Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

bazki szakközepes fizika :lol: (5 ös voltram belőe :huh: és nem is ugrott be csak a legutólsó hozzászólásra )

centirpetális erő és centrifugális

bár nekem a centripetális az inkább gyorsulással függ össze, asszem, így gyakrabban használtuk.

igy külön sose láttam még egyszerre leírva :D

szemetek vagytok :D

Elküldve
Én nem tudtam, hogy a konyhasó ilyen jól vezeti a hőt. :huh:

Majd töltök bele én is. :lol:

:D :D :D

Igen, tulajdonképpen konyhasó, persze ipari használatra, és szennyeződés mentes.....

Nem tudtad, hogy jól vezeti a hőt? Biztos hallottál már olyanról, hogy ha valakinek fülgyulladása van, meleg sóval teli csomagot tesznek a fülére. Na hát ez is valami olyasmi........ :P

Elküldve
:D :D :D

Igen, tulajdonképpen konyhasó, persze ipari használatra, és szennyeződés mentes.....

Nem tudtad, hogy jól vezeti a hőt? Biztos hallottál már olyanról, hogy ha valakinek fülgyulladása van, meleg sóval teli csomagot tesznek a fülére. Na hát ez is valami olyasmi........ :P

És ott a fülnek kell elvezetni a hőt? :lol:

De a szelepbe azért csak folyékony nátriumot tettek, ugye? :huh:

Elküldve
És ott a fülnek kell elvezetni a hőt? :lol:

De a szelepbe azért csak folyékony nátriumot tettek, ugye? :huh:

nem tom hogy milyet de van nacl töltésű szelep, persze ez csak a drága mocikban van, mai napig is.

Elküldve
nem tom hogy milyet de van nacl töltésű szelep, persze ez csak a drága mocikban van, mai napig is.

NÁTRIUM töltésű szelep van. 50 évvel ezelőtt főleg az angol versenymotorokban használták. Pédul Norton.

Elküldve

goggléba beirod, akkor is dob párat, igaz nem tudományos...

suliba tanultuk mi is, nátrium vagy nacl van arra má nem emlékszek, elképzelhető hogy natriumvan csak...

Elküldve
Kérdezd meg a fizika tanárodat és megtudod, hogy peta az a fuga! :)

A centripetális erő a kör középpontja felé, a centrifugális pedig sugárirányban kifelé mutató erő. Az olajat az utóbbi nyomja a tartály falához vagy amihez akarja. :lol:

Ja és én is találtam utalást NaCl töltésű szelepre, de csak említés szinten. Számomra azért is meglepő, mert eddig úgy tudtam a kerámiák nem épp a jó hővezetésükről híresek. :huh:

Elküldve

"egyenletesen változó körmozgás" fejezet alatt lehet betekintést nyerni a centripetális erő és gyorsulás

definícióiba és összefüggéseibe. Tsz-nek abban igaza van, amit mond, de itt mindkét erőt figyelembe kell

venni a mozgás modellezésnél :lol:

De szerintem ennyi elég is a témához, mert lassan mindenről beszélünk itt, csak az olajokról nem :huh:

Elküldve
Kérném kanyarodjatok vissza!

Milyen olajat töltsek a vectrába? Metabon 10w40 jó lesz? :lol: vagy vegyek teszkósat? :huh:

Komoly dilemma mi? :)

Elküldve
Kérném kanyarodjatok vissza!

Milyen olajat töltsek a vectrába? Metabon 10w40 jó lesz? :lol: vagy vegyek teszkósat? :huh:

Attól függ, mik a terveid vele.... :)

A Tesco-s is tökéletes megoldás lehet, ha vastelepen akarod leadni.

Elküldve

Köszönöm a kimerítő válaszokat! :huh:

Asszem maradok a jól bevált metabolondomnál. :lol:

(csak azé írtam má, me egy szó sem esett az olajokról pár oldal óta...)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.