Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok!

Nekem egy 97-es 1.6 16szelepes astra F-van és az lenne a kérdésem,hogy váltóolajat kell e benne cserélni?És ha igen akkor csak a gyári GM-et tegyem bele?Az órában most van 164.000Km.

Előre is köszönöm a segitséget!

Üdv.:zozo

Nem árt cserélni, Sokan azt mondják az a jó, nekem lengyel 75-90 orlen van benne és ezzel sincs semmi baja

és 2-éve van benne

Megosztás:

Hello bandika!

És kb milyen árban van ami neked van benne?piros színű?És mikor nagyon hideg van és üresben van beinditod az autot és elkezd kicsit előre menni az auto!Mert nekem ezt csinálja!Gondolom olyan sűrű benne az olaj!

Tömitést is cseréltél?

üdv.:zozo

Hát valami 2400ft körül volt 1 liter, nem piros, sárgás zöld azt hiszem

egy picit persze elindul a hidegtől. de a váltással nincs gond ezért adtak 75-90-es olajat

tömitést nem cseréltem csak meg lett tisztitva meg egy kis tömitőpaszta rá és ennyi,nem szivárog ígyse nekem.

Megosztás:

Hát valami 2400ft körül volt 1 liter, nem piros, sárgás zöld azt hiszem

egy picit persze elindul a hidegtől. de a váltással nincs gond ezért adtak 75-90-es olajat

tömitést nem cseréltem csak meg lett tisztitva meg egy kis tömitőpaszta rá és ennyi,nem szivárog ígyse nekem.

A GM is kb annyiba kerül. Amúgy az is 75W-90 nem?

Megosztás:

És melyik a jobb?75w 90 vagy a 80W90?Vagy milyen váltóolajat ajánlok az astra f-be?Mert le akarom cserém és eddig mindenki azt mondta,hogy a GM-et vegyem!Mert az kell bele!

Váltóolajból teljesen jó. Belevelós, és semmivel nem drágább mint egy bármilyen olaj. Jó randa színe van, meg még sz.rabb szaga, de nem te fogod meginni :D Nekem is az van benne. Meg szinte mindenkinek <_<

Megosztás:

Semmi probléma a váltással télen 80W90-nel. Vagy az én váltóm a rossz? <_<

Ne is reménykedj, szar az a váltó, szerintem dobd ki. :D Majdnem olyan rossz, mint a 92 fokon nyitó termosztátom. :)

Mind a ketten adjátok el az autót, mert lassan végük van. :D Nemsokára megjön a meleg, és lehet hogy még a ventilátor is be fog kapcsolni, csak úgy magától. Nah ott már végzetes, motort kell cserélni. :D

Megosztás:

Mind a ketten adjátok el az autót, mert lassan végük van. <_< Nemsokára megjön a meleg, és lehet hogy még a ventilátor is be fog kapcsolni, csak úgy magától. Nah ott már végzetes, motort kell cserélni. :D

Jah, ez úgyis öreg már, mindene elrohad egyből. Nem érdemes javíttatni rajta semmit, taposni kell csak, amíg szét nem esik. "Többe kerülne az, mint amennyit ez a tragacs ér!" Mellesleg a bervámon bezzeg sose kapcsolt be a ventilátor, ebben meg már alig jön a tavasz, majd' megfő a motor. Ezek a németek semmit sem tudnak.

Megosztás:

Van valakinek tapasztalata Metabond Speed-el turbodízelben? Sok más olajjal szemben ebből nincs külön dízelbe való, ezért kérdezem. A hivatalos ajánlások szerint jó bele, de ez lehet csak marketing duma is.

A corsában előre kell hoznom az olajcserét technikai okokból ( meleg motornál rövidnek bizonyul a nívópálca), de akkor már vennék egy vödörrel, hogy elég legyen az astrába is..... <_<

Megosztás:

Van valakinek tapasztalata Metabond Speed-el turbodízelben? Sok más olajjal szemben ebből nincs külön dízelbe való, ezért kérdezem. A hivatalos ajánlások szerint jó bele, de ez lehet csak marketing duma is.

A corsában előre kell hoznom az olajcserét technikai okokból ( meleg motornál rövidnek bizonyul a nívópálca), de akkor már vennék egy vödörrel, hogy elég legyen az astrába is..... <_<

Nekünk 2.5TD Omiban volt már, nem volt vele gond.

Megosztás:

• 4 weeks later...

Tegnap megvolt az olajcsere, kb 13ezret futott az olajszűrő.

Valvoline volt, most GM lett egy kis Metabond M-el.

Hang változást nem tapasztaltam, csak a motor beindítása után azonnal kialszik az olajnyomás lámpája. Nem úgy mint eddig.

Olajfogyasztásra leszek majd kíváncsi.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.