Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Hella!

Holnapra van betervezve az olajcsere, és kibökte a szemem ez a hamis castrol dolog. Van valami ismérve a hamisnak (apró eltérés a csomagoláson), vagy zsákbamacsek?

Én úgy tudom, hogy pár éve a flakonba töltést Szlovákiába csinálják, azóta rosszabb a minőség. Ezt utólag tudtam meg, amikor nekem és munkatársamnak is sárgás lecsapódás jelent meg a beöntő kupaknál, pedig előtte pozitív tapasztalataim voltak a Castrol-lal. Na azóta nem gondolkodok benne. Elvileg ugyanaz a történet, mint a GM olaj esetében, amit a törökök csomagolnak (és ki tudja honnan szerzik), ami meglátszik a minőségen.

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy pár éve a flakonba töltést Szlovákiába csinálják, azóta rosszabb a minőség. Ezt utólag tudtam meg, amikor nekem és munkatársamnak is sárgás lecsapódás jelent meg a beöntő kupaknál, pedig előtte pozitív tapasztalataim voltak a Castrol-lal. Na azóta nem gondolkodok benne. Elvileg ugyanaz a történet, mint a GM olaj esetében, amit a törökök csomagolnak (és ki tudja honnan szerzik), ami meglátszik a minőségen.

Akkor nekem is félnem kéne a 10W 60-nal? Hát remélem nem...

Megosztás:

Emulzió. Vízpára és motorolaj keveredése. Ebből a motor technikai állapotára, a használati- és az időjárási körülményekre lehet következtetni elsősorban és nem a motorolaj minőségére (ami sajnos az említett márkánál mostanában tényleg elég változó). Bármelyiknél előfordulhat adott esetben.

Régebben én is sokat jártam Castrollal és GM-el is de mostanában áttértem egy stabil minőséget nyújtó jó ár/érték arányú olajra, a Fuchs-ra.

Ahoj!

ma rendeltem az 1.6xel-be Valvo Durablend 10-40-es olajat... majd meglátjuk mit fog kihozni belőle....

Megérte? v még mondjam vissza gyorsan?:angry:

R.

Miért, vársz valamit? <_<

Megosztás:

Emulzió. Vízpára és motorolaj keveredése. Ebből a motor technikai állapotára, a használati- és az időjárási körülményekre lehet következtetni elsősorban és nem a motorolaj minőségére (ami sajnos az említett márkánál mostanában tényleg elég változó). Bármelyiknél előfordulhat adott esetben.

Régebben én is sokat jártam Castrollal és GM-el is de mostanában áttértem egy stabil minőséget nyújtó jó ár/érték arányú olajra, a Fuchs-ra.

Miért, vársz valamit? <_<

mondjuk h nem fogja megenni 8000 km alatt... meg ne könyököljön ki a motor mert nem jó olaj van benne.... amugy semmit...:angry:

Megosztás:

mondjuk h nem fogja megenni 8000 km alatt... meg ne könyököljön ki a motor mert nem jó olaj van benne.... amugy semmit...<_<

Pedig akkor már kihozott valamit belőle :angry:

A Valvoline jó olaj, sok autóba raktam mostanában. Olajfogyasztás ügyben szerintem mindegyik motornál ki kell tapasztalni, hogy melyik válik be neki, de a legkedvezőbb tapasztalataim olajfogyi terén a Q8-nál volt több autónál is.

Megosztás:

Emulzió. Vízpára és motorolaj keveredése. Ebből a motor technikai állapotára, a használati- és az időjárási körülményekre lehet következtetni elsősorban és nem a motorolaj minőségére...

Akkor miért csak a Castrol-nál jelentkezett ez a jelenség? Előtte Valvoline és előtte/utána Q8 olajjal sem csinálta. Autóhasználatban nem volt változás (rövidebb-hosszabb utak), időjárásról (tél-nyár) nem beszélhetünk, mert ahogy lecseréltem a jelenség szinte azonnal megszűnt. Kollégám 40 ezret futott Fábiájában ugyanez volt, talán még ott szembetűnőbb volt a sárgás kiválás. Ő is azonnal lecserélte és azóta semmi gond. Szerintem igencsak az olaj volt a hunyó...

Megosztás:

Hello!

C14NZ típusú mociba milyen olajat ajánlanátok márkára és viszkozításra gondolok? Nézegettem a Castrol Magnatecet, állítólag nem rossz olaj. Mi a véleményetek?

Hogy tényleg nem rossz olaj, csak úgysem találsz eredetit B) Olvass vissza egy pár oldalt, és okosabb leszel :D

Megosztás:

Hogy tényleg nem rossz olaj, csak úgysem találsz eredetit B) Olvass vissza egy pár oldalt, és okosabb leszel :D

Erről már én is hallottam, hát akkor elgondolkozok rajta, egyébként 10W40-es menjen bele? 195 000 km van benne ha ez számít valamit!

Megosztás:

Erről már én is hallottam, hát akkor elgondolkozok rajta, egyébként 10W40-es menjen bele? 195 000 km van benne ha ez számít valamit!

Az csak egy elb.szott tévedés, hogy többet futott motorba sűrűbb lé kell B) . 10w40-et neki (vagy ha elég perverz vagy hozzá akkor 5w40 :D )

Megosztás:

Az csak egy elb.szott tévedés, hogy többet futott motorba sűrűbb lé kell B) . 10w40-et neki (vagy ha elég perverz vagy hozzá akkor 5w40 :D )

Akkor 10W40 megy bele és akkor milyen legyen ha Castrol annyira nem megbízható.. esetleg valvoline, repsol, vagy mondj valami tutit :( az is fontos hogy ne legyen 20 000 4 liter :)

Megosztás:

Akkor 10W40 megy bele és akkor milyen legyen ha Castrol annyira nem megbízható.. esetleg valvoline, repsol, vagy mondj valami tutit :) az is fontos hogy ne legyen 20 000 4 liter :D

A Valvoline jó, de ki is kell fizetni, a Repsolt most próbálom (nem volt drágább mind a Castrol, de eddig meg vagyok vele elégedve) Illetve a Metabond is jó, és nem is vészesen drága. Itt fórumon belül elég sokan használják. A Q8-at is dícsérik, de azt még sose próbáltam, meg nem is igazán jött velem szembe polcokon, hogy az ára feltűnjön, úgyhogy azt passzolom. B)

Megosztás:

Nekem egyre jobban tetszik a Metabond. Túllépett az 1000km-en és egyre csendesebb az autó. Fogyni sem fogyott még belőle. 100-200 km után vissza kellett vennem az alapjáratból, pedig adalékot nem használtam. 3500-as fordulatnál, ha felváltottam elég ronda feketét pöffent, most a metával alig látszik valami pöff....... :D

Lehet, hogy 5000 km után köpködni fogok rá, de egyenlőre nagyon jó. A corsának is tetszik, elmúltak a különböző ciripelő, cicergő hangok a mocijából, sokkal finomabb, egyenletesebb a járása. Meglátjuk mit mutat a periódus végén. B)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.