Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Jah, csak így kevesebb kerül a versenyzős malacperselybe :lol:

Miért, szerinted ez az olajtéma hoz nekem valamit a konyhára? :lol:

Kb annyi, hogy örülhetek hogy segíthettem ;)

Mint már sokszor említettem, az hogy kiállok a metabond mellett, tapasztalati és nem üzelti alapú.

Bár jól esik néha kézbe venni egy-egy kanna olajat ingyen a kereskedőtől, ahova küldöm az

embereket, de nem kell azt hinni, hogy nálam ezért most hegyekben áll az olaj. :lol:

Maradok továbbra is tisztelettel "közvetítő" szerepben, nem kereskedői szerepben. :hiya:

A rajtam keresztül leadott rendeléseket pedig előre is köszönöm, hiszen kb minden 5L-es

kanna olaj rendelésekor engem 0,5L olajjal megsegédkeztek a versenyzésben :P

Megosztás:

TE fogtad meg a seg......

ez ment ma nálunk is suliba egész nap:D

enyémet meg is fogták bibííí :lol:

nekem se áll hegyekbe, de második csere már megvolt belőle ingyé:lol:

meg ez az az autohoz:)

de még most is azt mondom, hogy egy két boltos hasznához képest sehol se vagyunk:(

Megosztás:

de még most is azt mondom, hogy egy két boltos hasznához képest sehol se vagyunk:(

akkó mégecce, mer látom nem sikerült... szal én nem kereskedő vagyok, mint te. :lol:

én egy kereskedő alá tartozom, mondjuk úgy, szponzorációból az árrés fele az enyim

olajban. :lol: azé nem is akarok kereskedő lenni, mert nem jelentene sokkal több

"anyagi" javat, viszont akkor mindent nekem kéne intézni, amire nincs időm, nem is éri meg. :lol:

Megosztás:

Sziasztok,

Húúú de nagyon régen fórumoztam.....

De most lenne egy kérdésem.

Milyenre cseréljem az olajat?(astra F,X14NZ,99-es,130e. km-rel,ebből az első 90e km főleg nagy távolságok/Bp-Bécs/,de amióta nálam van 40e km főleg városi használat,rövid távokkal

Eddig volt benne Valvoline topguard/durablend, illetve Metabond speed(by F. Gabi) 10w40 természetesen.

Én nagyobb különbséget nem vettem észre a 2 olaj között.

Tudom ,hogy a Valvoline-nak van egy speciálisan több mint 100e km-t futott kocsiknak szánt olaja a maxlife,tehát ez is szóba jöhet...

Kérdésem,hogy melyik a jobb,ill. hogy a Metabondból nincs különbség a megtett km-ek számát illetően a javasolt olajnak?(a Meta speed 10w40 jó egy 20e km-es kocsiba ,meg egy 150-200e km-t futott kocsiba is?A valvoline miért tesz különbséget???

Megosztás:

Milyenre cseréljem az olajat?(astra F,X14NZ,99-es,130e. km-rel,ebből az első 90e km főleg nagy távolságok/Bp-Bécs/,de amióta nálam van 40e km főleg városi használat,rövid távokkal

Tudom ,hogy a Valvoline-nak van egy speciálisan több mint 100e km-t futott kocsiknak szánt olaja a maxlife,tehát ez is szóba jöhet...

(a Meta speed 10w40 jó egy 20e km-es kocsiba ,meg egy 150-200e km-t futott kocsiba is?A valvoline miért tesz különbséget???

Nem olyan régen éppen a Valvoline-ról és a Metabondról csevegtünk itt a fórumon. Laikusként azt gondolom, hogy a Valvoline különböző okokból (pl. paletta szélesítés, könnyebb eladhatóság stb.) készített egy olyan részszintetikus olajat is, amelyet a kopottabb motorokba ajánl. A Metabond 10W-40-es olaja biztosan jó egy kopottabb motorba is. Sőt, nemrég éppen a fórumozók írták itt le többen, hogy csak addig használtak Valvoline-t, amíg meg nem ismerték a Metabondot.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.