Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Néhány hónappal ezelőtt valaki felhívta a figyelmemet itt a fórumon, hogy a GM olaj hordós kiszerelésén rajta van a Total hologramos emblémája. A fenti példát követve akkor írhatnánk azt is: hordós GM = Total.

Hát igen, hallottunk olyat is.

Akkor viszont el kellene egy kicsit gondolkozni: ha a GM olaj=Total olaj, akkor már nem is lehet olyan rossz........mint azt hirdettük mi is, más is, meg tulajdonképpen mindenki....

Ettől még nem fogok GM olajat használni, de azért érdemes belegondolni.

Na jó, én maradok a LM-nál.

Megosztás:

Hát igen, hallottunk olyat is.

Akkor viszont el kellene egy kicsit gondolkozni: ha a GM olaj=Total olaj, akkor már nem is lehet olyan rossz........mint azt hirdettük mi is, más is, meg tulajdonképpen mindenki....

Ettől még nem fogok GM olajat használni, de azért érdemes belegondolni.

Na jó, én maradok a LM-nál.

Igen, de szerintem is elképzelhető az, amit az illető írt, hogy a hordós és a flakonos kiszerelés különbözik beszállító/márka/minőség tekintetében.

Megosztás:

Igen, de szerintem is elképzelhető az, amit az illető írt, hogy a hordós és a flakonos kiszerelés különbözik beszállító/márka/minőség tekintetében.

Igen, elképzelhető végül is.

Bár én személy szerint nem tartom valószínűnek.

Ugyanakkor érdekes tény, hogy a gyári Ford, Opel és Mazda olajok 1 literes flakonjai teljesen megegyeznek. Nyugodtan nézzen utána, aki nem hiszi, mert így van.

Szóval fogalmam sincs, hogy lehet-e egymáshoz valami közük, de ezért ez érdekes. Valamilyen kapcsolat kell, hogy legyen köztük, lehet, hogy épp a beszállítójuk azonos. Nem tudom.

Megosztás:

Ez nekem túl olcsónak tűnik... kérdés hogy nem-e egyévesnél idősebb elfekvő készleteket vásárolnak fel olcsóbban...

Ugyanis mint tudjuk, az olajok nagy részének 1 vagy 2 éves koráig szavatolják a minőségét, utána elkezd belőlük

kiválni az adalékanyag. Szerintem ez lehet a háttérben, találkoztam már ilyennel castrol esetében. Bár nem akarok

pálcát törni más felett ennyi infóból, de azért az mégis gyanús, hogy feleannyiba kerülnek itt azok az olajok, amik

minden más helye kb azonos árban vannak (2x).

Azt is említettem, hogy a hordós és a kannás olaj teljesen más téma, más a beszállító.

A hordós olaj valóban jó minőségű lehet, mert a Patyi Laci is használja, és nincs róla rossz tapasztalata.

A kannással viszont akad néhány rossz tapasztalat :huh:

Megosztás:

Kellene pár liter Meta, hogy lenne 1xerű? Győrben tudsz nekem félretetetni, v. csak Bp-en.

Az én autómba kellene, meg 1 1.6 16V Zafirába.

Én csak itt Bp-en tudom intézni sajna :lol:

Oda csak postával tudnám, de szerintem akkor már olcsóbban

kijössz, ha bemész a helyi kereskedőhöz, és ott megveszed. :huh:

Megosztás:

Ez nekem túl olcsónak tűnik... kérdés hogy nem-e egyévesnél idősebb elfekvő készleteket vásárolnak fel olcsóbban...

Ugyanis mint tudjuk, az olajok nagy részének 1 vagy 2 éves koráig szavatolják a minőségét, utána elkezd belőlük

kiválni az adalékanyag. Szerintem ez lehet a háttérben, találkoztam már ilyennel castrol esetében. Bár nem akarok

pálcát törni más felett ennyi infóból, de azért az mégis gyanús, hogy feleannyiba kerülnek itt azok az olajok, amik

minden más helye kb azonos árban vannak (2x).

Azt is említettem, hogy a hordós és a kannás olaj teljesen más téma, más a beszállító.

A hordós olaj valóban jó minőségű lehet, mert a Patyi Laci is használja, és nincs róla rossz tapasztalata.

A kannással viszont akad néhány rossz tapasztalat :huh:

Hidd el, ez nem túl olcsó, csak az általános nyugati árfekvésnek megfelel.

Magam által használt Liqui-Moly Leichtlauf Special LL itthon 18.000 Ft-ért is van, meg van 15.000-ért is, én meg

németországban hivatalos LM kereskedőnél 9000 ft körli áron megkapom.

Sajnos a magyar kenőanyagpiac árai nagyon elszálltak, nem tudom, hogy miért egyből akar meggazdagodni ez a sok.....hadd ne mondjam ki.

Hogy a kannás GM olajjal akad rossz tapasztalat, abban feltétlenül igazad van.

Az olaj bontatlan csomagolásban (!!) 5 évig is megőrzi minőségét, más kérdés, hogy a motorban teljesítő olajból két év után lassan kezd kicsapódni az adalék. Bár ez is egy közhely, nem csapódik ki persze, csak az idő elteltével csökken a teljesítőképessége.

Megosztás:

na most már megnéztem és az összes kannára az van irva hogy szavatossági idő 5 év.

haa gyárban azt irják rá akkor csak jo addig....

Így van, öt évig minden gond nélkül eláll bontatlan csomagolásban.

És ez sem azt jelenti, hogy a hatodik év első napján már használhatatlan.

Megosztás:

Igaz, bontatlan csomagolásban tényleg 5 év. Utána jön az 1 vagy 2 év a használat közben.

Mondjuk akkor is túl olcsó az a bolt... nekem gyanús. DuDu, te rendeltél már onnan? Mik a tapasztalatok?

Igen, én sokat rendeltem már onnan.

A kocsimba ugye nem ott veszem, azt tudod már.

De a mociba,robogóba, ismerősök kocsijába sokszor rendeltem már (kb. 10 alkalom)

Igen korrektek, rendszerint már másnap megérkezik a küldemény, és az egész ország területén egyaránt 1300 Ft a kiszállítási költség.

Az olaj valódiságában nem kételkedtem, minden gyári, minden úgy néz ki, ahogy annak kell. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom aki olajvásárláson gondolkodik.

Mivel egyenesen a nyugati nagykerekből hozzák az árut, ezért képesek ilyen árakon adni, ami első hallásra a többi árhoz képest gyanúsan olcsónak tűnhet. Először nekem is megfordult a fejemben ilyesmi, de aztán én sem és ismerőseim sem kételkedtünk az áru valódiságában. És az onnan rendelt olajokkal megtett kilometerek tízezrei is ezt bizonyítják.

Röviden: Bátran rendelhet tőlük bárki, mert nagyon korrekt cég. Én is csak ajánlani szoktam őket.

Megosztás:

Röviden: Bátran rendelhet tőlük bárki, mert nagyon korrekt cég. Én is csak ajánlani szoktam őket.

Ez már mindenesetre megnyugtatóbban hangzik :)

Mondjuk azért nem lepődnék meg, ha pár hónap múlva ez a cég lenne híradótéma,

hogy nem fizettek áfát meg mittoménmit, és milliárdos a csalás :) Nagy divat :)

Én ettől mondjuk még maradok a jól bevált metabondnál :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.