Reeckatee Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Nem. De azért légyszi ne akard megmagyarázni nekem, hogy 10 ezer km-en 6,7 lieteres olajfogyasztásnak az olaj az oka. (Feltételezem a kollega nem varrógépolajat használt eredetileg, hanem valami 10W40est) 10 ezer km-en 0,5-1 literes fogyasztást még tudsz csökkenteni egy speciális olajjal. De az elkopott fémet, és a tömítéseket nem lehet visszépíteni az olajjal. Itt most nem a km és az olaj viszkozitása volt a téma hanem az olaj szerepe az olajfogyiban. Természetesen ilyen olajfogyi nem az olajnak róható fel de itt másról volt szó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Itt most nem a km és az olaj viszkozitása volt a téma hanem az olaj szerepe az olajfogyiban. Természetesen ilyen olajfogyi nem az olajnak róható fel de itt másról volt szó. Neeem? Gergolabs topiktárs olajfogyijáról volt szó, 1500 km-en 1 lityi, abból indult ki a történet... De hogy erre is válaszoljak, a motorba való/ajánlott olajok között nem fogsz jelentős eltérést tapasztalni! De ki az a hülye, aki nem bele valót önt az autójába? Nekem 10 ezer km-en 7 decit kellett utántöltenem (Oest 10W40 volt benne). Igazából nem is lett volna muszáj beletölteni, mert nem ment le a szint a minimumig a nívópálcán. De ezen ne múljon, felöntöttem újra maxig. Két hete a cserekor 10W40es Valvoline Maxlife Dieselre váltottam. Kíváncsian várom csökken-e az olajfogyás. De túl sok reményt nem fűzök hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Neeem? Gergolabs topiktárs olajfogyijáról volt szó, 1500 km-en 1 lityi, abból indult ki a történet... Nekem 10 ezer km-en 7 decit kellett utántöltenem (Oest 10W40 volt benne). Igazából nem is lett volna muszáj beletölteni, mert nem ment le a szint a minimumig a nívópálcán. De ezen ne múljon, felöntöttem újra maxig. Két hete a cserekor 10W40es Valvoline Maxlife Dieselre váltottam. Kíváncsian várom csökken-e az olajfogyás. De túl sok reményt nem fűzök hozzá. Igy van mester de én a Te hsz-edre írtam amit írtam. :lol: Idézzem? Ilyen durva olajfogyasztásnál már teljesen mindegy, hogy milyet használ... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Neeem? Gergolabs topiktárs olajfogyijáról volt szó, 1500 km-en 1 lityi, abból indult ki a történet... De hogy erre is válaszoljak, a motorba való/ajánlott olajok között nem fogsz jelentős eltérést tapasztalni! De ki az a hülye, aki nem bele valót önt az autójába? Nekem 10 ezer km-en 7 decit kellett utántöltenem (Oest 10W40 volt benne). Igazából nem is lett volna muszáj beletölteni, mert nem ment le a szint a minimumig a nívópálcán. De ezen ne múljon, felöntöttem újra maxig. Két hete a cserekor 10W40es Valvoline Maxlife Dieselre váltottam. Kíváncsian várom csökken-e az olajfogyás. De túl sok reményt nem fűzök hozzá. Valvoline Maxlife-al is meg fogja ugyanazt enni nyugi, ezt természetes olajfogyás :lol: nekem ezzel 7500 km-en 0,6 lityi volt az olajfogyim Valvoline Maxlife-al :lol: (az egyik esetben, a másik cserekor meg 12000-en 1,5 L) attól is függ, hogy hogy hajtod :( ez tipikusan a még belefér kategória :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Igy van mester de én a Te hsz-edre írtam amit írtam. :lol: Idézzem? Hát figyelj, mindenki magából indul ki: Nálam a motorolaj témánál a "mindegy" szó azt a kikötést is magába foglalja, hogy "a belevaló olajok közül" mindegy, hogy milyet öntesz bele. Azt hittem, ez evidens. Nálad ezek szerint az jelenti, hogy akár Vénusz étolaj is mehet bele. Különbözőek vagyunk. Ha félreérthető voltam, bocs. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Hát figyelj, mindenki magából indul ki: Nálam a motorolaj témánál a "mindegy" szó azt a kikötést is magába foglalja, hogy "a belevaló olajok közül" mindegy, hogy milyet öntesz bele. Azt hittem, ez evidens. Nálad ezek szerint az jelenti, hogy akár Vénusz étolaj is mehet bele. Különbözőek vagyunk. Ha félreérthető voltam, bocs. :lol: A Vénuszt tartogassátok a tankba :lol: ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Hát figyelj, mindenki magából indul ki: Nálam a motorolaj témánál a "mindegy" szó azt a kikötést is magába foglalja, hogy "a belevaló olajok közül" mindegy, hogy milyet öntesz bele. Azt hittem, ez evidens. Nálad ezek szerint az jelenti, hogy akár Vénusz étolaj is mehet bele. Különbözőek vagyunk. Ha félreérthető voltam, bocs. :lol: Ok ok,Offot/személyeskedést befejezni,mert törölni fogok durván! :lol: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Vannak, akik valamiféle misztikus dolgot tulajdonitanak az olajnak, hogy példàul az autoja csak a Mobil1-et, vagy a Castrolt szereti. Ebbol szoktak kikerekedni olyan hajmereszto dolgok, hogy az alig par eves autoba gari lejarta utan belerakjak a 15W40es asvanyi Mobil1-et, nem torodve a viszkozitassal, meg a teljesitmenyszinttel. Amit egy 20 eves regi rossz traktorba tennék max bele, de nem mai szemelyautoba. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február10, 2010 Megoszt Elküldve Február10, 2010 Vannak, akik valamiféle misztikus dolgot tulajdonitanak az olajnak, hogy példàul az autoja csak a Mobil1-et, vagy a Castrolt szereti. Ebbol szoktak kikerekedni olyan hajmereszto dolgok, hogy az alig par eves autoba gari lejarta utan belerakjak a 15W40es asvanyi Mobil1-et, nem torodve a viszkozitassal, meg a teljesitmenyszinttel. Amit egy 20 eves regi rossz traktorba tennék max bele, de nem mai szemelyautoba. :lol: Megfogsz lepődni,de 15w40-es olaj való pl a 17DR-be és elég nagy difi van két olaj között. A benzinesnél is elég sok különbséget tapasztaltam olaj és olaj között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február11, 2010 Megoszt Elküldve Február11, 2010 Megfogsz lepődni,de 15w40-es olaj való pl a 17DR-be és elég nagy difi van két olaj között. A benzinesnél is elég sok különbséget tapasztaltam olaj és olaj között. 20 évvel ezelőtt nem igazán voltak jobb olajok annál. Vagy csak nagyon drágán. De én 2010-ben nem tenném bele. Hidegen sokkal szarabb, és amit sokan nem tudnak, melegen szinte egyforma a viszkozitása egy közönséges 10W40-el. Innentől kezdve nem fogja kevésébé enni :lol: És -25 fok körül már ledermed, az alatt nem szivattyúzható. Volt már ezen a télen nem egyszer ilyen hideg. Másrészt ásványi, ami sokkal kevésbé bírja a kormot és egyebet, amit kap a motortól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Február11, 2010 Megoszt Elküldve Február11, 2010 Nem is nekem eszi 1500km-en az 1L olajat. Kikérem a szegény Astrám nevében. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február11, 2010 Megoszt Elküldve Február11, 2010 20 évvel ezelőtt nem igazán voltak jobb olajok annál. Vagy csak nagyon drágán. De én 2010-ben nem tenném bele. Hidegen sokkal szarabb, és amit sokan nem tudnak, melegen szinte egyforma a viszkozitása egy közönséges 10W40-el. Innentől kezdve nem fogja kevésébé enni :lol: És -25 fok körül már ledermed, az alatt nem szivattyúzható. Volt már ezen a télen nem egyszer ilyen hideg. Másrészt ásványi, ami sokkal kevésbé bírja a kormot és egyebet, amit kap a motortól. Igazad van,de van már gyakorlati tapasztalatod ilyen téren? Egy bőven 100EKm felett járó 17DR-be gyárilag 15w40 jár.Nekem volt benne 10w40,nem voltak vele jó tapasztalataim. 8000km-ként cserélem,szép fekete,teszi a dolgát. Másfelöl a 10w40 is félig ásványi olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Igazad van, Köszi, nincs több kérdésem :lol: de van már gyakorlati tapasztalatod ilyen téren? Egy bőven 100EKm felett járó 17DR-be gyárilag 15w40 jár.Nekem volt benne 10w40,nem voltak vele jó tapasztalataim. 8000km-ként cserélem,szép fekete,teszi a dolgát. Mondom, 20 évvel ezelőtt az jónak számított. A jobb és egy kevésbé jó olaj különbsége amúgy csak hosszú távon van észrevehető. Mit jelent az, hogy nem voltak jó tapasztalataid? Másfelöl a 10w40 is félig ásványi olaj. Így van, de a félszintetikus nagyságrendekkel jobb az ásványinál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Mondom, 20 évvel ezelőtt az jónak számított. A jobb és egy kevésbé jó olaj különbsége amúgy csak hosszú távon van észrevehető. Mit jelent az, hogy nem voltak jó tapasztalataid? De hát ezek a motorok legalább 20 éves konstrukciók! :lol: Nem kell olajvirtuózkodni, szerintem. Azt/olyant kell beletenni ami/amilyen a gyártója szerint belevaló, nem? A márkákban meg lehet válogatni szabadon. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 De hát ezek a motorok legalább 20 éves konstrukciók! :( Nem kell olajvirtuózkodni, szerintem. Azt/olyant kell beletenni ami/amilyen a gyártója szerint belevaló, nem? A márkákban meg lehet válogatni szabadon. :lol: így van! különben meg mindenkinek a maga dolga mit tesz bele, nem? ha valaki úgy gondolja, tegyen bele olyat, amit a gyár nem ír, hogy belevaló lenne, majd meglátjuk mi lesz... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Köszi, nincs több kérdésem :lol: Rá ne ránts! :lol: Mit jelent az, hogy nem voltak jó tapasztalataid? Hidegen iszonyatos kopogással hálálta meg pár ezer km után,egyszerűen nem bele való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Hidegen iszonyatos kopogással hálálta meg pár ezer km után,egyszerűen nem bele való. Az 1.7 DR hidrotőkés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Az 1.7 DR hidrotőkés? Szerinted? Neked ezt vágnod kellene! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Szerinted? Neked ezt vágnod kellene! :lol: Ezért kérdem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Hoppá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február12, 2010 Megoszt Elküldve Február12, 2010 Hoppá... S akkor most ez téged igazol? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 :lol: :lol: dehülyevagyeeembeeer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Enyémbe most olajcserénél 10W40es Castrol Magnatec diesel került. ilyen Kíváncsi vagyok milyen lesz... :lol: Szerelő aki csinálta a mocit azt mondta, hogy ez jó lesz bele. Remélem tényleg beválik. Megjegyezném amúgy, hogy Rohadtul reagál a gázra a gép :lol: Egészen alacsony fordulatról is jól gyorsul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Enyémbe most olajcserénél 10W40es Castrol Magnatec diesel került. ilyen Kíváncsi vagyok milyen lesz... :lol: Szerelő aki csinálta a mocit azt mondta, hogy ez jó lesz bele. Remélem tényleg beválik. Megjegyezném amúgy, hogy Rohadtul reagál a gázra a gép :( Egészen alacsony fordulatról is jól gyorsul. Ez egy remek olaj. És nem is olyan drága. Persze attól függ, hol, a Tescoban valami 3000 Ft-ért láttam literjét :lol: Ha nem válik be a Valvoline Maxlife, akkor én is ilyenre fogok váltani. De eddig pozitív, alapjáraton érzhetően sokkal finomabb hangja van tőle a motornak, mint az ezelőtt használt OEST olajtól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Ez egy remek olaj. És nem is olyan drága. Persze attól függ, hol, a Tescoban valami 3000 Ft-ért láttam literjét :lol: Ha nem válik be a Valvoline Maxlife, akkor én is ilyenre fogok váltani. De eddig pozitív, alapjáraton érzhetően sokkal finomabb hangja van tőle a motornak, mint az ezelőtt használt OEST olajtól. 8000ért vettem 4 litert. :lol: :D 1 ismerősöm által van. Kiváncsi vagyok tényleg, hogy milyen lesz. Eddig nagyon megy az autó. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts