leslie Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Sziasztok.:-) Homályosítson föl valaki. A Totalcaron látom, Castrol olajok választékát. http://aruhaz.totalcar.hu/index.php?module...ory&prodfilter= Castrol GTD 10w40 Castrol GTD Magnatec 10w40 Castrol GTX Magnatec 10w40 de az utóbbi Magnatec olajból van kétféle is.. Mi a különbség köztük ? Tökmindegy, mind magyar csomagolás, és mióta magyar, azóta nem nagyon dicsérik. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 A minap került Gyuri barátomhoz ez a Renault.A 4 -es henger gyújtótrafóját cserélte ki,mert behalt,de a tulaj 3 hengerrel is használta.Valószínűleg ezért olvadt meg a gyűrű és a dugattyú egy darabja,ahogy a 3. képen látszik.A csávó hazajött vele 300km-ről világító olajnyomás visszajelzővel,az összes olajat kidolgozta a légszűrőházba.Mégsem állt be,mert METABOND adalékot kapott előtte!! :blink: B) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 Az ilyen tulajnak biciklit se adnék, nemhogy autót :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 Az ilyen tulajnak biciklit se adnék, nemhogy autót :blink: Jogos! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 Akinek kell metabond olaj vagy adalék Soltvadkertre, az jövő hét szerda reggelig jelezze felém! Akinek meg a közeljövőben lesz szüksége rá, javaslom mielőbb szerezze be, mert június elsejétől emelkedni fognak kicsit az árak! Sajnos ezt a céget is utolérte a kőolaj drágulásának hatása... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 Szombaton megkapja végre az autó a Metabond olajat, kíváncsi leszek a hatására :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május20, 2006 Megoszt Elküldve Május20, 2006 Ma megtörtént az olajcsere. Meglepő volt, hogy az első indításnál nem volt semmi durva hangja a motornak, mint egy éve volt az Opel olajjal. Csendesebb a járása a motornak, mint eddig. Volt még itthon Metabond C adalékom, pont egy adag, beleöntöttem azt is. Kis kényeztetést megérdemel a moci, hamár naponta használom munkába járásra (50km/nap). Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május20, 2006 Megoszt Elküldve Május20, 2006 Ma megtörtént az olajcsere. Meglepő volt, hogy az első indításnál nem volt semmi durva hangja a motornak, mint egy éve volt az Opel olajjal. Csendesebb a járása a motornak, mint eddig. Volt még itthon Metabond C adalékom, pont egy adag, beleöntöttem azt is. Kis kényeztetést megérdemel a moci, hamár naponta használom munkába járásra (50km/nap). Majd figyeld olyan 300km után!Nekem akkor fejtette ki a hatását! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május20, 2006 Megoszt Elküldve Május20, 2006 Majd figyeld olyan 300km után!Nekem akkor fejtette ki a hatását! :) Kíváncsi leszek, de már most is halkabb, mint az Opel olajjal volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május20, 2006 Megoszt Elküldve Május20, 2006 Kíváncsi leszek, de már most is halkabb, mint az Opel olajjal volt :) Eleve friss olajjal mindíg halkabb a moci. :) Nálam tavasz-ősz a 2 olajcsere, sajna belemegy vagy 15ekm évente, akkor már megérdemli, h sűrűbben cseréljem, plusz nem tétel. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Május30, 2006 Megoszt Elküldve Május30, 2006 Megejtettük ma az olajcserét,természetesen Metabondot kapott a gép,most már 10% adalékkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Most kipróbálom EZT is, mert korábban ez volt itt a sláger, mielőtt a Metabond betört a piacra :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Most kipróbálom EZT is, mert korábban ez volt itt a sláger, mielőtt a Metabond betört a piacra :huh: Nem rossz a metabond,de követlkezőleg kiizzadom a Liqui Moly árát és az megy bele! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Június26, 2006 Megoszt Elküldve Június26, 2006 Most kipróbálom EZT is, mert korábban ez volt itt a sláger, mielőtt a Metabond betört a piacra :huh: Nekem ilyen van már második alkalommal, eddig ok. Következőleg gondolkodok az Elf olajon is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus18, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2006 Aki szeretné hogy a Blitzre vigyek neki Metabond olajat vagy adalékot, szóljon legkésőbb 25-éig! Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Augusztus18, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2006 Nekem a Metabond-os teszt érdekesen indult, mivel ugyan tök szép hangja volt (és van is) és a színe is tökjó, de furi módon rögtön az elejétől ette egy picit (kb. 3 deci 4e alatt) - igaz volt ebben szépen dugózgatás is, de azért többségében országút - és a Valvoline-t csak 7e-től kezdte enni. Viszont most 8 nap alatt beleraktam 2000 km-t, ennek nagy része autópálya 130-140 és szinte semmit nem kajált belőle ! Szal nálam jól vizsgázott, legközelebb is ezt kap :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember7, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2006 Tudom, nem éppen F Astra, de adott egy G Astrában üzemelő Y17DTI motor, és azt szeretném kérdezni, hogy ki, milyen METABOND :wub: olajat ajánl bele?Jó bele a 10W40 SPEED? :P Futó Úr? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Szeptember7, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2006 Aktuálissá vált az olajcsere a csacsiban. és most valami hasznosat szeretnék beleönteni. Konkrétan a Metebond 10w40 re gondoltam. Hogyé' van mosanság FutóÚr? Esetleg egy kis adalék is, ha occsó? :P :wub: Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember7, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2006 Aktuálissá vált az olajcsere a csacsiban. és most valami hasznosat szeretnék beleönteni. Konkrétan a Metebond 10w40 re gondoltam. Hogyé' van mosanság FutóÚr? Esetleg egy kis adalék is, ha occsó? :P :wub: Előre is köszönöm. Nem akarok beleszólni,de neked nem 15w40 kellene inkább? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember7, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2006 Nem akarok beleszólni,de neked nem 15w40 kellene inkább? :P Sztem nem :wub: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember7, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2006 Én úgy tudom,hogy a turbós opel diselekbe kell 10w40,a régi 17D vagy az újabb 17DR-be 15w40 kell! Én pl 15w40-et adok neki,volt benne 10w40 valvoline,de olyan szörnyü hangja volt téli hideginditás után,hgoy sajnáltam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember7, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2006 Afonya! A C-s kódú szívódízelbe elméletileg 15W40 lehetne, főleg ha már sokat futott. 5L=5265 kedvezménnyel. Ha kell hozzá adalék, a C-s kell neked, abból a 250ml 7740 klubos áron. Warwolf! Y17DTI-be elméletileg jónak kell lennie a 10W40-nek, de azért utánanéznék a kiskönyvében a helyedben, hogy nem-e ajánlanak hozzá 5W40-est (főleg kevés futásnál lehet jelentősége), ill. 2004 utániakba alacsony szulfáthamú tartalmú 5W30 is kellhet. Mindkét fajtából van a Metabondnál. :wub: 10W40 Speed 5L jelenleg 7410, klubtagoknak 6670 Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember8, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2006 Warwolf! Y17DTI-be elméletileg jónak kell lennie a 10W40-nek, de azért utánanéznék a kiskönyvében a helyedben, hogy nem-e ajánlanak hozzá 5W40-est (főleg kevés futásnál lehet jelentősége), ill. 2004 utániakba alacsony szulfáthamú tartalmú 5W30 is kellhet. Mindkét fajtából van a Metabondnál. :P 10W40 Speed 5L jelenleg 7410, klubtagoknak 6670 Jelenleg Opel 10W40 van benne, így kapta meg frissen leszervizelve a fiatalember, és az esetleges kellemetlenségektől szeetném megkímélni, ezért felajánlottam, hogy besz. áron megkapná tőlem az egyik kannával, amit legkésőbb szept. 30.-án pótólnék tőled! :wub: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember8, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2006 Akkor vigyek egy Speed-et (olajat! :wub: ) Kecsóra 30-án? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Szeptember8, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2006 Nem akarok beleszólni,de neked nem 15w40 kellene inkább? :wub: Na most jól megnéztem a Hasnyálati utasítást, és ott 10w40 -est vagy 5w50 -est írnak. Idézem a 149. oldalról: "Dízel üzemű motorokhoz csak a következő minősítéseknek megfelelő, márkás, pl. Opel :P márkájú olajakat használjon: SAE 10w-40: CCMC-G5/PD2 1 vagy SAE 10w-40: ACEA B3-96 2 vagy SAE 5w-50: CCMC-G5/PD2 1 vagy SAE 5w-50: ACEA B3-96 2. Olyan CCMC minősítésű olajakat, amelyeken nincs feltüntetve mindkét besorolás (CCMC-G5 és CCMC-PD2) nem szabad használni." A fenti idézet egy 1997 -ben kiadott kezelésiből származik.(ezt csak most néztem meg) Tehát lehet igazatok van J0hnny és Gábor. Most 15w-40 mobil1 S van benne, de csak me' occsó vót. Szerintem sem lesz baja a 15-ös olajtól, meg asztán nem vagyok a zsebem ellensége. Ugyhogy jóóóleszaza15-ös. Gábor Nekem kigúvadt a szemem de nem találom a C betüt a motor kód előtt. Vagy ne is keressem? Hol tudnánk lebonyolítani a csereakciót? (penz-olaj) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts