leslie Elküldve Július21, 2008 Elküldve Július21, 2008 Miért is?? (csak halkan mondom, hogy volt benne- 14.000 km-t, kb. 15 hónapot- és persze az úgymond barát szerelő rakta bele hogy mert minden Opelos ezt használja- következő alkalommal úgy ment bele a Valvoline 10W40 hogy ihaj- sajnáltam a mocit ezért kapta jobbikat- 3 ezer Ft különbség volt a 2x2l GM, meg az 5 l Durablend között) Szinte senki nem használja az Opel gyári olajat. Régen jó volt, ma már messze kerülendő. Szerelő haver meg azért javasolta, mert óccsó.
opel16v Elküldve Július21, 2008 Elküldve Július21, 2008 Sajnos azért rá kellett jönnöm, hogy a múltkor kényszerből Patyiéktól zsákmányolt hordós opel 10W40 (total) olaj sem olyan hűdejó minőség... 300km után lett leendedve (elkészült az olajhűtő új csöve végre :lol: ), és elég rossz képet mutatott, pedig nem is volt megkergetve közben a gépsas. :lol:
Villi Elküldve Július21, 2008 Elküldve Július21, 2008 sziasztok, megtudna valaki mondani h astra F x14nz-be milyen olajat es milyen gyartotol tegyek ami nem hamisitvany es jo a motornak? Hordosat vagy 5literes vagy 1 literes kiszerelesben vegyem a javasolt olajat? Esetleg 1 top 3 lista? persze az atlag ember peztarcajahoz mert kategoriabban.
Tápiószecső Elküldve Július21, 2008 Elküldve Július21, 2008 sziasztok, megtudna valaki mondani h astra F x14nz-be milyen olajat es milyen gyartotol tegyek ami nem hamisitvany es jo a motornak? Hordosat vagy 5literes vagy 1 literes kiszerelesben vegyem a javasolt olajat? Esetleg 1 top 3 lista? persze az atlag ember peztarcajahoz mert kategoriabban. Rendszeresen felmerülő kérdés. Olvass vissza pár oldalt és biztosan megtalálod a választ. De a 170 oldal végig a tapaszataltokról szó, minél többet olvasol annál többet fogsz tudni. :lol:
Driven Elküldve Július21, 2008 Elküldve Július21, 2008 Pár hete mikor még full zöldfülű voltam itt, szóbahoztam az 5W30-as GM olajat, hogy én azt használom az autómba. Akkoriban általánosságban azt írtátok, ami azóta is többször elhangzik, hogy a 10W40 GM olaj kerülendő. Esetleg van valakinek az 5W30 GM olajjal valami tapasztalata? Egyébként olajcsere után valszeg Castrol (10W40) fog belekerülni.
Robz Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Metabond olajba kell még az adalék is? Én eddig azt hittem, hogy alapból benne van. :lol: Mobil 5W-40 lesz a vasban 1-2 héten belül, ebbe szerintetek érdemes még az olajba való adalékot megvenni? Éves szinten kb 10e a futásteljesítmény általában nálunk. Fogyasztásban mennyire jelentkezik ez a súrlódáscsökkentés? (gondolom kell neki mutatni valamit) Injektor tisztítót szerintetek érdemes néha tenni a vasba?
yooccoo Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 nem, az adalékot nem kötelező beletenni az csak egy plussz, ha van egy kis pénzed kényeztetni a gépmadarat
opel16v Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Metabond olajba kell még az adalék is? Én eddig azt hittem, hogy alapból benne van. :lol: Mobil 5W-40 lesz a vasban 1-2 héten belül, ebbe szerintetek érdemes még az olajba való adalékot megvenni? Éves szinten kb 10e a futásteljesítmény általában nálunk. Fogyasztásban mennyire jelentkezik ez a súrlódáscsökkentés? (gondolom kell neki mutatni valamit) Injektor tisztítót szerintetek érdemes néha tenni a vasba? Ha gondolod, beleteszed, ha nem, nem kötelező. Az olaj alapból frankó jellemzőkkel bír, de alapból nem tartalmazza a súrlódáscsökkentő adalékot (gondolj bele, az drágább szinte, mint az olaj). Aki spórolósan vezet, annál általában meglátszik a fogyasztásban a különbség. Mondjuk itt nem arra kell alapozni, hogy ez majd megfelezi a fogyasztást :lol: A legnagyobb szerepe ennek az adaléknak a motor állagmegőrzése. Akinek nem mindegy hogy 200ezernél motorgenerál, vagy 300 ezernél még gyönyörűen fut a motor, annak mindenképpen ajánlom ezeket az adalékokat. Milyen motorba akarod az 5W40-et?
Robz Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Ha gondolod, beleteszed, ha nem, nem kötelező. Az olaj alapból frankó jellemzőkkel bír, de alapból nem tartalmazza a súrlódáscsökkentő adalékot (gondolj bele, az drágább szinte, mint az olaj). Aki spórolósan vezet, annál általában meglátszik a fogyasztásban a különbség. Mondjuk itt nem arra kell alapozni, hogy ez majd megfelezi a fogyasztást :lol: A legnagyobb szerepe ennek az adaléknak a motor állagmegőrzése. Akinek nem mindegy hogy 200ezernél motorgenerál, vagy 300 ezernél még gyönyörűen fut a motor, annak mindenképpen ajánlom ezeket az adalékokat. Milyen motorba akarod az 5W40-et? Z14XE A szervizkönyv szerint csak először volt benne 5w30, utána mindig 5w-40 Mobil.
opel16v Elküldve Július25, 2008 Elküldve Július25, 2008 Z14XE A szervizkönyv szerint csak először volt benne 5w30, utána mindig 5w-40 Mobil. Abba tökéletes :lol: Aztán ha esetleg pár olajcsere után már csipeget belőle közel 1L-t cserénként, akkor érdemes áttérni 10W40-re.
conquistador Elküldve Augusztus1, 2008 Elküldve Augusztus1, 2008 Sziasztok! Megkapta a technika a friss kenést mol dynamik max 10w40. Multkor ez a típus olyan mértékben bevált, hogy muszáj voltam megvárni amíg az autobolt kedvező áron adja :lol: Nekem nagyon bejött ez a típus az x14nz-hez mert nem égett meg a pesti dugóban (Kb 1 óra gyök2 vel) és a tökék sem zajonganak, pontosabban csendesebb mint a többi olajtól! Én személy szerint olajfogyasztásról nem nagyon tudok beszélni mert: 1; nem hajtom a gépet 2; mert viszonylag kevés a kilóméter benne (87e) ! Üdv:BB
Reeckatee Elküldve Augusztus2, 2008 Elküldve Augusztus2, 2008 Mint Metabond terjesztô kicsit gáz, hogy ezt kérdezem, de vajon az X17DTL-be is jól teljesít a metabond 10w40? Vagy tud vki nekem nagyon jó olajat mondani dizilbe??
FPepe Elküldve Augusztus2, 2008 Elküldve Augusztus2, 2008 Mint Metabond terjesztô kicsit gáz, hogy ezt kérdezem, de vajon az X17DTL-be is jól teljesít a metabond 10w40? Vagy tud vki nekem nagyon jó olajat mondani dizilbe?? Sztem jól :lol:
powerup Elküldve Augusztus4, 2008 Elküldve Augusztus4, 2008 Mint Metabond terjesztô kicsit gáz, hogy ezt kérdezem, de vajon az X17DTL-be is jól teljesít a metabond 10w40? Vagy tud vki nekem nagyon jó olajat mondani dizilbe?? Nekünk a hasonló motorral szerelt céges Combo-ban ilyen olaj van , nincs vele gond.
J0hnny Elküldve Augusztus4, 2008 Elküldve Augusztus4, 2008 Vagy tud vki nekem nagyon jó olajat mondani dizilbe?? Pennzoil :lol:
C16SE Elküldve Augusztus10, 2008 Elküldve Augusztus10, 2008 Pennzoil :lol: Bocsi! Majdnem rossz helyre írtam a mondandómat.
Driven Elküldve Augusztus13, 2008 Elküldve Augusztus13, 2008 Egy fura kérdés jutott eszembe tegnap, lehet hogy egyszerű rá a válasz: Mi történik akkor ha azonos márkából és típusból különböző viszkozitású olajokat töltök össze egy motorba? Pl. Castrol. Mondjuk 10W40 Castrol van a motorban, de 5W30-ból töltök rá három decit mikor lecsipegetett belőle. Csak elvi kérdés, nem tervezek ilyet csinálni.
FPepe Elküldve Augusztus13, 2008 Elküldve Augusztus13, 2008 Egy fura kérdés jutott eszembe tegnap, lehet hogy egyszerű rá a válasz: Mi történik akkor ha azonos márkából és típusból különböző viszkozitású olajokat töltök össze egy motorba? Pl. Castrol. Mondjuk 10W40 Castrol van a motorban, de 5W30-ból töltök rá három decit mikor lecsipegetett belőle. Csak elvi kérdés, nem tervezek ilyet csinálni. Ne is, összeönteni csak azonos viszkozitású olajakat szabad (ha muszáj). Hogy konkrétan mi lenne a reakció, azt nem tudom, de lehet, hogy kicsapódnának belőle az adalékanyagok, elveszítené a kenőképességét.
szobikari Elküldve Augusztus13, 2008 Elküldve Augusztus13, 2008 Ne is, összeönteni csak azonos viszkozitású olajakat szabad (ha muszáj). Hogy konkrétan mi lenne a reakció, azt nem tudom, de lehet, hogy kicsapódnának belőle az adalékanyagok, elveszítené a kenőképességét. tényleg nem egészséges különböző viszkozitású olajakat összeönteni, de szerintem ha 3L-hez öntesz 3decit ( 10-40-eshez 5-40-est ), attól még nem szakad le az ég, és a motorod sem sül be. Mondjuk én még 1 decit sem öntenék össze a saját autómban :lol: ( kicsit OFF, mentünk Németországba a céges Octaviaval, 3000km-es út , 100km után sárga visszajelző, alacsony olajszint. ALsó nívón volt az olaj, irány a benzinkút. Elkezdtük találgatni, milyen olaj lehet benne. Mivel semmit sem találtunk a szervizkönyvben, 1L jófajta 10-40es bele, aztán uzsgyi :lol: Mikor elkezdtem fejtegetni a főnökömnek, hogy nem mindegy, milyen viszkozitás, minőség stb, sokatmondóan rámnézett, és azt mondta : "Olaj-olaj. Darab-darab" :lol: ) ON http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/080229g/ http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070917f/ http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/080409c/
szobikari Elküldve Augusztus25, 2008 Elküldve Augusztus25, 2008 Halihó, Prista olaj... ( Bulgária + Texaco(?) ) Hallott már róla valaki? Jót, rosszat? Én csak a honlapjukig jutottam...
Driven Elküldve Augusztus25, 2008 Elküldve Augusztus25, 2008 A bolgár ralibajnok autója ezzel a céggel van keresztbe-hosszába felmatricázva. Ez nem jelenti azt hogy azt az olajat is használják, de a pénzmosoda az biztos hogy olajozottan megy :lol: De valami Texaco-s az biztos.
szobikari Elküldve Augusztus26, 2008 Elküldve Augusztus26, 2008 A bolgár ralibajnok autója ezzel a céggel van keresztbe-hosszába felmatricázva. Ez nem jelenti azt hogy azt az olajat is használják, de a pénzmosoda az biztos hogy olajozottan megy :lol: De valami Texaco-s az biztos. Hmmm. Janika kocsija is tele volt MOL matricákkal, mégse használtam volna soha :lol: Amúgy már mindegy, mint kiderült, ilyen olaj van most a kis esztergomi lélekvesztőben. 8000km volt olajcsere óta, nem volt fogyás, olajlámpa már szinte az indítózásnál kialszik ( na jó, csak pislákol ), nincs hang, nincs csattogás, hidegen sem volt. Olajfogyás sincs szerencsére, 3-4000km-ig az olajnak szinte olyan színe volt, mint mikor belerakták. Most, 8000körülre vált enyhén tejeskávé színűvé. Hétvégén csere. Szerelőm esküszik erre az olajra, ezt használja már 7 éve, azt mondta, nincs rá panasz. Ennek ellenére gondolkodom egy Castrol-cserén ( esetleg Mobil1 )... :lol: Hja, és az olaj pedig ÁLLÍTÓLAG ámerikáji, a texaco 25%-os tulajdonosrésszel bír a boltban, és engedélye van az üzemnek texaco kenőanyagok gyártására.. Ez itt NEM a reklám helye volt, csak kíváncsi voltam, milyen olaj ez.
webshark Elküldve Augusztus27, 2008 Elküldve Augusztus27, 2008 dacára az itt olvasható cikkeknek: http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070416c/ http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070917c/ bementem az egyik helyi autósboltba és vettem Opel/GM manuális váltóolajat. A gond az hogy persze a jó sok német szöveg között nincs rajta egy deka írás se, hogy milyen viszkozitású, milyen minőségű. ott virit rajta GM jelzés, persze a szokásos dizájn. Majd lefotózom, és linkelek egy képet! Kicsit fosok, mert nem akarok váltót cserélni, hogy szar olaj került bele. Számla megvan. na itt a CUCC http://kepfeltoltes.hu/view/080829/DSCF416...ltoltes.hu_.jpg
yooccoo Elküldve Augusztus27, 2008 Elküldve Augusztus27, 2008 olajdokit inkább kerüld el és itt kérdezz :lol: amúgy meg a gm pont belevaló
Recommended Posts