_Szasza_ Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Sziasztok Két cikk az olajokról, érdemes elolvasni. http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-vis...io-suruseg.html http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-oil-vis...-0w-5w-10w.html ÜDv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Sziasztok Két cikk az olajokról, érdemes elolvasni. http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-vis...io-suruseg.html http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-oil-vis...-0w-5w-10w.html ÜDv. már kitárgyaltuk ezeket. Azért köszi. sajnálatos, hogy ilyen cikkek ennyire nagy nyílvánosságot kapnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Két cikk az olajokról, érdemes elolvasni. http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-vis...io-suruseg.html http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-oil-vis...-0w-5w-10w.html Néha olvass vissza pár oldalt. Véleményeket is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Szasza_ Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 Néha olvass vissza pár oldalt. Véleményeket is. :D Hello Nem mentségként, de az elmúlt jópár napban kimaradtak a fórumok (ez is és a zsigulis is), egyébként rendszeres olvasó vagyok itt. A cikket mint érdekességet dobtam be, jópár részével én sem értek egyet, de ezeket nagyrészt már kiveséztétek ahogy látom. Elnézést a figyelmetlenségért, ÜDv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 nemtom miért de sztem ebben annyi van amennyit mutat... asse' lehetetlen :D Viszont akkor elég szar állapotban van a "korához" képest :D Ez arra enged következtetni, hogy vagy rossz minőségű olajjal használták, vagy túl hosszú csereperiódussal, vagy szinte mindig rövid távokat ment az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 Nem mentségként, de az elmúlt jópár napban kimaradtak a fórumok (ez is és a zsigulis is), egyébként rendszeres olvasó vagyok itt. A cikket mint érdekességet dobtam be, jópár részével én sem értek egyet, de ezeket nagyrészt már kiveséztétek ahogy látom. Elnézést a figyelmetlenségért, ÜDv. Semmi gond. Csak tájékoztatásként írtam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 az állandó rövidtáv is tönkrevághatja a kocsit? akkor miénk se lessz hosszú életű :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 az állandó rövidtáv is tönkrevághatja a kocsit? akkor miénk se lessz hosszú életű :D :D Hát egy motornak két halála van: -Sok, gyakori rövidtáv, -illetve ha sokáig áll, az sem jó neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 az állandó rövidtáv is tönkrevághatja a kocsit? akkor miénk se lessz hosszú életű :D igen, mert sokat fut hidegen a motor, ami nem tesz jót neki. na pl ennek a negatív hatásnak a csökkentésére nagyon frankó a metabond adalék :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 há akkor az csökkentés megvan :D am mi a rövid táv?? 10 km? vagy az amíg be nem melegszik a moci??? mostanában hálistennek, 20m alatt nem volt még. na meg tegnap is 130km gondolom ez már nem rövid :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 minden rövidtávnak számít, amíg nem üzemmeleg a motor. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 jo akkor miota termosztát cserélve van ritka a rövidtáv :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 minden rövidtávnak számít, amíg nem üzemmeleg a motor. :D Ezzel egyet értek maximálisan! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 ...hálistennek, 20m alatt nem volt még... Ez azért még elég rövid táv... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 opp 20km :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 Tegnap lecseréltem az olajat Metabond Speed 10W40-re.(szebb hangja lett,olyan selymes :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 ez nem egyedülálló tapasztalat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 Tegnap lecseréltem az olajat Metabond Speed 10W40-re.(szebb hangja lett,olyan selymes :D ) Én nempróbáltam még a Metabond olajat de sztem minden minőségi friss olajtól szép hanja lessz, friss Castrol-nál ugyanez volt a tapasztalatom. :D :D Megszabad kérdezni,hogy költségvetésben mennyibe "fájt" ez az olajcsere?? Köszi! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 Megszabad kérdezni,hogy költségvetésben mennyibe "fájt" ez az olajcsere?? Köszi! :D 6705HUF/5 lityi (Gabinál érdeklődhetsz! :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 6705HUF/5 lityi (Gabinál érdeklődhetsz! :D ) :D köszi, egyenlőre még nem kell 3000 km van az "új" olajban :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DuDu123 Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 Tegnap lecseréltem az olajat Metabond Speed 10W40-re.(szebb hangja lett,olyan selymes :D ) :D Azért egy kicsit sántít az összehasonlítás...... A fáradt régi és a vadiúj meta közötti különbséget érzed.... Minden olajnál észre lehet ezt venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 szomszédomnak ette az olajat furamód a metát nem ezt is lehet érezni bármelyiknél?? jah és a 12ezret futott meta olajjal se lett hangos... mármint nekünk szaladt ennyivel tul.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 szomszédomnak ette az olajat furamód a metát nem ezt is lehet érezni bármelyiknél?? jah és a 12ezret futott meta olajjal se lett hangos... mármint nekünk szaladt ennyivel tul.... Most erre mitmondjak?? Lehet ette azt is csak nem mondta meg :D Ahogy már valaki itt mondta egyszer "csodák lehetnek" de a csodaszerekben nem hiszek! Az is lehet hogy metából vastagabbat öntött bele mondjuk 10 est a régi meg 5 ös volt na psze hogy a vastagabbat nem eszi vagy is nem látványosan , az a tulaj aki aztmondja hogy az autó egy csep olajat sem eszik az nem mond igazat! :D Ha valaki tudja milyen az amikor egy kocsi olajat eszik hidd el én tudom régi Hondám jujj desok fejfájást okozott nekem! :D nem ette zabálta az olajat próbáltam én mindenféle sztárolt adalékot vastagabb olajat , a kopás ra vagy hibára a generál a gyógyszer , de lehet vannak oylan emberek akik még salyát magukat is becsapják! :D És nem azt írják ami a tény hanem azt amit mások látni szeretnének! De ez egyéni vélemény! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 és a 12ezret futott meta olajjal se lett hangos... mármint nekünk szaladt ennyivel tul.... Na erre még csak anyit hogy a haverom is tulszaladtt méghozzá olyannyira hogy az Castrol RS el elment 22 ezret és az sem volt hangos , az olaj színét nekérdezdmeg :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 és még csodálkozik, hogy Gabi is ellentmond neki...nem vagyok hülye, hogy 10et nem eszi attol még az 5öst lehet, hogy igen, szomszéd se ma kezdte az autos témát, meg lehet kétszer régebben mint te( autószerelő, és ha egy emberfajta, na akkor ő pont az aki nem hisz ilyen adalékokban) nah jo.. vedd csak a castrolodat :D én meg Gabi is csak próbál olyat mondani, ami kipróbált és tényleg jo, de mondhatod hogy mégsejo, meg hülyék is vagyunk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts