feri05 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Milyen Valvoline volt benne? Azért kérdezem mert nekem eddig GM volt és néhány hónapja lecseréltem Valvolinra. Csak azt sajnálom, hogy engedtem, hogy a szerelő 15w40-est tegyen bele. Mennyi olajat fogyasztott neked a GM-ből? Valvoline Maxlife Diesel 10w40-es volt, 2x és csak a második periódus alatt kellett utánatölteni kb 1,5L-t összesen. Most került bele a GM 10w40-es szintén, a fogyasztás még kérdéses, mivel még 1km-t sem tettem meg ezzel az olajjal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Valvoline Maxlife Diesel 10w40-es volt, 2x és csak a második periódus alatt kellett utánatölteni kb 1,5L-t összesen. Most került bele a GM 10w40-es szintén, a fogyasztás még kérdéses, mivel még 1km-t sem tettem meg ezzel az olajjal. Én eddig 3 féle olajat, és 3 különböző féle szűrőt használtam, az olajnyomás mindegyikkel 1-3 mp után jön meg. Szóval ennyit erről :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
feri05 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Én eddig 3 féle olajat, és 3 különböző féle szűrőt használtam, az olajnyomás mindegyikkel 1-3 mp után jön meg. Szóval ennyit erről :D Amikor megvettük is rögtön kialudt a lámpa a motor beindulása után közvetlen. De nem tudom, hogy milyen olaj lehetett benne. Elsőre Castrolt kapott majd 2xValvoline és ezekkel eltartott néhány mp-ig mire kialudt. Itt látszik is meddig ég: (Valvoline-al) Nem sok jót hallottam erről a GM olajról, úgyhogy én inkább visszatérek a Valvoline-hoz, majd kb 10ezer km múlva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Amikor megvettük is rögtön kialudt a lámpa a motor beindulása után közvetlen. De nem tudom, hogy milyen olaj lehetett benne. Elsőre Castrolt kapott majd 2xValvoline és ezekkel eltartott néhány mp-ig mire kialudt. Itt látszik is meddig ég: (Valvoline-al) Nem sok jót hallottam erről a GM olajról, úgyhogy én inkább visszatérek a Valvoline-hoz, majd kb 10ezer km múlva. Nekem is ugyanezt csinálja :D Pedig én 5W40-esl olajjal használom, ami hidegben hígabb, és elvileg könnyebben fel kéne kapnia a szivattyúnak. De semmi különbség, a 10W-s olajjal is ugyanezt csinálta. Mindegy, már megszoktam, most már az lenne fura, ha egyből elaludna :lol: Az olajak amúgy Oest 10W40, Valvoline Maxlife 10W40 voltak. Mindegyikből megevett jó 1 litert 10 ezer km alatt. Éppen ezért mindig 6 liter olajat veszek. Most Castrol Edge 5W40, 12 ezer km-nél vagíok, már elfogyott az utántöltögetésre szánt 1 liter :D Ahogy látom, jó sokat kivársz az izzítással. Én a lámpa kialvása után kb 1mp-t várok, és indítok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feri05 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Nekem is ugyanezt csinálja :D Pedig én 5W40-esl olajjal használom, ami hidegben hígabb, és elvileg könnyebben fel kéne kapnia a szivattyúnak. De semmi különbség, a 10W-s olajjal is ugyanezt csinálta. Mindegy, már megszoktam, most már az lenne fura, ha egyből elaludna :lol: Az olajak amúgy Oest 10W40, Valvoline Maxlife 10W40 voltak. Mindegyikből megevett jó 1 litert 10 ezer km alatt. Éppen ezért mindig 6 liter olajat veszek. Most Castrol Edge 5W40, 12 ezer km-nél vagíok, már elfogyott az utántöltögetésre szánt 1 liter :D Ahogy látom, jó sokat kivársz az izzítással. Én a lámpa kialvása után kb 1mp-t várok, és indítok. Megvárom a relé kattanását. Azt mondták így kell, de mindegy is a lényeg, hogy induljon. Mennyi van neked az órában? Nekem furcsa volt most, hogy megevett kb. 1,5L olajat pedig ezelőtt mindig kibírta a 10ezret. Kíváncsi leszek, hogy most egy "rosszabb" olajjal mennyi fog elfogyni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2011 Megoszt Elküldve Március13, 2011 Megvárom a relé kattanását. Azt mondták így kell, de mindegy is a lényeg, hogy induljon. Mennyi van neked az órában? Nekem furcsa volt most, hogy megevett kb. 1,5L olajat pedig ezelőtt mindig kibírta a 10ezret. Kíváncsi leszek, hogy most egy "rosszabb" olajjal mennyi fog elfogyni. Óra szerint 172 ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csapszeg Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 Sztok!Tudnátok nekem tippet adni olajügyben?1.7d, 255km,motor jó,eddig gm olajat használtam,amivel semmi gondom nincs,8000-km-enként szoktam kidobni és tulajdonképpen nincs olajfogyás,csak mostanában sok rosszat olvastam róla,esetleg tapasztalat? <_< milyen olajat érdemes beletőlteni?köszi a segítséget! :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 Sztok!Tudnátok nekem tippet adni olajügyben?1.7d, 255km,motor jó,eddig gm olajat használtam,amivel semmi gondom nincs,8000-km-enként szoktam kidobni és tulajdonképpen nincs olajfogyás,csak mostanában sok rosszat olvastam róla,esetleg tapasztalat? <_< milyen olajat érdemes beletőlteni?köszi a segítséget! :angry: Rengeteg jó minőségű középkategóriás olaj van a piacon. Tapasztalatok ügyében inkább érdemes visszaolvasgatni, használd a keresőt alul, beírsz egy márkanevet és ki fogja adni azokat a hozzászólásokat, amikben ez szerepel és ott lesznek az pozitív vagy negatív tapasztalatok. Egyébként pedig ami bevált, azt miért háborgatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 Amikor megvettük is rögtön kialudt a lámpa a motor beindulása után közvetlen. De nem tudom, hogy milyen olaj lehetett benne. Elsőre Castrolt kapott majd 2xValvoline és ezekkel eltartott néhány mp-ig mire kialudt. Itt látszik is meddig ég: (Valvoline-al) Nem sok jót hallottam erről a GM olajról, úgyhogy én inkább visszatérek a Valvoline-hoz, majd kb 10ezer km múlva. Nekem benzines 1.8-as van és már volt benne Rowe RS 5W40 2x ezzel volt némi olajfogyasztás, aztán Castrol Magnatec 10W40 amivel nem látni fogyást, de most Castrol Age 10W 60-at vettem, viszont még nem jutottam oda, hogy le is cseréljem. Most van a Magnatec-be 5000 km, viszont már 1 éves az olaj... ideje kivágni belőle <_< Eddig minden olajjal egyből kialudt a lámpa :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NorbertoBaggio Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Üdvözletem Fórumtársak! Szeretném megkérdezni, hogy most így az olajcsere alkalmával (a típus már megvan amit bele veszek-Castrol Magnatec 10W-40) mennyi olajat kell beletölteni? Régen találtam egyszer egy leírást, hogy mennyi is megy bele alapból, de már nem találom. Azt hiszem 3,5 liter? motor típus: x14nz. a 60 pacis... Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Üdvözletem Fórumtársak! Szeretném megkérdezni, hogy most így az olajcsere alkalmával (a típus már megvan amit bele veszek-Castrol Magnatec 10W-40) mennyi olajat kell beletölteni? Régen találtam egyszer egy leírást, hogy mennyi is megy bele alapból, de már nem találom. Azt hiszem 3,5 liter? motor típus: x14nz. a 60 pacis... Köszönöm a segítséget. Alumínium teknő esetén 3,25 liter. Acélnál 3,5 liter. Amúgy Castrollal vigyázni kell, mert már hamisítják és a Castrol nagy raktárában is megjelentek a hamisítványok. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Üdvözletem Fórumtársak! Szeretném megkérdezni, hogy most így az olajcsere alkalmával (a típus már megvan amit bele veszek-Castrol Magnatec 10W-40) mennyi olajat kell beletölteni? Régen találtam egyszer egy leírást, hogy mennyi is megy bele alapból, de már nem találom. Azt hiszem 3,5 liter? motor típus: x14nz. a 60 pacis... Köszönöm a segítséget. Szia! Jól hiszed. Ezzel felső jelig lesz a szint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Most cseréltem olajat :P :angry: Remélem ez nem a hamisított változat <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Most cseréltem olajat :P :P Remélem ez nem a hamisított változat :P 60-as? :angry: Mi a f.sznak? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 60-as? :angry: Mi a f.sznak? <_< Mert az olyan menő és pénzkidobás. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Mert az olyan menő és pénzkidobás. <_< Ráadásul még káros is a motornak, mert nem elég híg. 40-es olaj való abba a motorba Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Ráadásul még káros is a motornak, mert nem elég híg. 40-es olaj való abba a motorba Motorvédelmi okokból ki kell nyomni a szemét <_< :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Ráadásul még káros is a motornak, mert nem elég híg. 40-es olaj való abba a motorba Eléggé híg az. Nem 0W 60, hanem 10W 60 :angry: Különösebben nem értek hozzá, de még a Ladába is raktam ilyet anno, csak akkor még RS volt a neve <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Eléggé híg az. Nem 0W 60, hanem 10W 60 :P Különösebben nem értek hozzá, de még a Ladába is raktam ilyet anno, csak akkor még RS volt a neve :angry: Az első szám, a hideg oldali viszkozitását jelzi. Üzem-melegen, a második szám érvényes <_< (az 5w amúgy nem rossz. Hidegen jobb neki, mert hamarabb jut el mindenhova :P ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Az első szám, a hideg oldali viszkozitását jelzi. Üzem-melegen, a második szám érvényes <_< (az 5w amúgy nem rossz. Hidegen jobb neki, mert hamarabb jut el mindenhova :P ) Ezt még én is tudtam :P Egyébként most jön a nyár és vele remélhetőleg a meleg is megérkezik. :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Ezt még én is tudtam :angry: Egyébként most jön a nyár és vele remélhetőleg a meleg is megérkezik. <_< Tökmindegy. A W40 akkor is elég, ha 60 fokos kinti hőmérséklet van. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Mert az olyan menő és pénzkidobás. :angry: Ha cigiznék, akkor meg elfüstölném. Így legalább olajra költhetem az árát <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Ha cigiznék, akkor meg elfüstölném. Így legalább olajra költhetem az árát :angry: Én a metabond 10W40-re leszek kíváncsi. <_< Bár összehasonlítási alapom nincsen. A rossz motorba kellett volna elpazarolnom 5 litert. Akkor vizsgázott volna. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Én a metabond 10W40-re leszek kíváncsi. <_< Bár összehasonlítási alapom nincsen. A rossz motorba kellett volna elpazarolnom 5 litert. Akkor vizsgázott volna. :P A dízelben egyenlőre :angry: Kb. 8-900 km van már benne. Érdekes, hogy adalék nélkül is emelkedett picit az alapjáratom. Olyan 1000 körül forgott melegen 80-100 km után :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Én a metabond 10W40-re leszek kíváncsi. <_< Bár összehasonlítási alapom nincsen. A rossz motorba kellett volna elpazarolnom 5 litert. Akkor vizsgázott volna. :P Most jut eszembe! Be kell írnom az olajcserét a saját szervízkönyvembe :P Az a metabond meg milyen állat fajta? Eszik, vagy isszák? :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts