pebe Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Nem ismerem a dízel lelkét, de milyen visszajelzőre gondolsz? Ha olajszint jelzőre, akkor az csak fedélzeti komputeres gépekben van, és csak akkor jelez, ha már alig van olaj a teknőben, de még produkál némi használható olajnyomást. A fapados kocsikban csak olajnyomás jelző van, az pedig akkor jelez, ha a rendszernyomás kb. 1 -1,5 bar alá csökken, de az már vészhelyzet! Az olajfogyasztásod elég sok, ha 2 liter 5000 km-en. Próbálj tenni valamit ellene! Egy darabig még elmegy valamilyen "csodaszer" töltögetésével, erről megoszlanak a vélemények. Pénztárca kérdése a generálozás. Az olajnyomás visszajelzőre gondoltam. Na most megint sikerült neked is elbizonytalanítani a fogyással kapcsolatban. Tegnap már megnyugodtam, hogy rendben van a dolog. Most pedig te azt mondod, hogy sok. Biztos ami biztos ebédszünetben (30 perc) meggyűrűzöm :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Az olajfogyasztásod elég sok, ha 2 liter 5000 km-en. Próbálj tenni valamit ellene! Egy darabig még elmegy valamilyen "csodaszer" töltögetésével, erről megoszlanak a vélemények. Pénztárca kérdése a generálozás. Egy darabig?? Az enyém már több mint 100ekm-t ment a 0,5-0,7l/100km olajfogyasztással és ezen kívül semmi baja az autónak. Ha belegondolok hogy évekkel ezelőtt beleöltem volna több száz ezer forintott egy generálba míg így pár 10eFt-al megúsztam olajköltségben. Igaz hozzá kell tenni hogy nekem a hírhedt olajzadáló x16xel motorom van aminél a generál sem garancia az olajfogyás megszüntetésére. Szerintem még ráér a generállal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Az olajnyomás visszajelzőre gondoltam. Na most megint sikerült neked is elbizonytalanítani a fogyással kapcsolatban. Tegnap már megnyugodtam, hogy rendben van a dolog. Most pedig te azt mondod, hogy sok. Biztos ami biztos ebédszünetben (30 perc) meggyűrűzöm :D Bizony sok az a 2 liter 5000 km-re. Nekem nem fogy el egy liter a teljes csereperiódus alatt. 10 ezrenként cserélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Egy darabig?? Az enyém már több mint 100ekm-t ment a 0,5-0,7l/100km olajfogyasztással és ezen kívül semmi baja az autónak. Ha belegondolok hogy évekkel ezelőtt beleöltem volna több száz ezer forintott egy generálba míg így pár 10eFt-al megúsztam olajköltségben. Igaz hozzá kell tenni hogy nekem a hírhedt olajzadáló x16xel motorom van aminél a generál sem garancia az olajfogyás megszüntetésére. Szerintem még ráér a generállal... Az Ecotec az máááás kategóriaaaa! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bb-16v Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Az Ecotec az máááás kategóriaaaa! :) Már amelyik (vagy kivétel erősíti a szabályt :) ):D és most sűrű lekopogások közepedte írom le: nekem a 10ezer km alatt 0,3 litret csámcsog el a '95ös, sosemgenerálozott X16XEL :D. Pedig rengeteget használom rövidtávon (2-5km) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Már amelyik (vagy kivétel erősíti a szabályt :) ):P és most sűrű lekopogások közepedte írom le: nekem a 10ezer km alatt 0,3 litret csámcsog el a '95ös, sosemgenerálozott X16XEL :D. Pedig rengeteget használom rövidtávon (2-5km) Pörgesd meg jól. :) Mindjárt megjön az olajfogyid. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bb-16v Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Pörgesd meg jól. :D Mindjárt megjön az olajfogyid. :) Szoktam néha akár 6ezerig is, de nem tartósan, csak amolyan "kikormolás" céljából :) Egy tartós 3000 fölötti száguldozás Olaszországba és vissza csak megmutatkozott volna az olajon... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Már amelyik (vagy kivétel erősíti a szabályt :) ):) és most sűrű lekopogások közepedte írom le: nekem a 10ezer km alatt 0,3 litret csámcsog el a '95ös, sosemgenerálozott X16XEL :D. Pedig rengeteget használom rövidtávon (2-5km) Ez az eset foroghat fent! :D MÁZLISTAAAA!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Szoktam néha akár 6ezerig is, de nem tartósan, csak amolyan "kikormolás" céljából :D Egy tartós 3000 fölötti száguldozás Olaszországba és vissza csak megmutatkozott volna az olajon... Pont az nem :) Városban hamarabb elfogy :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bb-16v Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Már amelyik (vagy kivétel erősíti a szabályt :) ):D és most sűrű lekopogások közepedte írom le: nekem a 10ezer km alatt 0,3 litret csámcsog el a '95ös, sosemgenerálozott X16XEL :D. Pedig rengeteget használom rövidtávon (2-5km) Pont az nem :D Városban hamarabb elfogy :P Ahogy látom erről is nyílhatna vita :o Hosszúban (200-300km egyhuzamban) évente 4-5ször használom és amint fennebb írtam, leggyakrabban pedig ilyen 2-5-15-25km-es távon... sose tudni mitől nem eszi :D De ettől én jól alszom, s a Meta is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Hogyan lehet így kicentizni az olajfogyást... Én alig láttam a nívón, hogy fogyott volna.max-ra állítottuk be, s kb 2mm-t ment le a szint ( csak kb) ez mennyi olajnak felel meg? Gondolom nem sok ez 7200 km-en :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Hogyan lehet így kicentizni az olajfogyást... Én alig láttam a nívón, hogy fogyott volna.max-ra állítottuk be, s kb 2mm-t ment le a szint ( csak kb) ez mennyi olajnak felel meg? Gondolom nem sok ez 7200 km-en :D A min-max jel között kb. 1 liter van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Ahogy látom erről is nyílhatna vita :D Hosszúban (200-300km egyhuzamban) évente 4-5ször használom és amint fennebb írtam, leggyakrabban pedig ilyen 2-5-15-25km-es távon... sose tudni mitől nem eszi :) De ettől én jól alszom, s a Meta is :) A tied egy "hibás" darab, és kifelejtették belőle az olajfogyasztás funkciót. Evvan :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 A tied egy "hibás" darab, és kifelejtették belőle az olajfogyasztás funkciót. Evvan :D Ha nincs pörgetve , hig olaj van benne akkor miért ne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Ha nincs pörgetve , hig olaj van benne akkor miért ne. Már hogy mit miért ne? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 A tied egy "hibás" darab, és kifelejtették belőle az olajfogyasztás funkciót. Evvan :D Vagy kipótolja hűtöfolyadékból... :) a víz mégiscsak olcsóbb mint az olaj. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Már hogy mit miért ne? :D Egy 16 szelepesnek nem kell törvényszerüen enni az olajat , sok múlik a gazdin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Egy 16 szelepesnek nem kell törvényszerüen enni az olajat , sok múlik a gazdin. Nem azt mondtam hogy nem hiszem el, hogy nem eszi az olajat, csak elég erős többségben vannak azok, akiknek igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bb-16v Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Vagy kipótolja hűtöfolyadékból... :D a víz mégiscsak olcsóbb mint az olaj. :) Ez mondjuk igaz, erre nincs is válaszom... Ősszel 8 liter fagyállót vettem a hengerfejpakolás miatt :D Másnak ez az adag kb 4évre elegendő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Ez mondjuk igaz, erre nincs is válaszom... Ősszel 8 liter fagyállót vettem a hengerfejpakolás miatt :) Másnak ez az adag kb 4évre elegendő :) Legalább tudod, hogy mindig friss van benne :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Egy 16 szelepesnek nem kell törvényszerüen enni az olajat , sok múlik a gazdin. Kösz... Amugy előttem öreg papa használta 50ekm-t. Kétlem, hogy széthajtotta volna. Szervízkönyve ugyan nem volt, de minden szervízről olajcseréről mindenről megkaptam a számlákat (rajta rendszám, óraállás), szóval rendesen szervizelte és jó olajakat kapott. Mikor hozzám került már ette az olajat. Amióta nálam van belehajtottam 100ekm-t mindíg jó olajakat és minden gondoskodást megkapott. Ezen 100ekm alatt semmit nem nőtt az olajfogyasztás pont annyit eszik mint amikor megvettem, szóval ez inkább konstrukciós hiba/tulajdonság amivel nehezen de megtanultam együtt élni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Kösz... Amugy előttem öreg papa használta 50ekm-t. Kétlem, hogy széthajtotta volna. Szervízkönyve ugyan nem volt, de minden szervízről olajcseréről mindenről megkaptam a számlákat (rajta rendszám, óraállás), szóval rendesen szervizelte és jó olajakat kapott. Mikor hozzám került már ette az olajat. Amióta nálam van belehajtottam 100ekm-t mindíg jó olajakat és minden gondoskodást megkapott. Ezen 100ekm alatt semmit nem nőtt az olajfogyasztás pont annyit eszik mint amikor megvettem, szóval ez inkább konstrukciós hiba/tulajdonság amivel nehezen de megtanultam együtt élni. A cégemnél sokan, sok Opelt használtunk 1994 óta. Összejött a tapasztalat. Ráadásul olyan kollégákkal akikkel 1988-tól együtt dolgoztunk és még ma is a cégnél vannak, tehát ismerjük egymást és a vezetési stílusunkat. A gondoskodással sincs baj, mert úgy kezeltük a kocsikat mint a sajátunkat, sőt jobban, mert nem zsebből fizettük a szervizt és nálunk nem volt váltott vezető. Amíg nyóccelepes Opelok voltak nálunk, addig jobbára kitartott az 1 liter tarcsi olaj a csomagtartóból az egész gyári 15 ezer kilométeres szerviz intervallum alatt. Amikor bejöttek a 16 szelepesek, már új korukban is rá kellett tölteni 2-3 ezer kilométer után! 30 ezer után pedig már 4 ezrenként 1 liter ment beléjük! Ugyanaz a sofőr, ugyanaz a használati mód, és mégis. Tehát ez konstrukciós okra vezethető vissza. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január6, 2011 Megoszt Elküldve Január6, 2011 Ez mondjuk igaz, erre nincs is válaszom... Ősszel 8 liter fagyállót vettem a hengerfejpakolás miatt :D Másnak ez az adag kb 4évre elegendő :) Jó, mondjuk ez így hülyeség, hogy kipótolja hűtővízből, de az olaj higul sőt asszem valamennyi vizet is felvesz, ennek köszönhető, hogy egyáltalán nem "eszik" olajat egy kocsi a csereperiódusok alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Heló! c14nz röl van szó! Eddig mol dynamic max 10w40 olajat raktam az astrába most váltani akarok castrol magnatec 10w40 re! Vélemények, tapasztalatok?!? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Heló! c14nz röl van szó! Eddig mol dynamic max 10w40 olajat raktam az astrába most váltani akarok castrol magnatec 10w40 re! Vélemények, tapasztalatok?!? Köszi Rohadtul mindegy, hogy melyiket használod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts