Novy Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 én még nem jártam ezen az olajshopos oldalon, de rem legalább valami színvonalas, és nem olajdoktorok meg társaik, akik "színvonalas" oldalaikon ugyancsak "színvonalas" hozzászólásukkal rémítgetik az embereket :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 én még nem jártam ezen az olajshopos oldalon, de rem legalább valami színvonalas, és nem olajdoktorok meg társaik, akik "színvonalas" oldalaikon ugyancsak "színvonalas" hozzászólásukkal rémítgetik az embereket :D Novy, ha megnézed az oldalt, látni fogod, hogy ez csupán egy igényesebb webáruház, nem több. Itt nem adnak tanácsot senkinek. Személy szerint még sosem rendeltem tőlük, de a motorolajok terén az egyik legnagyobb webáruháznak számít Magyarországon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 oké az jol hangzik nincs szükségem, igy nem is nézem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Abba gyári dexron II-t vegyél :D Akkor ígykérjem a bótba??? :D dexron II a szervóba? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 91es 1.2es seat ibizába milyen moci olaj kell?? én csak 93tol felfelé találtam meg abba 10W40est ir szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Akkor ígykérjem a bótba??? :D dexron II a szervóba? :D Igen, de a Dexron II csak az olaj tulajdonságait jellemzi, nem a gyártóját (mint pl. a 10W40). 91es 1.2es seat ibizába milyen moci olaj kell?? én csak 93tol felfelé találtam meg abba 10W40est ir szerintetek? Sztem az jó lesz bele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 rem :D THX Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Megjelent a Mazda Autó oldalán olvasott, motorolajról szóló cikksorozat folytatása: http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-oil-vis...-0w-5w-10w.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Megjelent a Mazda Autó oldalán olvasott, motorolajról szóló cikksorozat folytatása Azóta sem lett okosabb a szerző, látom :D Van ebben a cikkben is kedvenc mondatom: :D "Valamely okból kifolyólag nagyon kevés ember fogadja el az előbbiekben leírtak igazát." Ez egy dilettáns okoskodása, aki egy tévképzetre alapozza az okfejtését. Ez a véleményem továbbra is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 mondjuk én sem értem, miért ragaszkodik ahhoz, hogy a higabb olaj jobban ken. Ami hígabb, az ugye eleve gyengébben marad a felületen, így gyengébben is ken. Ilyen alapon tegyünk bele vizet, mert az hígabb. :D Lehet össze szedett egy halom adatot, de ez a ragaszkodás a híg olajokhoz... tegyen egy skoda 120-ba 0-s olajat... majd a gépműhely szeretni fogja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Igen, az hogy azt mondja, motor illesztéstől és állapottól függetlenül jobb a "hígabb" olaj... hát ez arra enged következtetni, hogy 0 a gyakorlati tapasztalata a srácnak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 áhh igen ezt szeretem adjátok az ívet :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Egy metabondos kérédsem van :D Tegnap mértünk kompressziót és nem az igazi...a szerelőm azt mondta, lehet kéne adni neki valami adalékot... A kompressziókülömbség egy bar alatt volt: 1.henger 13 2.henger 12,2 3.henger 13 4.henger 12,3 Lehet, hogy segítene rajta a Metabond CL? Adalékoktól kicsit tartok, dehát ez egy kicsit az is, meg nemis, szal ezt még nyugodtan bele merném tenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 AutoFit: X14XE Kompressziónyomás Normál 17.0(bar) ; Minimálisan 13.0(bar); Különbség határa a hengerek között 1.0(bar) Ha erőben azért ott van a kicsike, akkor valami nem stimmt a méréssel. :D Amúgy a metabond nem fogja felújítani, ha arra gondolsz. A meta arra való, hogy az állapotát minél tovább megőrízze a motor. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Tegnap mértünk kompressziót és nem az igazi...a szerelőm azt mondta, lehet kéne adni neki valami adalékot... Ha veszteséget mértek talán az is kiderült volna, hogy hol is nem az igazi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 AutoFit: X14XE Kompressziónyomás Normál 17.0(bar) ; Minimálisan 13.0(bar); Különbség határa a hengerek között 1.0(bar) Ha erőben azért ott van a kicsike, akkor valami nem stimmt a méréssel. :D Amúgy a metabond nem fogja felújítani, ha arra gondolsz. A meta arra való, hogy az állapotát minél tovább megőrízze a motor. :D egyszercsak elkezdett rázni alapjáraton álló helyzetben a motor...ezért mértük a kompressziót gyertyák ki lettek cserélve...abban bíztam, hogy csak az a baj de nem lett jobb... viszont a cl nél le vna írva, hogy "Kopottabb motoroknál használatával növekszik, sőt kiegyenlítődik a hengerenkénti kompresszió." ha már csak kiegyenlíti az nekem elég...gondolom ha egyenlő lenne nem rázná az autót... erőben meg nemtudom milyennek kéne lennie...ezres uno után megy mint az állat főleg amióta a lambda meg a gyertyák cserélve lettek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 CL-t felejtsd el, meg úgy általában az adalékokat. Nem csodadoktorok, ezt a problémát egyik sem fogja orvosolni. Hiába van ráírva a TV-ben hirdetett csodaszerek flakonjára is :D Az említett problémán a hf felújítás segít, ami egyébként nem egy veszélyes összeg. Viszont ha már lent van a hf, akkor érdemes megnézni alatta a hengerfalak és dugók kopottságát, mert ha nagyon gáz, akkor már nagygenerál esélyes. A km szám szerintem lehet nem annyi, mint amennyi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 CL-t felejtsd el, meg úgy általában az adalékokat. Nem csodadoktorok, ezt a problémát egyik sem fogja orvosolni. Hiába van ráírva a TV-ben hirdetett csodaszerek flakonjára is :D Az említett problémán a hf felújítás segít, ami egyébként nem egy veszélyes összeg. Viszont ha már lent van a hf, akkor érdemes megnézni alatta a hengerfalak és dugók kopottságát, mert ha nagyon gáz, akkor már nagygenerál esélyes. Mennyi km van benne? 137000 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 ... Mennyi km van benne? aláírásában benne van! :D Gabi!!! A fától látod még az erdőt? :D Jah, a HF felújítás csodákra képes. Mellesleg úgyis közeledsz a bűvös 150e km-hez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 aláírásában benne van! :D Csak biztosra ment és mint látod igaza is volt. Nem valós az aláírásban szereplő adat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Csak biztosra ment és mint látod igaza is volt. Nem valós az aláírásban szereplő adat. :D kicsire nem adunk. +-1000 nem számít. :D Mellesleg akkor megtehetné, hogy leolvassa a pontos állást, és majd abból pontos diagnózist adunk. Na, viccet félre... ez olyan sacc adat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Javítottam közben már :D Hát lenne rá egy fogadásom, hogy közelebb van már a 200-hoz (vagy távolabb is? :D ) a valóságban, mint amit lát rajta :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 te csak ne javítgass, és ne fogadj. Úgysem nyersz. :D Egyelőre lehet csak mérési hiba, hf generál, illetve nyersz. :D De seggbe rúgom önmagam is, mert ez már nem olaj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 ... De seggbe rúgom önmagam is, mert ez már nem olaj... Na, ezt azért megnézném :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Javítottam közben már :D Hát lenne rá egy fogadásom, hogy közelebb van már a 200-hoz (vagy távolabb is? :D ) a valóságban, mint amit lát rajta :D nemtom miért de sztem ebben annyi van amennyit mutat... második tulajtól vettem aki egy ismerősétől vette egy évesen... a második tulaj meg párom ismerőse...járunk feléjük rendszeresen...azért adta el mert kombira volt szüksége...soha nem volt vele semmi baja...lehet naív vagyok, de hiszek neki... ráadásul exeméknek ugyanilyen x14x-esük van, egy hónappal fiatalabb...na az ugyanennyi kilóméterrel tényleg szar állapotban van...szal van némi összehasonlítási alapom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts