aztec Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 oksa and thx and megnézem majd otthon a könyvben mit ír a fáma vagy Mélykéktől leveszem este az infot Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 olaj neve: gyári kérek 1,6-1,7L-t akkor ezt így be is fogja venni az eladó :?: :roll: :( Egyszerű ne olajat, nanem nyomatékváltómű olajat kérjél :( OPEL 19 40 750 (90 001 777) Tessék ! Így jobb ? :lol: :D :D :D :D Olyan szürke csomagolásban van, mint a régi fagyálló volt. Kostizd meg, ha nem édes akkor jó lesz a váltóba és tán a szemed világa is megmarad :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Neked 1.9 a töltőmennyiség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Neked 1.9 a töltőmennyiség. :( A dizel itt is takarékosabb? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Mint mindig :lol: F20-ba ennyi kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Aztec! Eccerű: bemész Csergőbe, kérsz Opel gyári váltóolajat. :( 2*1L. Asszem olyan 1700-1800 körül van /L. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 TD-be lehet 15W40-et is önteni vagy csak 10w40-et ? Fina olajat ajánljátok ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 10W40 Nézd meg itt a SPEED-et: http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 10W40 Nézd meg itt a SPEED-et: http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm Szia! Néztem én is az általad ajánlott olajat és rögtön meg is fogalmazódott bennem egy kérdés: A metabond egy márka, ismertek a termékei, de biztos, hogy ebben a kategóriában is megállja a helyét? Minőségét és stabilitását mihez lehet hasonlítani leginkább? Pl: Castrol, Mobil 1. ...vagy ezeknél gyengébb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Ne márkához kösd a minőséget. Én régebben két évig Castrol RS-el versenyeztem, de akkor még német csomagolás és gyártás volt. Azóta ez magyarrá változott, a minősége pedig "átlagossá". Tehát váltottam. Először a Valvoline-t teszteltem, jó tapasztalataim voltak vele. Kipróbáltam a gyári Opel olajat is, de olyan gyorsan szabadultam tőle, amilyen gyorsan csak lehetett, mert iszonyat rossz a minősége. Aztán most jött a Metabond, ami nagyon jónak ígérkezik. Az első nagy kihívásokon már túlesett, és eddig nagyon tetszik! Én konkrétan a SPEED-et rakom a versenygépbe. A hétvégén dupla versenyem volt, és amellett hogy alig fél liter olaj fogyott a két nap alatt a mociból, az olaj ránézésre is megőrizte a viszkozitását, nem "hugyosodott el". Tehát most már saját tapasztalatok alapján is nagyon ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Kb. a jövő hónapban fog kelleni Metabond olaj + adalék a verdába... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Oks, írj majd mailt az adataiddal (lakcím+név+tel), és hogy mit kérsz! :lol: metabond@opel16v.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Oks, írj majd mailt az adataiddal (lakcím+név+tel), és hogy mit kérsz! :D metabond@opel16v.hu Ja, h kijön házhoz? Wow, mégjobb. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Oks, írj majd mailt az adataiddal (lakcím+név+tel), és hogy mit kérsz! :lol: metabond@opel16v.hu Én is beneveznék egy ilyen projetbe. Nekem is lassan aktuális ismét a csere. Most ROWE 10W40 GTS van a kocsimban, látszólag jó, fogyni nem fogy, azaz éppen csak észrevehető módon/2-3000 kilóméterenként. A gyári opel olaj nekem sem jött be. Szerintem úgy sz_r ahogy van. Azt senkinek nem ajánlom. (Hamar elfárad.) Mi kell tennem, hogy én is kaphassak belőle ? Milyen adalékot javasolsz? Tudsz valamit ajánlani? Érdemes tennem a kocsiba, ha 18 e km van benne nagygenerál óta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május9, 2005 Megoszt Elküldve Május9, 2005 Budapesten belül ingyenes a kiszállítás, 3-4 napon belül kint van a megrendeléstől számítva. Ha rendelni akartok valamit, akkor egy levelet írjatok a metabond@opel16v.hu címre, névvel, lakcímmel, telszámmal, és a kért termék teljes nevével, mennyiségével. A többit meg majd megbeszéljük (átvétel módja, kedvezmény). Ajánlom a http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm oldalat, ahol minden olajról és adalékról találhattok leírást a specifikáció pont alatt. Ugyanott találtok árlistát is. Motorolaj adalékból egyébként az M az új motorokhoz javallott, a C a régiekhez, az OLD pedig általánosabb jellegű. Van benzinadalék is, azt én is a közeljövőben szándékozom a versenygépben kipróbálni, mert szintén jókat hallottam róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Az eredeti tervek szerint ezen a héten cseréltem volna le az olajat a versenygépben (Metabond Speed 10W40). Ezzel járattam be a vas új motorját, valamint a hétvégén lefutott két húzós versenyt is. De annyira új állapotban van még benne az olaj (és kevéske fogyott csak belőle), hogy bent hagyom még egy versenyre. :lol: Két nagy momentumot érdemesnek tartok megemlíteni: 1. A dupla verseny alatt egy pillanatig sem volt olajproblémám, a hidrotőkék végig megfelelő olajnyomáson üzemeltek (ez nagy szó!) 2. Az olajhűtő termosztátja a bejáratáson és az edzéseken egyszer sem nyitott ki Konklúzió: a szememben eddig ez a legjobb olaj, ami a versenygépben eddig volt a német Castrol RS óta (azt meg már nem lehet kapni, csak magyart). Nem akarok TV-shop feelinget kelteni, de a tapasztalataimat gondoltam megosztom. Nem bántam meg hogy ezt az olajmárkát választottam az idei szezonra. :lol: Aki rajtam kívül szeretné még kipróbálni, az rajtam keresztül rendelhet, és ezzel támogatja a csapatot is egy kevéske kenőanyaggal. :D metabond@opel16v.hu http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seth Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Én Valvoline Maxlife 10W40-t használok, nekem nagyon bevált, tuti-buli!!!! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rüby Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Sziasztok. Én fél szintetikus OPEL olajat használok az 1.4 16V-hez.Olajcserétől-olajcseréig szinte nem fogyaszt semmit belőle.Előtte szintetikus volt benne azt viszont ette.Ugyan most a félszintetikus is fogy,mert van egy kis olajcsöpögési problémánk. Rüby Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Opel16v És akkor valszeg az 5W40 is ilyen jó? Illetve kérdés. Metabond 5W40 vs. Valvoline 5W40 ? Nem tom a pontos tipusát.. auchman és társaiban van, arany dobozban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 mijé jobb az 5w mint a 10w de komolyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Hááát tood a nagy hidegben.. :shock: :lol: Egyébként azért, mert úgytom azért kicsit jobb, és annó nekem az 5w40 es Opel olajat nem ette.. ezt a xar 10w40es "új" opel olajat, meg el kezdte zabálni 5-6ezer után.... Szóval mostanság ugyse megyek sok km-ert igy legyen benne vmi jobb féle olaj.... ELF? az is jóóó? ehh. ezek a szaros olajok :twisted: most legyen okos az ember :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 ....Egyébként azért, mert úgytom azért kicsit jobb, és annó nekem az 5w40 es Opel olajat nem ette.. ezt a xar 10w40es "új" opel olajat, meg el kezdte zabálni 5-6ezer után.... Tomi azt írta, hogy 3 éve 15w40-es Opel olajat használ, 7000-8000 kilométerenként cseréli és semmi problematic. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május11, 2005 Megoszt Elküldve Május11, 2005 Laci! Nem a 10W40-el van a baj, hanem hogy opel olaj volt! Én javaslom neked, hogy próbáld ki a metabond speed 10W40-et, és meglátod hogy jó lesz! :lol: Amúgy 5W40-et Kori kartárs már teszteli tudtommal, úgyhogy tőle lehet kérdezni tapasztalatokat. :D elf is jó olaj, bár még nem próbáltam, de aki rendelt belőle, az dícsérte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május11, 2005 Megoszt Elküldve Május11, 2005 Tomi azt írta, hogy 3 éve 15w40-es Opel olajat használ, 7000-8000 kilométerenként cseréli és semmi problematic. Hát azért a 15W-40 szerintem nagyon más kategória. Lehet hogy ő még a régi szériából szerzett, nemtom mekkora felvevőpiaca van annak az olajnak. 200e km alatt biztos nem tennék ilyet a gépembe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts