújíttattam és 6-7 évig nem evett meg egy grammot sem.

Elküldve
Pont így gondolom én is.

Kipróbálom a 5W40-est következő cserekor. És ha minden ok, akkor Esetleg legközelebb 30-as próba.

Adalék? Mos2-ről mi a véleményetek? Mással nem nagyon akarok próbálkozni. A mostani olajomban gyárilag belekevert van, de az 5W-sbe én raknék (ua. a márka Fuchs) adalékot.

Én a fiatalabba a Syn MC-t rakom, az öregebbe pedig a CFE MC-t. Mindkettő 10w-40-es és az utóbbi molibdén diszulfidos.

Elküldve
Azért a talpadra ne kend, mert a surlódás jó dolog :) Gondolj csak bele, ha nem lenne surlódás, meg sem születtünk volna :D

Csak azért ajánlottam fel mert én hiszékeny vagyok, B) és az előbb felvetetted, hogy talán még arra is jó!

Elküldve
Pont így gondolom én is.

Én már másodszor 5w30 at használok x20xev be és igen jók a tapasztalataim.

Elküldve

Örülök, hogy írtál! Végre, akinek szintén ilyen motorja van! :-) Én is 30-ra gondolok, de szerintem előbb 40 lesz. Most az akciós a Fuchs-nál. B) De ha tudok ugyan annyiban venni 30-ast, akkor az lesz. Te milyen márkájú és azon belül milyen típusú olajat tettél bele amivel "igen jók a tapasztalataid"?

Amúgy inkább nem fogom adalékolni semmivel. Megnéztem a Mos2-s olajnak tényleg gyengébb minősítései vannak mint ugyan annak az olajnak Mos2 nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy rossz, de a külön adalékolgatást inkább kihagyom.

Elküldve
Örülök, hogy írtál! Végre, akinek szintén ilyen motorja van! :-) Én is 30-ra gondolok, de szerintem előbb 40 lesz. Most az akciós a Fuchs-nál. :D De ha tudok ugyan annyiban venni 30-ast, akkor az lesz. Te milyen márkájú és azon belül milyen típusú olajat tettél bele amivel "igen jók a tapasztalataid"?

Amúgy inkább nem fogom adalékolni semmivel. Megnéztem a Mos2-s olajnak tényleg gyengébb minősítései vannak mint ugyan annak az olajnak Mos2 nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy rossz, de a külön adalékolgatást inkább kihagyom.

Először GM Dexos2 ment bele, most másodszorra Agip Formula Prestige! B) Neked mennyi km van benne? Enyémbe 205.000

Elküldve

Nekem 143.000. Azok az olajok nem is olyan drágák! B) Ahhoz képest, hogy Dexos2.

A Dexos2 minősítés fontos volt neked, vagy más miatt vetted pont ezeket? Mert szerintem ennek a motornak bőven elég a GM-LL-A/B-25 is, sőt, még az API SL is. De ha van GM-LL-A/B-25 az olajon (vagy Dexos2) az nekem megnyugtatóbb mint amin csak API SL van. Könyv szerint API SG vagy SH is elég. De hát mikor azt a könyvet nyomták és azt a motort csinálták, még nem volt SL, de még GM-LL-A/B-25 sem. De mivel visszafelé kompatibilisek, minden ok! A Dexos is jó. Csak az a kérdés, hogy jobb e nekünk, a mi motorunk tudja e élvezni, kihasználni a 2-3 kategóriával jobb olaj előnyeit (nem a viszkozitásra gondolok, hanem a minőségre)?

Elküldve

Sziasztok!

Két hete volt olajcserém,ma tevékenykedtem kicsit a vason,és gondoltam megnézem a szintet.

Nagy meglepetésemre a MAX jel felett van egy centivel.

Kérdés:ez nagy baj?Milyen problémákat tud okozni a túltöltés?

C18XE-s motorról van szó.

Elküldve
Sziasztok!

Két hete volt olajcserém,ma tevékenykedtem kicsit a vason,és gondoltam megnézem a szintet.

A túl sok olaj nem jó. Én leengednék belőle ha a sajátomnál tapasztalnék ilyet.

Elküldve
Sziasztok!

Az azé' elég sok. Nem állt ferdén mikor megnézted B) Ha nem akkor kicsit le kéne szedni belőle :D

Elküldve
Sziasztok!

Mindenképp vissza kell ereszteni belőle! Fogsz egy injekciót, rádugsz a végére egy vékony csövet, és lenyomod a nívópálca helyén. Fél litert vegyél vissza, kb. akkor lesz max. szinten. Túl sok olaj nem olyan jó, kinyomja a szimeringeket, vagy rosszabb esetben valamelyik tömítést! Ezt tapasztalatból mondom!!

Elküldve
Mindenképp vissza kell ereszteni belőle! Fogsz egy injekciót, rádugsz a végére egy vékony csövet, és lenyomod a nívópálca helyén. Fél litert vegyél vissza, kb. akkor lesz max. szinten. Túl sok olaj nem olyan jó, kinyomja a szimeringeket, vagy rosszabb esetben valamelyik tömítést! Ezt tapasztalatból mondom!!

Köszi a tippet! B)

Elküldve

Na és ha az olajleeresztőn engedné ki a felesleget? B)

Elküldve

Vannak olyan motorok, amiben olyan elb@szott a nívócső/pálca kialakítása, hogy ahányszor nézed, mindig mást mutat, vagy pedig állandóan hülyeséget mérsz. Megcsavarodik a pálca, meg telítődik a nícócső olajjal, stb... Apósom gépében is 1cm-el mutatja túl a max.-on, pedig még 3,5L olaj sincs benne, aminél elvileg max és min között kellene lennie.

Szerk: Vagy az is lehet, hogy jól mutatja a szintet, maxig volt töltve és elég sokat hígult az olaj, bizonyos okokból.

Elküldve
Szerk: Vagy az is lehet, hogy jól mutatja a szintet, maxig volt töltve és elég sokat hígult az olaj, bizonyos okokból.

Persze!Iljesztegess még hasonlókkal...... B)

Ha összejönnek a dolgok, akkor akár képes 25-30%-ot is felhígulni az olaj anélkül, hogy semmi hibája a motorodnak.

Elküldve
Ha összejönnek a dolgok, akkor akár képes 25-30%-ot is felhígulni az olaj anélkül, hogy semmi hibája a motorodnak.

Ezért mondtam autószerelőmnek, hogy ne töltse felső nívóig olajjal, hanem 3/4-ig max. B)

Elküldve

Akkor megnyugodtam...mondjuk nem volt benzinszaga.. B)

Elküldve
Na és ha az olajleeresztőn engedné ki a felesleget? :)

Akkor azt már nem nagyon tudná felhasználni, mert koszolódna. :) (esetleg ha átszűri utána, vagy teljesen letakarítja az olajteknőt B) )

Nincs aknám...

Minek ehhez akna? :D

Akkor megnyugodtam...mondjuk nem volt benzinszaga.. :(

Inkább a víztől félnék... :) De ha nincs baj a motorral, nem melegszik, meg hasonlók, akkor sima túltöltésről van szó... :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.