astrásgyerek Elküldve Február14, 2010 Elküldve Február14, 2010 Te viszont engem értettél félre :D Én csak az utolsó mondatára reagáltam, melyben azt írja, a GM olaj lenne elvileg az opel gyári olaja. Ami téves. :lol: Igazad van. :lol: én kérek elnézést mindenért! :(
Reeckatee Elküldve Február14, 2010 Elküldve Február14, 2010 A Castrol: Magnatec Diesel 5W40 Magnatec Diesel 10W40 Mind a kettő félszintetikus, egy év vagy 15 ezer km csereperiódust ajánl. Tévedsz. Az 5W40 teljesen szintetikus. :lol:
Adam1 Elküldve Február14, 2010 Elküldve Február14, 2010 Tévedsz. Az 5W40 teljesen szintetikus. :lol: Te tévedsz. A Castrol Magnatec 5W40 félszintetikus olaj. A Castrol kínálatából az Egde család 5W40-ese a teljesen szintetikus olaj. Az igaz, hogy az 5W40esek általában szintetikusak, de ezt a viszkozitást félszintetikussal is el lehet érni, lásd a fent említett példa. De az 5W30-at például már nem. 10W40ből is létezik ásványi, illetve 15W40-ből is félszintetikus. De nagyon ritka, túlnyomórészt ez fordítva van a kereskedelemben kapható olajoknál.
Dark_Errant Elküldve Február14, 2010 Elküldve Február14, 2010 rovid tomor valaszt kerek! :lol: Milyen motorolajat vegyek holnap a kocsiba?
Adam1 Elküldve Február14, 2010 Elküldve Február14, 2010 rovid tomor valaszt kerek! :( Milyen motorolajat vegyek holnap a kocsiba? 10W40-eset, lehetőleg ismert márkát, ami szívedhez közel áll :lol: Ha elfogadsz egy ajánlatot: Tescoban, Valvoline TopGard 10W40, 1390 Ft/liter :lol:
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 ezt ismeri vki? A protec-et ismerjük, de inkább az üzemanyagrendszer tisztítót szoktuk használni. Sokáig az opel kereskedésekben is ezt ajánlották évente különösen zk előtt. Piros a benzines üa. rendszer tisztító. Ez az olajteret tisztítja olajcsere előtt?
Opeles90 Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 rovid tomor valaszt kerek! :lol: Milyen motorolajat vegyek holnap a kocsiba? Lehet elkéstem... De én 10w40es castrol magnatecet vettem. :lol: :( Eddig tökéletes.
beligrom Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 A protec-et ismerjük, de inkább az üzemanyagrendszer tisztítót szoktuk használni. Sokáig az opel kereskedésekben is ezt ajánlották évente különösen zk előtt. Piros a benzines üa. rendszer tisztító. Ez az olajteret tisztítja olajcsere előtt? aham, legalábbis azvan ráirva h nagyon jó lesz nekem ha ezt használom :lol:
beligrom Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Lehet elkéstem... De én 10w40es castrol magnatecet vettem. :lol: :lol: Eddig tökéletes. énis azt akartam, de nemmertem mer túl olcsón akarták adni, szal valvoline lett belőle:)
zotya975 Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 énis azt akartam, de nemmertem mer túl olcsón akarták adni, szal valvoline lett belőle:) Mennyi lett volna az a túl olcsó? Én az unixnál vettem 7500-ért, de pölö a tecsóban ugyanaz 15ropiért volt. Van szórás.
beligrom Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Mennyi lett volna az a túl olcsó? Én az unixnál vettem 7500-ért, de pölö a tecsóban ugyanaz 15ropiért volt. Van szórás. 6000, futárral vagy személyestalival benzinkutnál. csak egyszer már egy ilyet benéztem.... :/ de ha junikszba csak annyi akkor inkább majd legközelebb olyat veszek (mer 15ér nem kellett..)
zotya975 Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 6000, futárral vagy személyestalival benzinkutnál. csak egyszer már egy ilyet benéztem.... :/ de ha junikszba csak annyi akkor inkább majd legközelebb olyat veszek (mer 15ér nem kellett..) Na akkor nem volt annyira ár alatt.
1.6 16v Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Mennyi lett volna az a túl olcsó? Én az unixnál vettem 7500-ért, de pölö a tecsóban ugyanaz 15ropiért volt. Van szórás. Gödöllön, az unixnál 9500ft a 4 literes kiszerelés. :lol: Legalábbis janurában annyi volt.
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 aham, legalábbis azvan ráirva h nagyon jó lesz nekem ha ezt használom :lol: A motormosó adalékot jobb elfelejteni. :lol:
beligrom Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 A motormosó adalékot jobb elfelejteni. :lol: mi vele a baj?
astrásgyerek Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 mi vele a baj? feloldhat olyan dolgokat, amik később (ha nem ürülnek ki a lecserélendő olajjal) ha rossz helyre kerülnek gondot okozhatnak... (csak halkan jegyzem meg, amikor hozzám került az autó, egyből cseréltem olajat, szűrőket, + amiket még kellett, és én is öntöttem bele... jó sok trutyit kihozott belőlle :lol: szerencsére nekem nem lett semmi káros következménye :lol: ) szerintem 1x használhatod, de többször fölösleges :(
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 mi vele a baj? Elmondom az én véleményem,nem kell kézpénznek venni,úgyis jön majd az okoskodója és majd rámcáfol,de: amikor én vettem a gépsast(2004)én is átakartam öblíteni a mocit olajcsere előtt.Gyorsan lebeszéltek róla és a tapasztalatok azt igazolják,hogy van benne valami igazság. Egy sokat futott motorban lerakódik az olajsár olyan helyekre is,ahol az nem okoz problémát a motor működésében.Ha te ode beöntöd a motormosót,az feloldódik és akár eltömíthet olyan olajjáratokat,helyeket,ahol már okozhat gondot. Szerintem a jó olaj elvégzi ezt a dolgot,nem kell külön öblíteni,ha az előző tulaj is lelkiismeretesen cserélt olajat. Maximum az olajteknőt érdemes átmosni egy esetleges tömítéscsere alkalmával. Szóval az a kosz,ami bent van,az el is fér ott,én nem piszkálnám. :lol:
Dark_Errant Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Lehet elkéstem... De én 10w40es castrol magnatecet vettem. :lol: :lol: Eddig tökéletes. En most talatam 4L-es 10W40es GM-et a bardiban 4600korul ha jol remlik... kiderul mi lesz vele
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 En most talatam 4L-es 10W40es GM-et a bardiban 4600korul ha jol remlik... kiderul mi lesz vele Próbáld ki,de itt vagyunk páran,akiknek nem volt vele jó tapasztalata.Olvass vissza egy picit! :lol:
Dark_Errant Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Próbáld ki,de itt vagyunk páran,akiknek nem volt vele jó tapasztalata.Olvass vissza egy picit! :lol: elvileg par deberecen budapest be fog figyelni mostansag, akkor lesz idom ra...
Adam1 Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Elmondom az én véleményem,nem kell kézpénznek venni,úgyis jön majd az okoskodója és majd rámcáfol,de: amikor én vettem a gépsast(2004)én is átakartam öblíteni a mocit olajcsere előtt.Gyorsan lebeszéltek róla és a tapasztalatok azt igazolják,hogy van benne valami igazság. Egy sokat futott motorban lerakódik az olajsár olyan helyekre is,ahol az nem okoz problémát a motor működésében.Ha te ode beöntöd a motormosót,az feloldódik és akár eltömíthet olyan olajjáratokat,helyeket,ahol már okozhat gondot. Szerintem a jó olaj elvégzi ezt a dolgot,nem kell külön öblíteni,ha az előző tulaj is lelkiismeretesen cserélt olajat. Maximum az olajteknőt érdemes átmosni egy esetleges tömítéscsere alkalmával. Szóval az a kosz,ami bent van,az el is fér ott,én nem piszkálnám. :lol: Vagy feloldhat az a lötty olyan lerakódásokat a motorban, amik addig jótékonyan tömítettek.
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Elküldve Február15, 2010 Vagy feloldhat az a lötty olyan lerakódásokat a motorban, amik addig jótékonyan tömítettek. Ez a másik lehetőség,aztán orrán száján folyik majd az olaj szegény öreg mocinak.
Recommended Posts