Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Szvsz opelnél általánosan nem igazán hiba a hidegindításkor halható 2-3 sec hidrohang... szerintem

ez stim.. de egy éve még akkor se volt hangja... jó.. azóta tettem mondjuk bele 20e kmert.. igy 123e-nél járunk...

Öregszik a vas.. meg kaki az olaj is.. fincsi új olajjal lehet megent nem lesz hangja...

Megosztás:

ez stim.. de egy éve még akkor se volt hangja... jó.. azóta tettem mondjuk bele 20e kmert.. igy 123e-nél járunk...

Öregszik a vas.. meg kaki az olaj is.. fincsi új olajjal lehet megent nem lesz hangja...

Szinte tuti, hogy segít rajta egy frankó oil, ha viszont utánna is megmarad hidegen a hang pár secre, akkor lehet tuti oilsűritő adalékot kapni opelhez direkte a tőkék hangjának csillapítására hidegindításkor.

Én már tapasztaltam hatását, és megéri a kb 4 forintot.

Megosztás:

Ja és inkább a 10W40-et ajánlanám a GSi-kbe, de abból valami jót! (Metabond, Valvoline)

5W40 főleg új autókba való, a régebbi vasak kajálni fogják, főleg nyáron.

Ugyanez vonatkozik az összes C, X motorszámú Opelre is. Szerintem. 8)

Új állapotú Z-kbe lehet nyomni az 5W40-et. :)

Megosztás:

azóta hallott már vki a bp Visco 3000-ről? (10w-40) mert Én nemrég töltöttem bele, de itt 1etlen kollega volt még aki ilyet töltött bele de nem jelentkezik

OFF

Ugyenezen kollega kicsalt tőlem lóvét az EPC és Tis cucokhoz :evil: , aztán szépen eltűnt "mall" nickű kollegáról van szó, aki esetleg ismeri vagy tud róla vmit, az megkérdezhetné tőle hogy gondolta ezt? Nem tudom, hogy mi a pontos neve, de a számla tulaja akinek átutaltam a pénzt ********* néven volt és ha minden igaz szolnoki, remélem ezzel nem csináltam sem rágalmazást sem egyebet, ha ellentétes a fórummal vagy ebből gondunk lehet nem csak neki, akkor kérem a modikat vagy töröljék vagy jelezzék felém...)

Azért is ide írtam le, mert csak itt jelentkezett be az illető anno és azóta eltűnt..

ON

Megosztás:

sámli !

Legtisztább, ha írsz Ákosnak - http://www.opelforum.hu/profile.php?mode=v...iewprofile&u=58 - egy mailt, és megkéred, hogy mondja el a véleményét a téma kapcsán.

Biztos segíteni fog.

Mindenkinek köszönöm, aki dolgozott az ügyemen! Írtam Ákosnak, aki azt mondta, hogy a 15w40 tökéletes az én motoromba. 8 szelepes motorokba ez kell.

Úgyhogy én részemről megnyugodtam, aki tovább szeretne idegesíteni :) nagyon indokolja meg, azaz bőven fejtse ki, mivel riogat.

Egyszerűbben szólva: mégegyszer köszönöm!

Megosztás:

Egy biztos, nekem egy vezérmű tengelyembe került,meg hidrók,meg minden,hogy: az előző tulaj,nem cserélt rendesen olajat/látni kellett volna mit öntöttem ki belőle,a fiúk hanyatt estek a cégnél/ 2.beleöntöttem 0w50 Mobilt/ez volt itthon/ ez felvitte a maradék koszt ,csak úgy ciceregtek,a tőkéim

3.és hogy megadjam neki a kegyelem döfést,öntöttembele a cserekor,motor tisztitót is.

azóta nem eszik a család,hogy ki tudjam fizetni a hobbimat.

most viszont ESSO van benne 10w40,szép a szine nem zörög,és nem is eszinagyon./ez volt akciós,a Homasitában,de nem bántam meg/

ja és ha kérdésetek,van a megváltó igazságot,az opel ivanicsnál tudtam meg,az egyetemes gyógyir,válasz mindenre 42 illetve majdnem...

G Y Á R I T!!! minden kérdésemre ez........

Megosztás:

kijazaz Ákos :?: :shock:

szóval.

Opelék régen azatatat mondták hogy:

nyóc szelepesbe 15w40 es ásványi

a tizenhatszelepesbe, és a turbó dizelekbe meg félszintetikus 10w40 es rakható.

de ha nem kopott a motor akkor mehet bele az egyel jobb olaj.

Bár volt amikor az egyhatdé askonába 0w40 es olajat tettem :wink:

kicsit ette, kicsit csattogott tőle, kicsit nem volt olajnyomásmom rendesen, de birta.... szegény gépállat. mit kibirt :) :) :)

a T.társaság TIS függő lett egy időben. ezen informáciok kinyerhetőek onnan is :wink:

Megosztás:

Na ma sikerült szerintem egeszen jo olajat szereznem:

Castrol GTX3 SAE 15W40 ACEA A+/B+ API SL/CF vW 501 01/ 505 00 MB 229.1

Ez totál német/osztrák olaj,mert magyar felirat nincs rajta! :wink:

1300Ft/l volt ezt kapja meg nyarra majd,mert a mol olaj nekem nem tetszik,hidegen nagyon nem ok!

Szerintetek ok lesz ez az olaj?Hasznalta mar valaki?

Megosztás:

Na ma sikerült szerintem egeszen jo olajat szereznem:

Castrol GTX3 SAE 15W40 ACEA A+/B+ API SL/CF vW 501 01/ 505 00 MB 229.1

Ez totál német/osztrák olaj,mert magyar felirat nincs rajta! :wink:

1300Ft/l volt ezt kapja meg nyarra majd,mert a mol olaj nekem nem tetszik,hidegen nagyon nem ok!

Szerintetek ok lesz ez az olaj?Hasznalta mar valaki?

Anno a szusimba ez volt előírva gyárilag! :)

Megosztás:

Sziasztok!

tudom, hogy ez az f astras topic, de itt eleg melyen ki vannak targyalva az olajak, hatha valaszt kapok g tulajkent is.

4e km van benne es valvoline vagy metabond 5w40-es olajat gondoltam beletenni.

a metabondnak van olajadaleka amit kifejezetten ujszeru motorokhoz ajanlanak, erdemes hasznalni?

a vezetesi stilusom (szeretem porgetni a motort :) ) es a fentiek alapjan ti mit javasoltok?

Megosztás:

Cartársak!

Kicsit elvonatkoztatok a témától, de mégis kapcsolódik a dologhoz.Szóval vettem egy kétütemű robogót, és mivel az olaj a benyához egy külön rendszeren keveredik be egy másik tartályból, érdekelne, hogy milyen olajat lehet bele tölteni, és ugye ennek milyen a jelölése.Már csak azért, hogy ne menjek be balgán egy robogószaküzlet és szervízbe, és vegyek meg egy olyan olajat, amit adott esetben máshol lehet, féláron meg tudnék venni.

Megosztás:

Cartársak!

Kicsit elvonatkoztatok a témától, de mégis kapcsolódik a dologhoz.Szóval vettem egy kétütemű robogót, és mivel az olaj a benyához egy külön rendszeren keveredik be egy másik tartályból, érdekelne, hogy milyen olajat lehet bele tölteni, és ugye ennek milyen a jelölése.Már csak azért, hogy ne menjek be balgán egy robogószaküzlet és szervízbe, és vegyek meg egy olyan olajat, amit adott esetben máshol lehet, féláron meg tudnék venni.

kétütemü motorolajat kell beletenni.

nem jó bele a normális olaj...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.