Adam1 Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 daykiller is, átütő erejű megoldást eszelt ki. :angry: Gondolom átbökte csavarhúzóval <_< Az isuzu motornál olyan szar helyen van a szűrő, hogy szűrő lecsavaróval esélytelen, csak a kézi, vagy az átbökős megoldás jöhet szóba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Gondolom átbökte csavarhúzóval <_< Az isuzu motornál olyan szar helyen van a szűrő, hogy szűrő lecsavaróval esélytelen, csak a kézi, vagy az átbökős megoldás jöhet szóba. Gondolkodás nélkül. :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Gondolkodás nélkül. :angry: Én a kereket veszem le és ott van a szűrő. Nem is kell nagyon benyúlni érte <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Én a kereket veszem le és ott van a szűrő. Nem is kell nagyon benyúlni érte <_< Na ehhez aztán leszedheted a kereket. A motor és a tűzfal között van, az önindító felett. :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Na ehhez aztán leszedheted a kereket. A motor és a tűzfal között van, az önindító felett. :P Az f.sza <_< Tuti be volt nyesve aki kitalálta :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Az f.sza :angry: Tuti be volt nyesve aki kitalálta :P Az biztos.....hogy a keze száradt volna le :P :P Tipikusan az a fajta, amit nem kell feltölteni feltekerés előtt, mert mire a helyére talál úgyis kifolyik belőle az utolsó cseppig <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Hella! Holnapra van betervezve az olajcsere, és kibökte a szemem ez a hamis castrol dolog. Van valami ismérve a hamisnak (apró eltérés a csomagoláson), vagy zsákbamacsek? Én úgy tudom, hogy pár éve a flakonba töltést Szlovákiába csinálják, azóta rosszabb a minőség. Ezt utólag tudtam meg, amikor nekem és munkatársamnak is sárgás lecsapódás jelent meg a beöntő kupaknál, pedig előtte pozitív tapasztalataim voltak a Castrol-lal. Na azóta nem gondolkodok benne. Elvileg ugyanaz a történet, mint a GM olaj esetében, amit a törökök csomagolnak (és ki tudja honnan szerzik), ami meglátszik a minőségen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Én úgy tudom, hogy pár éve a flakonba töltést Szlovákiába csinálják, azóta rosszabb a minőség. Ezt utólag tudtam meg, amikor nekem és munkatársamnak is sárgás lecsapódás jelent meg a beöntő kupaknál, pedig előtte pozitív tapasztalataim voltak a Castrol-lal. Na azóta nem gondolkodok benne. Elvileg ugyanaz a történet, mint a GM olaj esetében, amit a törökök csomagolnak (és ki tudja honnan szerzik), ami meglátszik a minőségen. Akkor nekem is félnem kéne a 10W 60-nal? Hát remélem nem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Akkor nekem is félnem kéne a 10W 60-nal? Hát remélem nem... Áhh, azt nincs értelme hamisítani. Rajtad kívül úgyse veszi senki :angry: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Áhh, azt nincs értelme hamisítani. Rajtad kívül úgyse veszi senki :P <_< Akkor már megint csak én vagyok a valaki :angry: :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsosz Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Ahoj! ma rendeltem az 1.6xel-be Valvo Durablend 10-40-es olajat... majd meglátjuk mit fog kihozni belőle.... Megérte? v még mondjam vissza gyorsan?<_< R. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Én úgy tudom, hogy pár éve a flakonba töltést Szlovákiába csinálják, azóta rosszabb a minőség. Ezt utólag tudtam meg, amikor nekem és munkatársamnak is sárgás lecsapódás jelent meg a beöntő kupaknál, pedig előtte pozitív tapasztalataim voltak a Castrol-lal. Na azóta nem gondolkodok benne. Elvileg ugyanaz a történet, mint a GM olaj esetében, amit a törökök csomagolnak (és ki tudja honnan szerzik), ami meglátszik a minőségen. Emulzió. Vízpára és motorolaj keveredése. Ebből a motor technikai állapotára, a használati- és az időjárási körülményekre lehet következtetni elsősorban és nem a motorolaj minőségére (ami sajnos az említett márkánál mostanában tényleg elég változó). Bármelyiknél előfordulhat adott esetben. Régebben én is sokat jártam Castrollal és GM-el is de mostanában áttértem egy stabil minőséget nyújtó jó ár/érték arányú olajra, a Fuchs-ra. Ahoj! ma rendeltem az 1.6xel-be Valvo Durablend 10-40-es olajat... majd meglátjuk mit fog kihozni belőle.... Megérte? v még mondjam vissza gyorsan?:angry: R. Miért, vársz valamit? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsosz Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Emulzió. Vízpára és motorolaj keveredése. Ebből a motor technikai állapotára, a használati- és az időjárási körülményekre lehet következtetni elsősorban és nem a motorolaj minőségére (ami sajnos az említett márkánál mostanában tényleg elég változó). Bármelyiknél előfordulhat adott esetben. Régebben én is sokat jártam Castrollal és GM-el is de mostanában áttértem egy stabil minőséget nyújtó jó ár/érték arányú olajra, a Fuchs-ra. Miért, vársz valamit? <_< mondjuk h nem fogja megenni 8000 km alatt... meg ne könyököljön ki a motor mert nem jó olaj van benne.... amugy semmit...:angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 mondjuk h nem fogja megenni 8000 km alatt... meg ne könyököljön ki a motor mert nem jó olaj van benne.... amugy semmit...<_< Pedig akkor már kihozott valamit belőle :angry: A Valvoline jó olaj, sok autóba raktam mostanában. Olajfogyasztás ügyben szerintem mindegyik motornál ki kell tapasztalni, hogy melyik válik be neki, de a legkedvezőbb tapasztalataim olajfogyi terén a Q8-nál volt több autónál is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Emulzió. Vízpára és motorolaj keveredése. Ebből a motor technikai állapotára, a használati- és az időjárási körülményekre lehet következtetni elsősorban és nem a motorolaj minőségére... Akkor miért csak a Castrol-nál jelentkezett ez a jelenség? Előtte Valvoline és előtte/utána Q8 olajjal sem csinálta. Autóhasználatban nem volt változás (rövidebb-hosszabb utak), időjárásról (tél-nyár) nem beszélhetünk, mert ahogy lecseréltem a jelenség szinte azonnal megszűnt. Kollégám 40 ezret futott Fábiájában ugyanez volt, talán még ott szembetűnőbb volt a sárgás kiválás. Ő is azonnal lecserélte és azóta semmi gond. Szerintem igencsak az olaj volt a hunyó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 ...a legkedvezőbb tapasztalataim olajfogyi terén a Q8-nál volt több autónál is. Ezzel maximálisan egyetértek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nézi Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Hello! C14NZ típusú mociba milyen olajat ajánlanátok márkára és viszkozításra gondolok? Nézegettem a Castrol Magnatecet, állítólag nem rossz olaj. Mi a véleményetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Hello! C14NZ típusú mociba milyen olajat ajánlanátok márkára és viszkozításra gondolok? Nézegettem a Castrol Magnatecet, állítólag nem rossz olaj. Mi a véleményetek? Hogy tényleg nem rossz olaj, csak úgysem találsz eredetit B) Olvass vissza egy pár oldalt, és okosabb leszel :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nézi Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Hogy tényleg nem rossz olaj, csak úgysem találsz eredetit B) Olvass vissza egy pár oldalt, és okosabb leszel :D Erről már én is hallottam, hát akkor elgondolkozok rajta, egyébként 10W40-es menjen bele? 195 000 km van benne ha ez számít valamit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Erről már én is hallottam, hát akkor elgondolkozok rajta, egyébként 10W40-es menjen bele? 195 000 km van benne ha ez számít valamit! Az csak egy elb.szott tévedés, hogy többet futott motorba sűrűbb lé kell B) . 10w40-et neki (vagy ha elég perverz vagy hozzá akkor 5w40 :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nézi Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Az csak egy elb.szott tévedés, hogy többet futott motorba sűrűbb lé kell B) . 10w40-et neki (vagy ha elég perverz vagy hozzá akkor 5w40 :D ) Akkor 10W40 megy bele és akkor milyen legyen ha Castrol annyira nem megbízható.. esetleg valvoline, repsol, vagy mondj valami tutit :( az is fontos hogy ne legyen 20 000 4 liter :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Akkor 10W40 megy bele és akkor milyen legyen ha Castrol annyira nem megbízható.. esetleg valvoline, repsol, vagy mondj valami tutit :) az is fontos hogy ne legyen 20 000 4 liter :D A Valvoline jó, de ki is kell fizetni, a Repsolt most próbálom (nem volt drágább mind a Castrol, de eddig meg vagyok vele elégedve) Illetve a Metabond is jó, és nem is vészesen drága. Itt fórumon belül elég sokan használják. A Q8-at is dícsérik, de azt még sose próbáltam, meg nem is igazán jött velem szembe polcokon, hogy az ára feltűnjön, úgyhogy azt passzolom. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 ELF(10w40) olajról van valakinek tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 ELF(10w40) olajról van valakinek tapasztalata? Tapasztalatom nincs vele, de ha jól tudom a Metabond is Elf alapanyagot használ. Ebből kiindulva rossz nem lehet. Inkább mostanában az a kérdés, melyik nagy márkát hamisítják és melyiket (még)nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Nekem egyre jobban tetszik a Metabond. Túllépett az 1000km-en és egyre csendesebb az autó. Fogyni sem fogyott még belőle. 100-200 km után vissza kellett vennem az alapjáratból, pedig adalékot nem használtam. 3500-as fordulatnál, ha felváltottam elég ronda feketét pöffent, most a metával alig látszik valami pöff....... :D Lehet, hogy 5000 km után köpködni fogok rá, de egyenlőre nagyon jó. A corsának is tetszik, elmúltak a különböző ciripelő, cicergő hangok a mocijából, sokkal finomabb, egyenletesebb a járása. Meglátjuk mit mutat a periódus végén. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts