zocsa Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Nem írta el. :lol: A gyári adat 1L/1000Km maximum. A kezelési kézikönyv 154-155. oldalán mindegyik motortípusnál ott áll, hogy az olajfogyasztás megengedett mértéke 0,75 liter / 1000 km (!). Mindkét német szerelési kézikönyv, amely már a gyakorlati tapasztalatokat is alapul vette az 1990-es évek elejétől, leírja, hogy egy rendesen karbantartott motornál a 0,2 liter / 1000 km-es olajfogyasztás az általános, de az Opel szerint hivatalosan "legfeljebb 1 liter lehet az olajfogyasztás mértéke 1000 km-enként" (Etzold, 61. oldal; Korp, 16. oldal). .... azért mondom....biztos elírta: nem decit akart írni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Nem írta el. :lol: A gyári adat 1L/1000Km maximum. hmm ám legyen! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Ez az 17DR-re is érvényes? Mert ha igen akkor van egy gyári olajfogyasztási határon belüli, kicsit füstölős motorom ócón :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Hali. Milyen olajbol evett meg 1.5 litert csak? Mobil Super S 10w40. De nem fogok megmaradni ennél az olajnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 csúnya volna ha a gyári 7,5dl lenne/1000km Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 http://img27.imageshack.us/img27/4579/olivc.th.jpg ők is tudnak elírni :lol: Bárkit kérdezz meg, ennyit nem fog enni az autója. Mondom, nekem ott is dől belőle az olaj kívül belül, ahol el se képzelné az ember, és így se öntök utána csak 3-4 (nagyonrossz esetben, ha hajtottam szerencsétlent és kinyomtam a szemét 5) litert. Itt valami geb.sz van azzal a leírással... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 ők is tudnak elírni :lol: Bárkit kérdezz meg, ennyit nem fog enni az autója. Mondom, nekem ott is dől belőle az olaj kívül belül, ahol el se képzelné az ember, és így se öntök utána csak 3-4 (nagyonrossz esetben, ha hajtottam szerencsétlent és kinyomtam a szemét 5) litert. Itt valami geb.sz van azzal a leírással... :lol: Az új twinport csoda bekajálja simán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Az új twinport csoda bekajálja simán. :lol: :P még jó hogy haladunk a környezetvédelmes, hipernagyontakarékos cuccok felé :lol: :lol: Nah, nem lesz új autóm, most vásárolok be f astrából annyit amennyi életem végéig kitart :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 ők is tudnak elírni :lol: Bárkit kérdezz meg, ennyit nem fog enni az autója. Mondom, nekem ott is dől belőle az olaj kívül belül, ahol el se képzelné az ember, és így se öntök utána csak 3-4 (nagyonrossz esetben, ha hajtottam szerencsétlent és kinyomtam a szemét 5) litert. Itt valami geb.sz van azzal a leírással... :lol: á ez nem elírás. Ez a maximum azaz full gázon pörgetve lenyomsz autópályn 1000km-t akkor bizony megeheti. Amugy meg jól levédik magukat ezzel a szervízek, mondván amig nem eszik ennyit addig nincs baja a motornak. Amugy nekem is kb 5l megy bele 10-12ekm-en sajnos :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 á ez nem elírás. Ez a maximum azaz full gázon pörgetve lenyomsz autópályn 1000km-t akkor bizony megeheti. Amugy meg jól levédik magukat ezzel a szervízek, mondván amig nem eszik ennyit addig nincs baja a motornak. Amugy nekem is kb 5l megy bele 10-12ekm-en sajnos :lol: De nekem ennyi víz is :lol: :lol: Viszont legalább gázolajból se sokkal több :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 á ez nem elírás. Ez a maximum azaz full gázon pörgetve lenyomsz autópályn 1000km-t akkor bizony megeheti. Amugy meg jól levédik magukat ezzel a szervízek, mondván amig nem eszik ennyit addig nincs baja a motornak. Amugy nekem is kb 5l megy bele 10-12ekm-en sajnos :lol: Én is csak megerősíteni tudom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 De jó, hogy az enyém csak 8-szelepes :lol: Én olajcserekor az 5L-es kannából beleöntöm a 3.5 litert, de következő olajcserekor (10-12e km) még ebből a kannából is marad pár deci... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 De jó, hogy az enyém csak 8-szelepes :lol: Én olajcserekor az 5L-es kannából beleöntöm a 3.5 litert, de következő olajcserekor (10-12e km) még ebből a kannából is marad pár deci... :lol: Én kábé 2000Km-rel ezelőtt cseréltem olajat, vettem 4 Liter Castrolt, ugye belement 3.5Liter, de már alig van a kanna alján kétszer kellett utántöltenem. Úgy saccolom 1000Km-re olyan 5-7 deci fogy. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 hmmm. sokat mondok, ha 1-2 decit megeszik a gép alattam, csak a 10 E km fölé érve kezdi csipegetni, meg ugye a szelepfedéltömítés ha szétmegy, a gyújtáselosztó rotor mögött na ott volt már özön-olaj már.Az 5 literből idáig még mindig maradt meg 1 liter---csak ez meg is maradhat ilyen állapotában. Nem szoktam hajtani, vagy megvárom míg bemelegszik. 140nél meg különben is, a tetején a sín olyan zajos, hogy az nem igaz. :lol: :P még jó hogy haladunk a környezetvédelmes, hipernagyontakarékos cuccok felé :lol: :lol: Nah, nem lesz új autóm, most vásárolok be f astrából annyit amennyi életem végéig kitart :lol: ha lenne még C14NZ pontosabb illesztéssel, jobb normális elektromos dolgokkal, hát én vennék ismét egy Caravánt, jah állítható hátsó telókkal, BC val. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Szeptember17, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2009 ha lenne még C14NZ pontosabb illesztéssel, jobb normális elektromos dolgokkal, hát én vennék ismét egy Caravánt, jah állítható hátsó telókkal, BC val. Én ugyan ezt tenném SE-vel, de én mindennel meg vagyok elégedve, egy lényeg lenne, 0km-es legyen s már mennék is érte! :lol: Szerintem ennél a mocinál jobbat még nem gyártott az opel, mind tartósság mind "igénytelenség" szempontjából! Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember23, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2009 http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/200.../lemenni_0w-ig/ tessék csak nézni a cikket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember23, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2009 http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/200.../lemenni_0w-ig/ tessék csak nézni a cikket... Ennek az olajdokinak voltak már érdekes tanácsai, nem feltétlenül kellene rá hallgatni <_< Amúgy kipróbálhatod, de több kárt csinálsz vele, mint hasznot, enni is fogja, és jóval drágább is. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember23, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2009 Én ugyan ezt tenném SE-vel, de én mindennel meg vagyok elégedve, egy lényeg lenne, 0km-es legyen s már mennék is érte! :rolleyes: Szerintem ennél a mocinál jobbat még nem gyártott az opel, mind tartósság mind "igénytelenség" szempontjából! De igen! A C20NE-t!!! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2009 De igen! A C20NE-t!!! :D Vagy esetleg a c14nz-t! -_- ( De csak azért mert nincs pénzem SE-cuccra., pssszt.... <_< ) :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Szeptember23, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2009 De igen! A C20NE-t!!! <_< Ok! Akkor kicsit pontosítok, a kisblokkos (1,4-1,6) mociban ennél jobbat! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 vkinek van tapasztalata VALVOLINE TOP gard 10w-40 olajal? lenne belőle olcsón 1 nagyobb tétal és gondolkozom rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 vkinek van tapasztalata VALVOLINE TOP gard 10w-40 olajal? lenne belőle olcsón 1 nagyobb tétal és gondolkozom rajta. Auchan??? egyébként nem vacak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Auchan??? egyébként nem vacak... nem,mé ott ingyé osztogatják???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RCsaba Elküldve Szeptember26, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2009 Nemsokára olajcsere előtt állok. Jelenleg a kehes 1.4NZ-ben 64.000km és Castrol Edge Sport 10W-60-as olaj van. Persze sokak szerint már ez a 60-as meleg-oldali viszkozitás is fölösleges, persze nem mondom, hogy nincsen igazuk. Olvasgatván a Castrol táblázatát és a gépkönyvet arra gondolatam, hogy mi lenne, ha egy ilyen keveset futott kocsiba, mondjuk egy 5W-40-es vagy 30-as olajat tennék. Sokak szerint az már túl vékony... Van valakinek tapasztalata ez ügyben ennyi km körül NZ-s mocival? Megjegyzem: a 0W-30 v 40-es Totalcaros ajánlás már nekem is meredek, pedig én eléggé rugalmas gondolkodású vagyok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Szeptember26, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2009 Nemsokára olajcsere előtt állok. Jelenleg a kehes 1.4NZ-ben 64.000km és Castrol Edge Sport 10W-60-as olaj van. Persze sokak szerint már ez a 60-as meleg-oldali viszkozitás is fölösleges, persze nem mondom, hogy nincsen igazuk. Olvasgatván a Castrol táblázatát és a gépkönyvet arra gondolatam, hogy mi lenne, ha egy ilyen keveset futott kocsiba, mondjuk egy 5W-40-es vagy 30-as olajat tennék. Sokak szerint az már túl vékony... Van valakinek tapasztalata ez ügyben ennyi km körül NZ-s mocival? Megjegyzem: a 0W-30 v 40-es Totalcaros ajánlás már nekem is meredek, pedig én eléggé rugalmas gondolkodású vagyok... Nem szabad belőle túl nagy problémát csinálni. Ez csak egy olajcsere és ne felejtsük el 14NZ. Ne essünk túlzásokba. Mo-on vagyon, a 10w-40 bőven elég ennek a motornak. Sőt, még jóval olcsóbb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts