Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Elgondolkoztam azon, hogy lassan olajat kellene cserélnem, és milyet is vegyek, hogy jó is legyen, meg olcsó is. 1.6i-be kellene. Amiket én néztem, azok 10w40-esek voltak, a márkák: ESSO, Opel, Elf. Tudtok nekem tanácsot adni, hogy melyiket használjam, illetve egyéb javaslat is érdekel.

Köszi!

Elküldve

Szasztok.

Én Q8-excell olajat használok 5w-40 asszem vagy 50 , de nekem nagyon bejön! kb 6000huf a 4 liter és full szinti.

Amit egszer még az 1.6-os motorom hoz sikerült kipróbálnom az a Motul Racing olaja.... na ahhoz nem lehet hasonlítani semmit! Olyan illata volt a kipufogó gáznak , hogy ááááá:)

Csak 7000/liter áron kapható :D jah s majd elfelejtettem... kb 5 verseny után sem színeződött el egy kicsit sem! Mintha akkor töltöttem volna a mociba!

A q8 is nagyon jó de három verseny után már meg ég . Ezt utcán asszem nem vennétek észre.

Üdv és örültem , hogy meghallgattatok:) :oops:

Elküldve

Olajcserével kapcsolatban: igaz az, hogy akkor jó a leeresztett olaj, ha láthatóan elsötétül, tehát, ha lebegésben tartja a koszt?

Elküldve
Olajcserével kapcsolatban: igaz az, hogy akkor jó a leeresztett olaj, ha láthatóan elsötétül, tehát, ha lebegésben tartja a koszt?

Igen!

Elküldve

Igen!

Köszi :)

Csak hogy tudjam, hogy mire számítsak cserénél :D Hallottam már mindenfélét, van, aki azt mondta, hogy akkor jó, ha nem koszos, stb...

Elküldve
Köszi :)

Csak hogy tudjam, hogy mire számítsak cserénél :D Hallottam már mindenfélét, van, aki azt mondta, hogy akkor jó, ha nem koszos, stb...

lényegében oldásban tartja a szennyeződéseket és nem engedi leüllepedni/kicsapódni sem az olajból!

Elküldve

Sziasztok!

Miért van az, hogy az Opel újságban mindíg a Mobil 1 -et reklámozzák, a magyar Opel márkaszervizekben viszont fel sem kínálják, és itt a fórumban sem sokan emlegetik?

Elküldve
Miért van az, hogy az Opel újságban mindíg a Mobil 1 -et reklámozzák, a magyar Opel márkaszervizekben viszont fel sem kínálják, és itt a fórumban sem sokan emlegetik?

Szimplán marketing kérdés. Megkeresik egymás a felek, hogy mi most reklámozzuk együtt a termékeinket. Olyan dolog, minthogy pl. a discmanedbe is rakhatsz 100 féle elemet, kisebb különbségek lehetnek, (pl. tartósság) de a lényeg ugyanaz. Egy időben az Opelekhez a Castrol-t nyomatták...

Én speciel 6 éve Castrolt töltök az Astrába. (... és nem a reklám miatt... :) )

Elküldve

Nekem Mobil 1 szolgál már kb. 60e kilométere a megelégedésemre. Szerintem egy bizonyos szint felett minden olaj jó, csak a szarokat illik elkerülni. De azokat aztán messze ám! :)

Elküldve

Én is Mobil 1 -et használtam az előző Astrámba, az új 1.6 Eco. jelenleg 3500km-el. Ebbe is ezt tervezem beletenni, úgy 5000 körül. Remélem nem csalódok benne (mármint az olajban).

Elküldve
Nem rossz az a Topgard, az Opel olajánál nagyságrendekkel jobb... :)

Az ára sem rossz, 7000Ft/5L.

egész jó ez a cucc...

tegnap este kib@szott hideg volt Pécsett amikor indultunk haza és tök csendes volt a moci indításkor, úgyhogy eddig bejött :roll:

Elküldve
Nekem Mobil 1 szolgál már kb. 60e kilométere a megelégedésemre. Szerintem egy bizonyos szint felett minden olaj jó, csak a szarokat illik elkerülni. De azokat aztán messze ám!

Tom!

Van feléd néhány kérdésem:

Mobil1 -ből melyik változat?

Hány ezrenként cseréled?

Mennyit eszik belőle a géped?

Előre is kösz!

Elküldve

Tom!

Van feléd néhány kérdésem:

Mobil1 -ből melyik változat?

Hány ezrenként cseréled?

Mennyit eszik belőle a géped?

Előre is kösz!

Mobil 1 Synt S 5W-40

10-12 ezrenkét cserélem (10e-nél elkezdek gyűjteni rá :) )

Hát hogy mennyit eszik belőle az egy érdekes kérdés, volt már olyan hogy 6000km alatt megevett 1 litert, de akkor más gond is volt és főleg 4000 1/min felett ment, de normál használat mellet, olyan 1liter/15000. Szóval szerintem nem vészes. De a nálam nagyobb tudásúak 10W-40et javasolnak bele, főleg ha idősebb a géped, és 8V-s. Szerintem fontold meg!

Üdv

Elküldve
Mobil 1 Synt S 5W-40

Tom!

Kösz az infót, nekem 1.6 16 szelepes Eco-Tec motoros az autóm 3.700km-el, és 5.000-nél (márciusban) akarom az első olajcseréjét megejteni. Úgy gondolom, hogy megkockáztatok egy Mobil 1 Protection 0W-40 -et.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.