Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
És az a gyári opel olaj amit pebe linkelt, abból 5litert kapnék :D

De ha visszaolvasol, akkor látod, hogy nem biztos, hogy kell az neked ^_^

Én a felújításkor raktam bele Opelolajat 2500km erejéig, hogy összeszokjanak a cuccok, utána csere Valvoline Durablendre 10W40-re.

Elküldve

Sztem ezt meg is rendelem, tele van a vatera ezzel az olajjal 4870-ért meg tud hozzá adni gyári szürőt is.

De olajcsere előtt minden olajeresztési pontot megkell javitanom, szimeringeket cserélni, meg tömitéseket, meg hidrotökét kicserélni már eléggé kopog, meg vagy a gyürüket vagy a szelepszárszimering a gond hogy eszi az olajat, melyik szokott jobban előfordulni??

Elküldve
Sztem ezt meg is rendelem, tele van a vatera ezzel az olajjal 4870-ért meg tud hozzá adni gyári szürőt is.

De olajcsere előtt minden olajeresztési pontot megkell javitanom, szimeringeket cserélni, meg tömitéseket, meg hidrotökét kicserélni már eléggé kopog, meg vagy a gyürüket vagy a szelepszárszimering a gond hogy eszi az olajat, melyik szokott jobban előfordulni??

Szelepszár-szimmeringet egyszerűbb cserélni.

Elküldve

Ez egy kicsit zavaros lett ^_^

Csak egy csavaron kell leengedni az olajat :D

A kopogás extrém esetben lehet a régi és ratyi olajtól, vagy a rettenetesen dzsuvás tőkéktől.

Olajfogyi: vagy olajlehúzógyűrű, vagy sz.sz.szimmering. Nekem volt kompresszióm, de le volt ragadva a lehúzógyűrű, de cseréltem a sz.sz.szimmeringet is.

Elküldve

Nemrég kelltem fel ezért lett zavaros :D

Na akkor érthetöbben ^_^

Az olajat az újjamon eltudom kenni szépen, nem lenne vele gondom, de kitudja mikor lett cserélve, igaz azóta adtam már hozzá mindenfajta olajat ezért is akarom lecserélni. Én inkább a dzsuvás tökére gondolok, és elég megtakaritani vagy az csere?

Olajcsere menetét tudom már kivülről, azzal nincs gondom :D

De pár helyen ereszti az olajat: váltókulissza szimering, szelepházfedél tömités. Ez a kettő biztos.

A gyürüket nem lehet megtudni szétszerelés nélkül igaz?? mert megspórolnám a hengerfejtömitést.

Szelepszárszimering sztem már cserés, de majd nézetek kompressziót.

Elküldve

Na akkor érthetöbben ^_^

Az olajat az újjamon eltudom kenni szépen, nem lenne vele gondom, de kitudja mikor lett cserélve, igaz azóta adtam már hozzá mindenfajta olajat ezért is akarom lecserélni. Én inkább a dzsuvás tökére gondolok, és elég megtakaritani vagy az csere?

De pár helyen ereszti az olajat: váltókulissza szimering, szelepházfedél tömités. Ez a kettő biztos.

A gyürüket nem lehet megtudni szétszerelés nélkül igaz?? mert megspórolnám a hengerfejtömitést.

Pü ment, ne offoljunk tovább :D

Elküldve

Na akkor érthetöbben :D

Ennek a kettőnek mi köze egymáshoz? A dugattyúkat a főtengellyel együtt lefelé, a karter felé szeded ki, nem? Ehhez nem kell levenni a hengerfejet tudtommal... ^_^

Szóval azt mondjátok, 17DR-be is mehet a 10W40? Lehet legközelebb azt kap a fehér, próbaképp, úgyis jön a hideg idő, amikor előnyösebb a 15W-nél.

Elküldve
Igen, tökéletes választás.

Gondolom leesett a teherautóról, vagy valami hasonló és ezért olcsó ^_^

Az Autotéka 2000 üzletben, amit valaki belinkelt egy oldallal előrébb, ott is szinte ugyanennyi. Szóval nem hiszem, hogy leesett a teherautóról. Egyszerűen ennyi az ára, csak néhány üzlet zsiványkodik, és rárak 500-1000 Ft közti hasznot literjére. A Tescoban ugyanezt az olajat nemritkán ~3000 Ft/liter áron látni. Akkor ami ennél olcsóbb, az mind leesett a kamionról?

Az eladó egyébként korrekt, már vásároltam tőlek, nyugodtan lehet neki előre utalni a pénzt. Hiánytalanul megjött a cucca a megbeszélt időre.

Elküldve
Az Autotéka 2000 üzletben, amit valaki belinkelt egy oldallal előrébb, ott is szinte ugyanennyi. Szóval nem hiszem, hogy leesett a teherautóról. Egyszerűen ennyi az ára, csak néhány üzlet zsiványkodik, és rárak 500-1000 Ft közti hasznot literjére. A Tescoban ugyanezt az olajat nemritkán ~3000 Ft/liter áron látni. Akkor ami ennél olcsóbb, az mind leesett a kamionról?

Az eladó egyébként korrekt, már vásároltam tőlek, nyugodtan lehet neki előre utalni a pénzt. Hiánytalanul megjött a cucca a megbeszélt időre.

Az első mondatomon volt a hangsúly.

A második is így kezdődik: "Gondolom", tehát nem tényeket közöltem.

Kösz az infót az eladóval kapcsolatban, ez hasznos. ^_^

Elküldve
Ennek a kettőnek mi köze egymáshoz? A dugattyúkat a főtengellyel együtt lefelé, a karter felé szeded ki, nem? Ehhez nem kell levenni a hengerfejet tudtommal... ^_^

Szóval azt mondjátok, 17DR-be is mehet a 10W40? Lehet legközelebb azt kap a fehér, próbaképp, úgyis jön a hideg idő, amikor előnyösebb a 15W-nél.

Nekem mindkét moci azzal ment, kivéve amikor az élőhalott szerencsétlenből már úgy folyt mindenhol hogy a csomagtartóajtóm is olajpöttyös lett egy autópályázás után ;) akkor kapott turbódízel teherautó-olajat, és az kicsit tovább maradt benne. Az új még csak 10w40-et kapott :D

És ez jobb mint a castrol magnatec? :D

Persze. a castrolt az ember sajnálja beleönteni a fűnyíróba :D Bár ennyiért ezt is. Akkor már VIP-et bele, aztán mehet a nyírás :D

Elküldve
Az első mondatomon volt a hangsúly.

A második is így kezdődik: "Gondolom", tehát nem tényeket közöltem.

Kösz az infót az eladóval kapcsolatban, ez hasznos. ^_^

Mol benzinkúton ugyanazt az olajat amit a neten 3ezer/liter áron árulnak, ott 9900ft 1liter:) Dúrva.. Tuti megrohad nekik:D

Elküldve

Nagyon sajnálom, és biztos már 1000x feltették a kérdést, de nincs időm végig olvasni, vagy megkeresni a választ.

Nagyon megköszöném a rövid választ.

Hány liter olajat kell olajcserénél beleönteni a tartályba? Nincs már meg a gépkönyv, és én szeretném az olajat cserélni.

Köszönöm!

Elküldve
Persze. a castrolt az ember sajnálja beleönteni a fűnyíróba :D Bár ennyiért ezt is. Akkor már VIP-et bele, aztán mehet a nyírás ^_^

akkor ez az opeles olaj erős középkategóriába tartozik? VAgy még attól is redvább?

Elküldve
Nagyon sajnálom, és biztos már 1000x feltették a kérdést, de nincs időm végig olvasni, vagy megkeresni a választ.

Hány liter olajat kell olajcserénél beleönteni a tartályba? Nincs már meg a gépkönyv, és én szeretném az olajat cserélni.

Köszönöm!

pálcán nincs bejelölve? ^_^

Elküldve

Köszönöm!

Ha írnál legalább egy motorkódot, akkor könnyebb lenne ^_^

Elküldve
akkor ez az opeles olaj erős középkategóriába tartozik? VAgy még attól is redvább?

Nem hiszem hogy teszkó olaj, de azt sem hogy a castrol-valvo-stb szintjén lenne. Én nem önteném bele, de én bele vagyok buzulva az új motoromba :D Ma is nekiálltam szelepfedelet takarítani, meg fényesítgetni, csak azért mert miért ne :D

Köszönöm!

Azt is megtudjuk hogy milyen autóba kéne önteni? ^_^

Elküldve
Nem hiszem hogy teszkó olaj, de azt sem hogy a castrol-valvo-stb szintjén lenne. Én nem önteném bele, de én bele vagyok buzulva az új motoromba ^_^ Ma is nekiálltam szelepfedelet takarítani, meg fényesítgetni, csak azért mert miért ne :D

Hát..én is szeretem az enyémet. Mégha a csövek keszekuszák is, meg a kábelek is.. :D És azaz olaj, hogy Total quartz 7000??Az milyen? Jó? Rossz? Valami tapasztalat? ilyen van 5 liter ilyenem..De nem akarom beleönteni, csak a castrol magnatecet. Legalábbis ha tudnám, hogy van olyan jó akkor lehet bele is önteném...de nemigazán akarok kavarni

Elküldve
Hát..én is szeretem az enyémet. Mégha a csövek keszekuszák is, meg a kábelek is.. :D És azaz olaj, hogy Total quartz 7000??Az milyen? Jó? Rossz? Valami tapasztalat? ilyen van 5 liter ilyenem..De nem akarom beleönteni, csak a castrol magnatecet.

Szerintem teljesen jó. ^_^

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.