Joee Elküldve Január30, 2005 Elküldve Január30, 2005 Olajcseres a jargany lassan. Mit tudtok ajanlani astra f 1.7 TD-be?
szantozoli Elküldve Január31, 2005 Elküldve Január31, 2005 Sziasztok! Elgondolkoztam azon, hogy lassan olajat kellene cserélnem, és milyet is vegyek, hogy jó is legyen, meg olcsó is. 1.6i-be kellene. Amiket én néztem, azok 10w40-esek voltak, a márkák: ESSO, Opel, Elf. Tudtok nekem tanácsot adni, hogy melyiket használjam, illetve egyéb javaslat is érdekel. Köszi!
opel16v Elküldve Január31, 2005 Elküldve Január31, 2005 Zoli! Ha visszaolvasol kicsit ebben a topicban, akkor megtudhatod mindenkinek a véleményét. :)
Opelka Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Szasztok. Én Q8-excell olajat használok 5w-40 asszem vagy 50 , de nekem nagyon bejön! kb 6000huf a 4 liter és full szinti. Amit egszer még az 1.6-os motorom hoz sikerült kipróbálnom az a Motul Racing olaja.... na ahhoz nem lehet hasonlítani semmit! Olyan illata volt a kipufogó gáznak , hogy ááááá:) Csak 7000/liter áron kapható :D jah s majd elfelejtettem... kb 5 verseny után sem színeződött el egy kicsit sem! Mintha akkor töltöttem volna a mociba! A q8 is nagyon jó de három verseny után már meg ég . Ezt utcán asszem nem vennétek észre. Üdv és örültem , hogy meghallgattatok:) :oops:
Exian Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Olajcserével kapcsolatban: igaz az, hogy akkor jó a leeresztett olaj, ha láthatóan elsötétül, tehát, ha lebegésben tartja a koszt?
Qpack Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Olajcserével kapcsolatban: igaz az, hogy akkor jó a leeresztett olaj, ha láthatóan elsötétül, tehát, ha lebegésben tartja a koszt? Igen!
Exian Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Igen! Köszi :) Csak hogy tudjam, hogy mire számítsak cserénél :D Hallottam már mindenfélét, van, aki azt mondta, hogy akkor jó, ha nem koszos, stb...
Qpack Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Köszi :) Csak hogy tudjam, hogy mire számítsak cserénél :D Hallottam már mindenfélét, van, aki azt mondta, hogy akkor jó, ha nem koszos, stb... lényegében oldásban tartja a szennyeződéseket és nem engedi leüllepedni/kicsapódni sem az olajból!
Agressor Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Igy van, a motorolaj olyan mint a víz a mosógépben, az a jó ha koszos, mert akkor "kimosta" a motort. :wink:
at Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Sziasztok! Miért van az, hogy az Opel újságban mindíg a Mobil 1 -et reklámozzák, a magyar Opel márkaszervizekben viszont fel sem kínálják, és itt a fórumban sem sokan emlegetik?
Qpack Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Nem néztem utánna, de szerintem relatíve drágább olaj. Hasonló minőségű olajat lehet venni szerintem sokkal olcsóbban.. :wink:
Agressor Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Miért van az, hogy az Opel újságban mindíg a Mobil 1 -et reklámozzák, a magyar Opel márkaszervizekben viszont fel sem kínálják, és itt a fórumban sem sokan emlegetik? Szimplán marketing kérdés. Megkeresik egymás a felek, hogy mi most reklámozzuk együtt a termékeinket. Olyan dolog, minthogy pl. a discmanedbe is rakhatsz 100 féle elemet, kisebb különbségek lehetnek, (pl. tartósság) de a lényeg ugyanaz. Egy időben az Opelekhez a Castrol-t nyomatták... Én speciel 6 éve Castrolt töltök az Astrába. (... és nem a reklám miatt... :) )
warwolf Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Szimplán marketing kérdés Úgy ahogy mondani teccik..... Részemről Valvoline, a többit majd 10e. múlva elmesélem.
Tom Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Nekem Mobil 1 szolgál már kb. 60e kilométere a megelégedésemre. Szerintem egy bizonyos szint felett minden olaj jó, csak a szarokat illik elkerülni. De azokat aztán messze ám! :)
at Elküldve Február4, 2005 Elküldve Február4, 2005 Én is Mobil 1 -et használtam az előző Astrámba, az új 1.6 Eco. jelenleg 3500km-el. Ebbe is ezt tervezem beletenni, úgy 5000 körül. Remélem nem csalódok benne (mármint az olajban).
RobesPierre Elküldve Február6, 2005 Elküldve Február6, 2005 Metabond Speed SAE10W-40 motorolajról van valami tapasztalat? Tudniillik más kenőanyagokban (gépzsírok) ott vannak a toppon! Az ára elég vonzó: 1.300 Huf/ liter, 6.175 Huf/ 5 liter. Infó:http://akciosbolt.hu/category.php?bid=401
opel16v Elküldve Február6, 2005 Elküldve Február6, 2005 Asszem érdemes lenne kipróbálni. Az A3/B3 kategória vonzóan hangzik. Ki vállalja a próbát? :)
Kess Elküldve Február7, 2005 Elküldve Február7, 2005 Nem rossz az a Topgard, az Opel olajánál nagyságrendekkel jobb... :) Az ára sem rossz, 7000Ft/5L. egész jó ez a cucc... tegnap este kib@szott hideg volt Pécsett amikor indultunk haza és tök csendes volt a moci indításkor, úgyhogy eddig bejött :roll:
at Elküldve Február8, 2005 Elküldve Február8, 2005 Nekem Mobil 1 szolgál már kb. 60e kilométere a megelégedésemre. Szerintem egy bizonyos szint felett minden olaj jó, csak a szarokat illik elkerülni. De azokat aztán messze ám! Tom! Van feléd néhány kérdésem: Mobil1 -ből melyik változat? Hány ezrenként cseréled? Mennyit eszik belőle a géped? Előre is kösz!
Tom Elküldve Február8, 2005 Elküldve Február8, 2005 Tom! Van feléd néhány kérdésem: Mobil1 -ből melyik változat? Hány ezrenként cseréled? Mennyit eszik belőle a géped? Előre is kösz! Mobil 1 Synt S 5W-40 10-12 ezrenkét cserélem (10e-nél elkezdek gyűjteni rá :) ) Hát hogy mennyit eszik belőle az egy érdekes kérdés, volt már olyan hogy 6000km alatt megevett 1 litert, de akkor más gond is volt és főleg 4000 1/min felett ment, de normál használat mellet, olyan 1liter/15000. Szóval szerintem nem vészes. De a nálam nagyobb tudásúak 10W-40et javasolnak bele, főleg ha idősebb a géped, és 8V-s. Szerintem fontold meg! Üdv
at Elküldve Február9, 2005 Elküldve Február9, 2005 Mobil 1 Synt S 5W-40 Tom! Kösz az infót, nekem 1.6 16 szelepes Eco-Tec motoros az autóm 3.700km-el, és 5.000-nél (márciusban) akarom az első olajcseréjét megejteni. Úgy gondolom, hogy megkockáztatok egy Mobil 1 Protection 0W-40 -et.
Gepard Elküldve Február9, 2005 Elküldve Február9, 2005 Este olajcsere. kb: 5-6000 km után az opel 10w-40 megadta magát. Fogyni nem fogyott látványosan, de habosodik.
warwolf Elküldve Február9, 2005 Elküldve Február9, 2005 Belenézett a motorba! :) :D Amúgy meg elég, ha letekered az olajbetöltő sapeszt, vagy kíhúzod a nívót.
Recommended Posts