opel16v Elküldve Május13, 2005 Elküldve Május13, 2005 Blitz! Nem tudom melyiket használjátok, de a 10W40 félszinti opel olaj hulladék. Utcai autóba is. Én az omegámba sem raknám bele...
opel16v Elküldve Május13, 2005 Elküldve Május13, 2005 "a 15w-40 nekem nem lenne jó a gsibe ugye?" Aztec! Ezt a kis nyelvbotlást még elnézzük neked... :lol:
Blitz Elküldve Május13, 2005 Elküldve Május13, 2005 Blitz! Nem tudom melyiket használjátok, de a 10W40 félszinti opel olaj hulladék. Utcai autóba is. Én az omegámba sem raknám bele... Omegába mi se rakjuk :lol: Csak Astrába :D
mörfi Elküldve Május15, 2005 Elküldve Május15, 2005 Nem igazán értem ezt az átmosom a motort mizériát :roll: minek? Ha időben cserélsz oilt akkor minek mosod ? Szar oillal át járatom :!: :?: :shock: és akko mivan :?: Tökéletesen 1 értek Opel16v kollégával, mivan ha még marad is benne :?: már pedig marad :!: :arrow: Időben oil csere :arrow: jó minőségű oil :arrow: és nem kell mosogatni szerintem :wink: Inkább valami adalékra költöm a pénzt, mint semmit nem érő mosó folyadékra, ami még lehet károsan befolyásolja a motor élet tartalmát. 8)
Atommanó Elküldve Május16, 2005 Elküldve Május16, 2005 Nekem személy szerint nincs semmi bajom az opel olajjal... ...elég sokat használtam, bár 8 ezrenként szigorúan cseréltem...vagy néha meg előbb is... Aztec! A 15W már nagyon sűrű....10W 40... Én most az RS Castrol 10W60-ast fogom megint kipróbálni... :roll: Amúgy meg anniyra megoszlanak mindegyik olajról a vélemények... ...van aki azt mondja ugyanarról a típusról, hogy szar, amit egy másik meg istenít.... :roll:
leslie Elküldve Május16, 2005 Elküldve Május16, 2005 Castrolt sem istenítik, mióta itthon van csomagolva... Sztem kilopják belőle az adalékokat, jó magyar szokás szerint. :lol:
Atommanó Elküldve Május16, 2005 Elküldve Május16, 2005 De van ám kint csomagolt Castrol is... :wink: Az itthoni a Castrol RS Sport, a bácsi az RS Racing... Amúgy más viszkozitást is írnak rá... :wink: Tehát nincs csalás a dologban... :wink:
opel16v Elküldve Május17, 2005 Elküldve Május17, 2005 Van Castrol RS 10W60 és Castrol RS 0W40. Az ugye nem kérdés, hogy C20XE-be a 10W60 való, még ha fel is van újítva a moci, akkor is... És pont ez a 10W60-as az a típus, amit mindenképpen itthon csomagolnak, már nem lehet kapni eredeti németet belőle. Anno ezért hagytam abba a használatát. Nem mondom hogy rossz minőségű, de már nem hozza a régi minőséget, nem jobb más jó olajoknál, amik viszont jóval olcsóbbak.
ivannorbi Elküldve Május17, 2005 Elküldve Május17, 2005 Most néztem, hogy már nekem is illene olajat cserélni :? ! Most Castrol TXT Softec Plus van benne (Isuzu)! Erről mi a vélemény? Esetleg helyette mit javasoltok? (Gondolom Metabond vagy Valvoline)
kori Elküldve Május17, 2005 Elküldve Május17, 2005 Esetleg Titan. Öcsém nagyon meg van vele elégedve, és az olcsóbb árkategóriába tartozik.
ivannorbi Elküldve Május17, 2005 Elküldve Május17, 2005 Esetleg Titan. Öcsém nagyon meg van vele elégedve, és az olcsóbb árkategóriába tartozik. Még nem is hallottam róla :oops: ! Total-ról már igen, de Titan-ról még nem :? .
tourist Elküldve Május17, 2005 Elküldve Május17, 2005 Hello! Előző hozzászólásokban felmerült a téma, hogy az X-es Ecotecek-hez nem jók az 5W-s olajok. Nekem eddig nagyon jó tapasztalataim vannak a Valvoline 5W50-es (SynPower) olajával. A motor X14XE és mostanában lépett be a hatszámjegyűek klubjába. Lehet, hogy elkélne valamilyen sűrűbb lötty de az olajat nem nagyon eszi. (>0,1l/1000km) :evil: Most nézem az oldalukat... galádul kivették az 5W50-et a programból... :evil: :-)
opel16v Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Az 1dl/1000km nem kevés. Bár ennél a motornál nem számottevő. :roll: Viszont ez már csak egyre több lesz a km-ek számával. Nyugodtan próbálj bele 10W40-et. :D Ivannorbi! Ahogy mondod! :lol:
2004tiborc Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Több kereskedésben is kerestem a opel váltóolajat, de egyik sem forgalmaz. Milyen más olajat ajánlotok a váltóba (kézi)? Egy opel szerviz van a közelemben, de oda nem akarok menni :?
opel16v Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Pedig az Opel váltóolajat javasolnám... Esetleg még van egy jó Castrol típus is, de most nem jut eszembe a neve. Az jóval drágább, mint az Opel.
ivannorbi Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Ivannorbi! Ahogy mondod! :lol: És az olajkályhához ezen belül melyik típus az ideális?
Laci4 Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Gulf Racing Olajról már hallottatok valamit? Erről ni : http://laci4.uw.hu/GSI/oil.jpg
Laci4 Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Háát nemtom.. azért kérdeztem :lol: Viszont tény, hogy kúltúráltabb lett a hangja a verdának.
Tom Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Háát nemtom.. azért kérdeztem :lol: Viszont tény, hogy kúltúráltabb lett a hangja a verdának. Mostmár meghallgatnám valamikor élőben is... :wink:
Laci4 Elküldve Május18, 2005 Elküldve Május18, 2005 Nagyon gáz volt már az olaj. Mondom a srácnak, milyen az olaj... megtapizza.. "..ragad..." :? Igaz, már 11e volt benne :oops: Tom: oksa.. majd összefutunk vmikor. szólj ha esetleg erre jársz Bár most elösször IQ val kellene összehoznom egy talit.. lásd GSI topik.. mondjuk a kettő nem zárja ki egymást :lol:
leslie Elküldve Május19, 2005 Elküldve Május19, 2005 Nagyon gáz volt már az olaj. Mondom a srácnak, milyen az olaj... megtapizza.. "..ragad..." :? Igaz, már 11e volt benne :oops: Tom: oksa.. majd összefutunk vmikor. szólj ha esetleg erre jársz Bár most elösször IQ val kellene összehoznom egy talit.. lásd GSI topik.. mondjuk a kettő nem zárja ki egymást :lol: Milyen oléj volt az? Mertmivel a gyári csere periódus 15ekm, szal 11e alatt nem kellene ilyennek lennie. Hacsak nem vmi szutyok, vagy esetleg nem versenyzel a géppel. :lol:
2004tiborc Elküldve Május19, 2005 Elküldve Május19, 2005 Pedig az Opel váltóolajat javasolnám... Esetleg még van egy jó Castrol típus is, de most nem jut eszembe a neve. Az jóval drágább, mint az Opel. Az opel olajnak van valami száma? 75W90 vagy valami hasonló? (Mármint a kataloógusszámon kívül – azt már valaki megirta.) Gondolom akkor ha azonos számu Elf olajat teszek bele - a regit leeresztem - jó kellene legyen.
opel16v Elküldve Május19, 2005 Elküldve Május19, 2005 Ivannorbi! Metabond Speed 10W40 Valvoline TopGard 10W40 Tiborc! A viszkozítási értékeit nem tudom a gyári olajnak, de én is azt rakom a versenygépbe, jó minőség. Egyszer már volt benne Castrol is, az is jó volt, csak sokkal drágább. Gondolom az elf sem rosszabb, ha az mellett döntesz, akkor nálam tudsz ilyet rendelni. http://www.opel16v.hu/metabond/elf2.htm 1350Ft / 0,5L
Recommended Posts