Opeles90 Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Utána, nem előtte. mármint mi után? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 mármint mi után? a gyújtás levétele után nem villan fel az olajnyomás-lámpa... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Jah, hogy úgy. :D Azt hittem arról van szó, hogy közvetlenül indítás után. :o Hát...gyújtás levétele után nekem se villan fel sosem :) Érdekes is lenne.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ez marhajó! :o :D :) :) Max a töltésjelző villan fel leállításkor, de hogy az olajnyomás.. :( Nem ettől függ, hogy jó-e a motorolaj vagy sem. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ha már olaj, most (kb. egy hónapja) Castrol Magnatec 10W40 került a kocsiba, és azt tapasztalom, hogy indításkor sokkal hangosabbak a hidrotőkék, mint régebben, mikor Metabond Speed 10W40 volt a motorban. Sőt, ma dél körül indítottam, kopogott valamelyik hidrotőke, és csak 3 henger ment pár mp-ig, aztán mikor a kopogás alábbhagyott, akkor beindult a 4. henger is. Létezhet, hogy ennyivel rosszabb a motornak ez az olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ha már olaj, most (kb. egy hónapja) Castrol Magnatec 10W40 került a kocsiba, és azt tapasztalom, hogy indításkor sokkal hangosabbak a hidrotőkék, mint régebben, mikor Metabond Speed 10W40 volt a motorban. Sőt, ma dél körül indítottam, kopogott valamelyik hidrotőke, és csak 3 henger ment pár mp-ig, aztán mikor a kopogás alábbhagyott, akkor beindult a 4. henger is. Létezhet, hogy ennyivel rosszabb a motornak ez az olaj? Rászokott a Metára, és más már nem kell neki :o :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Rászokott a Metára, és más már nem kell neki :D :) Lehet, kb. ilyet (ill. ennél durvábbat) adott elő anno a GM olajjal is :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Ha már olaj, most (kb. egy hónapja) Castrol Magnatec 10W40 került a kocsiba, és azt tapasztalom, hogy indításkor sokkal hangosabbak a hidrotőkék, mint régebben, mikor Metabond Speed 10W40 volt a motorban. Sőt, ma dél körül indítottam, kopogott valamelyik hidrotőke, és csak 3 henger ment pár mp-ig, aztán mikor a kopogás alábbhagyott, akkor beindult a 4. henger is. Létezhet, hogy ennyivel rosszabb a motornak ez az olaj? Már az első Castrol-os beindításkor is jobban szóltak? Mondjuk én nem hallom, csak azt az egyet. :o Az is lehet, hogy a Metától is szólnának már, bár erre kicsi az esély. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Én meg most rendelem meg az olajszettet. :D Úgy számoltam 9300-lesz házhozszállítva a olaj, szűrő, levegőszűrő, utastérszűrő, 2liter fagyálló. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Ez marhajó! :o :D :) :) Max a töltésjelző villan fel leállításkor, de hogy az olajnyomás.. :( Nem ettől függ, hogy jó-e a motorolaj vagy sem. :( Leesik a töltés feszültsége,kivillan a töltéslámpa...hamarabb leesik az olajnyomás.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Leesik a töltés feszültsége,kivillan a töltéslámpa...hamarabb leesik az olajnyomás.... Megegyezünk abban hogy ez a visszajelzőből olajminőség megállapítás baromság? :o (ha nem akkor jössz egy sörrel. Ha nem, és még be is szósz, akkor meg kettővel) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Leesik a töltés feszültsége,kivillan a töltéslámpa...hamarabb leesik az olajnyomás.... De ennek durván nincs semmi köze az olaj minôségéhez. :o Akkor az is igaz, hogy rossz minôségü üzemanyagot tankoltam utoljára mert tegnapelôtt kivillant a csóróságjelzôm... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 De ennek durván nincs semmi köze az olaj minôségéhez. :o Akkor az is igaz, hogy rossz minôségü üzemanyagot tankoltam utoljára mert tegnapelôtt kivillant a csóróságjelzôm... :) Nálatok is ilyen sz.rt árulnak? Az enyémből is állandóan elfogy :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Akkor az is igaz, hogy rossz minôségü üzemanyagot tankoltam utoljára mert tegnapelôtt kivillant a csóróságjelzôm... :o Azért ebben van némi igazság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Azért ebben van némi igazság. Nemááár....megfejelem a falat :o Mind1..lényegtelen az üzemanyag. Régebben még volt ilyen téma, hogy a BC tudja-e érzékelni vagy sem az olaj minôségét és a válasz többnyire nemleges volt. A BMW-nél használt mutató is csak elôre beállított periódusokban változik, akárcsak nálam az INSP felirat stb. Ha ez nem igy lenne akkor nem kéne olajcserekor nullázni meg különbözô modszerekkel törölni a szervizintervallumra való emlékeztetôt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Ha már olaj, most (kb. egy hónapja) Castrol Magnatec 10W40 került a kocsiba, és azt tapasztalom, hogy indításkor sokkal hangosabbak a hidrotőkék, mint régebben, mikor Metabond Speed 10W40 volt a motorban. Sőt, ma dél körül indítottam, kopogott valamelyik hidrotőke, és csak 3 henger ment pár mp-ig, aztán mikor a kopogás alábbhagyott, akkor beindult a 4. henger is. Létezhet, hogy ennyivel rosszabb a motornak ez az olaj? Faterom kocsijában is Castrol Magnatec 10W40 van csak a Diesel verzió, semmi probléma nincs vele, lehet egyszerűen csak véletlen egybeesésről lehet szó. én meg Edge 5W-40 használok és azzal sincs semmi gond, azért annyira nem rossz olaj a Castrol :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Faterom kocsijában is Castrol Magnatec 10W40 van csak a Diesel verzió, semmi probléma nincs vele, lehet egyszerűen csak véletlen egybeesésről lehet szó. én meg Edge 5W-40 használok és azzal sincs semmi gond, azért annyira nem rossz olaj a Castrol :o Nem is mondta senki, csak az ő autója lázad mindenre ami nem Meta :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Megegyezünk abban hogy ez a visszajelzőből olajminőség megállapítás baromság? :o (ha nem akkor jössz egy sörrel. Ha nem, és még be is szósz, akkor meg kettővel) :D Megegyeztünk! Végzős vegyészként csak egy fél évig tanultam petrolkémiát,laborban is csak néhány alkalommal elemeztem különböző olajok viszkozását,klórtartalmát,jód-brómszámát,hőtűrését stb.... Nem akarok én bizonyítani semmit...főleg nem ingyen :) Azért a gyerek vicces volt,(nem akarok neveket írni),hogy 3 hozzászólásban sikerült neki elmagyarázni a bejegyzésem tartalmát. Funkcionális analfabetizmus rulez! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Megegyeztünk! Végzős vegyészként csak egy fél évig tanultam petrolkémiát,laborban is csak néhány alkalommal elemeztem különböző olajok viszkozását,klórtartalmát,jód-brómszámát,hőtűrését stb.... Nem akarok én bizonyítani semmit...főleg nem ingyen :D Azért a gyerek vicces volt,(nem akarok neveket írni),hogy 3 hozzászólásban sikerült neki elmagyarázni a bejegyzésem tartalmát. Funkcionális analfabetizmus rulez! :o hehe...szintén zenész. Na mi az a cetánszám? :( Nem tán a debreceni EGT-n vagy végzős? :) Na jó folytatás az egyéb csevegésben... mert Dáwid köp :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Nem is mondta senki, csak az ő autója lázad mindenre ami nem Meta :) :D akkor valahogy be kell törni, hogy elfogadja :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 :) akkor valahogy be kell törni, hogy elfogadja :D Ahogyan a kecskére zöld napszemüveget tesznek, hogy egye meg a kórót, castrol olajra metabond cimkét kell ragasztani és úgy megmutatni az autónak. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Nemááár....megfejelem a falat :o Mind1..lényegtelen az üzemanyag. Úgy értem, hogy egy rosszabb minőségű benyával (mittomén, hígított), nem fogsz annyit menni, mint egy normál/jó minőségűvel. Hamarabb kapod a szegénységjelzőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Erősen azon gondolkozok, hogy olajat kellene váltani -több szempontból is, konkrétan 10w-40-ről 5w-40-re :o más kérdés mennyire díjazná a traktorblokk.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Erősen azon gondolkozok, hogy olajat kellene váltani -több szempontból is, konkrétan 10w-40-ről 5w-40-re :o más kérdés mennyire díjazná a traktorblokk.. :D Sanci. Ne kezd már te is. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Erősen azon gondolkozok, hogy olajat kellene váltani -több szempontból is, konkrétan 10w-40-ről 5w-40-re :o más kérdés mennyire díjazná a traktorblokk.. :D örülne neki, csak a pénztárcád nem :) gondolom pl a turbónak mocskosul nem mindegy hogy -20-ban kap e rendes kenést. egy 5W-s olaj meg hígabb -20-on mint a 10W-s. az igazi a 0W40 lenne :) aztán hogy mondjuk akár 300k km futás alatt számít e ez annyit hogy megérje? na ez egy másik kérdés.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts