Thor Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Hát..én is szeretem az enyémet. Mégha a csövek keszekuszák is, meg a kábelek is.. :D És azaz olaj, hogy Total quartz 7000??Az milyen? Jó? Rossz? Valami tapasztalat? ilyen van 5 liter ilyenem..De nem akarom beleönteni, csak a castrol magnatecet. Legalábbis ha tudnám, hogy van olyan jó akkor lehet bele is önteném...de nemigazán akarok kavarni Azt hiszem Öcsibácsi használ ilyet ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Ott van a csomagtartóban, 4ezer forint volt belőle 5liter. Egy ismerős szerezte. Akkor az anyagi helyzetre való tekintettel lehet következőnek ezt kapja, ha jó olaj. Bár még meglátjuk..szivem szerint maradnék annál amit elkezdtünk neki adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Mol benzinkúton ugyanazt az olajat amit a neten 3ezer/liter áron árulnak, ott 9900ft 1liter:) Dúrva.. Tuti megrohad nekik:D Igazából ott nem is az a céljuk, hogy sokat eladjanak belőle. Hanem az, hogy a betéved egy szerencsétlen ladás, vagy skodás (netán ecotec motoros opeles ^_^ ), hogy elfogyott az olaja, nem tud tovább menni, ő megveszi 9900 Ft-ért is literjét :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Igazából ott nem is az a céljuk, hogy sokat eladjanak belőle. Hanem az, hogy a betéved egy szerencsétlen ladás, vagy skodás (netán ecotec motoros opeles ^_^ ), hogy elfogyott az olaja, nem tud tovább menni, ő megveszi 9900 Ft-ért is literjét :D Ladás 9900-ért literjét? :D Biztos hogy nem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Ladás 9900-ért literjét? :D Biztos hogy nem :D Az idős szuzukis hölgyeknek is boldogan ellenőrzik az olajszintet, és "mentik meg" a motorjukat a pár liter ilyen arany-lével ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Az idős szuzukis hölgyeknek is boldogan ellenőrzik az olajszintet, és "mentik meg" a motorjukat a pár liter ilyen arany-lével ^_^ Nah az már életszerűbb, sajnos :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 B*szott nehéz eldönteni ezt a Castrol vs. Opel olaj vitát. Én amikor megvettem az autót, az volt a lényeg, hogy ne tecsós, de azért jóárú olaj kerüljön bele. Akkor találtam erre az Opel olajra, amit korábban belinkeltem, és nem volt/nincs vele bajom. Ami viszont tény, hogy nincs összehasonlítási alapom. Lehet ha most Castrolt tennék bele, akkor azt mondanám: Apám, ez a kocsi ilyen is lehet? De mivel nincs bajom az Opelessel, így nem tudom adjak-e érte többet, csak hogy kipróbáljam a Castrolt??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 B*szott nehéz eldönteni ezt a Castrol vs. Opel olaj vitát. Én amikor megvettem az autót, az volt a lényeg, hogy ne tecsós, de azért jóárú olaj kerüljön bele. Akkor találtam erre az Opel olajra, amit korábban belinkeltem, és nem volt/nincs vele bajom. Ami viszont tény, hogy nincs összehasonlítási alapom. Lehet ha most Castrolt tennék bele, akkor azt mondanám: Apám, ez a kocsi ilyen is lehet? De mivel nincs bajom az Opelessel, így nem tudom adjak-e érte többet, csak hogy kipróbáljam a Castrolt??? Hát igen...Viszont én nem merem beleönteni az új motorba kisérletezés címen. Csakis a legjobbat adom neki, mégha meg is követelik az árát. Akár jobban megy akár nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 B*szott nehéz eldönteni ezt a Castrol vs. Opel olaj vitát. Én amikor megvettem az autót, az volt a lényeg, hogy ne tecsós, de azért jóárú olaj kerüljön bele. Akkor találtam erre az Opel olajra, amit korábban belinkeltem, és nem volt/nincs vele bajom. Ami viszont tény, hogy nincs összehasonlítási alapom. Lehet ha most Castrolt tennék bele, akkor azt mondanám: Apám, ez a kocsi ilyen is lehet? De mivel nincs bajom az Opelessel, így nem tudom adjak-e érte többet, csak hogy kipróbáljam a Castrolt??? Amit linkeltél, került 4ezer párszázba. Ha ki szeretnéd próbálni a castrolt, akkor kerül 5ezer párszázba. Nem érzem akkora különbségnek, hogy utána következő olajcseréig szenvedj rajta hogy jó volt -e ez, vagy mégis inkább ez kellett volna. Ha nem érzed a különbséget akkor legfeljebb legközelebb visszaállsz erre, és kész. 2-3 doboz cigi ára... ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Hát igen...Viszont én nem merem beleönteni az új motorba kisérletezés címen. Csakis a legjobbat adom neki, mégha meg is követelik az árát. Akár jobban megy akár nem. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Amit linkeltél, került 4ezer párszázba. Ha ki szeretnéd próbálni a castrolt, akkor kerül 5ezer párszázba. Nem érzem akkora különbségnek, hogy utána következő olajcseréig szenvedj rajta hogy jó volt -e ez, vagy mégis inkább ez kellett volna. Ha nem érzed a különbséget akkor legfeljebb legközelebb visszaállsz erre, és kész. 2-3 doboz cigi ára... ^_^ Ja-ja, én is ezt mérelgelem magamban. Lehet belevágok. Csak ha még hozzáveszem a postaköltséget is akkor már bőven a heti cigiadagom ára odavan (Delpartstól amúgy is rendelek fék cuccokat, szóval ota így is-úgy is fizetek postadíjat) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 A 17DR-be elég a 4 liter (Szűrőcserével)??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Nagyon sajnálom, és biztos már 1000x feltették a kérdést, de nincs időm végig olvasni, vagy megkeresni a választ. Nagyon megköszöném a rövid választ. Hány liter olajat kell olajcserénél beleönteni a tartályba? Nincs már meg a gépkönyv, és én szeretném az olajat cserélni. Köszönöm! Szia, mivel nem írtad, hogy milyen motorról van szó, ezért linkelek két táblázatot. (Egyik magyar, másik lengyel astra javítási utasításból származik.) http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=ba303160e...&aid=167351 http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=ba303160e...&aid=167351 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 A 17DR-be elég a 4 liter (Szűrőcserével)??? Nem ^_^ Nekem benyel majdnem ötöt :D Szereti a drága :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Nem ^_^ Nekem benyel majdnem ötöt :D Szereti a drága :D Akkor az már nagyon sok doboz cigi :D (plusz egy liter a 4 mellé) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 B*szott nehéz eldönteni ezt a Castrol vs. Opel olaj vitát. Én amikor megvettem az autót, az volt a lényeg, hogy ne tecsós, de azért jóárú olaj kerüljön bele. Akkor találtam erre az Opel olajra, amit korábban belinkeltem, és nem volt/nincs vele bajom. Ami viszont tény, hogy nincs összehasonlítási alapom. Lehet ha most Castrolt tennék bele, akkor azt mondanám: Apám, ez a kocsi ilyen is lehet? De mivel nincs bajom az Opelessel, így nem tudom adjak-e érte többet, csak hogy kipróbáljam a Castrolt??? Igazából, ezek a régebbi konstrukciós motorok, mint pl. C20NE, nem kényesek az olajra. 10w40-es opel olaj API SL/CF minősítésű. Ezeknek a motoroknak meg API SG/CD minősítés van gyárilag előírva. Szóval tuti nem tesz egyik autóban sem kárt az opel olaj. Fater régi C20NE Vectrájában 270.000km volt, 100.000km-rel vettük, és csakis 10w40-es Opel olaj került bele, semmi más. Mégse volt semmi baja a motorjának soha az életben, és az olaj sem fogyott belőle semmit. Szerintem az opel olaj egy jó, és gazdaságos megoldás, drágább olajjal sem fog jobban menni az autó^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Nekem még van a 2. flakon castrolból kb. fél liter, és most járok kb. 11e km-nél. Ha majd azt is megeszi, akkor jön a zőccségnek egy ilyen! Azt is akkor fogom lecserélni, ha elfogyasztotta az egészet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Megvárod hogy ne maradjon benne egy dl olaj se ^_^ xD Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Megvárod hogy ne maradjon benne egy dl olaj se :D xD Jaja, nincs akna! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Persze. a castrolt az ember sajnálja beleönteni a fűnyíróba :D Bár ennyiért ezt is. Akkor már VIP-et bele, aztán mehet a nyírás ^_^ Én most vettem a tecsóban 4Litert 2890 Forintért, de nem VIP, hanem valami más a neve. :D Nagyon sajnálom, és biztos már 1000x feltették a kérdést, de nincs időm végig olvasni, vagy megkeresni a választ. Nagyon megköszöném a rövid választ. Hány liter olajat kell olajcserénél beleönteni a tartályba? Nincs már meg a gépkönyv, és én szeretném az olajat cserélni. Köszönöm! Nekem 3.5 Liter megy bele, ha 4 litert veszek akkor marad még utántöltésre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus30, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2010 Nekem van Total Quartz, nincs vele gond. A sógor is Castrolt használ, ha egymás mellé állunk az ő Vectrájával úgysem tűnik zajosabbnak a motorom. C16NZ mind2. 2000km 3dl, ennyi fogyott. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lonni Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Juj nem írtam tipust, de köszönöm a táblázatot. Astra F 93-as 1,4-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus31, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2010 Juj nem írtam tipust, de köszönöm a táblázatot. Astra F 93-as 1,4-es. Szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Ma elértem a 2000. km-t az olajcsere óta, így kíváncsian ellenőriztem a szintet. Elégedetten tapasztaltam, hogy szemmel látható fogyás egyenlőre nincs. Most Valvoline maxlife diesel van benne, előtte Castrol Magnatec diesel volt, azon ekkorra már látszott a szint csökkenése.... ^_^ Úgy néz ki ez jobban beválik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Sziasztok! Mi a véleményetek a Castrol edge 10w-60 as olajról? Tapasztalatok? Éppen olajcsere előtt állok. :-) 1998 as 1.4i (x14nz) verdába kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts