Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Uraim! A szerelőm azt mondta, hogy olajcserénél érdemes egy fél liter benyát tölteni az olajhoz és úgy járatni alapjáraton kb 5-10 percig, mielőtt leengedem belőle. Állítólag tisztít meg ilyenek. Mi a vélemény róla? Csinálta már valaki? ;) Akkor már inkább a tisztító adalék :lol: Egy PD TDI-s VW lehet szép halált halna ezzel a módszerrel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Akkor már inkább a tisztító adalék :) Egy PD TDI-s VW lehet szép halált halna ezzel a módszerrel ;) Ez nem egy pédétédéís akármi. Ez egy C14se benyás szekér :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Ez nem egy pédétédéís akármi. Ez egy C14se benyás szekér :lol: Tudom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Uraim! A szerelőm azt mondta, hogy olajcserénél érdemes egy fél liter benyát tölteni az olajhoz és úgy járatni alapjáraton kb 5-10 percig, mielőtt leengedem belőle. Állítólag tisztít meg ilyenek. Mi a vélemény róla? Csinálta már valaki? :lol: Azért gyanítom, hogy így télen, főleg városi használat mellett az olajcsere periódus végére már benne van az a fél liter benzin, csak nem tudsz róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Ha nagyon tisztítani akarom, akkor egy gyengébb minőségű olajjal átjáratom inkább, és az kihozza amit kell, és nem fog sehonnét feloldani olyat, amit nem kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Ha nagyon tisztítani akarom, akkor egy gyengébb minőségű olajjal átjáratom inkább, és az kihozza amit kell, és nem fog sehonnét feloldani olyat, amit nem kellene. Aha. Akkor marad a kicsorgatom, aztán feltöltöm castrollal. Persze szürőcsere után. Esetleg az segít valamit, hogy ha a szelepfedelet leveszem és kitakarítom? Eléggé koszos lehet már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Azért gyanítom, hogy így télen, főleg városi használat mellett az olajcsere periódus végére már benne van az a fél liter benzin, csak nem tudsz róla. Most nem azért, de ha lenne benzin az olajban, akkor az üzemi hőfokon nem távozna a kertergázzal, mert illékony? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Most nem azért, de ha lenne benzin az olajban, akkor az üzemi hőfokon nem távozna a kertergázzal, mert illékony? Bizonyos mértékig képes regenerálódni, de csak megfelelő körülmények között. Az pedig nem ugyan olyan, mint ahol maga a hígulás történik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Bizonyos mértékig képes regenerálódni, de csak megfelelő körülmények között. Az pedig nem ugyan olyan, mint ahol maga a hígulás történik. Higulás...ezért jó, ha valakinekek átszakad a HF-tömítés. Igaz, hogy fogy az olaj, de a víz ki is pótolja, ezért a szint nem csökken, és a víz olcsóbb mint az olaj. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Uraim! A szerelőm azt mondta, hogy olajcserénél érdemes egy fél liter benyát tölteni az olajhoz és úgy járatni alapjáraton kb 5-10 percig, mielőtt leengedem belőle. Állítólag tisztít meg ilyenek. Mi a vélemény róla? Csinálta már valaki? :) Sürgősen felejtse el a szerelőd ezt a módszert! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Sürgősen felejtse el a szerelőd ezt a módszert! :lol: Illetve csinálja nyugodtan.........a sajátján :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Higulás...ezért jó, ha valakinekek átszakad a HF-tömítés. Igaz, hogy fogy az olaj, de a víz ki is pótolja, ezért a szint nem csökken, és a víz olcsóbb mint az olaj. :) Kész is van a hibrid gépezet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Sürgősen felejtse el a szerelőd ezt a módszert! :lol: Akkor csak simán folyassam ki, oszt irány darány az új olaj? Persze szűrőcserével együtt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Akkor csak simán folyassam ki, oszt irány darány az új olaj? Persze szűrőcserével együtt. :lol: Így van, de üzemmeleg motornál a leengedést. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Így van, de üzemmeleg motornál a leengedést. :) Az alap nálam ;) Ilyen időben hideg motoron nem dolgozunk. Nehogy má odafagyjon a kezem a vashoz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nemsoká olajat fogok cserélni. Castrol megy bele, ez már majdnem biztos. Eddig mindig 10w40-et használtam, de most felmerült bennem, hogy esetleg az 5w40 nem lenne-e jobb. Véleményetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nemsoká olajat fogok cserélni. Castrol megy bele, ez már majdnem biztos. Eddig mindig 10w40-et használtam, de most felmerült bennem, hogy esetleg az 5w40 nem lenne-e jobb. Véleményetek? Inább maradj a 10W40-nél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nemsoká olajat fogok cserélni. Castrol megy bele, ez már majdnem biztos. Eddig mindig 10w40-et használtam, de most felmerült bennem, hogy esetleg az 5w40 nem lenne-e jobb. Véleményetek? Ha ezt J0hnny meglátja sírva fakad ;) ;) Kezdek erősen gondolkozni rajta hogy a múltkori olajcserénél nem azt az olajat kaptam amit kértem :) Az új moci Castrollal ment mióta megvan. Amikor megkapta az olajcserét, akkor hirtelen húdehalk lett, tök kisimult a járása, szinte lopakodott (legalábbis magához képest :P ) De most nem egészen 3000-el a csere után már olyan hangja van mint amikor lecseréltem az előzőt, igaz késve 9000-nél. Csak nekem van üldözési mániám, vagy tényleg hamarabb kezd el hangosodni sz.r olajjal? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nemsoká olajat fogok cserélni. Castrol megy bele, ez már majdnem biztos. Eddig mindig 10w40-et használtam, de most felmerült bennem, hogy esetleg az 5w40 nem lenne-e jobb. Véleményetek? Ha nem ette a 10W40-et, akkor mindenképpen jobb az 5W40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nekem újkorában a szervíz 5w-40-et rakott bele, 100ekm felett már 10w-40-el hajtom. Én maradok is a jelenenlegi típusnál és márkánál, mert nagyon jól bevált. Ha pedig meg vagyok vele elégedve, akkor nem fogok váltani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Ha nem ette a 10W40-et, akkor mindenképpen jobb az 5W40. Nem evett sokat, 3-4dl a 10.000km alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Nem evett sokat, 3-4dl a 10.000km alatt. Pont hasonló a fogyasztásom nekem is, ezért nekem most 5w megy bele, azt majd meglátjuk, anno is csendesebb volt tőle hidegen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok! Van egy X16XEL motoros astrám és 2 napja lett lecserélve az olaj, olajszűrő. (VIP CAR 10W40 Félszintetikus) -nem tudom jóválasztás volt-e! Mikor le lett engedve a régi ki lett csöpögtetve...le csavartam a szűrőt onnanis csöpögött....és mikor mintent visszaraktam (újszűrő meg leeresztőcsavar) kb 2,5 L olajat töltöttem bele.....vártam durván 5 percet......be lett indítva a motor hogy forgassa egy kicsit....átjárja a szűrőt...stb aztán leállítottam majd vártam ismét 5-10 percet és megmértem az olajszintet! min és max szint között volt! Ma reggel indítás elött megnéztem Maximum szint felett van olyan 2 cm-el! Ez miért van? Hengerfejtömítés hibára gondoltam de a hűtővizem nem fogy...a benzinfogyazstás az ugyan annyi....az olaj nem habos..most még mivel friss....nem fekete mint csere elött hanem aza tiszta olajszíne van! Van valakinek valami 5lete? Pls help!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Sziasztok! Van egy X16XEL motoros astrám és 2 napja lett lecserélve az olaj, olajszűrő. (VIP CAR 10W40 Félszintetikus) -nem tudom jóválasztás volt-e! Mikor le lett engedve a régi ki lett csöpögtetve...le csavartam a szűrőt onnanis csöpögött....és mikor mintent visszaraktam (újszűrő meg leeresztőcsavar) kb 2,5 L olajat töltöttem bele.....vártam durván 5 percet......be lett indítva a motor hogy forgassa egy kicsit....átjárja a szűrőt...stb aztán leállítottam majd vártam ismét 5-10 percet és megmértem az olajszintet! min és max szint között volt! Ma reggel indítás elött megnéztem Maximum szint felett van olyan 2 cm-el! Ez miért van? Hengerfejtömítés hibára gondoltam de a hűtővizem nem fogy...a benzinfogyazstás az ugyan annyi....az olaj nem habos..most még mivel friss....nem fekete mint csere elött hanem aza tiszta olajszíne van! Van valakinek valami 5lete? Pls help!!!!! Tuti vízszintesen állt a kocsi a művelet alatt? Melegen engedted le az olajat? 2.5L nagyon kevés, annál még az enyémben is jóval több olaj van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Üzem meleg volt a motor mikor kiértem a garázsba majd ráálat az aknára és ott vártam durván 20 percet addíg előszedtem a tálcát amibe leeresztem meg elszívtam egy cigit:D a házunk elött a parkoló is vízszintes! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts