voszi Elküldve Január14, 2007 Elküldve Január14, 2007 Unatkozol? :) Igazad van, felületes voltam egy kissé. Tehát kipárolog a helyes kifejezés. :lol: na minnyá más! :) igen, indulás előtt olvasgattam. már kezdtem azt hinni, hogy bizonyos kenőolajok szublimálnak, mert hát az Ön szaktekintélye az nekem sokat számít. :) :) (és ez nem is volt vicc).
opelastras Elküldve Február24, 2007 Elküldve Február24, 2007 Kinek van tapasztalata Opel Astra F-nel olajtekno tomitessel? (X14NZ) Le tudna valaki irni, hogy mit kell megvenni ehhez, mire kell odafigyelni es hogy zajlik a tomites folyamata? Elore is koszonom.
uhuhu Elküldve Február24, 2007 Szerző Elküldve Február24, 2007 Le tudna valaki irni, hogy mit kell megvenni ehhez, tömitést??? :unsure: :huh: :lol: :lol: semmi az egész. 1 db parafa tömités van ott. kartel le, tömités lekapar, ujtömitéssel kartel vissza... monyuk egy nem gyakorlott embernek 2 óra... meg asszem szét kell kötni a kipufogót, de ez nem bitos
opelastras Elküldve Február24, 2007 Elküldve Február24, 2007 tömitést??? :unsure: :huh: :lol: :lol: semmi az egész. 1 db parafa tömités van ott. kartel le, tömités lekapar, ujtömitéssel kartel vissza... monyuk egy nem gyakorlott embernek 2 óra... meg asszem szét kell kötni a kipufogót, de ez nem bitos Köszönöm. Tehát nem kell semmit sem ragasztani? Éppen itt a fórumban valaki gyári ragasztóról írt a tömítés kapcsán, de lehet, hogy az egyik másik Opel más típusú olajteknője volt...
warwolf Elküldve Február24, 2007 Elküldve Február24, 2007 de lehet, hogy az egyik másik Opel más típusú olajteknője volt... Ez így igaz.Szal csak bátran! :unsure:
J0hnny Elküldve Február24, 2007 Elküldve Február24, 2007 Köszönöm. Tehát nem kell semmit sem ragasztani? Éppen itt a fórumban valaki gyári ragasztóról írt a tömítés kapcsán, de lehet, hogy az egyik másik Opel más típusú olajteknője volt... Ha nem lemez kartel van alatta nem szükséges a "pampuc" a tömítésre,ha lemez,akkor nem árt! Nem tom azon a mocin milyen van,de ha alukartel,ott sem ártasz vele,ha hajszálvékonyan megkened tömítőanyaggal a tömítést.De tényleg csak nagyon vékonyan!
powerup Elküldve Március14, 2007 Elküldve Március14, 2007 Megvolt a 180.000km-es olajcsere az SI-n, Metabond Speed 10w-40-et kapott,előtte hasonló márkájú motor tisztító folyadékot ,és természetesen 5% C adalék is belekerült.A kartel tömítését is cserélni kellett,mert már eresztett szegény.
opel16v Elküldve Március14, 2007 Elküldve Március14, 2007 Azt a motormosó adalékot nem tartom jó ötletnek. Korábban már kifejtettem hogy miért. :blush:
FPepe Elküldve Március14, 2007 Elküldve Március14, 2007 Gábor, egy kérdés: ha rendelek tőled olajat, meddig tárolható, mielőtt az autóba kerülne? Van valami szavatossági ideje?
opel16v Elküldve Március14, 2007 Elküldve Március14, 2007 Gábor, egy kérdés: ha rendelek tőled olajat, meddig tárolható, mielőtt az autóba kerülne? Van valami szavatossági ideje? Jah. Elméletileg a felhasználhatósága 1 év. Tehát ha megvetted mondjuk októberben, akkor következő októberben legkésőbb illik cserélni. Ugyanis ennyi időt adnak szavatosságnak arra, hogy nem csapódik ki belőle az adalékanyag.
steelhand Elküldve Március17, 2007 Elküldve Március17, 2007 Üdv Májsztrók! Ájne kvescsön: Szal adva van egy 94-3e F Astra 1,8/16v, namost erősen javítás alatt van és totál olajcsere mindenhol. Valami tanács kellene, hogy milyen olajat nyomassak a motorba, illetve elötte érdemes-e valamivel átmosni. Nagyon sok olajsár található benne. Amit leküldtem belőle olajat, tök fekete volt, olyasmi szaggal mint a mekdönci sütödéje. Esetleg valami adalék még az öreglánynak? Jah és még kellene hajtóműolaj, szervóolaj és fékolaj, többféle nincs benne úgye? :blush:)) Ezekből milyent javasoltok? Ha esetleg már sokat szóltatok erről a topikokban, akkor jelezzétek és átrágom magam rajta, de sajnos még hátra van a motor, futómű és az összes technikai topik:)))) köszi
mackosajt Elküldve Március17, 2007 Elküldve Március17, 2007 motorolaj: metabond speed 10w-40. ez sokaknak bevált. adalék: ha a moci nem lett felújítva, akkor EZT., ha igen, akkor EZT Vagy pedig Opel hordós kiszerelésből a 10w-40. kannás(5L)nak picit bizonytalan néha az eredete.
steelhand Elküldve Március17, 2007 Elküldve Március17, 2007 motorolaj: metabond speed 10w-40. ez sokaknak bevált. adalék: ha a moci nem lett felújítva, akkor EZT., ha igen, akkor EZT Vagy pedig Opel hordós kiszerelésből a 10w-40. kannás(5L)nak picit bizonytalan néha az eredete. Köszi!
mackosajt Elküldve Március17, 2007 Elküldve Március17, 2007 Köszi! Keresd meg opel16v-t PÜ-ben. :blush:
steelhand Elküldve Március17, 2007 Elküldve Március17, 2007 Keresd meg opel16v-t PÜ-ben. :D OK :blush:
J0hnny Elküldve Március18, 2007 Elküldve Március18, 2007 Keresd meg opel16v-t PÜ-ben. :lol: Felcsaptál marketingesnek Gabinál? :blush: Mennyi a jutalékod? :D ;) :lol:
opel16v Elküldve Március18, 2007 Elküldve Március18, 2007 Macisajt figyelt és tudja hogy mi a dörgés. :blush:
opel16v Elküldve Március19, 2007 Elküldve Március19, 2007 Steelhand! Le van tiltva a pü-d, nem tudok küldeni. :blush:
steelhand Elküldve Március19, 2007 Elküldve Március19, 2007 Steelhand! Le van tiltva a pü-d, nem tudok küldeni. :blush: Az meg hogy lehet??? Küldjek esetleg email címet pü-ben?
steelhand Elküldve Március19, 2007 Elküldve Március19, 2007 off: Meg van! :blush: Felvettelek címjegyzékbe, ott meg le tiltott! Mostmár elvileg jó! :D
Tápiószecső Elküldve Március20, 2007 Elküldve Március20, 2007 Gabi, te az astrában milyen időközönként cserélsz olajat? Km-ben kifejezve.
redline Elküldve Március20, 2007 Elküldve Március20, 2007 Gabi, te az astrában milyen időközönként cserélsz olajat? Km-ben kifejezve. csak utántölt :blush: :D
opel16v Elküldve Március20, 2007 Elküldve Március20, 2007 Már egy éve alig eszi az olajat. ;) Ahhoz képest hogy kinyomom a szemét is, versenyenként max 1 vagy 2 deci hiányzik. :blush: Hogy mikor cserélem? Változó. Tavaly ugye 5 versenyen voltam, akkor az év eleji új olajbetöltés után csak egyszer cseréltünk a 3. verseny után. Nagyjából ez a cél, 3-4 versenyenként csere. Km-ben abszolút nem tudom, mennyi ez. :D
Tápiószecső Elküldve Március21, 2007 Elküldve Március21, 2007 Már egy éve alig eszi az olajat. ;) Ahhoz képest hogy kinyomom a szemét is, versenyenként max 1 vagy 2 deci hiányzik. :blush: Hogy mikor cserélem? Változó. Tavaly ugye 5 versenyen voltam, akkor az év eleji új olajbetöltés után csak egyszer cseréltünk a 3. verseny után. Nagyjából ez a cél, 3-4 versenyenként csere. Km-ben abszolút nem tudom, mennyi ez. :D Akkor az tuti nem többezer km. Igazából azon gondolkozom, nem lenne-e célszerű rövidíteni a 10ezres periódust. Mostanában kap rendesen fordulatot.
opel16v Elküldve Március21, 2007 Elküldve Március21, 2007 Akkor az tuti nem többezer km. Igazából azon gondolkozom, nem lenne-e célszerű rövidíteni a 10ezres periódust. Mostanában kap rendesen fordulatot. Etapokkal max 2000-2500km lehet egy csere. Igazából csak azért cserélem ilyen sűrűn, mert a versenykm-ek alatt végig 6-7ezres fordulaton max gázon üzemel a motor, és hát ez eléggé lerövidíti az olaj élettartamát. Így amikor elkezd kokszosodni az olaj, akkor mindenképpen cserélem. Ezzel megelőzöm a hidrotőkés gondokat, ilyen olajcserés szokások mellett nem jön elő szinte sosem a hidrotőke nyomáscsökkenése, azaz a melegen kopogás.
Recommended Posts