Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Na, már garázsban a Speed olaj. Csere után remélem eltűnik az a kis szelephang.

Nem akarlak elkeseríteni,de már láttam néhány SI motort,és ez a kis szelephang mindegyikben megvolt,ahogy az enyémben is(volt 1.4 si sedanom is),tökmindegy 1.4 vagy 1.6.Konkrétan a vezérmű kerék felől a kipuff.szelep adja ezt a hangot.De ezért nem veszem le a hengerfejet..

Megosztás:

mondtam hogy csodát nem kell várni tőle :unsure:

rossz himbát vagy hidrotőkét nem javít meg :wacko:

Áruljátok már el mitől lehet rossz egy hidrotőke. És egyáltalán mi is az? És baj, ha hangosak már?

A motorzajokat úgy értem, hogy hidegen kicsit kopogós a hangja, de persze utastérben nem hallható, csak a motor mellől. Melegen pedig apró kopogásokat hallat, de persze az sem zavaró számomra, mivel volt Audi (2.0, 5 henger) motoros autónk, amivel 9 évet jártunk, pedig hangosabb volt ennél mindig is a szelephangja, és sosem kellett a vezérműszíj cserén kívül a motorját bontani. Ha olaj csillapít ezeken a hangokon, akkor hurrá. Meglátjuk.

Megosztás:

A hidrotőke egyenlíti ki a szelephézagot automatikusan olajnyomás segítségével.

Ha megkopik, akkor elereszti az olajnyomást, és így nem tudja kiegyenlíteni a

szelephézagot, ennek eredménye lesz a kattogás.

Aham... akkor most azt írom, hogy értem :wacko: :unsure:

És? Csak a hang miatt számít, vagy van működést rontó hatása is?!

Megosztás:

Van. Ha szelephézag van a nem csak a verézműtengely vezérli a szelepeket hanem önálló életet is élnek. Bizonyos határok felett elég komoly károsító hatása is lehet a motorra nézve.

Oookés, tehát durva esetben eltolhatja a szelepek nyitás/zárás idejét.

Megosztás:

ha kattog, akkor nem jó

mindegy szerintem, hogy csak kicsit vagy nagyon

Gabi: majd kellene nekem egy 5l-es speed 10W40

talán jövő héten el is tudok menni érte

be tudsz menni érte a boltba (11ker kaposvár u. / budafoki mellett a lágymányosi hídnál)?

szólj előtte napokban, ha mész, és ott lesz félretéve.

Megosztás:

Sziasztok!

Kb 1,5 hónapja vettem egy 95' évjáratú 1,6 ECO 16 V - astrát. 148000km-t futott(végig vezetett szervízkönyvvel) Az elmúlt 6 évben egy hölgy használta egy kisvárosban(tőle vettem) és nem nagyon hajtotta. Az olajcsere után arra lettem figyelmes, hogy eszi az olajat (1000 km/ 4dl), továbbá melegen induláskor és alacsony fordulatszámon nem húz csak 3000ford után és még az is problémám, hogy néha reggel nem akar elindulni csak 3.-4. indítózásra ill. a fogyasztása átlag(több országúti menet) 7,5l (szerintem sok). Kérlek benneteket, ha hasznos tanáccsal tudnátok segíteni ezen problémák elhárítását illetően akkor köszönettel várom javaslataitokat illetve a már megszerzett tapasztalataitokra szívesen támaszkodnék!

Ilyen jellegű kérdéseket inkább az általános problémákban tegyél fel illetve csak egy helyen!

Megosztás:

hát én csak a fogyira tudok mondani, hogy szerintem nem sok az

másnak az 1.4ese megeszi a 7-8 lityót hengerenkénti fecsivel.

én hallottam oylat is ha sietős a dolgo és megy a klima 9 lityó, szoval, bár az már G

a olaj kajálásra, ecoteknél az se ritka, attol is függ milyen olaj van benne

3-4 indítózás, az már kicsit érdekesebb téma, de majd jönnek a többiek azk mondanak neked okosat:)

akku? rendben van? hibát nem jeleza kocsi? mennyire van hideg? bár nekem -20 is is ugy indult, mint nyáron....

gyertyák jok?

stb stb...

Megosztás:

Sziasztok!

Kb 1,5 hónapja vettem egy 95' évjáratú 1,6 ECO 16 V - astrát. 148000km-t futott(végig vezetett szervízkönyvvel) Az elmúlt 6 évben egy hölgy használta egy kisvárosban(tőle vettem) és nem nagyon hajtotta. Az olajcsere után arra lettem figyelmes, hogy eszi az olajat (1000 km/ 4dl), továbbá melegen induláskor és alacsony fordulatszámon nem húz csak 3000ford után és még az is problémám, hogy néha reggel nem akar elindulni csak 3.-4. indítózásra ill. a fogyasztása átlag(több országúti menet) 7,5l (szerintem sok). Kérlek benneteket, ha hasznos tanáccsal tudnátok segíteni ezen problémák elhárítását illetően akkor köszönettel várom javaslataitokat illetve a már megszerzett tapasztalataitokra szívesen támaszkodnék!

Jó minőségű 10W40 olaj kell bele (nem opel olaj), de akkor is sok km van benne, lehet legalább hengerfej generál

lesz belőle, ha tenni akarsz valamit érte...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.