Gabó20 Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Jó, jó, értem én, és meggyőzhető vagyok. :D Csak ugye a tőkék miatt, meg a full szintetikus olajok előnyei miatt gondolkodtam eddig ebben, és mivel nem volt igazán érdemi olajfogyasztás. Azért a legtöbb gyártónál van (pl. Metabondnál is) ajánlott 5W-s is ehhez. Helló Nekem x16xel-be volt 5w-40es (castrol) és azt normális üzem mellett eléggé csipegette.Ha hajtottam akkor meg nagyon.Most 10W-40 van benne (szintén castrol) és eddig akárhogy mentem egy csepp se fogyott belőle.A hidrotőkék pedig nem csattognak a 10W miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Sziasztok Cartársak! Kérdésem a következő lenne, még mindíg semmi tapasztalat a Q8 olajakról, vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet ez a történet? :sowwy: Nagyon érdekelne, hogy ha valaki használta már annak mi a véleménye dologról, mik a személyes tapasztalatok vele kapcsolatban. Sajnos a mol dynamic - nak nagyon elszált az ára, ennyiért már mobil 1 is mehetne bele :lol: Üdv: BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Q8 at valaki dícsérte már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Még tavaly rendeltem Q8 Advanced 10w-40-es olajat ismerőseimmel közösen. Én még nem öntöttem bele, pár hét múlva szándékozom felhasználni. De ismerőseim már használják és érdeklődésemre elmondták, hogy semmi gond az olajjal, szépen jár vele a motor, nem fogy különösebben. Ők meg vannak vele elégedve, kedvező ára miatt áttértek erre az olajra. Ha megejtem az olajcserét, én is beszámolok tapasztalataimról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Csááá :sowwy: Énnekem második periódus alatt van Q8 a motorban. Abszolut semmi különbség a Castrol magnetec 10w40, vagy a Q8 10w40 között. Vagy éppen más minőségi olaj között is. Eddig sem fogyott olaj, és most sem a Q8-al. Csendesen jár a motor, minden Ok vele. :lol: Szóval használjátok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 egyszer egy talin csak ugy érdekesség képpen össze lehetne hozni egy ilyen próbát az olajok közt. a metabondos próbagéppel... kiváncsi lennék az eredményre pl a Gm 10W40es metabond Q8 vagy éppen a Castrol olajok közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Sajnos nem igazán lehet megkaparintani azt a gépet magánfelhasználásra, már érdeklődtem :sowwy: Amikor én láttam működni a gépet, akkor egy texaco 10w40-es olajat, és a metabond speed 10w40-et hasonlítottuk össze, és elég szembetűnő különbség volt a meta javára :lol: Amiben megegyeztek, hogy amikor belekerült mindkettőbe a meta adalék, akkor ugyanolyan lett :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Gábor, jól gondolom, hogy a GT adalék tul.képpen ugyanezt teszi a váltóban? Most belekerült mindkét gépbe, egy flakon (250mL) elég 2 F13 váltóba is, mivel azt írják, 5-10%-os keverési arány kell, az F13-ban pedig 1.6L olaj van -> kb. 8.5%. Mintha halkabb lenne a diffi azóta :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Így van, hasonló módon működik a GT adalék is. Csak az már alacsonyabb hőmérsékleten is beépül, és jobb a mechanikai stabilitása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 hát egyszer volt arrol szó, hogy kapunk egy gépet magáncélra.... de az már rég volt, és azóta nemnaon kérdeztem... pedig igy lehetne jol összehasonlítani olajat az olajjal :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Ha te tudnál kunyizni egyet, az jó lenne :lol: Nekem a pestiek nem akarják odaadni :sowwy: Féltett kincs :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 ma voltam a raktárba de eszembe se volt rákérdezni hazafele meg jol megszptam:S lehet ha megkérdezem, és azt a pár percet ott töltöm az őzike se épp elém bassza ki magát:S váááááá a véletlenek:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 ma voltam a raktárba de eszembe se volt rákérdezni hazafele meg jol megszptam:S lehet ha megkérdezem, és azt a pár percet ott töltöm az őzike se épp elém bassza ki magát:S váááááá a véletlenek:S Végén még kiderül, hogy a Metabond életet is menthet :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Végén még kiderül, hogy a Metabond életet is menthet :sowwy: :lol: Simán! :lol: Novy, sajnálom az őzikés affért... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 ma voltam a raktárba de eszembe se volt rákérdezni hazafele meg jol megszptam:S lehet ha megkérdezem, és azt a pár percet ott töltöm az őzike se épp elém bassza ki magát:S váááááá a véletlenek:S Remélem, nem sikerült kivasalnod szegényt. Mindkettőtök miatt... :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 egyszer egy talin csak ugy érdekesség képpen össze lehetne hozni egy ilyen próbát az olajok közt. a metabondos próbagéppel... kiváncsi lennék az eredményre pl a Gm 10W40es metabond Q8 vagy éppen a Castrol olajok közt. Az jólenne , de minden olajat csak úgy ahogy kiöntöd a dobozból tehát mindenféle himi humi nélkül , "szüzen" :lol: :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Sajnos nem igazán lehet megkaparintani azt a gépet magánfelhasználásra, már érdeklődtem :lol: Amikor én láttam működni a gépet, akkor egy texaco 10w40-es olajat, és a metabond speed 10w40-et hasonlítottuk össze, és elég szembetűnő különbség volt a meta javára :lol: Amiben megegyeztek, hogy amikor belekerült mindkettőbe a meta adalék, akkor ugyanolyan lett :lol: Akkor egy kérdés :P haversrác RS-t használ 10W-40 et viszont abba tett meta adalékot , kérdezte tőlem hogy egyáltalán lehet e??? Én nemtudttam neki megmondani. :lol: Tehát a kérdés: A meta adalékot minden gyártó álltal forgalmazott olajhoz hozzá lehet tenni?? :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Akkor egy kérdés :lol: haversrác RS-t használ 10W-40 et viszont abba tett meta adalékot , kérdezte tőlem hogy egyáltalán lehet e??? Én nemtudttam neki megmondani. :lol: Tehát a kérdés: A meta adalékot minden gyártó álltal forgalmazott olajhoz hozzá lehet tenni?? :sowwy: Elvileg igen, minden márkához hozzáadható. Xray, véletlenül nem neked volt Astra G javítási könyved pdf-ben? Mert az enyémet véletlenül töröltem.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Elvileg igen, minden márkához hozzáadható. Xray, véletlenül nem neked volt Astra G javítási könyved pdf-ben? Mert az enyémet véletlenül töröltem.... :sowwy: Köszi majd mondom neki, igen van és INNEN le is szedheted! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Akkor egy kérdés :lol: haversrác RS-t használ 10W-40 et viszont abba tett meta adalékot , kérdezte tőlem hogy egyáltalán lehet e??? Én nemtudttam neki megmondani. :lol: Tehát a kérdés: A meta adalékot minden gyártó álltal forgalmazott olajhoz hozzá lehet tenni?? :sowwy: Mióta van RS 10W40? :lol: Egyébként mindenféle olajhoz hozzáadható, nincs megkötés. Mivel az csak a hordozója, amíg be nem épül a fémfelületbe. Tehát sok közük nincs egymáshoz :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Köszi majd mondom neki, igen van és INNEN le is szedheted! :lol: Köszi! :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Ha valakit esetleg érdekel, épp tegnap láttam a Castrol magnatec 10W-40 (4 liter) most 6e pénz a madaras tescóban. Mondjuk az érdekes, hogy másutt meg 12e. Szerintem az sem reális ár. De 6e-ért szerintem megéri, én legalábbis épp most készülök cserélni, egyelőre ez tűnik a legjobb választásnak ár/érték arányban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Ennyibe kerül a netes olajshopokban is (6e). Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Köszi majd mondom neki, igen van és INNEN le is szedheted! :sowwy: Xray, annyit felejtettem el megkérdezni, hogy nincs véletlenül ilyened Astra H -hoz is? Egy havernak kellene... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Mióta van RS 10W40? :lol: Egyébként mindenféle olajhoz hozzáadható, nincs megkötés. Mivel az csak a hordozója, amíg be nem épül a fémfelületbe. Tehát sok közük nincs egymáshoz :lol: Sorry kolléga de teljesen igazad van , elírtam 10W-60 akart az lenni :sowwy: Szóval ha jólértem maradhatok a Castrolnál de "élvezhetem" a Meta álltal nyújtott + dolgokat?? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts