Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Volt benne, akkor úgy vettem észre, hogy egész jó. Ám a váltóolaj egy kalap sz@r. <_<

a mociolajokkal nincs tapasztalatom... teszteken láttam csak a dolgokat... első cserekor ezt tettük bele, jobb mint ami előtte volt, ennyi tudok.

a váltó olaj szerintem is szarabb.

A váltóolajos hozzászólásokat innentől kezdve áthelyeztem a Sebességváltó topikba - ivannorbi

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem eleinte Valvoline 15W-40-es volt benne de szerintem ez nagyon sűrű volt. Ezért most Castrol Magnatec 10W-40 van benne. 4000KM mentem vele és nem kellet utánna tölteni. Meg vagyok vele elégedve csak ajánlani tudom <_<

a 15ös persze hogy sűrű.

Megosztás:

Van egy kérdésem, már előre érzem, hogy sokaknak nem fog tetszeni...

60 ezret futott Astra 1.4NZ Classicba Castrol Edge 5W-30-as olaj? A gyár nem tiltja. Jelenleg Edge Sport 10W-60 van benne, de sztem az 5W-sel jobban indulna hidegben, meg a melegoldali viszkozítás is fölöslges 60 környékén tartani, mivel nem turbómotor, meg a gyári átlagérték is 10W-40 körül alakul.

Tisztelettel várom a válaszaitokat! <_<

Megosztás:

60 ezret futott Astra 1.4NZ Classicba Castrol Edge 5W-30-as olaj? A gyár nem tiltja. Jelenleg Edge Sport 10W-60 van benne, de sztem az 5W-sel jobban indulna hidegben, meg a melegoldali viszkozítás is fölöslges 60 környékén tartani, mivel nem turbómotor, meg a gyári átlagérték is 10W-40 körül alakul.

Megpróbálható bele az 5W-s olaj, de ha nagyon fogy (10000km alatt >1.5L), akkor javasolt inkább a 10W40, ez a gyárilag előírt ehhez a motorhoz.

Megosztás:

ne rakj bele olyat. nem ebbe a motorba való. sima 10W40, de abból jó minőségű. a többi nem csak felesleges,

hanem esetenként inkább ártalmas is.

Megosztás:

Mondjuk alapjában véve erre gondoltam, ha már az 5W-30-as inkább pénzkidobás, akkor ez egy sokkal jobb lehetőség:

http://www.autokiegeszitok.hu/index.php?pa...p;productid=497

viszont olvastam vmi szakértői oldalon:

http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-oil-vis...#commentsAnchor

hogy olykor nem árt kicsit hígabb olajjal menni, vagy 2000-3000 ezret, mert többet ér minden motoröblítésnél.

Bár az is igaz, hogy én még egy olajjal sem mentem többet, mint 8000, sosem volt még fekete színe az olajnak, nem szoktam a motort alacsony fordulaton terhelni, bár néha magason igen, de az is többnyire lendületből, egészségesen kipörgetve, nem szétpörgetve...

Megosztás:

Bár az is igaz, hogy én még egy olajjal sem mentem többet, mint 8000, sosem volt még fekete színe az olajnak, nem szoktam a motort alacsony fordulaton terhelni, bár néha magason igen, de az is többnyire lendületből, egészségesen kipörgetve, nem szétpörgetve...

erről olvashatsz visszább mit jelent <_<

Megosztás:

Mennyire ajánlott összeönteni 2 különböző olajat? 10W40es mindegyik és szintetikus.

Mennyi olaj kell X14XE-be? Van pár maradék olaj, amit fel akarok használni.

mostanság már össze lehet önteni őket elvileg... legalábbis ezt tanították, hogy a mostani olajok úgy vannak megalkotva, hogy ha véletlenül pl benznkúton veszed észre, hogy neked kellene olaj a verdába, akkor is tudsz bele önteni nyugodtan, ha nincs az amit te tettél bele.

elvileg.

Megosztás:

Mennyire ajánlott összeönteni 2 különböző olajat? 10W40es mindegyik és szintetikus.

Mennyi olaj kell X14XE-be? Van pár maradék olaj, amit fel akarok használni.

..félszintetikus, tudtommal. Igaz, ez a kérdés lényegén nem változtat. :lol: :lol:

Az ilyen maradékok keverékével max. egy motoröblitést csinálnék, motortisztitó adalék után néhány száz kilométert. <_<

Megosztás:

max 2 éves a legrégebbi, az a baj, hogy csak gyűlik a maradék. Utántölteni nem kell szerencsére 10e. alatt.

hát ezt én nem akarom elhinni főleg 14xe mocinál.

én most néztem, és 2ezer km alatt lement egy rublit a nívón az x14nzmben

igaz van folyás több helyen is sajna, de 7decit mindig utána kell tölteni a 10ezer alatt.

Megosztás:

igaz van folyás több helyen is sajna, de 7decit mindig utána kell tölteni a 10ezer alatt.

Nekem is folyamatosan csökken a szint, igaz szivárog a kartertömítésnél is. Majd összel az olajcserekor kicserélem azt is.

Megosztás:

Hát mert nem ismered Fateromat, aki mindig lelkiismeretesen járatta be az autókat és szigorúan tartotta a szervízeket(persze nem márka, hanem saját szerelő). Ennyit a jól összerakott motor + gondos gazda kombinációról. Úgyhogy nyugodtan elhiheted, hogy nem kell utánnatölteni, annak ellenére, hogy pörgetem rendesen a motort.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.