Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Meg sok helyen olvasni, hogy "benzin- és diesel üzemű gépkocsikhoz". Kicsit furcsa, mert én úgy tanultam -anno :lol: -, hogy benzineshez és dízelhez külön olaj való, és nem szabad egyikbe a másikét önteni. Vagy olyan tulajdonságúak már ezek a mai olajok, hogy ha nem kifejezetten pl. benzineshez írják elő, akkor lehet tenni a másikba is?

Mostani olajak már nem részlehajlóak...(legalábbis ezt vartyogják róluk)

Alapjában véve azt sem lehet tudni mi jobb az autónak. Nyilván nem mind1, hogy a legolcsóbb vagy a legdrágább olaj megy bele de ne problémázz, végy egy jó minôségű félszintetikus (10W40) olajat azt tedd bele.

Megosztás:

Mostani olajak már nem részlehajlóak...(legalábbis ezt vartyogják róluk)

Alapjában véve azt sem lehet tudni mi jobb az autónak. Nyilván nem mind1, hogy a legolcsóbb vagy a legdrágább olaj megy bele de ne problémázz, végy egy jó minôségű félszintetikus (10W40) olajat azt tedd bele.

Persze, az megy bele, csak kíváncsi voltam ezekre a fél-+ szinetikus, + benzin- dízel olajok közti különbségre.

Kapnék Agip-ot a szervízbe, ahova viszi a volt cégem a kamionokat, de azért csak nem teszek dízel motorolajat bele az Astrába. Köszi!

Megosztás:

Persze, az megy bele, csak kíváncsi voltam ezekre a fél-+ szinetikus, + benzin- dízel olajok közti különbségre.

Kapnék Agip-ot a szervízbe, ahova viszi a volt cégem a kamionokat, de azért csak nem teszek dízel motorolajat bele az Astrába. Köszi!

Az Agip nemtom mennyire jó. Nekem a Metabond vállt be egész jól.

Megosztás:

Meg sok helyen olvasni, hogy "benzin- és diesel üzemű gépkocsikhoz". Kicsit furcsa, mert én úgy tanultam -anno :lol: -, hogy benzineshez és dízelhez külön olaj való, és nem szabad egyikbe a másikét önteni. Vagy olyan tulajdonságúak már ezek a mai olajok, hogy ha nem kifejezetten pl. benzineshez írják elő, akkor lehet tenni a másikba is?

Castrol Magnatec-ből pl létezik dízel és benzines verzió. Egyébként a szintetikus olaj az a 15W40 például, félszintetikus az a 10W40. Valaki mondta nekem itt régen ezt az infót. :lol:

Megosztás:

• 2 weeks later...
Szerintetek csinálok valami kárt a corsa mocijában,ha ilyen olajat rakok most bele?

Van 5 lityóm ingyé:

shell

tudom,hogy kajálni fogja,de azon kivül remélem nem tesz benne kárt...

Ahogy a többiek mondani szokták, ezek a motorok még 10w40-hez van kitalálva. Enni fogja, de még mindig jobb, mint a 15W. :lol: Most nem tudom, hogy melyiktől - 15W vagy 5W - lesz alacsonyabb a nyomás, de az 5W-re tippelnék, hogy alacsonyabb olajnyomást is produkálhat. :lol:

Megosztás:

Ahogy a többiek mondani szokták, ezek a motorok még 10w40-hez van kitalálva. Enni fogja, de még mindig jobb, mint a 15W. :lol: Most nem tudom, hogy melyiktől - 15W vagy 5W - lesz alacsonyabb a nyomás, de az 5W-re tippelnék, hogy alacsonyabb olajnyomást is produkálhat. :lol:

Hogy is van? A hígabbal kisebb a belső surlódás de többet eszik belőle, a sűrübből meg nem eszik annyit a kopott moci sem, de rosszabb a kenése? Vagy valami ilyesmi. Amúgy most hallottam egy csávótól, hogx ő 25-erzes olajat tesz bele. Úgy érve, hogy csak 25 ezer kilóméterenként kell cserélni. Nem tudom, én még ilyen olajat nem láttam. :lol:

Megosztás:

Hogy is van? A hígabbal kisebb a belső surlódás de többet eszik belőle, a sűrübből meg nem eszik annyit a kopott moci sem, de rosszabb a kenése? Vagy valami ilyesmi. Amúgy most hallottam egy csávótól, hogx ő 25-erzes olajat tesz bele. Úgy érve, hogy csak 25 ezer kilóméterenként kell cserélni. Nem tudom, én még ilyen olajat nem láttam. :lol:

Marketingduma. Olyan ember, aki kicsit is törődik a kocsijával, 10e km/1év csereperiódust tart. Sztem.

Megosztás:

10E után én is cserélem,de nem tom az 5-ös olaj tesz-e kárt benne majd,azon kívül,hogy zabálni fogja...

Bizonyos értelemben a motorban nem fog kárt tenni. A megnövekedett olajfogyasztásnak azonban lehetnek hátulütői. De ez nagyban függ a motorod állapotától.

Megosztás:

Marketingduma. Olyan ember, aki kicsit is törődik a kocsijával, 10e km/1év csereperiódust tart. Sztem.

vagy legalábbis igyekszik 10.000 km közelében cserélni/ vagy egy év.

Én 2x csúsztattam el, 1x vacak 15W40 miatt 6.000 után lett cserélve és mosva a motor.

az 5W40(30) annyira gondolkoztat engem is, hogy most télre bele, amikor a 10 Ekm kifut (hamar elérem!), aztán majd meglátjuk.

Mint a hűtőmosóval: megette a tömszelencét!!!

Megosztás:

Szerintetek csinálok valami kárt a corsa mocijában,ha ilyen olajat rakok most bele?

Van 5 lityóm ingyé:

shell

Semmi gáz szerintem :P

A múltkor én is szereztem 5W-40-est ócsóért, éppen csak el kellett hozzam (céges hawer intézte :D ), de itthol vettem észre, hogy nem is ilyen, hanem 10W-40-es kell a Fábiába :lol:

Mindegy, megkérdeztem a szerelő haverom (mindent vele bütykölünk :lol: ), hogy lesz-e valami baja? Azt mondta, nem lesz, csak ez drágább, és ő ajánlja, hogy 10.000-nél cseréljünk legközelebb, mert esetleg picit fogyaszthat belőlle :D .... mondom ne foglalkozzon vele, cseréljük csak le oszt hadd menjen :lol:

mentem kb 7000 Km-t azóta, jelzem enni még nem evett semmit sem belőlle :D igaz, hogy nem egy kopott motor, alig több mint 60.000 van benne.

Nem tudom egy kopottabb motornál hogyan viselkedik az 5w-os olaj :lol:

De ha nyúgodtabban alszol, akkor add el valakinek, és az árából simán veszel 10W-40-est, és ha azt rakod bele, gond nem lehet.... :D

Megosztás:

Van 5 lityóm ingyé:

shell

Szia Johnny!

Nekem is 5w40 van most benne és ha olcsó lenne akkor megint azt tennék bele! Én semmit nem vettem észre azon kivül, hogy cc 8e km alatt 0,6dl töltöttem rá! Sokkal csendesebb hidegen!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.