conquistador Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Hát szerintem, amikor közvetlenül az olajcsere előtt öntesz ilyen nyákot bele, és jól megjáratod a motort (flakonon 20 percet vagy 20 km-t írnak), és kellőképpen felmelegszik az olaj ergó folyósabb lesz, majd rögtön leengeded, akkor nem sok szutykot hagyhat maga után, mert mind kiviszi magával. Mint amikor a vödörből csak simán kiöntöd a szutykos vizet, vagy előtte egy párszor megsergeted. Gondolom én... Itt egy kicsit más a helyzet azért, ha megnézel egy robbantott ábrát te is beláthatod, hogy nem túl valós a megállapításod! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Hát szerintem, amikor közvetlenül az olajcsere előtt öntesz ilyen nyákot bele, és jól megjáratod a motort (flakonon 20 percet vagy 20 km-t írnak), és kellőképpen felmelegszik az olaj ergó folyósabb lesz, majd rögtön leengeded, akkor nem sok szutykot hagyhat maga után, mert mind kiviszi magával. Mint amikor a vödörből csak simán kiöntöd a szutykos vizet, vagy előtte egy párszor megsergeted. Gondolom én... A motorolaj leebgésben tartja a szennyeződéseket, legalábbis egy jó olaj ezt kellene, hogy tegye. Nem igazán ajánlott ilyen szutykokkal felhígított motorrolajjal még menni is. Ez általában rá is van írva a flakonra. Álló helyzetben, magasabb fordulatszámon kell járatni a motort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 A motorolaj leebgésben tartja a szennyeződéseket, legalábbis egy jó olaj ezt kellene, hogy tegye. Nem igazán ajánlott ilyen szutykokkal felhígított motorrolajjal még menni is. Ez általában rá is van írva a flakonra. Álló helyzetben, magasabb fordulatszámon kell járatni a motort. És várni a csodát. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Én meg azt mondom,jó olaj kell a gépbe és időbeni csere,és akkor nem kell ilyen vackokra költeni.Mint ahogy Johnnyi is irta a hasznos piszok is kimosodik, több lesz a kár mint a haszon :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Én meg azt mondom,jó olaj kell a gépbe és időbeni csere,és akkor nem kell ilyen vackokra költeni.Mint ahogy Johnnyi is irta a hasznos piszok is kimosodik, több lesz a kár mint a haszon :) Egyet értek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
feketehegy Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Sziasztok! Korábbi vélemények között olvastam pozitív hozzászólásokat a Vavoline topgard/durablend-ről. A maxlife-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ugyanis most 6400-ért láttam 4l-t. Nálam a 100E fölötti km már a számláló szerint is megvan, a valódi meg szerintem akár a kétszerese is lehet. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
feketehegy Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Jaj, bocsi a kultúrátlan betűméretért, azt hittem, a kicsit nem lehet majd látni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Jaj, bocsi a kultúrátlan betűméretért, azt hittem, a kicsit nem lehet majd látni! Akkor szerkesztheted is a hozzászólásodat. Bár én már megtettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feketehegy Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Már látom, mégegyszer bocsi! Egyébként a 4 liter igazából 5! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Sziasztok! Korábbi vélemények között olvastam pozitív hozzászólásokat a Vavoline topgard/durablend-ről. A maxlife-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ugyanis most 6400-ért láttam 4l-t. Nálam a 100E fölötti km már a számláló szerint is megvan, a valódi meg szerintem akár a kétszerese is lehet. :-) Az enyémbe most ez van....egyenlőre jól vizsgázik. Csere óta kb.2500-at mentem vele, egyenlőre nem hiányzik látható mennyiség belőle. Előtte Castrol Magnatec volt benne, abból bekajált + 1.5 lityit a periódus végére Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Az enyémbe most ez van....egyenlőre jól vizsgázik. Csere óta kb.2500-at mentem vele, egyenlőre nem hiányzik látható mennyiség belőle. Előtte Castrol Magnatec volt benne, abból bekajált + 1.5 lityit a periódus végére Szerintem ebből is be fog :) Nekem azelőtt az alap 10W40 (OEST volt egyébként), és a Valvoline Maxlife dieselből is megevett 1-1 litert 10 ezer km alatt. És most az 5W40-es Castrol Edge Turbo Dieselből ránézésre ugyanannyi fogy, 2000 km alatt olyan másfél deci ment utánna. Csak most hidegindításkor érezhetően előbb megjön az olajnyomás, és kevesebb ideig kelepel vele a motor. Szóval nem voltak hülyék azok, akik ezt az olajat írták elő ehhez a motorhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Ki mikor ellenőriz olajszintet? :) Melegen vagy hidegen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Ki mikor ellenőriz olajszintet? :) Melegen vagy hidegen? Üzemmeleg elérése után leállítva 15 percre rá (értsd, termosztát már kinyitott). :D De szoktam egy éjszakás állás után is ránézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 ......... Csak most hidegindításkor érezhetően előbb megjön az olajnyomás, és kevesebb ideig kelepel vele a motor. Szóval nem voltak hülyék azok, akik ezt az olajat írták elő ehhez a motorhoz. Ezt én betudom a szűrőválasztásnak. Az előzőt autósboltban vettem, ezt meg a csergőnél.....ég és föld Ki mikor ellenőriz olajszintet? :) Melegen vagy hidegen? Részemről meleg motornál, leállítás után 5-10 perccel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Ki mikor ellenőriz olajszintet? :) Melegen vagy hidegen? Hidegen is, éjszakai állás után (már ha sikerült nem 2 kerékkel a járdára állva helyet találni :D ) meg melegen 10-15 perc állás után is :D Hideget a hideggel meleget a meleggel nézegetem, aztán gyököt vonok, beszorzom héttel, elosztom 3.14-el és már kész is :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Jóvan kis padavanok! :) Mindenki írja be a 4-est és leülhettek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Ezt én betudom a szűrőválasztásnak. Az előzőt autósboltban vettem, ezt meg a csergőnél.....ég és föld Én is más szűrőt vettem, mint eddig, de nem olyan mint a tiéd. Elvileg GM gyári, de Filtron gyártmány (lengyel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Hidegen is, éjszakai állás után (már ha sikerült nem 2 kerékkel a járdára állva helyet találni :D ) meg melegen 10-15 perc állás után is :) Hideget a hideggel meleget a meleggel nézegetem, aztán gyököt vonok, beszorzom héttel, elosztom 3.14-el és már kész is ;) :D Te sem vagy ép :D :D :D :P :D :P (nem sértésként írtam) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Én is más szűrőt vettem, mint eddig, de nem olyan mint a tiéd. Elvileg GM gyári, de Filtron gyártmány (lengyel) Mindegy az, csak tegye a dolgát :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Jóvan kis padavanok! :) Mindenki írja be a 4-est és leülhettek! :D Tulajdonképpen mindegy, hogy mikor nézed, csak az a lényeg, hogy következetes legyél. Melegen többnek, hidegen pedig kevesebbnek mutatja magát a cucc. Ha melegen a minimumon van, akkor hidegen az alá mehet, illetve fordítva. Ha a maximális olajszintre utazol, akkor azt ajánlatos melegen beállítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Sziasztok! Korábbi vélemények között olvastam pozitív hozzászólásokat a Vavoline topgard/durablend-ről. A maxlife-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ugyanis most 6400-ért láttam 4l-t. Nálam a 100E fölötti km már a számláló szerint is megvan, a valódi meg szerintem akár a kétszerese is lehet. :-) Szia! Bár én csak most lettem Opel Astrra tulaj, de a vásárlást követően én Valvoline Maxlife-t tettem bele ( tekintettel hogy 267000 km-rel vettem meg X14NZ). Másik olaj amin gondolkoztam Castrol GTX 15W-40 high milage. De a 10w-40 jobb lesz majd télen. Eddig 1000km-t tettem meg vele de még semmi, de nem i shiszem hogy kellene lennie vminek. Ha továbbra is Valvoline-t szeretnél Szentendrén 5400 4L . Már más is feltette annak kis autósboltnak a címét. Korrektek, apám autójába is onnan veszem nagyon jó áron a márkás olajakat. Üdv, Norbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Szia! Bár én csak most lettem Opel Astrra tulaj, de a vásárlást követően én Valvoline Maxlife-t tettem bele ( tekintettel hogy 267000 km-rel vettem meg X14NZ). Másik olaj amin gondolkoztam Castrol GTX 15W-40 high milage. De a 10w-40 jobb lesz majd télen. Eddig 1000km-t tettem meg vele de még semmi, de nem i shiszem hogy kellene lennie vminek. Ha továbbra is Valvoline-t szeretnél Szentendrén 5400 4L . Már más is feltette annak kis autósboltnak a címét. Korrektek, apám autójába is onnan veszem nagyon jó áron a márkás olajakat. Üdv, Norbi :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Szia! Bár én csak most lettem Opel Astrra tulaj, de a vásárlást követően én Valvoline Maxlife-t tettem bele ( tekintettel hogy 267000 km-rel vettem meg X14NZ). Másik olaj amin gondolkoztam Castrol GTX 15W-40 high milage. De a 10w-40 jobb lesz majd télen. Eddig 1000km-t tettem meg vele de még semmi, de nem i shiszem hogy kellene lennie vminek. Ha továbbra is Valvoline-t szeretnél Szentendrén 5400 4L . Már más is feltette annak kis autósboltnak a címét. Korrektek, apám autójába is onnan veszem nagyon jó áron a márkás olajakat. Üdv, Norbi Ezt locsolom asszony pocokjába.....nem astrába való :D Uppsz.....Dáw gyorsabb volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Ezt locsolom asszony pocokjába.....nem astrába való :D Uppsz.....Dáw gyorsabb volt :) Én sem ezt vettem, csak a márkaszerviz is ezt tanácsolta volna.... nem hallgattam rájuk így lett 10W :D Remélem jó döntés volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Én sem ezt vettem, csak a márkaszerviz is ezt tanácsolta volna.... nem hallgattam rájuk így lett 10W :D Remélem jó döntés volt. Jó. :D A 15W40-nek semmi értelme nincs benne. Ha bővebben érdekel, akkor lapozz vissza egy pár(tíz) oldalt, sokszor vergődtek már rajta a népek régebben :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts