opzsolt Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 egy kérdés . látom mennek a gondolatok a váltó adalékolásról szóval F10 váltóba gondoltam valamit (melegen kissé nehézkes a kapcsolás hidegen ok !)megmondom őszintén van egy 60E km es tökéletes váltóm tarcsiba , de még nem tenném be (asszony miatt :) ) szóval érdemes valamit löttyinteni bele ? tapasztalat ? fajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 csodát ne várj egy adaléktól sem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 nem nem semmit nem várok :) talán kicsit javít a dolgon ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 hát olajcserével talán javit rajta, sőtt lehet az olajod szarbenne és azé vagy ez nem lehetséges?? haverom 4t trabiján segitettegy olajcsere is a váltóba, állítása szerint jobban is ment, meg könnyebbewn is kapcsolta Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 ... könnyebben is kapcsolta... Ez lehetséges ... állítása szerint jobban is ment... Ez meg olyan lélektani dolog (A mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez. :) B) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 hát a lélektani dologrol csak annyit, mikro mi lecseréltük 20 éves korába a wareszon a váltó olajat nos cseppecskét kocsonyásodott már megfele, és azt ne mond hogy akocsonyában joban forog:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 am a sperhez visszatérve mikor mentünk a hídért és beszélgettünk faterommal monda hogy mit csinál azadalék, nekem meg eszembejutott hogy a sper az ien lamellás valami, és ha az csuszikakkor azért nem jo az adalék:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 hát a lélektani dologrol csak annyit, mikro mi lecseréltük 20 éves korába a wareszon a váltó olajat nos cseppecskét kocsonyásodott már megfele, és azt ne mond hogy akocsonyában joban forog:) Na jó, egy picit :) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Augusztus2, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2007 hát olajcserével talán javit rajta, sőtt lehet az olajod szarbenne és azé vagy ez nem lehetséges?? haverom 4t trabiján segitettegy olajcsere is a váltóba, állítása szerint jobban is ment, meg könnyebbewn is kapcsolta gyári új olajat raktam bele . kuncsaftnak azt mondanám hogy csere :) csak így az adalékokról jutott eszembe a lehetőség hogy hátha van valami váltóolaj adalék, ilyen esetekre .mert hát fejlődik a világ, és kitudja . B) aztán lehet rászánom magam és váltó csere . de az ember a sajátjának mindíg nehezen áll neki :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 hát figyi szerintem meg lehet próbálni, igaz nem olcsó, és majdnem veszel egy sima váltót az adalékárából, kettőéből már lehet:) nekünk ora szerint 65ezer lesz benne, de szerintem mi még anyáron kicseréljük benne és adalékkal együtt rakjuk majd bele na hello Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Nekem meg már csak egy kérdésem lenne a témával kapcsolatban: Ha már olajcsere, akkor ugye az olajszűrőt is kell cserélni, szóval ki milyen olajszűrőre esküszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 hello stefán nos nem árt, de ha egyet kihagysz abol se lesz nagy gond, nekünk pl most pont igy van figyelmetlenség miatt nem vettünk olajcserére szűrőt és a régi maradt rajta:S egyébként szerintem a gyári opel szűrő nem nagy pénz, és az bevált eddig nekem legalábbis, de lesznek majd nálam okosabbak majd ők elmondják Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 Nekem meg már csak egy kérdésem lenne a témával kapcsolatban: Ha már olajcsere, akkor ugye az olajszűrőt is kell cserélni, szóval ki milyen olajszűrőre esküszik? Kell. Gyári. 600-700Huf. És esetleg leeresztőcsavar alátét, bár ez nem kell minden alkalommal. (25Huf/darab) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 igen igen 14es megy alá sokáig nekönk is ott volt alatta a pöttyözés áthuzgáltuk a deklin az összes csavart, de továbbra is aztán gyakszin láttam hogy mindig cserélik az alátétet hoztam is de az kb 16os volt mert elkezdet folyni:) bementem csapágyboltba ott adtak csak nem tudtuk mekkora ell hoztam 12est meg 14est és az volt jó rá:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 egy tapasztalat a szűrőkkel kapcsolatban . már az 5. olyan gyári szűrőt veszem le (utóljára tegnap c16nz) aminek lötyög a belseje sajna ez eléggé aggasztó :) nem értem én ezt . már a gyári cucc ban se lehet megbízni ? más . ez pl. egy "gondos" gazda kocsijából jött , ill. esett B) ki ! kiváncsiságból szétvágtam . íme : http://img0.tar.hu/opelzsolt/img/27550017.jpg#3 elég tréééé .. teszkós pedálokra futotta neki :) de szűrő ?? hátt . .. az drága ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 más . ez pl. egy "gondos" gazda kocsijából jött , ill. esett :) ki ! kiváncsiságból szétvágtam . íme : http://img0.tar.hu/opelzsolt/img/27550017.jpg#3 elég tréééé .. teszkós pedálokra futotta neki :omg: de szűrő ?? hátt . .. az drága ! ne mán. :) Az embert örökké érik meglepetések, méga te szakmádban is. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 mé van ennek valami baja?? nicns ennek semmi baja még igy se hoyg szétvágtad:D jojaz neki a tescos pedál mellé:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 :) van még más is azon a kocsin ... két hete pl. mondom neki hogy ki kellene cserélni a motortartó bakokat bal / jobb teljesen szakadtak ! aszongya : jó az még ! most csináltattam meg az erősítőt nincsen rá lé ! agyam eldobom .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 az jo figura lehet:D ien carstilinges bittos:D én meg eladom még a ládámat meg az erősítőmet is, amivel kinlodtam egy jó hónapot hogy meglegyen hozzá minden meg elkészüljön, hogy a kocsit meg tudjam csináltatni valamiből:D hálistennek a hid már elvileg rendben van Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 az jo figura lehet:D ien carstilinges bittos:D én meg eladom még a ládámat meg az erősítőmet is, amivel kinlodtam egy jó hónapot hogy meglegyen hozzá minden meg elkészüljön, hogy a kocsit meg tudjam csináltatni valamiből:D hálistennek a hid már elvileg rendben van :) ezeknek a mi kis öreg vasainknak lelke van ! és ha ápolják , jobbak a mostaniaknál sok tekintetben ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 én fimolt tettem váltóba is difibe is hogy jobb lett-e tőle valami is azt nemtom... nemsokat mozog Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Augusztus3, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2007 egy próbát megérhet a fimol egyszerü anyag grafit . nem is drága :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 még most se cseréltük le a váltóba az olajat, pedig itt fickándozik apolcon adalékostul mindenestül:S nincs idő.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 :) ezeknek a mi kis öreg vasainknak lelke van ! és ha ápolják , jobbak a mostaniaknál sok tekintetben ! miénknek csak a lelke öreg, mert a kocsi maga 6 éves csak, de a tervezés ugyebár az 20 körül járogat 1.4es 8 szelepes clasic Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 Múlt hét végén megvolt az olajcsere a C14NZ-ben :) Metabond Speed 10W40 és egy Bosch olajszűrő került bele, amihez adtak kis alátétet is a leeresztő csavarhoz, amit ki is cseréltem, mert a régi már eléggé el volt deformálódva. Váltóolajat is vettem, szintén Metabondot, de az egy következő projekt lesz, mert, ha jól nézegettem akkor a differenciálmű borítását kell teljesen leszedni a leengedéséhez, amihez már nincsen türelmem, meg időm sem mindíg... Ha jól tudom, akkor a bal féltengely melletti kis csavar csak az olajszintellenőrző. Bocsi, hogyha kicsit off is, mert igazából Morzsa tulaj vagyok :) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts